Koolmeesjes voederen

Omdat we de laatste tijd nogal last hebben de grote kraaien, moeten we toch iets anders gaan zoeken om de koolmeesjes tot ons zien toe te trekken. Daarom hebben wij een nieuw voederhuisje aangekocht, speciaal voor de koolmeesjes. En dit schijnt dus te werken. Enkele keren zagen we ook Pimpelmeesjes. Maar dit maakt voor ons helemaal niks uit. Zo wordt onze balkon ook voor de kleine vogels goed benut. Alleen moeten we wel voor zorgen dat alles schoon blijft. Want het is ook logisch dat ze voer kunnen laten vallen of anders de buitenkant van de pitten naar beneden kunnen gooien. We mogen geen problemen krijgen met de muizen. Daar moeten we echt voor oppassen. En wie weet, wordt onze vogelhuisje in de voorjaar ook beter benut. Onze eigen meesjes zien wij namelijk voor een tijdje niet meer verschijnen. Maar wie weet…

En daar is ie dan. Ons nieuwe bewoner die hier regelmatig terug komt om lekker te snaaien. En dit deed hij of zij heel goed.

Ook aan de zijkanten van ons nieuwe vogelhuisje ligt wat vogelvoer in. En op deze manier kunnen de meesjes van de zijkant oppikken en eten. Dus ook dit schijnt echt te werken.

En dan zien wij hier regelmatig de meesjes verschijnen tijdens de wintermaanden en dit is echt leuk om te zien op onze balkons.

Hier had hij een zonnepit in z’n voetjes zitten en deze was hij aan het pellen.

Hij verbleef op dat moment enige tijd bij ons en kwam dus ook regelmatig terug. Want dit weten ze nu wel terug te vinden bij ons.

En hier liet hij net de afgepelde buitenlaag van de zonnepit vallen. Want het gaat toch om de lekkerste binnenkant en gelijk hebben ze ook wel.

De komende tijd blijven we ze zeker volgen en hopelijk gaat dit allemaal goed komen. Maar we mogen geen muizen overlast krijgen of anders moeten we ze weer weg halen en niet meer voederen. Ieder geval proberen we de boel wel schoon te houden en hiermee kunnen ze misschien tegen houden. We zullen het wel zien. Ook hebben wij hieronder een filmpje geplaatst. Dan kun je dit beter gaan zien. En dit vanaf nu op andere wijze en dit is nieuw bij ons. Laat het ons weten…

FILMPJE KIJKEN

Eindelijk is het ons dan toch gelukt (dankzij de update vandaag…) weer vanouds onze filmpjes te kunnen aan bieden aan jullie en hopelijk werkt het nu weer goed voor iedereen of anders weten wij het ook niet meer. Kijk ook eens in je instellingen/driver video op je PC en/of laptop.

Reactie(s) 55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *