dinsdag 14 juli 2020

Korte zomerstop 2020

Yes!! We hebben hem… Het is voor ons holidaytime en wat voor één! Wat is het warm zeg! Niet normaal meer… het is momenteel 14:30 uur en het is hier bijna 30 graden. Maar gelukkig gaat dit niet zo lang meer duren. Het wordt koeler en dat is wel belangrijk! We hebben sinds net ons zomer vakantie en daarom stellen wij een korte zomerstop in werking. Maar daar tegen krijgen jullie weer een leuke log aflevering voor terug.

Ook Amber heeft het warm, maar gelukkig krijg ze regelmatig een verkoelde bedje van ons, die zo van de koelkast vandaan komt. We hebben er twee en dus krijg ze nooit te warm! Voor het eerst maakt ze hier heel erg goed gebruik van! Deze hadden we toen voor Jimmy gekocht.

Ze werd zelfs een klein beetje waaks op dat ding, maar dat viel wel heel erg mee hoor. Ze is gelukkig en ze beschermd dit alleen maar en gelijk heeft ze ook!

Ze doet letterlijk alles mee, zelfs zich schoon likken/wassen. Dat maakt voor haar helemaal niks uit.

Ze ging zelfs meerdere keren gewoon lekker languit liggen. Dit geeft haar zoveel verkoeling…

En hier ging ze helemaal op der kant… lekker helemaal languit. Wie wil dit niet met deze temperaturen?!

Deze enige jonge zwaan kwam bij ons ook even buurten, met hun houders. Ze is stukken groter geworden. Wat gaat dit allemaal snel zeg.

Op deze foto zien jullie het beter. Ze heeft nu ook wat langere nek gekregen.

Dit gaat geheid wel goed komen met deze jonge zwaan.

Ook alle andere jonge vogels, zoals deze ganzen… zijn weer een stuk groter geworden. Hier kwam net de hele groep voorbij huppelen.

Ja, dit is echt puur natuur, zoals jullie zelf ook al eerder gezegd hadden.

Dit zijn de huizen aan de Liewegje. Hier zien jullie de achtertuinen van de overburen.

Deze jonge meerkoetjes (5 stuks) groeien nog niet zo hard. Maar er lag hier wel helaas een volle vuilniszak in het water. Wie doet nou zoiets stoms?! Dit kan iedereen toch wel vergrijpen dat dit problemen gaat leveren voor de fauna??? Maar goed… gelukkig gingen deze later vandoor en kwamen ook niet meer terug.

En daar gingen ze dan… nooit meer terug. Op weg naar hun vrije wereld!

En met dit laatste foto nemen wij ook even afscheid van iedereen. Even genieten van een korte zomerstop en we komen zeker weer terug! Zeker weten… want we genieten altijd. Maar we gaan ook hier klussen… Dat is wat minder, maar moet wel gebeuren. Komt goed allemaal. En als je ook op vakantie gaat de komende weken, dan wensen we je alvast een fijne zomer vakantie toe, met niet al te hoge temperaturen. Graag tot weerziend!

42 reacties op “Korte zomerstop 2020

 1. Wat heerlijk zo´n verkoeld bedje voor Amber, en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt zo te zien. Ik wens jullie een fijne vakantie geniet er van en tot ziens

  Lieve groetjes Marianne

 2. Mooi wonen daar, aan het Liewegje.
  Amber heeft het goed getroffen bij jullie, het koele matje moet heerlijk zijn voor haar. Goed idee ook, zou menig kat en hond ook wel willen, lijkt me.
  De vogels doen het goed, water bij de hand voor een frisse duik.
  Maak je niet druk deze dagen, ga er lekker op uit..
  Ik zie jullie na de zomerstop weer, tot dan.

 3. Wat goed dat jullie zo’n bedje voor Amber hebben dat zal ze wel heerlijk vinden denk ik, de ganzen foto zijn ook heel mooi.
  Ik wens jullie een hele fijne zomerstop, geniet er van.
  Groetjes Irma

 4. ha die Jacqueline & Ferry
  mooie serie van Amber en de mooie omgeving
  hopelijk kan de vuilnisdienst in de zak een adres vinden en er werk van maken om die lui te straffen
  ik wens jullie een fijne vakantie
  groetjes , Karel

 5. Leuk om te zien dat Amber haar plekje verdedigt. Eigenlijk snap ik dat best, het is ook niet te harden zo heet.
  Dat Liewegje is wel erg leuk bij jullie in de buurt. Jammer dat er maar een zwaan over gebleven is.

 6. Hallo lieve Jacqueline en Ferry,
  Weer mooie foto’s van Amber op zijn koele bedje.
  en ook de ganzen en zwaan en v/d achteburen
  Ik wens jullie een fijne zomerstop.
  Doe voorzichtig met het plafond, en neem ook de tijd voor iets gezelligs he.
  Veel liefs Marianne

 7. Het is wel het weer om nu de zomervakantie te vieren.
  Aber heeft twee paar wakende ogen, dus die zit goed.
  Er is weer veel te genieten op en rond et water, wat een dieren geluk.
  Ik wens jullie een fijne zomervakantie. Hans

 8. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Een welverdiende vakantie en gelijk een zomerstop. En jullie gaan ook klussen volgens mij In ieder geval, wat jullie ook gaan doen, geniet van de vakantie!
  Amber heeft het net naar haar zin zo. Groot gelijk heeft ze. Ik kan wel goed tegen de warmte dus ik ga nooit op zo’n koelmat liggen En Bentley, die zoekt de zon op. EN zijn witte vacht voelt altijd koel aan.
  Vuilnis in het water…. zo triest. Ik word er niet goed van.
  Fijne vakantie!

 9. Ha Jacqueline en Ferry,
  heerlijk vakantie, en meteen zo warm je waant je in verre oorden.
  Lees ik het goed ,wordt een het werk- vakantie…..
  Wel tijd maken en genieten!.
  mooie foto,s zo als altijd!
  Groetjes Christiene,

 10. Wat geniet Amber van haar afkoelbedje! Languit gaat ze liggen, dat is een heerlijk zicht! Een hele buurt ganzen bijeen, meerkoeten. Dat is genieten van de natuur.
  Fijne zomervakantie, klus goed, geniet goed, neem tijd voor julliezelf en kom dan maar terug met mooie logjes. Fijne groetjes, Joke

 11. Ga heerlijk genieten van de logrust en ook het klussen, daar geniet je altijd aan het einde van !!
  Wat een mooie blije reeks foto`s, wat lief als Amber helemaal lekker lang uit ligt !!
  En die huizen zien er wel erg mooi uit !!
  Fijne zomertijd toegewenst (ik stop aan het einde van de week ook, maar dan wel voor heel de zomer :-))
  Dag, dag

 12. Ideaal voor Amber, zo’n koud “bedje.” Leuk hè, zoals konijnen op hun zijkant liggen? Je zou er bijna naast gaan liggen
  Ik wens jullie een fijne en gezellige zomerstop! Jullie kennende maken jullie er wat van.
  Veel plezier en lieve groet ♥

 13. mooie serie van Amber en haar verkoelende plekje leuk idee en fijn dat zo kan
  prachtige foto’s en series laten jullie weer zien, warm was het zeker, nu weer wat minder, maar ook weer veel wind en dat vind ik ook niet echt prettig, fijne vankantie pauze geniet er maar van.

  Groet, Bram

 14. Ha Luitjes!

  Wat een heerlijke foto’s van Amber.
  Het is zo’n schatje en ze lijkt me zo zacht!

  En de omgeving is weer mooi aan het opgroeien, nieuwe gansjes en mooie tuinen.
  Geniet maar lekker van de zomerstop.
  Ik denk dat ik dat na deze week ook ga doen!

  Groetjes van Marlou

  .

 15. Oh wat goed zeg voor Amber! En wat geniet ze er overduidelijk van, de verkoeling. Gelukkig is het inderdaad iets koeler nu wat ideaal is voor huishouding en klussen. Mijn Liefste is nu onderweg naar zijn eerste klus/evenementje weer, er mag weer gezongen worden door de artiesten, klein maar fijn!

  Geniet van jullie vakantie, wij zijn heerlijk wezen varen met 2 overnachtingen op het schip, een tweemaster, dus dat was top!

  X

 16. Momenteel is het niet meer zo warm en heeft het ondertussen ook al flink geregend.
  Juist op tijd want ik bleef maar water gieten in de tuin! Amber heeft maar wat geluk dat jullie een koelbedje klaar hadden tijdens dit hitte. Ondertussen zijn jullie wellicht al flink opgeschoten met de werkzaamheden die jullie op het oog hadden. Geniet toch ook maar wat van jullie zomervakantie. Ik denk dat er dit jaar veel mensen dichtbij huis hun vakantie gaan opnemen! Veiliger! Ik neem vakantie in mijn tuin!

 17. Wat een prachtige groene buurt met mooie huizen. Heerlijk vertoeven vermoedelijk. Jammer inderdaad dat je van die plastiek toestanden in het waren vindt. Mensen kunnen zo vervuilen hé. De foto’s zijn fantastisch. Geniet van jullie zomer en vakantie.

 18. Mooie foto’s en Amber heeft genoten van dat verkoelende element, wat een goed idee van jullie om haar zoiets te geven met die warme dagen. Nu is het gelukkig niet meer zo erg warm want ik kan er ook niet zo goed tegen. Ik zou zeggen geniet van de zomer en jullie vakantie, dan zie ik wel wanneer er weer een logje verschijnt. Nog een fijne avond gewenst.

 19. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  goed dat jullie een zomerstop hebben ingelast.
  Ik vond het ook veel en veel te warm en daarnaast nog lange dagen werken. ik had dan ook echt geen energie meer om lang of vaak helemaal niet achter de pc te gaan zitten. Mijn vakantie komt er ook bijna aan dus nog even volhouden en gelukkig is het dan niet meer zo warm.

  Wie wil er nou niet zo’n bedje als Amber :-)))) Heerlijk koel toch en in een flat of appartement is het ook heel gauw te warm pfffff……. Hele leuke foto’s van zowel amber als van buiten met de zwanen en ganzen.
  Geniet van jullie vakantie.
  Groetjes, Helma

 20. Wat wonen jullie in een mooie omgeving! Lekker veel groen direct in de buurt, echt mooi om te zien! Gelukkig is het wel wat afgekoeld, maar daarvoor hebben we wel een week met de nodige regen voor teruggekregen. Wel goed klusweer tenminste als je binnenshuis aan de slag moet natuurlijk. Geniet in ieder geval lekker van jullie welverdiende vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *