Jimmy op volle toeren

Jimmy (onze huiskonijn dus…) gaat bijna iedere dag lekker los. Na z’n ziekte is toch één of ander veranderd met hem. Zo wilde hij niet meer in z’n grote ren, waar hij jaren lang lekker los kon lopen. Op een dag was Jimmy erg onrustig en wilde alleen bij ons zijn. Met een hele hoge sprong kon hij bijna eruit springen en dit ging dan ook net goed. Daarna maakte hij toch even goed nog 2 sprongen, die wat minder hoog waren. Jimmy wilde gewoon uitbreken!

Dus enige tijd loopt Jimmy gewoon lekker los in onze woonkamer, maar dan wel met ons toezicht. Hij gaat prima zo… Gisteren liep hij lekker los en speelde graag met z’n ballen en hij liep graag achter Jacqueline aan. Soms speelde Jimmy bewust een spelletje mee met de benen van Jacqueline.

Af en toe ging hij zelfs even rijden op één van de ballen. Dan kun hij z’n eieren kwijt. Lekker uitleven en genieten.

Af en toe ging Jimmy ook lekker languit liggen, om even bij te komen en dit doet hij perfect. Geen tralies meer en zo vind hij het allemaal wel best.

Jimmy is een slimme konijn. Rond half juli a.s. krijgt hij z’n vaccinatie weer. Hierover moeten wij tegen die tijd even bellen en vragen of dit wel door kan gaan i.v.m. ziekte. Maar wij denken zelf dat dit allemaal wel door kan gaan. Hij gaat overigens goed met hem.

We hadden vroeger meerdere konijnen gehad. Zoals Tommie… misschien weten jullie dit nog wel? En Knabbel niet vergeten… Maar Tommie ging altijd lekker naast of anders tussen de benen erbij liggen. Lekker languit. En wat denken jullie?! Voor het eerst gebeurde gisteren iets, wat wij helemaal niet verwachtte bij Jimmy. Hij deed dit gisteren hetzelfde als Tommie toen. Jimmy ging lekker languit tussen de benen van Jacqueline liggen. Ferry kon net op tijd deze foto nemen. Ietsje donker, maar is wel goed te zien als je hem in uitvergroot gaat bekijken. Heel erg leuk… we konden ons geluk niet meer op!

26 reacties

 1. Goede morgen F & J en een even goede week gewenst.

  Weerom zo’n leuke serie foto’s van jullie Jimmy, blij dat hij zich van zijn ziekte heeft hersteld en weer vrolijk rond dartelt. Hopelijk kan hij nog lang bij jullie blijven want jullie zien elkaar graag hé…

 2. Goede morgen lieverds
  Ja het is zo een lief dier die Jimmy een echte knuffel.Wat fijn dat het goed gaat met hem dat is goed te lezen.
  Hier gaat alles ook goed en was al voor zeven uur de deur uit met Jacky heerlink rustig was dat.
  Lieverd geef Jimmy een knuffel van mij en maak er een heerlijke dag van .
  Liefs en xxjes

 3. Konijnen houden van gezelschap e wilden vast bij jullie zijn. Vandaar dat Jimmy uitbrak. Ik heb er eens een logje over geschreven . Wellicht heb je dit gemist. Het staat op Mens en natuur blog. Mooie foto’s heb je gemaakt. Hoop dat jullie lieve knuffel nog lang bij jullie mogen wezen.

  Alle 3 de groetjes en fijne dagen.

 4. Die onverwachte dingen zijn het mooist, dat hadden wij met de honden en kat ook. Je denkt dat je alles van ze weet, maar toch weten ze je telkens te verrassen. Het is een mooie serie geworden. Gr Jan W

 5. Ik ben blij te horen dat Jimmy het goed stelt . En zo goed zelfs dat hij vrij in huis mag rondlopen. Blijkbaar geniet Jimmy ervan. Even heb ik gedacht dat er met hem iets gebeurd was en dat jullie even wilden stoppen met bloggen! Maar ik ben oprecht blij om jullie weer terug te zien. ‘t Was toch even schrikken toen je stopte hoor! Wil je in het vervolg even verwittigen, want dat is niet goed voor mijn hart , -)

 6. Wat is Jimmy ook een dotje hé

  Ja, jullie andere konijnen ken ik ook nog wel. De ziekte van Jimmy ben ik ook nog niet vergeten.  Deze foto’s zijn weer als vanouds zoals hij lekker speelt met zijn bal. Dat hij niet meer in zijn grote ren wil is wel vreemd maar als hij onder toezicht lekker even los kan in de kamer moet dit ook kunnen.

  Hele fijne avond nog.

  Lieve groetjes, Helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *