Koolmeesjes voederen

Omdat we de laatste tijd nogal last hebben de grote kraaien, moeten we toch iets anders gaan zoeken om de koolmeesjes tot ons zien toe te trekken. Daarom hebben wij een nieuw voederhuisje aangekocht, speciaal voor de koolmeesjes. En dit schijnt dus te werken. Enkele keren zagen we ook Pimpelmeesjes. Maar dit maakt voor ons helemaal niks uit. Zo wordt onze balkon ook voor de kleine vogels goed benut. Alleen moeten we wel voor zorgen dat alles schoon blijft. Want het is ook logisch dat ze voer kunnen laten vallen of anders de buitenkant van de pitten naar beneden kunnen gooien. We mogen geen problemen krijgen met de muizen. Daar moeten we echt voor oppassen. En wie weet, wordt onze vogelhuisje in de voorjaar ook beter benut. Onze eigen meesjes zien wij namelijk voor een tijdje niet meer verschijnen. Maar wie weet…

En daar is ie dan. Ons nieuwe bewoner die hier regelmatig terug komt om lekker te snaaien. En dit deed hij of zij heel goed.

Ook aan de zijkanten van ons nieuwe vogelhuisje ligt wat vogelvoer in. En op deze manier kunnen de meesjes van de zijkant oppikken en eten. Dus ook dit schijnt echt te werken.

En dan zien wij hier regelmatig de meesjes verschijnen tijdens de wintermaanden en dit is echt leuk om te zien op onze balkons.

Hier had hij een zonnepit in z’n voetjes zitten en deze was hij aan het pellen.

Hij verbleef op dat moment enige tijd bij ons en kwam dus ook regelmatig terug. Want dit weten ze nu wel terug te vinden bij ons.

En hier liet hij net de afgepelde buitenlaag van de zonnepit vallen. Want het gaat toch om de lekkerste binnenkant en gelijk hebben ze ook wel.

De komende tijd blijven we ze zeker volgen en hopelijk gaat dit allemaal goed komen. Maar we mogen geen muizen overlast krijgen of anders moeten we ze weer weg halen en niet meer voederen. Ieder geval proberen we de boel wel schoon te houden en hiermee kunnen ze misschien tegen houden. We zullen het wel zien. Ook hebben wij hieronder een filmpje geplaatst. Dan kun je dit beter gaan zien. En dit vanaf nu op andere wijze en dit is nieuw bij ons. Laat het ons weten…

FILMPJE KIJKEN

Eindelijk is het ons dan toch gelukt (dankzij de update vandaag…) weer vanouds onze filmpjes te kunnen aan bieden aan jullie en hopelijk werkt het nu weer goed voor iedereen of anders weten wij het ook niet meer. Kijk ook eens in je instellingen/driver video op je PC en/of laptop.

55 reacties

 1. We hadden vandaag 2 keer onze nieuwsbrief verzonden. Om dit even voor de zekerheid na te gaan of het allemaal wel goed zou werken en dus ja… Dit omdat dit allemaal nieuw is.

  Nog een fijne dag allemaal en bedankt.

 2. Schitterend filmpje.
  De mezen en hun huisje zijn een aanwinst.
  Wij hebben hier alleen nog maar kauwen en af en toe een merel, helaas. Alles geprobeerd, mezennestjes geplaatst, daar gaan de kauwen en houtduiven bovenop zitten en blijven de meesje weg.
  Jammer.
  Om de muizen weg te houden strooi ik peperkorrels en kruidnagels.

 3. Wat leuk de foto’s van het koolmeesje bij het nieuwe huisje .Erg gezellig is het op jullie balkon . Wij zijn gestopt met voederen om twee reden ,er zijn hier enorm veel katten en er waren heel erg veel muizen op een gegeven moment en dat kan niet want we hoorden ze ook binnen steeds knagen .We missen het wel al die verschillende vogels en het was zo leuk om te zien ,ooit hebben we eens musjes geteld en het waren er ongeveer 70 ,alleen al musjes dus .Heel verstandig om het balkon goed bij te houden zodat er niet teveel naar beneden valt .Het filmpje kan ik helaas niet kijken want het start niet
  Lieve groetjes Elisabeth

  1. Hi Elisabeth, eerlijk gezegd twijfelen we nog hier aan. We zijn ieder geval aan het proberen. O ja, we hebben dat filmpje nu aangepast in een ander stijl en dan lukt het misschien nu wel? Laat het ons svp even weten.
   Lieve groetjes terug, Ferry & Jacqueline. give_rose

     1. Hoi J&F
      Helaas kan ik het filmpje nog steeds niet bekijken .Ik begin niet weer aan een andere Browser om dat ik al eerder problemen gehad heb met Browsers .Het is jammer maar foto’s kijken is ook leuk
      Lieve groetjes Elisabeth

 4. ha die Yova
  pracht foto’s en een top film hihi , maar daar kan een kraai toch ook bij komen lijkt mij zo ?
  muizen heb ik hier al vele jaren niet meer gezien

  ging de pps je te snel bij mij ?
  ik geloof ook niet in een horoscoop hihi

  fijne middag groet

 5. Ik ga binnenkort ook het vogelvoer huisje weer vullen, maar de meesjes moeten wel hoog gevoerd worden hier, anders gaan de katten uit de buurt er op zitten loeren. Molly wil dat ook wel proberen, maar gelukkig zien ze haar meestal van een eind aankomen, zo’n ‘koetjespoes’ id ook niet zo goed gecamoufleerd natuurlijk, dat wit/zwart valt goed op bij de vogels.

 6. Hallo Yova
  Prachtig dat meesje, hoe die de zonnepit eet.
  Ik dacht dat ze die heel doorslikte.
  Heel mooi om te zien.
  ik hier ook veel vogels in de tuin, kijk er graag naar en foto’s maken soms
  wens jullie een mooi weekend, probeer er iets van te maken he
  Liefs Marianne

 7. Hoi Jacqueline en Ferry,
  jullie hebben jullie site weer mooi aangepast met de winterperiode!
  Het logje vind ik heel leuk met mooie foto’s en een heel leuk/mooi filmpje!
  Het is duidelijk dat meneer of mevrouw koolmees een voorkeur heeft voor zonnebloempitjes
  Het pimpelmeesje kwam ook even kijken… De meesjes worden verwent bij jullie en ik hoop dat ze kunnen blijven komen…
  Lieve knuffel van Heidi en de kattenfamilie en ook een lieve knuffel voor Jimmy heart

 8. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Hier komt echt van alles aanvliegen. Dat kan ook niet anders als je kippen hebt. Vogels ruiken het gewoon als er voer buiten staat. Het leuks zijn de mussen, en het minst leuk de kraaien en de duiven. Wij hebben over het algemeen weinig last van muzien. Komt ook omdat we alles bijhouden en opruimen natuurlijk.
  Jullie hebben een mooie en leuke oplossing gevonden zo.
  Fijn w-end. We krijgen sneeuw hoorde ik.

 9. Dat doen jullie goed om voor juist de kleine vogels te zorgen.
  Het is altijd zo leuk vind ik, zelfs op een balkon kan je dus van de vogels genieten.
  Het filmpje is prachtig, ook de foto’s zijn mooi.
  Groetjes Irma

 10. Wat leuk dat er een koolmees is gekomen. Hier geen kleine vogel nog gezien. Wel jammer want ik zie ze graag. De buren hebben katten en die zitten veel naast ons op balkon. En dan blijven ze weg. Fijn dat jullie voor de vogels zorgen. Mooie film ook erbij gemaakt ervan. Las onlangs dat ze het erg moeilijk hebben dus alle hulp is dan welkom. Lieve groetjes, Tine

 11. ha die Yova
  ja ik ben flink bezig geweest , en er is nog wel wat te doen , maar goed te overzien
  ja een leuke pps met ik vind goede muziek , mag hen graag horen
  jij was de kou in , ikke lekker binnen de hele dag , pas op en wordt niet ziek

  fijne avond groet

 12. Nou zeker de kraaien zijn heel brutaal.
  Wat leuk dat het nu al wordt bezocht.
  De vogelbescherming maakt mooi spullen.
  Geweldig goed dat jullie balkon voor de kleine vogels wordt ingericht, daar is een grote behoefte aan. Hans

 13. Ik zie alleen foto’s geen filmpje . Bij mij veel vogels in de tuin. De brutaalste van de kleine vogels zijn de roodborstjes en van de grote vogels de eksters. Voor de eksters en kauwen gooi ik voer over de tuin heen, voor de kleine voederkooi met gaas er omheen waardoor er geen grote vogels bij kunnen komen.
  Lieve groetjes

  1. Hi Ria,

   Niet alleen jij kreeg helaas geen filmpje te zien. Waarschijnlijk ligt het aan de instellingen/drivers van je PC/laptop. Maar we gaan voor de uiterste en nu hebben we iets anders gedaan, zoals het toen ging bij ons. Sinds de update vandaag is dit nu weer mogelijk bij ons namelijk. Dus we hopen dat je dat filmpje nu wel kan volgen? Laat het ons even weten en alvast veel dank daarvoor.
   Lieve groetjes terug van ons.

   1. Ja ik heb het filmpje kunnen zien. Ik kijk naar buiten en zie hier meesjes pikken aan de vetbol en ga zo even naar buiten om het bakje voor de roodborstjes te vullen met havermout, daar zijn ze gek op.
    Lieve groetjes

 14. Het is echt een geweldig filmpje (en de foto’s ook!), ik zat vol verbazing te kijken naar dat slimme beestje. Hoe vinden ze jullie toch altijd? Maar het heeft het mooi voor elkaar! De muziek past er ook zo mooi bij. Er gebeurt als je er over nadenkt niet veel, maar toch is het allemaal heel levendig.

  Jullie blog is weer mooi in kerstsfeer, eenvoudig maar stijlvol.

  Dankje voor je bezoekje! En je bent altijd welkom hoor, plaatjes kijken of gedichten, maakt niet uit. De plaatjes die je bij je reakties zet zijn ook altijd mooi, zoals dat elfje de vorige keer!

  Fijne zondag.
  Liefs en groetjes!

 15. Hele leuk vogeltje en foto’s er van Ferry en Jaqueline
  het filmpje doet het ook met stevig stukje muziek voor zo’n klein vogeltje
  en wat zijn die razend snel in hun bewegingen, heel knap dat je die zo mooi hebt weten te fotograferen

  Groet, Bram

 16. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Met zo’n mooie foto’s van de al even mooie meesjes heb je altijd prijs op je blog, wie wordt hier nu niet door vertederend? Op je knap filmpje is het foerageren nog beter te zien, bedankt!
  Wat zijn jullie toch met de vogels en de dieren in het algemeen begaan, dat siert jullie!

 17. mogge Yova
  ja alle sneeuw weer weg , gelukkig
  de kinderen hadden ff plezier en probeerden hier voor een pop te maken , maar is niet geheel gelukt
  jullie dus sneeuw op het balkon , ja is maar net hoe de wind staat hé
  nu is het weer 1 grote natte regen bende bbbrrrr
  maar ik heb voor vandaag nog genoeg eten in huis hohoho
  ja ik mag Johny ook nog wel horen hoor , mooi taaltje hé dat ABA

  ik wens ook jullie een fijne week
  groetjes

 18. Heel mooi om te zien en weet zorgen ze in het voorjaar voor kleintjes op je balkon.Wij hebben in onze tuin ook veel meesjes en andere vogels ,die hebben nu nog eten in onze tuin van allerlei zaden die aan struiken en sparren zitten .Ik wens jullie een fijne week toe die nu in rechte lijn richting Kerstmis gaat.Veel groetjes en dikke x

 19. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Goed dat jullie toch een klein beetje kerststemming in huis brengen zodat de heel moeilijke dagen iets vrolijker worden. Hoewel… ik kan beslist begrijpen dat jullie hoofd er niet op staat.
  Goed ook dat je bezig bent in huis, dat verzet de zinnen een heel klein beetje.

 20. Oh wat heerlijk die meesjes die op jullie terras komen! Ik woon nu ook op een appartement en probeer ook de vogeltjes nl de meesjes te lokken met eten, tot nu toe, niets hoor…Vind ik zo spijtig. Hier zitten ook veel van die zwarte kraaien gelukkig komen die nog niet op het terras

 21. Goeie middag Jacqueline en Ferry,
  jullie hebben eenzelfde voederhuisje als ik heb Ik heb alleen in deze vetvoer voor de meesjes en in een andere (met gaas omwikkeld huisje) heb ik dan de gepelde zonnepitten, mais en andere zaadjes waar de meesjes en roodborst ook gretig van eten Altijd heel leuk om de vogeltjes op je balkon te krijgen. Hoe hoog zitten jullie??? Ook omdat jullie altijd jonge meesje hebben in het voorjaar
  Dit is altijd zo leuk om te zien.
  Hele fijne avond nog.
  Lieve groetjes, Helma

  1. Goede avond Helma,
   Nou, dit is dan heel toevallig dat jij hem ook zo’n eentje heeft hangen. Ja, dit weet je nog heel goed. We kregen inderdaad heel wat meesjes gehad afgelopen jaar. Alleen dit jaar dus niet. Dit kan gebeuren. Ooit kwam zelfs één jonge meesje in onze woonkamer binnen vliegen en deze ging overal en uiteindelijk kwam hij onder de bank terecht. We moesten de bank om neerleggen om die jonge meesje pakken te krijgen en dit lukte Jacqueline dus goed. Ze kreeg hem in de handen en wat was ie lief. Heel voorzichtig deze weer naar buiten gebracht en op de oppot tafel neer gezet en hij moest even bij komen en even vloog ie de goede kant op naar de vrijheid. We wonen hier hoog en ook vandaag werd de voederhuisje heel goed benut. Gisteren kregen we maar liefs 3 koolmeesjes op onze balkon en ze gingen hierom een beetje vechten. Ja, dan krijg je dit natuurlijk ook. Ja, dit is echt leuk om te zien volgen en daarnaast hangt dus ook de nieuwe vogelhuisje. Deze is nog niet gebruik geweest door de meesjes. Wel hebben we voor de zekerheid de oude bewaard. Of anders hangen we deze weer terug.
   Jij ook een fijne avond gewenst en alvast fijne feestdagen gewenst van ons.

 22. Hi J&F,

  Kijk dat is nog een een goed streven.
  Help de kleintjes de winter door.
  Goed voor die kleine rakkertjes en gezellig voor jullie want het ziet er super leuk uit.
  En er is op deze manier altijd wat te beleven als je naar buiten kijk.

  Lieve groetjes,
  Karina

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *