Menu Sluiten

Hypofyse tumor

Dit wordt een hele zware onderwerp voor ons. We zeiden al via vorig logje dat het niet goed ging met Ferry. We hadden toen een “zomerstop” ingesteld, maar in feite was het totaal anders aan de hand met ons. Geen vakantie dit jaar voor ons. De titel van dit logje zegt al een hoop. Vorige week vrijdag kreeg Ferry zoals afgesproken een MRI scan voor z’n hoofd i.v.m. heftige pijnlijke hoofdpijn aanvallen. Dit kwam plotseling uit het niets opzetten. Vandaag kreeg Ferry opnieuw zo’n zware aanval en dit duurde wederom een half uurtje en soms 3 kwartiertje. De uitslag van MRI scan werd al binnen 24 uur bekend gemaakt en dit lazen we al via mijn dossier bij AMC Amsterdam. Dit kwam als een bom binnen vallen… er werd een Hypofyse tumor ontdekt bij Ferry. Zeg maar hersentumor en niet zo’n kleintje ook! De tumor heeft een afmeting van 2.5 cm groot. Ook wel macro variant genoemd. We proberen dit in ons eigen taal uit te leggen. Maar geloof ons nu maar… er zijn ontzettend veel informaties en problemen bij een Hypofyse tumor. De hormonen bij Ferry zijn totaal van slag. Na bloedprikken kregen we al snel uitslagen daarvan binnen en één daarvan heeft een behoorlijk afwijking, door die tumor dus. Over het algemeen gaat het hier wel om een goedaardig tumor. We worden iedere dag gebeld door ziekenhuizen en we hebben ook veel afspraken en dit bij diverse ziekenhuizen. Er zit een gezwel onder de hersenen, vlakbij achter de oogzenuwen. Ferry krijgt enkel pijnlijke aanvallen aan de linkerkant van zijn hoofd. Doordat de tumor zo groot is, kan Ferry hierdoor z’n zicht verliezen of zelfs niet meer zien.

Vandaag werd Ferry opnieuw gebeld door AMC ziekenhuis en moet gelijk aan de medicijnen. Ons apotheek had maar twee tabletten beschikbaar en er zijn gelijk 14 potjes van besteld. Als het goed is, zal de afwijkende bloed waarde hierdoor afremmen en de tumor doen verkleinen. Hierdoor zal de aanvallen doen afnemen. Als dit allemaal goed gaat dus. Dit is niet zeker. Als laatste scenario wordt het een hersens operatie. Terwijl ik hiermee bezig bent… kreeg ik weer een mail binnen van AMC ziekenhuis. Dit gaat zo voorlopig door. Dit wordt chronisch iets en is blijvend probleem bij Ferry. Het is echt heel zwaar voor ons allemaal. Aangezien we de komende periode echt heel druk krijgen, moeten we helaas ons blogje op laag pitje zetten. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden. Maar dit is wel erg beperkt geworden allemaal. Nu weten jullie zo’n beetje wat er allemaal aan de hand is met ons. Spierziekte en Wartenberg neuropathie heeft Ferry namelijk ook. Dit is een zeldzaam zenuw aandoening en dit is echt niet prettig! Dit allemaal sinds kort eigenlijk. We melden ons hier, als we daar aan toe komen. Jacqueline kan helaas niet elders reageren, maar dit is wel logisch. Ze mist dit wel heel erg. Maar dat komt allemaal hopelijk wel weer. Sorry… voor alweer zo’n slechte nieuws met ons. Maar we vergeten jullie zeker niet… Dank je wel voor je begrip.

F&J

Voorgaande logjes

44 Reacties ontvangen

 1. Karel

  ha die Jacqueline & Ferry
  dat is schrikken , wat een vreselijk naar bericht
  laten we hopen dat het met medicatie is te verminderen of wie weet weg te nemen
  ik wens jullie heel veel sterkte
  lieve groet , Karel

 2. Marlou Witzel

  Lieve mensen,

  Ohoh wat een narigheid.
  Ik hoop dat het goed komt.
  Heel veel sterkte jullie allebei. Dit is een zware tijd, maar ik hoop dat er gauw verlichting komt.
  Heel veel liefs van Marlou

 3. Bertie

  Nounou, dat komt binnen. Dit is heel erg, wie verwachtte dat zou.
  Ik hoop echt dat de medicatie gaat werken, de aanvallen op zijn minst halveren en zo langzamerhand de goede kant op.
  Heel veel kracht gewenst voor allebei!

 4. Hans

  Wat een verschrikkelijk nieuws, begrijp dat Ferry van slag is.
  Hypofysetumor is vaak goedaardig, maar zal wel iets aan gedaan moeten worden.
  Zo leven met hoofdpijn is ook niet fijn.
  Wens jullie samen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Hans

 5. picpholio

  Dat is even schrikken als ik dit lees… Mag ik jullie beiden heel veel sterkte toewensen en hopen dat Ferry er van af komt door een behandeling met medicijnen. De andere optie, laat ons daar nog maar even niet aan denken…
  Het allerbeste voor jou en Ferry, toi toi toi,
  Rudi

 6. Elisabeth

  Jeetje lieverds wat een heftig nieuws .is dit Wat krijgen jullie veel te verwerken . .Ik weet even niet wat te zeggen .Ik hoop dat de medicijnen zullen helpen en verlichting geven voor Ferry.Ik wens jullie heel veel sterkte .
  Liefs Elisabeth

 7. Melody

  Ach lieve mensen wat een nare afschuwelijke berichten allemaal… ik wens jullie heel veel sterkte en vooral snel duidelijkheid en een succcesvolle behandeling natuurlijk ook!!
  Ik denk aan jullie, lieve groeten.

 8. magda degraeve

  Dat is toch echt schrikken ! Ik kreeg gewoon de bibber toen ik las wat Ferry allemaal moet doorstaan. Ik hoop dat hij goed geholpen wordt in het ziekenhuis en ik hoop oprecht dat het een kwade droom mag zijn en hij weer helemaal geneest! Hou jullie beiden goed en ik denk aan jullie

 9. Lilian

  Nogmaals een berichtje van mij… Het is moeilijk te bevatten dat jullie zoveel overkomt in korte tijd. Ik vind het echt heel rot voor jullie allebei, net nu jullie je erbij hadden neergelegd dat de toekomst toch wat anders ging worden dan je had bedacht. Ik wens jullie nogmaals heel veel moed en kracht de komende tijd!
  Liefs,
  Lilian

 10. Helma

  Jeetje zeg!!! Dit is echt niet zomaar wat.
  De tumor mag dan wel goedaardig zijn maar er zijn inderdaad tal van problemen die je hiermee kan krijgen en zeker als deze ook nog eens dicht bij je oogzenuw zit! De verschillende behandelingen en medicijnen hakken er ook echt behoorlijk in als je deze diagnose hebt gekregen.
  Hier gaat echt wel een tijdje overeen.
  ik wil jullie beide dan ook heel veel sterkte en kracht toewensen en hopelijk slaan de medicijnen goed aan.

  Ik denk aan jullie.
  Groetjes, Helma

 11. Clemens

  Hallo Jacqueline en Ferry, sorry dat ik hier lang niet langs ben gekomen. En dan nu dat akelige nieuws! Wat zullen jullie geschrokken zijn toen je het hoorde. Hoe naar ook, het is natuurlijk wel goed dat je weet wat er aan de hand is, en dat de situatie niet helemaal uitzichtloos is…. Ik hoop dat jullie daar iets troost uit putten, en dat de medicijnen al iets helpen.

  Heel veel sterkte!
  Liefs en groetjes, Clemens.

 12. Ingrid

  Dag Jacqueline & Ferry. ,,
  Wat een verschrikkelijk slecht nieuws ,, hopelijk brengt het later als het medicijn aanslaat toch een beetje beter nieuws ,, verlies nooit de hoop Ferry en hopelijk verzacht de pijn ,, ik wens U veel moed en sterkte ,, een lieve groet Ingrid . veel sterkte samen Jacqueline .

 13. Wanda

  Wat ontzettend heftig nieuws allemaal… jullie krijgen echt veel op je bordje, eerst met de ouders en broers en nu zelf. Heel veel sterkte allebei en hopelijk doen de medicijnen hun werk zodat een operatie misschien niet nodig is.

 14. Karina Kleijn

  Hallo J&F,

  Jeetje holy moly, ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen.
  Wat is dit schrikken, ik vind dit echt zo erg voor jullie.
  Jullie hadden al genoeg op je bordje maar nu dit ook nog.

  Ik weet dat ik niet de meest trouwe bezoeker ben van jullie blog maar ik wil jullie heel veel sterkte wensen.
  En hoop natuurlijk op een positief licht puntje in de nabije toekomst.

  Heel veel sterkte en LG,
  Karina

 15. Haba

  Dat is schrikken F & J maar er is toch een beetje hoop dat er behandeld kan worden zodat de tumor niet meer zal groeien , misschien zelfs kleiner worden of in het mooiste geval wel zou kunnen verdwijnen. Jullie hebben nog een zware weg te gaan en daar wens ik jullie heel veel kracht en sterkte voor.

 16. Ingrid

  Jacqueline & Ferry.
  Ik kom U beiden en vooral Ferry veel sterkte wensen ,, verlies zeker de moed niet om door te gaan , Jacqueline veel sterkte samen en hopelijk komt er snel een lichtpuntje wat weer kracht zal brengen,, veel sterkte samen mensjes . liefs en warme knuffel Ingrid .

 17. Ingrid

  Dag ,,Jacqueline & Ferry. ,, hopelijk is alles toch een beetje beter met de Ferry en heeft hij niet teveel pijn ,, ik wens U samen veel sterkte in deze moeilijke tijden ,, we blijven hopen op beter tijden voor jullie samen ,, veel sterkte en geluk wens ik U beiden ,, veel liefs Ingrid .

 18. mvdfotokraam

  Oh…ik scrolde jullie loggen door en kwam bij deze uit.
  Van de zomer waren we 2,5 mnd, tot en met september, van de blogradar.
  Vandaar dat ik al dit slechte nieuws niet mee gekregen had.
  Ik leef erg met jullie mee en het allerbeste voor Ferry, maar ook voor jou Jacqueline.
  Sorry voor deze wel erg late reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.