Koolmeesjes uitgevlogen

Het was 7:25 uur en Ferry lag toen nog op bed, terwijl Jacqueline al aan het opnemen was… want de eerste jonge koolmeesje vloog uit onze broedkastje. Het begin werd toen in werking gezet door hun ouders. Want het was wel de hoogste tijd hiervoor. Ze hadden ongeveer 24 dagen hier bij ons gewoond. En wat waren wij opnieuw nerveus en ook vooral erg blij! Inderdaad was het erg moeilijk om opnames te maken binnen 25 minuten nog wel!

Dit was de eerste jonge koolmeesje die eruit ging… en Jacqueline was op zo’n moment op tijd bij met haar camera! Het was een hele belevenis en dit deed ons heel wat.

En ze zijn zo snel! Gelukkig hebben wij hier in de omgeving veel bomen, struiken en zelfs weilanden hierachter. Dit is hun mooie gebied om voort te leven.

Dit is de eerste jonge koolmeesje. Ze zijn best wel vrij groot… ze hadden te lang gewoond bij ons. Ze werden ook heel goed verzorgd door hun trouwe ouders. Wat waren ze alert zeg! Zo mooi om dit allemaal goed te kunnen volgen. En hier nog eentje… die ging even omhoog en even later hier op de grond. Die was een beetje ontdaan en uitgeput. Maar al snel ging hij weer verder en weg was ie!

Hier nog eentje van dichtbij. Zo leuk om te zien! Echt waar… Daar doen wij het voor… een beetje mee helpen met de natuur.

Deze boom is vaak hun eerste toevlucht. Maar dit is niet altijd zo… eentje ging zelfs een etage hoger, de vijfde verdieping. Maar hun ouders wisten precies ze weer terug te vinden.

En daar ging er weer eentje… soms gingen wel 2 tegelijk vandoor… en dit zagen we wel, maar het ging allemaal zó snel! Niet normaal meer… Maar volgens ons hebben wij ons best gedaan om iets mooist in beeld te brengen en met jullie te delen.

Tot slot hebben wij hieronder nog een filmpje en wel met muziek en geluid! Geniet ervan! Wij hadden ontzettend van genoten…

53 Reacties

  1. webmaster Yova

   Nadat 2 jonge koolmeesjes uit vlogen, haalde Jacqueline natuurlijk Ferry uit bed. Want dit wil hij voor geen goud missen. En met 2 camera’s hebben we meer kansen om zoiets te kunnen verslaan. En dit is grotendeels goed gelukt, maar was wel heel erg moeilijk geweest. Soms zagen we ze niet meer waar ze heen vlogen. Het ging allemaal zo snel. Die ene op de grond bleef even een tijdje zitten en even later ging hij ook vandoor. Want de ouders zagen ons als gevaar en hij moest zo snel mogelijk weg vliegen en dit deed ie ook goed. Jij ook een fijne zondag gewenst en het wordt van de week hoog zomer in Nederland.

 1. Ik vind het een mooi verhaal dat je over hen hebt gedeeld. Zij hebben heel mooie tijden meegemaakt en weet zeker dat zij met volle liefde en nieuwe energie hier zullen terugkeren. Mooie foto’s erbij. Ik hoor iedere dag de huismusfamilie tussen de goot. Sneu dat ik via het dak geen foto’s kan maken want zij zijn goed verborgen.

 2. Hallo R en J
  Wow zo mooi om te zien.
  En wat geweldig dat je het hebt kunnen filmen.
  Ik heb er ook 6 in het kastje, en hoop het ook te zien als ze uit vliegen.
  Het is op de camping en daar ben ik niet altijd natuurlijk.

  Fijne Hemelvaartsdag
  Liefs Stien.

  1. webmaster Yova

   Jazeker en daar gaat deze tweede logje ook over. Ze zijn overduidelijk uitgevlogen en het is inmiddels erg stil geworden op onze balkon. We moesten wel even wennen, maar wel op tijd met aankomende mooi en warme weer die er aan gaat komen in Nederland. Maar het was echt heel bijzonder om dit mee te maken en opnieuw voor de tweede keer. En dit was ons derde nestje die goed gelukt is bij ons…

   1. Goede morgen F & J.

    Wow, je hebt het uitvliegen van die koolmeesjes wel heel knap in dat mooie filmpje weten te vereeuwigen! Wat een plezier zullen jullie er aan gehad hebben om dat te mogen beleven. En die kleintjes zullen dat ook wel gehad hebben nu ze eindelijk de vrijheid tegemoet konden vliegen.

    Sorry dat ik je logje niet echt goed had gelezen, ik had het nogal druk de laatste dagen, kan je het me vergeven?

    Fijne, hopelijk ook voor jullie vrije dag nog!

    1. webmaster Yova

     Ook een goede morgen GerdaYD, ja natuurlijk vergeven we je en dit kan ook gebeuren. Ja, dit was een hele leuke start geweest voor ons op die dag. Maar even iets anders. Helaas kregen we gisteren vreselijk nieuws te horen van onze lieve broer. Geen goed nieuws, zei hij tegen ons. Helemaal geen goed nieuws… In nog geen 3 maanden tijd kreeg hij plotseling zomaar uit het niets 5 nieuwe bulten op z’n borst streek en bij de oksel. Twee daarvan werd een week geleden weg gesneden en voor onderzoek gelijk op gestuurd. Gisteren moest hij komen voor de uitslag en toen kreeg hij te horen dat het uitgezaaid is. Die klap kwam gisteren echt heel hard aan voor ons allemaal natuurlijk. We hadden het niet meer. We moeten nog steeds verwerken daarvan. Opnieuw zitten we helaas in het stront, zeg maar. Ook voor onze moeder is het afwachten, a.s. maandag moet ze naar het ziekenhuis voor de benen. Op 2 juni a.s. moet onze broer naar het ziekenhuis en dan krijgt hij voor het eerst een petsscan. Om te kijken tot hoever het uitgezaaid is. Aan de hand van deze uitslag kunnen we eventueel verder. Wanneer het tot die vijf bulten blijft… dan wordt dit natuurlijk weg gesneden. Op 6 juni krijgt hij uitslag hiervan. Na Pinksteren dus… Chemokuur of bestraling zou geen zin meer hebben, kreeg hij ook al te horen. Er is maar 5% kans op genezing en dit is echt heel weinig voor zoiets. Het is echt vreselijk voor ons… nu onze ouders juist zoveel hulp nodig hebt van onze broer en van ons. Maar hij heeft z’n auto, vandaar dus… en de toekomst is voor ons allemaal heel erg onzeker geworden. Door de petsscan uitslag zouden wij wel heel veel weten over de situatie van onze broer. Daarom zitten we nu opnieuw in ons dipje en het gat is behoorlijk diep deze keer. Maar ja, we bellen ons suf gisteren en vandaag. Hoe dan ook… het leven moet wel door gaan. Makkelijk gezegd, dan gedaan… Gelukkig is onze broer heel erg nuchter… zo komt hij wel over. Maar toch heeft hij heel erg moeilijk gehad. Zoals wij hadden we afgelopen nacht bijna niet kunnen slapen. Het spookt alles door ons hoofd heen. Je weet wel hoe dat allemaal gaat met zoiets. Wij moeten ieder geval nog verwerken en we gaan de onzekere tijden tegemoet. En we weten nog niet waar het schip zal stranden. Toch is dit allemaal versneld doorgevoerd om alle risico’s te vermijden, maar het is uitgezaaid en dit was een donderslag uit heldere hemel. We wensen je nog een fijne Hemelvaartsdag. Sorry over deze berichtgeving, maar we wilden dit toch even kwijt en daar hadden we gelijk gebruik van gemaakt.

     1. Oei, wat een vreselijk nieuws, zowel van je broer als je moeder. Woorden schieten hierbij te kort, moed houden is zo schraal als troost hé. Het ziet er beslist niet goed uit en jullie zullen jammer genoeg met het ergste rekening moeten houden, vooral omdat chemo of bestraling geen zin meer heeft. Hij houdt zich kranig zeg je, maar dat zal wel schijn zijn, het moet hevig woelen in zijn binnenste. En natuurlijk ook in dat van jullie allemaal… Veel hoop is er niet meer zo te lezen en het enige wat jullie kunnen doen is wat hem van het leven nog rest zo aangenaam mogelijk te maken. COURAGE!

  1. webmaster Yova

   Nou, dit vinden wij ook helemaal geweldig leuk! Wat zeggen we nou, écht heel super leuk! Dit is wel heel erg mooi om dit ook aan ons te laten zien. Gehaakte koolmeesjes en wel met een nestje. Ja, dit is bij ons vaker op onze balkon voltrokken. Kort geleden… en dit is op deze logjes weer terug te zien. Jij ook een paar gezellige dagen gewenst. Het beloofd mooi en vooral lekker warm weertje te gaan worden.

 3. J©NW

  Ferry en Jacqueline, ‘k lees net jullie berichtje in het antwoord aan gerdaYD hier boven.

  Tjonge, zoiets komt hard aan, voor je broer, jullie ouders en jullie uiteraard ook.

  Sterkte en hopen maar, dat die kleine kans voldoende blijkt te  zijn.  Gr Jan W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *