Jimmy is niet meer…

Met ons groot verdriet hadden we onze lieve huiskonijn Jimmy in moeten slapen. Jimmy was ernstig ziek geworden. Plotseling kreeg uit uit het niets (dit gebeurde vorige week al…) een grote dikke bult onder z’n linker kaak. De ligging van deze zeer agressieve tumor lag naast z’n lucht pijp onderaan. Die arme Jimmy maakte steeds meer geluiden en had het gewoon niet meer, vooral vandaag… Jimmy at nog wel, maar liet z’n favoriete hooi liggen. Hij was de laatste dagen zich zelf niet meer en dit zagen we eigenlijk al aan komen gebeuren. Die bult voelde erg hard aan. Ergens hoopte we op een soort abces. Jacqueline appte afgelopen morgen naar Ferry (die nog op z’n werk was…) en hadden we toen besloten een afspraak te regelen met de dierenarts. Kort daarna kon Jacqueline met haar broer naar de dierenarts. Jimmy werd grondig nagekeken en de dierenarts vertelde Jacqueline al gelijk dat dit een foute boel was voor Jimmy. Er ging een naald door de tumor en we hoopten dat er pus zou uitkomen. Maar dit was helaas niet het geval. De tumor is eigenlijk helemaal door gegroeid naar boven, langs z’n mooie oortjes heen. Hij ademde ook steeds moeilijker en kreeg bepaalde momenten erg benauwd. Z’n hart werd ook nagekeken en dit was ook niet goed. Ergens anders had hij nog een bultje, maar die was kleiner en dit bleef ook zo. Een operatie was zeker geen optie voor Jimmy. Aangezien de grote tumoren naast z’n luchtpijp lag. Dit waren er meer dus! Met heel veel verdriet hebben we besloten om Jimmy in te laten slapen, waar Jacqueline ook bij was… Het ging allemaal heel snel en vredig. Jimmy voelde die eerste prikje niet eens en even later de tweede prikje via z’n mooie oortje en was snel vertrokken en had dus z’n rust gekregen. Alleen wij dus helemaal niet… We waren echt kapot van verdriet en nu nog steeds zo. We hebben onze lieve Jimmy mee genomen naar huis. Dit doen wij altijd… We leefden al 29 jaar lang met verschillende konijnen. We hadden Jimmy netjes op de tafel neergelegd… op z’n mooie kleedje. Even later kwam Ferry ook thuis van z’n werk en zag meteen dat dit echt helemaal fout was. Verdriet bij Jacqueline was ongekend groot en voor ons beiden was dit toch complete verassing geweest. Dit hadden we echt niet verwacht. Maar dit is echt beter voor Jimmy, alleen wij nog… We hebben besloten te bellen naar de bekende dieren crematorium. We kregen gelijk contact en besproken om hem op te laten halen door de dieren ambulance. Ook hadden we gelijk het urntje mee gegeven met “Jimmy” erop. Zo houden we hem nog dichtbij ons. Binnen half uurtje werd hij al opgehaald. Er moest één of ander nog ingevuld worden. Dit gaat tegenwoordig allemaal erg formeel. Maar voor onze dieren hebben we alles voor over.

Jimmy was ons aller beste konijn geweest. We zullen hem erg gaan missen. Er is leegte in ons huis. Z’n kooi hebben we reeds even later weg gehaald en verder allemaal opgeruimd. Echter hebben wij hier nog ontzettend veel spulletjes liggen voor de konijn. Vooral medicaties enz enz. Ook hebben wij hier bergen hooi en bodemdekking liggen. Maar die laten we voorlopig even in de kast.

Kort geleden z’n we onze vader kwijt geraakt en nu dit weer. We hadden op dat moment even niet meer. En ook eens onze goede blogvriendin GerdaYD. Die wij nog steeds erg missen.

Hieronder hebben wij enkele foto’s geplaatst van onze lieve Jimmy, die wij ontzettend erg zullen gaan missen. Dag lieve schat! We hadden een dikke kus gegeven voordat ie ging…

DAG LIEVERD, RUST ZACHT.
Jimmy is 7 jaar, 4 maanden en 7 dagen oud geworden.
In memoriam Jimmy collages

53 reacties

 1. O wat een verdriet zal dat jullie geven…
  Ja een huisdier is als een maatje in het klein maar de liefde is groot.
  Sterkte en het is een mooi afscheidsblog geworden.
  En bijna 7 1/2jaar is veel te kort…jammer
  Liefs

 2. Je hebt een mooi afscheid gemaakt met al die sprekende foto’s
  Heel erg, een huisdier is als een gezinslid, je kunt het niet missen.
  Maar als het moet, dan met veel verdriet. Ik snap het helemaal en kan het me indenken.
  Je zult nog vaak aan hem denken. ♥

 3. Wat een verdrietig nieuws, maar een ding weet ik zeker Jimmy had geen betere baasje kunnen krijgen.
  Het is heel naar dat weet ik wij hebben ons honden op een bepaald moment ook moeten laten inslapen omdat ze zoveel pijn hadden en de dierenarts had nog geopereerd maar dat mocht ook niet helpen en die vond echt dat het voor Floortje beter was dat we hem lieten gaan.
  Het is net of je een familielid mist.
  Ik hoop dat je een beetje troost uit kan halen dat Jimmy onnodig lijden is bespaard.

  Heel veel sterkte, Erica

 4. ha die Yova
  mijn condoleances met dit grote verlies
  maar jullie hebben er goed aan gedaan om dat lieve dier uit zijn lijden te verlossen
  ja het was een gezinslid , gaat duren voor dit is verwerkt , sterkte

 5. Wat een triest bericht, ik wens jullie sterkte met het gemis. Jullie hebben wel een goed besluit genomen om hem niet te laten lijden en hem een zachte dood hebben gegeven. Maar ik denk dat jullie hem zeker erg missen, meer dan zeven jaar voor zo’n dier zorgen en hem dan opeens niet meer hebben is moeilijk.

 6. Wel goed dat jullie het besluit hebben genomen om Jimmy meteen te helpen zodat verder lijden voor hem niet nodig is geweest. Hoe moeilijk dit ook is. Jullie hebben toch veel jaar een hechte band met hem gehad.

  Love As Always
  Di mario

 7. Aaah….nee! Wat vind ik dit erg om te lezen, jullie lieve Jimmy…. Zo snel ook, dat moet moeilijk voor jullie zijn. Hij was echt jullie maatje en ik vond het altijd zo leuk om over hem te lezen. Wat je al schrijft, jullie krijgen het wel heel erg voor de kiezen nu. Jimmy heeft een mooi leventje gehad bij jullie en je hebt het allerbeste gedaan, maar dit blijft pijnlijk. Heel veel sterkte lieve Jacqueline en Ferry, ik ben in gedachten bij jullie❤️❤️❤️
  Liefs,
  Lilian

 8. Ach, wat een triest bericht, wat verdrietig dat Jimmy er niet meer is.
  Heb hem van jong af aan mogen zien opgroeien en zijn dagelijkse doen mogen volgen.
  Het is zeker een groot gemis, wens jullie ook veel kracht toe om het verlies te verwerken. Hans

 9. Lieve Yova, wat een triest bericht…
  Arme Jimmy… zo ontzettend ziek en benauwd.
  Gelukkig heeft hij niet lang hoeven lijden.
  En zeker weten: hij had de beste baasje! Bin jullie heeft hij een pracht leven gehad.
  Heel veel sterkte en een dikke kus van Marlou

 10. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Oh wat een verdrietig nieuws bij jullie weer. De wetenschap dat Jimmy het zo fijn bij jullie heeft gehad en dat hij veel liefde kreeg van jullie maakt zo’n gebeurtenis extra zwaar.
  Heel veel sterkte met dit trieste gebeuren.
  ,John

 11. Wat een verdrietig verhaal, J&F… het is nooit leuk een geliefd huisdier te moeten missen. 😔
  Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte niet dit verlies… 🌈
  Lieve knufff groetjes van Anna

 12. Triest verhaal en gebeurtenis weer bij jullie, het houd maar niet op.
  Heel veel sterkte met het verlies van Jimmy, gelukkig hebben jullie wel veel foto’s
  nu even zwaar maar toch leuk dat je daar zo nog van kan nagenieten van dit prachtige konijntje

  Groetjes, Bram

 13. Wat een sneu en verdrietig nieuws nu weer. Het noodlot lijkt jullie wel te achtervolgen de laatste tijd.
  Laat het een troost zijn dat Jimmy vast een mooi en goed leven heeft gehad bij jullie.
  Je hebt op een mooie manier afscheid van hem genomen. Sterkte me het verdriet en het gemis de komende tijd.

 14. Lieve Jacqueline en Ferry,
  dit vind ik ontzettend erg! Ik was even verrast en geschokt toen ik het bericht binnen kreeg! Een huisdier is als een kind. Je hebt er alle zorg aan besteed en dan op zo een manier moeten verliezen doet pijn, heel veel pijn in het hart. Ook ik voel die pijn en verdriet en leef met jullie mee! Jullie hebben er goed aan gedaan om Jimmy uit zijn lijden te verlossen. En hij zal zeker voor altijd in jullie harten en ook in die van mij blijven verder leven… Ik weet ook zeker dat Jimmy jullie ontzettend dankbaar is voor het mooie leven en de liefde die jullie hem hebben gegeven… Ik hoop dat jullie daar troost in vinden… RIP lieve mooie Jimmy! heart
  Lieve en troostende knuffel van Heidi en de kattenfamilie heart

 15. Wat een vreselijk nieuws en ook zo onverwachts.
  het is heel erg om een huisdier te moeten missen, dat hebben wij ook ervaren, nu hebben gelukkig ons hondje Amber nog, maar die wordt ook al weer 14 jaar.
  Ik wens jullie heel veel sterkte.
  Groetjes Irma

 16. Ach lieve ferry en Jacqueline, wat een vreselijk nieuws. Jullie waren zo gek op hem en hij kreeg altijd zo veel liefde van jullie. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met het verlies.
  Heel veel lieve groetjes
  lia.

 17. Oooh wat erg zeg en zo onverwacht.
  Ze zeggen wel eens het is maar een dier, maar dit is wel een dier dat deel uit maakt van jullie gezin.

  Jimmy zal voortleven in jullie harten dat weet ik zeker.
  En wat ik ook zeker weet is dat Jimmy een prachtig en blij leven heeft gehad.
  Jullie hebben hem omringd met veel liefde en goede zorgen, iets wat ieder huisdier kan zeggen.
  Sterkte!!

  LG, Karina

 18. Heel veel sterkte bij het verlies van jullie troeteldiertje,hij maakte al meer dan 7 j deel uit van jullie gezin.Doch zijn tumor heeft daar een einde aan gemaakt.Voor Jimmy is dit het beste,hij is verlost van pijn.Aan jullie geef ik een dikke steunknuffel.Veel groetjes x

 19. Hallo lieverds, het zit jullie echt niet mee en nu Jimmy ook uit jullie midden. Ik wens jullie veel sterkte en je hebt wel een mooie afscheidsblog gemaakt van hem. Veel knuffels voor jullie van mij.
  Sorry voor mijn late reactie maar ontvang soms niets in mijn lees lijst en moet dan even zoeken weer.

 20. Lieve Jacqueline & Ferry
  Neem jullie tijd om het verdriet een beetje te verwerken ,bloggen komt wel weer .Het is ook zo veel wat jullie meemaken de laatste tijd. Fijn dat Jimmy straks thuiskomt bij jullie al is dat op een andere manier en hij bij de andere mag staan .Zo blijven de diertjes toch dicht bij jullie
  Liefs en veel sterkte Elisabeth

 21. Lieve ferry en Jacqueline.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie nu even geen zin hebben om te bloggen. Nogmaals heel veel sterkte met dit verlies. En neem jullie tijd met het verwerken hier van.
  Lieve groetjes
  lia.

 22. Wat een verdrietig nieuws en wat zullen jullie Jimmy missen het is toch je lieveling. Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt een fijne herinnering om op terug te kijken. Ik wens jullie heel veel sterkte.
  Liefs Marianne

 23. Oh, wat ontzettend triest nieuws. Een huisdier in laten slapen, heeft absoluut een sterke impact. Wij moesten een paar jaar geleden onze kater laten inslapen en dus ik weet helaas uit eigen ervaring hoe jullie je nu zullen voelen. Heel veel sterkte met het verlies van Jimmy.

 24. Wat schrik ik hier van. Met tranen in mijn ogen typ ik deze reactie. Door omstandigheden ben ik even niet op jullie blog geweest vandaar mijn late reactie.
  Helaas weet ook ik uit ervaring hoe jullie je voelen, jullie Jimmy was ook jullie kindje net zoals onze katten dat altijd zijn.
  Heel veel sterkte om met het verlies van Jimmy om te gaan.

 25. Hallo lieve Jacqueline en Ferry
  Tis stilletjes hier?
  Hoe gaat het met jullie nu ?
  Hoop dat het al wat beter gaat nu.
  Kom jullie in elk geval een fijne nieuwe week wensen
  Dikke knuffel en liefs Marianne

 26. Goede morgen J & F , ik hoop dat jullie de draad weer op gaan pakken, Jimmy zal een lege plek achtergelaten hebben, die niet zo snel weer gevuld is. Maar misschien is er ooit een ander konijntje dat jullie een fijn leven kunnen bezorgen. Prettig weekend gewenst.

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *