Kauw als nieuwe bewoner?

Enige tijd zien wij onze koolmeesjes niet meer verschijnen op onze balkon. Dit was al maanden zo en sinds kort kwamen we eigenlijk en eindelijk achter waarom dit zo is. Zoals jullie al wisten hadden wij een vogelhuisje op onze balkon. Vorig jaar hadden we nog 2 nesten gehad en met groot succes. Dit weten jullie nog vast wel? Maar we schijnen nieuwe bewoner te hebben en wel een grote Kauw die op ons dak steeds terug komt en daar zijn de koolmeesjes juist zo bang voor. Die Kauw blijft voorlopig bij ons aan komen vliegen. Wij vermoeden dat er nest op het dak ligt. Maar goed, dit gaf ook wel de gelegenheid om iets anders te gaan doen met onze balkon. We hebben onze vogelhuisje voorlopig opgeborgen en iets anders gedaan.

Op een klein afstandje kunnen jullie hier al op de foto zien dat we inderdaad nieuwe potten aangekocht hebben. Groene potten en de kleurrijke/vrolijke bloem potten. Uiteraard met bijhorende schalen, want ze hebben allemaal een gat in het midden, zoals dit hoort.

Dit zijn ze geworden! De viooltjes waren op en we hebben ook gelijk nieuwe planten erin gezet. We zullen komende jaren geen viooltjes meer kopen, want dit levert gewoon extra werk en rommel op. En daarnaast heb je maar voor een maandje plezier aan.

Ook op de grond staan nieuwe potten en planten. De opvangschalen zorgen ervoor dat er geen lek kringen op de grond krijgt.

Dit zijn Geraniums en zijn op zich sterke planten. Ze moeten wel regelmatig “gesnoeid” worden, zodat er weer nieuwe knoppen aankomen. En zo heb je dan ook veel langer plezier.

Ze houden van half schaduw licht/zon en dit komt hier goed uit.

Klopt, dit zijn geen goedkope bloempotten. Maar ze zijn wel erg mooi.

Nieuwe planten staan volop in de bloei en dit kan ook niet anders met al dat mooi weer de laatste tijd in Nederland.

En zo begon het allemaal in het begin. Lege potten… ze kwamen net binnen…

Dit is allemaal met de hand gemaakt. Dit is echt Spaans…

Ondertussen zat Jimmy hier lekker te smullen van z’n kruidenmix, waar hij zo dol op is.

Dus in het midden even geen vogelhuisje meer, zolang die Kauw hier blijft. En dit geeft ons wel meer de vrijheid. Dit geven we eerlijk toe…

Deze Kauw is de boosdoener van alle wijzigingen. Maar dit vinden wij niet zo erg hoor. Het zijn ook dieren…

Dit is een bekend straatbeeld in Haarlem en ergens anders ook wel. De post.nl-fiets! Jawel en hier staat ie tegen een boom, terwijl de postman met schoudertas de poststukken aan het bezorgen is. Dit gaat hier allemaal met de fiets of anders met de hand. Dus met tilwerk in dit geval. Soms gebeurd dit ook met een karretje, maar dit is hier niet het geval. Soms staat hier ook wel veel wind en dan kan de postfiets omvallen. Dit hadden we verschillende keren gezien. Is dit bij jullie ook zo?

Deze twee Eksters kwamen hier aan vliegen en belanden hier op een vernieuwde LED lantaarnpaal. Ferry was even met z’n nieuwe telelens aan het uit proberen en dit ging allemaal perfect.

Opvallend hebben wij ook wat aardig verschillende huiskatten lopen in onze straat. Zoals deze… die liep hier aan de overkant over het grasveldje en even later verdween hij via de opening van een heg.

En hier kwam weer een andere huiskat aangelopen. Hij zag die andere net weg lopen…

Maar dit is ook een mooie huiskat. Zwart/witte huiskat dus.

En deze lag even op de parkeerplaats te rollen bollen op z’n rug, naast een geparkeerde auto.

En daarna moest ie zich schoonlikken, dat is iets van de huisdieren dit graag doen.

Tegen de avond viel de zon bijna onder en kleurde Haarlem oranje en dit is hier goed te zien. Dit was vroeger een PTT-toren van Haarlem. Deze staat overigens naast de IKEA in Waardepolder.

En zo kleurde allemaal prachtig oranje. Zelfs onze Geraniums werd zelfs oranje!

En daar staat onze Sint Bavo kerk op de grote markt. Deze is vanuit onze balkon op een zeer grote afstand genomen. Volgende dag werd het weer mooi weer, zoals vandaag ook! Maar er hangen hier wel wat aardig wolken aan de lucht. Nog een fijn weekend gewenst allemaal.

Reactie(s) 31

 • Wéér een reeks om van te snoepen hoor Die bloempotten schitterend Spijtig van dat meesje maar zo is de natuur nu een maal Prachtige foto’s Zonnige groetjes

 • Het lijkt wel een tuincentrum daar op jullie balkon…
  Mooi die geschilderde bloempotten gevuld met plantjes
  Maar de levende have heeft toch mijn voorkeur…konijn, vogels en poezen…
  Fijn weekend

 • Jullie balkon ziet er prachtig en gezellig uit hoor, één en kleur! Tja met zo’n kauw in de buurt, houden de meesjes het voor gezien.
  Groetjes, Edward.

 • Mooie serie weer Jacqueline en Ferry en de nieuwe telelens is super dat zie ik wel ziet erg gezellig uit op jullie balkon heerlijk al die mooie bloemen en mooie potten leuk hoor
  En ja de katten houden de nesten van de Eksters wel in de gaten of er soms niet een jonkie uit het nest valt
  Pracht serie
  Ik wens jullie een heel fijn weekend toe
  Groetjes Janny

 • ha die Yova
  schitterende foto’s van jullie mooie fleurige balkon en de omgeving rond om
  ik ben die krullenbol al jaren kwijt hoor hihi , maar de foto’s zijn van midden jaren ’70 , toen was ik nog jong
  ja geweldig grote schildpadden waren daar
  die coyote was dood hoor toen ik die oppakte
  fijne zonnige groet

 • Dat jullie echte lieverds zijn dat had ik al begrepen door het volgen van jullie blog.
  Gewoon twee schatten van mensen met het hart op de juiste plek.
  Maar wat ik nog niet eerder heb gehoord en wat ik super lief en stoer vind is dat je ruimte maken voor de kauw en je koolmees huisjes tijdelijk even ergens anders parkeren.
  Persoonlijk ben ik dol op de kauw, ik vind het super leuke beestjes.
  Altijd bezig met rommelen en kattenkwaad uithalen
  Ik vind ze zo grappig.

  Jullie plekkie ziet er trouwens super gezellig en vooral ook netjes verzorgd uit.
  Echt zo’n thuis plek waar je heerlijk kan genieten.

  Enne Ferry van harte gefeliciteerd met je nieuwe telelens.
  Als ik naar de eerste foto van de eksters dan kunnen wij blogvolgers nog vele mooie opnames verwachten.

  Enne die katjes hartstikke lief, wij hebben zelf ook twee katjes maar ik loop persoonlijk toch echt warm bij het zien van jullie Jimmy.

  Fijn weekend en LG,
  Karina

 • Wat een leuke bloempotten zijn dat, heel vrolijk Die loslopen poezen zijn vast wel een beetje edreiging voor al die vogels want poezen lusten ook wel een vogeltje.

 • Een heel mooie balkonserie. Kleur genoeg en dan moeten er ook nog bloemen gaan boeien.
  Gr Jan W

 • Een gezellige boel is het bij jullie op het balkon zeg. Leuk met die kleuren. En die lens die is wel geslaagd he. Wat ver en wat scherp.

  Love As always
  Di Mario cool

 • mogge Yova
  ja de krullen liggen in de vuilnisbak hoor hihi
  lachen hé die smerissen en genieten van de moederdag pps
  ik zal genieten van een wandeling en jullie van bezoek aan je moeder
  zal haar goed doen
  wens jullie een fijn weekend
  lieve groet , Karel

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline en een heel fijn weekend gewenst.
  Wow, wat een knappe serie foto’s van jullie balkon, de vogels en dieren in jullie omgeving!
  Jullie hebben mooie bloempotten en dito bloemen op je balkon staan, het is een plezier om ze te bekijken… en ook de opname van jullie Jimmy is leuk!
  Dat de kauw nu zijn intrek op jullie dak maakt is niet leuk voor de koolmeesjes natuurlijk die nu een ander stekje dienden te vinden. Maar leven en laten leven, dat is gelukkig ook jullie motto!

 • Leuke bloempotten inderdaad, en ja, die kauw is ook een beest die zich voortplant. De post komt hier met een auto. Het dorp is klein en ligt afgelegen, dat fietsen geen optie is. Een busje is dan de beste optie.
  En die waaien wat minder makkelijk om
  Jullie ook een goed w-end gewenst, met veel zon.

 • Wat ziet jullie balkon er vrolijk uit. De planten doen het erg goed. Prachtige kleuren.De hand geschilderde potten zijn een lust voor het oog. Jimmy zit lekker te eten van zijn kruidenmix. Kauwen zitten hier erg veel. Ze zijn erg brutaal en totaal niet bang. Ik vind het jammer dat de koolmeesjes niet meer komen maar misschien weer volgend jaar.
  Ik wens jullie een heel fijn weekend.
  lieve groet lia.

 • Ik moet weer eens naar Haarlem merk ik. Zou de kauw een nestje komen maken?

 • Leuk met al die poezen in de buurt.
  Je leeft in het groen. Prachtig.
  Fijne zaterdag verder.

 • heel mooi op jullie balkon F & J

  en keurig in beeld gebracht
  prettige dag

 • Wat is jullie balkon gezellig met al de bloemen in mooie potten .Wat jammer dat jullie maar zo kort plezier hebben van de viooltjes ,hier staan ze vaak meer dan 3 maanden .Kauwtjes zijn zo leuk en ook heel lekker brutaal! Ook Eksters zijn hier bij ons heel veel .Ook hier komt de postbode nog met de fiets bijna elke dag .En ja die poezen vind ik natuurlijk helemaal leuk .
  Lieve groetjes Elisabeth

 • Jullie balkon is weer een lusthofje geworden met die mooie potten en de bloemen erin. Ooit heb ik in Haarlem zes weken stage gelopen, in de bibliotheek in Haarlem. Dat was aan een gracht en het was destijds een katholieke bibliotheek maar veel weet ik er niet meer van moet ik zeggen. Dat is ook al zo lang geleden 1968 of misschien 1969 dat weet ik niet meer zeker, maar in ieder geval rond die tijd.

 • Jullie mezen herinner ik me nog levendig. Wat een mooie foto’s en filmpjes waren dat! Ja kauwen die nemen graag de overhand en jagen andere vogeltjes weg. Veel poezen in jullie buurt, er is ene bij die lijkt om één van de mijne, maar het zal ze niet zijn ! Jullie wonen daar mooi!

 • Mooie inkijk op jullie kleurrijke balkon. Het ziet er prachtig uit.
  De foto’s zijn weer bijzonder mooi, vooral de kleuren.

 • koolmeesjes zijn gevoelig voor onverwachte dingen, zoals een kauw en eksters.
  Een Kauw is een brutale vogel.
  Het balkon ziet er weer fantastisch uit, heel gezellig.
  Jimmy ziet er heel gezond uit. Hans

 • Wat een gaaf balkon hebben jullie met al die bloemen en kleurige potjes
  mooi dat die kauw jullie eens iets anders liet doen houd het ook een beetje spannend
  zijn wel een betje agressieve vogels, en ze kruipen overal in, zelfs in de schoorsteen.
  Mooie foto’s laat jullie weer zien in dit blog, fijne zondag (even een dipje in het mooie weer)
  Groet, Bram

 • Goede zondagmorgen Ferry en Jacqueline en ik hoop dat jullie toch een beetje van de rust zullen genieten. Of moet er weer in de woning van je vader gewerkt worden? Zo ja, heel veel courage gewenst!

 • wat een mooie foto’s van van alles wat,
  leuk om te zien,
  vooral je omschrijving zegt genoeg :o)
  Ik wens je een fijne zondag en hier is een @-> voor jou

 • Alle mama’s, oma’s, grootmoeders een hele fijne moederdag gewenst
  Liefs en knuffie van mij

 • Hallo,
  Wat een superleuke, kleurige bloempotten zijn dat zeg! Het ziet er geweldig uit! En ook de foto’s en het verhaal erbij vond ik super om te zien. Wij hebben altijd geraniums binnen staan, een deel daarvan gaat zomers naar buiten. Zijn hele dankbare planten! Groetjes, Jenny.

 • Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  wat een vrolijke potten voor op het balkon Jullie balkon ziet er dan ook heel fleurig uit.
  Jammer dat er een kauw is komen wonen want de koolmeesjes waren altijd erg leuk om te zien bij jullie.
  Misschien volgend jaar dan maar. De foto’s van de potten en bloemen zijn geweldig. ik heb ook nooit viooltjes maar gelijk de mooie een-jarige plantjes in de bakken gezet.
  Nog een paar leuke katten op de foto en dat is jullie goed gelukt
  Hele fijne avond nog.
  Lieve groetjes, Helma

 • Kauwen zij helaas ook hier in meerderheid en de kleine vogels houden helemaal niet van deze vogel . Hele mooie fotoserie hebben jullie weer gezet. Ik zag ook veel reacties bij jullie en ben blij dat jullie nieuwe website het goed doet. Ik lees wel hoor al denk en jullie van niet ook al reageer ik niet altijd maar heb je privé mail verzonden . Jimmy ziet er goed uit en ik vind jullie balkon echt heel erg leuk. Mooi uitzicht ook wat je liet zien in laatste foto uit Haarlem. Ik wens jullie fijne Pinksterdagen en geniet ook wat va n deze dagen want weet dat jullie dagen ook best hectisch waren. Groetjes, Tine

 • jullie balkon ziet er weer heel goed uit!
  gezellig.

 • Jullie hebben een mooi kleurig en fleurig balkonnetje! Is dit echt een Kauw? Ik vind het eerder op een kraai lijken. Een kauw heeft toch een grijze kop en deze ziet er volgens mij helemaal zwart uit. Leuk om Jimmy te zien smullen van zijn favoriete hapje. Bij ons wordt de gewone post ook met de fiets of bromfiets bezorgd en pakketjes worden met een bestelwagentje bezorgd. De eerste poes lijkt op ons Mieke. (zie bijgevoegde foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *