Koninklijk Paleis Amsterdam (slot)

Amsterdam

We komen al snel met ons slot laatste fotoverslag over koninklijk Paleis in Amsterdam. Ja, dat klopt… ook wij waren hier nog niet eerder geweest en NU dus wel! Er was ook heel veel te zien in dat Paleis. Maar we weten ook dat niet iedereen hier van houden, laat staan over Oranjes Koninklijk familie. Wij dus wel… maar dit laten we aan iedereen zelf over natuurlijk. Maar of je nou wel en niet bent geweest, maakt dit voor niet zoveel uit. Overigens is deze locatie meer bestemd voor speciale gelegenheden met de Koninklijk familie en natuurlijk ook voor het Nederlands volk en toeristen. Dit wordt wel een mega lange log met heel veel foto’s. We zetten hieronder op 1 rij.

Er hangen heel veel verschillende kroonluchters in diverse zalen en zelfs slaapkamers!

Dit is wel een heel bekende locatie. Dit is de grote deur naar de gouden balkon.

Op verschillende foto’s zien jullie opvallend veel mensen met hun mobiel tegen hun oren aan lopen. Jullie moeten nu niet gaan denken dat ze allemaal druk aan het bellen zijn hoor. Ze kunnen namelijk per kamer of zaal alle informaties luisteren. Er staan hier en daar speciale borden en hier moeten ze met hun mobiel activeren voor informaties. Hiermee hebben ze eigenlijk geen begeleider meer nodig. Wel handig zo…

Wie zou hier geslapen hebben op deze bed?

Er is ook een winkeltje waar je o.a. boekjes kunt kopen.

Er vloog net op dat moment een Dakota over de Dam/Paleis heen. Hoe toepasselijk allemaal.

En later op de dag gingen we met de trein weer naar huis.

24 reacties op “Koninklijk Paleis Amsterdam (slot)

 1. Dat was weer een hele rondleiding en heel mooi al die foto’s .Maar oh al die kroonluchters ,ik moet er niet aan denken omdat schoon te moeten maken .Ik heb in elk geval een mooie indruk gehad van het paleis .
  Lieve gr Elisabeth

 2. Prachtige reportage hebben jullie gemaakt heel mooi om te zien en interessant prachtig de inrichting en de prachtige kroonluchters en schilderijen nu jullie hebben wel genoten en ik kan lekker mee genieten knap gedaan hoor
  Hele fijne week
  Groetjes Janny

  1. We hebben naderhand het filmpje nog eens bekeken na jouw kritieke opmerking en je zou dit wel eens gelijk kunnen hebben. Het filmpje hebben wij uiteraard verwijderd uit ons logje.
   Groetjes terug.

 3. Dag Ferry en Jacqueline.
  Ooit ben ik er ook geweest en ik weet dus hoe moeilijk het is om daar te fotograferen. Het moet gezegd worden, jullie zijn er wonderwel in geslaagd! Een knappe serie foto’s die een heel goed beeld geeft van wat er daar allemaal te zien en beleven valt!

 4. Ik ben geen Oranje fan, maar jullie wel, en jullie blog is waar het om gaat. Heel wat foto’s hebben jullie genomen en waarschijnlijk waren dit niet eens de enige

  Trouwens, je zal het daar maar schoon moeten houden zeg Dan toch liever mijn eigen huisje

 5. Het is echt een paleis om mee te pronken, dat zie je aan alles. Logisch, ze moeten tenslotte ook een beetje indruk maken op de buitenlandse staatshoofden Ik vind die foto van het balkon wel heel speciaal, leuk dat je die zo gemaakt hebt! Dat is inderdaad een bekend plaatje.
  liefs,
  Lilian

 6. Hi J&F,

  Wat een mooi vervolg op de voorgaande serie.
  Weet je je hoeft niet van de royals te houden om te waarderen wat je hier ziet.
  Als je er wel van houd dan is het mooi meegenomen.
  Maar bovenal moet je maar denken dat dit jullie blog is, jullie mogen plaatsen wat jullie mooi vinden en waar jullie van genieten.
  Wij mogen gewoon lekker meegenieten.
  Iets van je blog verwijderen is dan ook volstrekt niet nodig.

  Ik geniet en bewonder in ieder geval wat ik zie.
  Gelukkig heb ik het niet in mijn eigen huiskamer staan want dan moest ik de hele dag door poetsen
  Maar anders dan dat, is dit fijn om mee te mogen kijken.
  Dank jullie wel daarvoor.

  LG vanuit San Francisco,
  Karina

 7. wat een mooi zicht binnenin. Rijkelijk voorzien van prachtige kroonlusters . Dit paleis is zeker een bezoek waard!! En de foto’s zijn zonder flits allemaal mooi!
  Wat anderen over je log denken daar trek je je toch niks van aan zeg! Doen waar je zin in hebt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *