Koolmeesjes uitgevlogen

Het was 7:25 uur en Ferry lag toen nog op bed, terwijl Jacqueline al aan het opnemen was… want de eerste jonge koolmeesje vloog uit onze broedkastje. Het begin werd toen in werking gezet door hun ouders. Want het was wel de hoogste tijd hiervoor. Ze hadden ongeveer 24 dagen hier bij ons gewoond. En wat waren wij opnieuw nerveus en ook vooral erg blij! Inderdaad was het erg moeilijk om opnames te maken binnen 25 minuten nog wel!

Dit was de eerste jonge koolmeesje die eruit ging… en Jacqueline was op zo’n moment op tijd bij met haar camera! Het was een hele belevenis en dit deed ons heel wat.

En ze zijn zo snel! Gelukkig hebben wij hier in de omgeving veel bomen, struiken en zelfs weilanden hierachter. Dit is hun mooie gebied om voort te leven.

Dit is de eerste jonge koolmeesje. Ze zijn best wel vrij groot… ze hadden te lang gewoond bij ons. Ze werden ook heel goed verzorgd door hun trouwe ouders. Wat waren ze alert zeg! Zo mooi om dit allemaal goed te kunnen volgen. En hier nog eentje… die ging even omhoog en even later hier op de grond. Die was een beetje ontdaan en uitgeput. Maar al snel ging hij weer verder en weg was ie!

Hier nog eentje van dichtbij. Zo leuk om te zien! Echt waar… Daar doen wij het voor… een beetje mee helpen met de natuur.

Deze boom is vaak hun eerste toevlucht. Maar dit is niet altijd zo… eentje ging zelfs een etage hoger, de vijfde verdieping. Maar hun ouders wisten precies ze weer terug te vinden.

En daar ging er weer eentje… soms gingen wel 2 tegelijk vandoor… en dit zagen we wel, maar het ging allemaal zó snel! Niet normaal meer… Maar volgens ons hebben wij ons best gedaan om iets mooist in beeld te brengen en met jullie te delen.

Tot slot hebben wij hieronder nog een filmpje en wel met muziek en geluid! Geniet ervan! Wij hadden ontzettend van genoten…

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *