Laatste logje 2020

Eerlijk zijn wij al voor een tijdje treurig, om wat zich allemaal met ons zich afspeelde in ons kleine familie kring. De jaren 2019 en 2020 was voor ons veel bewogen jaren geweest en dat is nu helaas nog zo. Ons toekomst is en blijft erg onzeker. We zullen opnieuw in onzekere tijden gaan belanden. We weten nu hoe het allemaal gaat aflopen. Wat betreft Ferry aan gaat met z’n “pensioen” vooruitzichten. We hadden een leerzaam (belangrijk) gesprek gehad. En we wachten nog steeds op die belangrijke brief aan ons gericht. De pensioenstelsel in Nederland is allemaal zo fijn geregeld door onkundige overheid. Na 43 dienstjaren zou je haast kunnen verwachten dat dit allemaal prima geregeld zou zijn in Nederland. Wel gaan we de andere kant op, de enige juiste weg, om dit in goede afloop te krijgen met ons. Uit eindelijk zal dit allemaal na jaren weer goed komen. Dit zijn dan ons de vooruitzichten. In de toekomst dus… Daarom hebben we eigenlijk niet zoveel zin meer met het bloggen en andere dingen die wij leuk vonden. Zoals foto graveren van ons mooie natuur en dieren en natuurlijk van fraaie gebouwen en huizen in Nederland. Onze toestellen liggen nu in ons kasten opgeborgen. Deze zullen we natuurlijk weer tevoorschijn halen wanneer de tijden gunstig zal worden. Ook corona doet ons enorm veel. Eigenlijk zijn we ook een beetje boos op mensen die zich niet aan de regels hielden en dit is nu nog steeds zo. Hierdoor zal de mooie dingen en leven voor enige periode ontnomen worden en ons leven zal straks heel anders uit gaan zien, voor iedereen! De overheid gaat hier een belangrijk rol spelen met ons leven. Straks komen we in een situatie terecht waar we niet zoveel te zeggen hebben. Ook zien wij de avondklok in Nederland in het toneel verschijnen. Of anders wordt het totaal lockdown, want het gaat echt niet goed hier in Nederland. Genoeg hierover gepraat… De kerstdagen zal ons samen beperkt brengen en het licht zal hoe dan ook blijven branden. Moeilijke tijden zal ook een keer ten einde komen, maar wanneer is dit zover? Helaas zijn dit geen al te positieve berichten over het algemeen. Ook weten we niet of we verder zullen gaan met bloggen. We houden hem wel online, tot berichtgeving over ons situatie(s).

Maar laten we ook eens iets anders gaan hebben. Sombere feestdagen staan voor de deur. Zo is dit nu eenmaal wel zo. Ook de jaarwisseling zal zich heel anders gaan gedragen. We begonnen met het jaar 2020 met positieve kanten en dat ging dus heel snel voorbij. Laten we in godsnaam met z’n allen één zijn! Denk aan je zelf en vooral voor anderen. Ga geen stomme acties ondernemen, waar het leven voor anderen in gevaar brengen. Alle leuke dingen kunnen we later altijd weer herpakken en weer verder gaan, bij goede tijden. Voorlopig zijn we hier nog niet vanaf.

We hadden een tijdje terug een mooie serie foto’s genomen van de zilver meeuwen. Deze werden toen gevoerd met brood, iets wat ook niet meer mag tegenwoordig. Toch leverde dit ons mooie plaatjes op!

Er werd toen gevoerd door andere mensen en het werd steeds drukker. De meeuwen weten dit heel goed te onderscheiden.

Hier dook een meeuw naar beneden… voor lekkere hapje!

Sommige mensen vinden dit vreselijke beesten, omdat ze natuurlijk overal onder schijten.

Tot slot, willen we nog het volgende met jullie mededelen. Dit was voorlopig ons laatste logje zoals het gezegd werd. Maar mocht het zo zijn, dat wanneer de situatie met ons veranderingen met zich mee zal brengen, dan zullen we ons hier weer gaan melden. Rond 2 januari 2021 zullen we Yova weer in normale stand brengen. Helaas komt dit bij ons vaak voor de laatste jaren en daar kunnen we echt niks aan doen. Sorry alvast hiervoor! We hopen op betere tijden en jullie natuurlijk ook! Nogmaals, denk aan je zelf en ook anderen. Vele van jullie doen dit ook uitstekend, zoals wij dus.

En hieronder speciale wenskaart voor iedereen! Fijne feestdagen allemaal!

Ferry & Jacqueline

48 reacties op “Laatste logje 2020

 1. Heel erg bedankt voor Jullie wensen en mogen wij Jullie het allerbeste voor het nieuwejaar wensen Hopelijk klaren die minder mooie vooruitzichten en komt alles wel op zijn pootjes terecht . En zoals je zegt ieder moet een beetje bijdragen aan ‘t geluk van eenieder maar uitzonderingen zullen er altijd blijven Spijtig Héél mooie foto’s van die “schijters” en de natuur moeten we zeker in ere houden Onze allerbeste gemeende groetjes willy&angele

 2. Het zijn voor iedereen donkere en onzekere tijden, maar het hakt er bij de jullie de laatste paar jaar wel extra in. Hopelijk brengt het nieuwe jaar weer wat meer zon en vrolijkheid. Optimistisch en hoopvol blijven!

  Bedankt voor jullie goede wensen.
  Ik wens jullie ondanks alles zo gezellig mogelijke kerstdagen en alvast een heel gelukkig en vooral gezond 2021.

 3. Heel erg bedankt voor de goede en lieve wensen.
  Ik wens jullie hetzelfde en hopelijk komt er gauw licht in de tunnel.
  Ook ik kan mij dood ergeren aan alle winkelende mensen, maar zo als ALTIJD “de goeden moeten onder de kwaden lijden”
  Toch wens ik jullie goede Kerstdagen toe en hopelijk tot ergens in een coronavrij 2021

 4. Dank voor de goede wensen, we maken er wel wat van.
  Ik hoop dat de sombere tijden inzake pensioen gauw verbeteren, en natuurlijk ook dat er een einde aan corona komt, en vooral dat het niet gevolgd wordt door een nieuw virus, iets wat ik vrees.
  Verder wens ik ook jullie het allerbeste en verwacht in het volgend jaar weer nieuwe berichten.
  Doen hoor!
  Bertie.

 5. ha die Yova
  jammer dat jullie zo neerslachtig zijn , ja nare en rare en onzekere tijden
  bij de pakken neerzitten zal daar niets aan veranderen hoor
  wat rondkijken bij de medebloggers , wat lachen en gein maken doet veel meer
  wens jullie ook alvast fijne feestdagen en een gezond 2021
  lieve groet , Karel

 6. Lieve Ferry en Jacqueline
  Het waren zeker heftige jaren voor jullie want er is zoveel gebeurd .En lieverds boos maken moeten jullie niet doen want dat heeft weinig zin ,jullie hebben al zoveel stress .Er blijven altijd mensen die zich helaas nergens iets van aantrekken en denken dat het hun niet zal raken .Zorg goed voor jullie zelf en blijf voorzichtig en gezond .Heb het goed en rustig samen de komende feestdagen
  Veel liefs Elisabeth
  PS Neem de tijd en blog pas weer als jullie er weer zin in hebben

 7. Lieve Ferry en Jacqueline
  Jammer voor de onzekere tijden maar probeer toch een beetje te genieten van elkaar. Ik wens jullie gezellige feestdagen en een gezond 2021.
  Liefs Marianne xxx

 8. Het zijn tegenwoordig voor iedereen onzekere en donkere tijden… Maar het is een feit dat we er met ons allen door moeten gaan hoe moeilijk het ook is.
  Het zal helemaal anders zijn dan anders, maar de mens is veerkrachtig genoeg om er toch nog maar eens het beste van te maken.
  Denk aan de mooie verhaal uit de Griekse mythologie, “Het doosje van Pandora”, (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pandora_(mythologie) )
  Hoop is het enige wat nog overbleef in het doosje…
  En hoop, is de mooiste gift voor heel onze mensheid !
  Blijf gezond, blijf hopen en maak er het beste van !

 9. Het jaar is in voor en tegenspoed voorbij gevlogen.
  Hoop dat het pensioen goed geregeld gaat worden, na zoveel jaar er voor te hebben gewerkt, heb je er ook recht op.
  Maar laat de mooie dingen in het leven niet kapot maken door andere.
  Van feestdagen kan ik niet spreken, het is stil en eenzaam in mijn appartement.
  De meeuwen geven hier ook hele shows weg.
  Heel hartelijk dank voor Jullie goede wensen en ik wens jullie ook het allerbeste voor het nieuwenjaar. Hans

 10. De glans is er wel een beetje af. Tel daar de coronatijd nog eens bij op en het is gewoon niet leuk meer.
  Ik hoop dat met de lente voor jullie maar ook wegens het coronabeest er betere tijden aan zullen breken.
  Wens jullie mooie feestdagen en een beter en gelukkig nieuwjaar.

 11. Het leven is niet altijd even makkelijk of leuk, en we zitten nu ook echt wel in een rot periode met Corona. Dat niet iedereen zich aan de regels houdt is ook wel een domper maar uiteindelijk zullen ook zij moeten.
  Het pensioenstelsel in Nederland is er een voor de aandeelhouders en niet voor ons burgers. En wat Koolmees ervan heeft gemaakt is helemaal een ramp.
  Ik hoop dat jullie je snel weer wat beter voelen want het valt niet mee om somber te zijn. IK hoop ondanks alles dat jullie toch fijne dagen zullen hebben.

 12. Dit komt voor jullie dan ook dubbel en dwars aan nu… het vervelende verlies van vorig jaar, en dan dit jaar de corona, het werk, het zit even tegen. Maar weet, dat er altijd diepe dalen zijn, maar ergens moeten we ook weer klimmen, zullen we weer klimmen, en vaak kom je er dan nog sterker uit.

  Het uitzichtloze herken ik dan ook echt wel, maar echt, er is altijd licht aan het einde van de tunnel!

  Dank jullie wel voor de fijne wensen, ik wens jullie ook een hele fijne kerst tegemoet, en een gelukkig nieuwjaar, dat het tij moge keren ten goede voor jullie!

  X

 13. Ha lieve luitjes,

  ja… het is droevig gesteld in deze dagen.
  Een avondklok… wie had dat gedacht!
  Lijkt wel oorlog.

  Nou ga ik ‘s avonds zo goed als nooit de deur uit, dus ik vind een avondklok niet erg. Maar heel veel mensen dus wel.
  Ik hoop echt dat hiermee het virus gestopt wordt.
  We moeten goed voor onszalf zorgen en … gezond blijven!

  Toch nog fijne feestdagen gewenst.
  Maak er samen wat moois van met een lekkere maaltijd en mooie muziek.

  hEEL VEEL LIEFS VAN mARLOU

 14. Hallo lieverds, Dank voor mooie kaart en wensen en het is voor ons ook niet echt een prettig jaar geweest doordat wij van vele afscheid nemen (Corona) denk je oud te worden en dan op deze manier uit het leven te moeten gaan. Voor vele is het geen mooi jaar geweest maar toch proberen we positief te blijven want anders zak je dieper weg. En ik weet ook dat ze allen als engelen om mij heen zijn. Nu met de nieuwe beperkingen wordt het er ook niet beter op. maar is wel nodig want zo ging het ook helemaal niet goed. En ook even vermelden dat ik niet weet wat er met blog aan de hand is want menige reacties zag ik wel en toen op eens ook niet meer. Wel had ik een storing waardoor ik opeens niet meer in mijn account kon en wellicht was dit zo toen jullie net ergens een reactie plaatsten. Wij samen doen dus ook helemaal niets bijzonders met deze dagen en hopen ook dat het nieuwe jaar ons meer voorspoed zal brengen. De boodschappen staan in nieuw filmpje wat ik heb gemaakt onder de woorden omdat dit beter erbij past. Je fotografie was weer heel mooi. En pensioen stelsel is gewoon pet want dat heb mijn man ondervonden toen hij er in kwam nadat het bedrijf weg ging naar het buitenland. En met mijn kleine uitkering die ik heb lukt het wel al moeten we van vele dingen afzien. Maar gezondheid is het belangrijkste en dat is met geen geld te betalen. Liefs, Tine

  1. Lieve Tine,

   Dit kan helaas gebeuren dat er iets niet goed gegaan is met ons reactie bij jouw blog. Dit gebeurd wel (helaas) vaker. Wat betreft de pensioen aangaat, dit overkomt ons nu hetzelfde. Maar zoals je zelf al zei, je gezondheid is wel aller belangrijkste. We zijn nu wel voor enige tijd behoorlijk gestrest door allerlei dingen zoals corona. Dit is haast niet meer met een pen te beschrijven. Ferry is afgelopen nacht tijdens zijn werkzaamheden ook keihard gevallen. Maar gelukkig valt dit nu (achteraf) wel mee. Het valt allemaal echt niet meer mee voor ons. Volgend jaar per 1 mei gaat Ferry de WW in en dit moeten we wel en daarna dus de IOW in. Alleen leven met bestaande pensioen is haast niet mogelijk, zelfs na 43 dienst jaren! Voor Ferry is dit mooi geweest. En dit altijd in 3 ploegendienst gewerkt te hebben. Maar gelukkig krijgen we ook een oprotpremie mee en hiervan kunnen we tijdens de IOW aanvullen tot AOW en pensioen. Het is moeilijk allemaal voor ons. We zitten nu in een lockdown, iets wat ook heel erg moeilijk is voor iedereen.

   Liefs Ferry & Jacqueline.

 15. We moeten helaas met de wind meezeilen en roeien met de riemen die we hebben. Het leven heeft nu eenmaal vele stormen en orkanen. Maar samen zijn we sterk en als we het ook samen met de gehele wereld het ook samen blijven doen zal de mist optrekken. Ik wens jullie veel sterkte wat ook menig ander medemens nodig zal hebben in deze tijd.

 16. Zelfs de zwaarste storm gaat liggen. Maar je wil zo graag weten wannéér. Zodat het gemakkelijker is om vol te houden. Helaas ontkomt niemand eraan. Voor jullie waren de afgelopen twee jaren zwaar. Dit zijn letterlijk en figuurlijk de donkere dagen voor kerst. Juist in het donker zie je lichtjes branden…
  Ik wens jullie veel liefde, licht en gezondheid voor 2022!

 17. Jullie gaan het jaar vervelend uit. Maar houd moed, het wordt toch echt beter volgend jaar. Dan is hopelijk de hele financiële toestand geregeld en gaan jullie weer door met bloggen.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en ook goede kerstdagen en een mooi 2021.

 18. Mijn moeder zei vroeger:
  “Het is nooit zo donker of het wordt weer licht”
  En heel veel lichtpuntjes wens ik jullie toe.

  Maak er samen toch iets moois van lieve mensen.
  En ik hoop van ganser harte dat jullie wel weer gaan bloggen.

  Alle goeds en lieve groeten,
  Hilly

 19. Ik wens jullie ondanks alle narigheden van het afgelopen jaar, een mooi kerstfeest en een heel goed 2021. Iemand zei eens tegen mij : “Juist in de nacht stralen de sterren” Dus de lichtpuntjes zijn in het donker juist goed te zien.

 20. Hallo lieve Jacqueline en Ferry,
  Dat is echt een tegenvaller voor jullie.
  Hopelijk gaat het na het pensioen beter dan.
  Het zal best goed komen voor jullie, is wel ff slikken zodat wel.
  wij ook zo een moeilijke tijd gehad, maar we hebben het overleefd
  Je komt er sterker uit.
  Ik wens jullie toch fijn Kerstdagen,maak het gezellig he.
  En wens jullie voor het nieuwe jaar alleen maar goeds
  Dikke knuffel en liefs voor jullie
  Groetjes Marianne heart

 21. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  we zitten sowieso allemaal in een helen nare tijd en als je dan privé ook nog eens met ellende en tegenslagen te maken krijgt dan gaat de zin er inderdaad wel vanaf.
  Ik hoop dat jullie ook weer geode tijden gaan krijgen en dat we in 2021 ook weer met ons allen een “beetje normaal” kunnen leven. Met ons allen moeten we dat inderdaad klaren.
  Ik wens jullie ook een paar fijne dagen en laten we hopen dat 2021 ons beer gezind is dat het afgelopen jaar.

  groetjes, Helma

 22. Jammer dat jullie zo neerslachtig zijn. Het is voor niemand een leuke tijd met die corona. De maand december is zo wie zo voor velen geen leuke maand zeker als je een geliefde moet missen. Ik mis deze maand mijn man nog meer dan anders maar toch wil ik hier niet in blijven hangen want daar schiet ik niets mee op. Ik hoop voor jullie dat er snel meer duidelijkheid is over het pensioen van Ferry.
  Geniet van elkaar met de feestdagen dat is mijn wens voor jullie.

 23. Er komen betere tijden aan hoor, we moeten postief blijven, inmiddels zitten we nu in de lockdown en maken we het beste er maar van.
  Jullie moeten niet stoppen met bloggen hoor, je zal zien dat in het voorjaar er alles weer beter uitziet.
  Ook ik ben kwaad op mensen die zich niet aan de regels houden en ook niet geloven dat er corona bestaat, die mensen mogen van mij ziek worden en behoorlijk ziek ook, niet dat ze doodgaan, maar laten ze maar weten hoe erg het is, hier is een bejaardenhuis ook in Lockdown, er zijn drie mensen terminaal en al één overleden allemaal aan corona.
  Ik hoop voor jullie dat er snel duidelijkheid komt voor het pensioen.
  Groetjes Irma

 24. Jullie voorlopig laatste logje komt wel hard binnen. We zitten allemaal in een donkere periode (corona) en bij jullie komt daar nog het nodige andere onheil bij. Ik hoop voor ons en speciaal voor jullie dat 2021 in alle opzichten een beter jaar wordt. Helaas kunnen we 2020 niet overslaan ook al zouden we dat willen. Probeer van de feestdagen te genieten, maak het gezellig en kijk met hoop naar de toekomst. Fijne feestdagen wens ik jullie toe!

 25. Dag lieve mensen, wat snap ik jullie goed !
  Ik deel dus ook jullie treurigheid en boosheid al probeer ik wel dat zoveel mogelijk te negeren en te genieten van de dingen die nog wel kunnen want anders heeft de narigheid (en de mensen die zich zo schandalig misdragen) ook nog ‘winst’ omdat ze onze tijd dan dubbel verpesten.

  Ik wens julie oprecht heel fjie kerstdagen toe… en bovenal een gelukkig en gezond 2021!!

 26. Jullie hebben inderdaad veel op jullie bordje gekregen, verlies van ouders, de vele zorgen en nu het aanstaande pensioen van Ferry dat een hoop onzekerheid met zich mee brengt. Dat allemaal in combinatie met het huidige corona tijdperk hakt er inderdaad zwaar in. Neem alle tijd om alles een plekje te geven, maar probeer tussendoor ook een beetje te genieten van hetgeen nog kan. Ga gerust op een mooie middag naar buiten met jullie camera’s om dingen vast te leggen, laat je niet alles ontzeggen, want juist dit soort kleine positieve momenten zijn ontzettend belangrijk. Ik wens jullie in ieder geval alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2021 en hoop ook dan weer volop van jullie mooie foto’s en verhalen te mogen genieten.

 27. ★*2020★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
  •。★2021 ★ 。* 。
  ° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
  ˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
  ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚

  ஜ۩۞۩ஜ EEN VRIENDELIJK NIEUWJAAR ஜ۩۞۩ஜ

  En de groetjes van Marlou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.