Iedere dag is een dierendag…

Na een blogje over onze stad Haarlem, gaan we wee terug naar de dierenpark Ouwehands in Rhenen. Zoals jullie al wisten, is het 4 oktober een wereld dierendag. Maar ja, eigenlijk is iedere dag een dierendag voor ze. En zo hoort het ook allemaal te gaan. Wij hebben altijd een groot hart gehad voor de dieren en dit zal toch altijd zo blijven ook. Wanneer we elders een foto verslag aan het maken zijn, dan letten we vooral op de dieren die wij dan tegen kunnen komen. Dit lukt helaas niet altijd… maar vaak wel.

Heel vaak kwamen we opnieuw de dieren tegen die wij al eerder hadden gezien op die dag. Maar je weet nooit wat je dan tegen komt. Soms gebeurde ook heel anders of we zien het ook anders, waardoor de nieuwe foto’s weer te goede kwam. Zoals bij de stokstaartjes. Deze stokstaartje hield opnieuw alles goed in de gaten. Ze was toen in verwachting en had daarom een dikke buik.

Af en toe stond ze op, om allemaal wat hoger te kunnen bekijken.

En hup, daar ging ze weer naar beneden op haar gat.

En daar ging ze weer…

Op deze foto is het duidelijk goed te zien dat ze in de verwachting zat. Hoeveel zou hier kunnen zitten? Daar zullen we nooit achter komen.

Maar ja… er hing toch blijkbaar iets in de lucht! Want ze werden allemaal wat onrustig. We zeiden dit al eerder bij ons blogje, dat ze eerder een ruzie kregen…

Ze stonden allemaal op… en deze was blijkbaar de boosdoener geweest… maar zeker weten doen wij nooit. Want ze lijken allemaal op elkaar en is daarom bijna niet te onderscheiden.

En ja hoor… een forse vecht partij en dit voor de tweede keer!

Er werd flink getrokken en gebeten en iedereen deed hier aan mee, behalve die ene die in verwachting was…

Er kwamen steeds meerdere uit hun hollen naar buiten… want er werd ook flink geschreeuwd en dit is uitzonderlijk wat er toen gebeurde…

Al hun tanden werden er in gezet in hun poten of in hun lijf. Dit was echt niet normaal meer…

Overal gingen hun bekjes open om hun tanden te laten zien…

Uiteindelijk keerde dan toch de rust weer terug, maar ze bleven op de loer…

Ze werden natuurlijk moe van de gevechten…

Zo moe… dat ze gewoon languit gingen liggen en soms gingen hun oogjes toch dicht.

De kinderen speelden hier graag met het water. Het is vooral spannend voor ze.

En de bezoekers bleven maar komen en gaan en daar achter moesten wij even naar de WC en die zag er goed schoon uit.

Er heerste vooral rust hier en daar onder de bezoekers. En het bleef toch rustig. Eigenlijk te rustig!

We moesten ook even gaan eten in een Jungle restaurant.

En we zagen allerlei bijzondere dingen…

Kijk eens aan…

Zelfs een neppe tijger kwam aan de pas, terwijl we aten…

Zoals we al zeiden, gingen we rondjes maken en dan zagen we toch weer nieuwe dingen, die we eerder nog niet gezien hadden. Zoals deze Japanse grote vaas.

Met draken dus, als oortjes…

En toen kwamen we weer de verblijf tegen waar de reuze panda’s wonen… maar we gingen deze keer niet meer naar binnen.

Alleen de uitzicht en de omgeving is bijzonder mooi om te zien.

En zo te zien is het allemaal best wel groot…

En in hun stijl nog wel… hier in Nederland.

En de kinderen bleven hier gewoon door spelen…

Nee hoor, we zitten hier niet in Afrika of zo… daar zijn wij nog nooit geweest ook. Misschien ooit? We denken haast van niet.

Tot slot even dit: onze broer had een MRI scan gehad van z’n hersenen en de uitslag hiervan is goed. Gelukkig maar… Maar we zijn er nog lang niet. Er werd toen veel bloed afgenomen bij hem. Waarschijnlijk krijg hij de nieuwste medicijn/therapie. Dit is nog niet eens zeker. Want dit moet wel geschikt voor hem zijn. Overige behandelingen zoals chemo kuur, is niet mogelijk bij hem. De kans is allemaal veel kleiner geworden helaas. Hij heeft z’n tumoren nog steeds in de lijf zitten. Waarschijnlijk krijgt hij binnenkort een spoed oproep voor een nieuwe Petsscan. Hij heeft ook afspraken met de AVL in Amsterdam. Ferry belde hem net nog op en hij zit toch in de put… maar hij blijft wel nuchter daaronder. Maar goed ook aan de ene kant. En al dat wachten duurt steeds langer voor ons… er zijn nog steeds geen echte acties ondergaan bij hem. Dit zal wellicht binnenkort wel gaan gebeuren.

Reactie(s) 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *