IJshanden

Winter

Het lijk erop dat de winter niet zo lang meer gaat duren en het einde is alweer in zicht. Maar men kan de komende weekend volop schaatsen, ook op natuurijs. En dat is alweer een tijdje geleden. Gelukkig is de meeste sneeuwtroep van de wegen/straten verwijderd. Maar nog niet overal is dit zo. IJshanden is de titel van deze logje en dat laten we jullie hieronder zien!

We waren creatief bezig geweest met al dat sneeuw en ijs! Dit zijn dus bevroren ijshanden die we gemaakt hebben. Hoe deden we dit nou eigenlijk?

En zo hadden we meerdere ijshanden gemaakt en deze even in de sneeuw gestoken. En dit is net kunst.

En dus even later hadden we de ijshanden in de potten gestoken en zo is het ook even leuk om te zien. Ze zullen straks zeker steeds kleiner gaan worden, wanneer de temperaturen beginnen op te lopen.

En hoe hadden we deze ijshanden dan gemaakt? Met sneeuw? Nee hoor… kijk hieronder maar eens. Eigenlijk beetje te danken aan de corona.

We hadden een dag van te voren 4 corona handschoenen gevuld met water en de volgende dag waren ze al bevroren. Zo snel kan het dus gaan.

En dan de handschoen vanaf rollen, zodat de ijshand te voorschijn komt. Probeer dit ook eens! Nu kan het nog en laat jouw creatieve tijd hier aan ons zien. We schijn benieuwd hiernaar…

39 reacties op “IJshanden

 1. Heel leuke kunstwerkjes, echt mooi om te zien. Goed idee!
  De sneeuw blijft nog een paar dagen, ik heb er geen last van maar anderen natuurlijk wel, zij moeten de weg op.
  Jammer is dat het te droge sneeuw is, je kunt er niets mee maken, geen poppen of iglo’s.
  Volgende sneeuwbui beter. smile

 2. Ja het is koud maar zo lekker koud zeg ik altijd en ik heb er niet zo’n last van en ik draag eigenlijk nooit handschoenen .Apart die handen maar ik vind het ook een beetje eng om te zien eerlijk gezegd .Misschien iets met een herinnering ik weet het niet
  Liefs Elisabeth

 3. Goede morgen J & F , wat grappig die ijshanden, die heb ik nog nooit ergens gezien. Maar van mij mag de winter snel voorbij gaan, ik ben niet dol op sneeuw en door een gebrek aan evenwicht, heb ik nooit kunnen schaatsen, bovendien met lopen moet ik ook al oppassen. Maar ik gun iedereen best het plezier van schaatsen, als de sneeuw dan maar weg blijft. Een fijne donderdag gewenst.

 4. Als het nu een hele warme zomer wordt, kunnen we op dezelfde manier grote ijsloliehanden maken 😆 Daar heb je dan wel een uur plezier van denk ik zo.
  Grappig bedacht!
  Het wordt volgende week 7 graden overdag dus prima vooruitzicht.

 5. Dat is echt een heel creatief idee en daarbij nog mooi ook. Ik weet ook dat er zo een hartschepje is op markt waar je sneeuwhartjes mee kan maken en die aan boom doen. Zag ik eens Helaas hier alles dicht en kan ik deze niet kopen. Had wel leuk geweest voor Valentijnsdag. Weet ook dat men deze op internet kan kopen maar ja daar doe ik niets. Het heet een Hart Sneeuwbal Maker. zet foto er bij dan heb je idee al ken je dit wellicht al. Zijn er ook voor sneeuwpop e.a Wens je mooie dag vandaag.

 6. Goedemorgen ijskunstenaars!

  Wat een enig idee.
  Nooit op het idee gekomen, maar ik vind het erg leuk!!

  Je snapt zeker wel, dat ik dat meteen ook ga doen.
  En dan een heleboel van die handjes in de tuin zetten…

  Echt leuk!
  Dank voor de tip.

  groetjes, Marlou

 7. Even toelichten over uw reacties. Ik modereer mijn reacties omdat ik wel eens wat spam binnenkrijg. Dus moet ik die eerst goedkeuren. Ik had nog niet gemerkt dat er in de wacht stonden. Bij deze staan ze er wel, bedankt voor al uw liefs. ♥

 8. Hoi J&F,

  Ooooooooh wat hebben jullie dit super gaaf gedaan.
  Dikke complimenten voor het idee, en nog dikkere complimenten voor de uitvoering.
  Wat gaaf zeg, niks te veel gezegd en dankjewel voor de tip smile

  Fijne avond en LG, Karina

 9. mogge Jacqueline & Ferry
  ook hier is ietsje sneeuw gevallen , nu gaat de zon het winnen zo te zien
  best wel verstandig ikke hé , soms smile
  de zon op het raam doet het straks weer lekker warm maken
  ja een pracht pps is het zeker
  geniet de dag
  groetjes , Karel

 10. Hallo Jacqueline en Ferry,
  nu is de winter dan wel weer voorbij en ik vind dit echt wel jammer.
  Eindelijk eens weer vorst en dichte sloten om te schaatsen of sleetje te rijden en wat hadden we een paar dagen mooi weer (vooral de vrijdag en e zaterdag) . Die sneeuwstorm vond ik heel naar maar verder heb ik er wel heel erg van genoten. We zullen het hier weer even mee moeten doen smile
  Ik vind die ijshanden echt heel leuk gedaan en ook hele grappig om te zien hahahahaha…. moet ik ff onthouden smile.

  Hele fijne avond nog.
  Groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De maximale uploadbestandsgrootte: 1 GB. Selecteer een foto of plaatje vanuit jouw PC/laptop [JPG / GIF / PNG / BMP]: Drop file here