Huh?! Tommy… Amber?

Jullie zullen nu wel gaan opkijken naar de titel van deze logje, want waar gaat dit nu hemelsnaam nu weer over? En dat kunnen we best wel voorstellen, eerlijk gezegd. Toch moeten we eerst eventjes terug gaan, om iets hierover te vertellen. Drie weken voor het overlijden van onze moeder, liet het leven van onze huiskonijn Jimmy. Ook dit kwam toen ook erbij en vele van jullie wisten dit al. Toen we onze Jimmy verloren hadden, werd het toen behoorlijk stil in onze huiskamer. Vooral de leegte werd enorm groot. Dus moest er nieuwe konijn komen. We nemen altijd een rammelaar. Altijd al gehad en dus de nieuwe moest dan ook een rammelaar worden uiteraard. Na enig speurwerk hadden we drie dagen later nieuwe inwoner gevonden. Deze zou dus ook een rammelaar zijn, volgende de verkoper dan. Hij was erg mooi en we hadden al een nieuwe naam bedacht en deze zou dus Tommy gaan heten. Klopt… we hadden vroeger ook een konijn gehad, maar dan “Tommie”. Dus deze zou dus Tommy gaan heten. We namen hem mee naar huis en onze moeder leefde toen nog. We hadden haar al op de hoogte gesteld dat we nieuwe konijn hadden gevonden en dat vond ze heel erg leuk. Ze was ook heel erg nieuwsgierig naar.

Tommy onderweg naar huis

Met de auto werd Tommy in z’n box naar huis gebracht. Opvallend was wel dat hij erg rustig bleef. En dit is dan natuurlijk heel mooi mee genomen.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details
Dit zijn de eerste foto’s van Tommy. De foto’s werden toen genomen met een mobiel en deze zijn van mindere kwaliteit. Toch willen we dit graag met jullie gaan delen.
Ook zagen we dat z’n ogen grijs/blauw zijn. Ook voor ons was dit allemaal spannend en nieuw. Ieder konijn is toch anders. Overigens was Tommy 8 weken jong! Dus nog een baby.
We hadden toen de kooi van Jimmy al klaar gezet. Zodat Tommy (nieuwe konijn dus…) gelijk z’n kooi in kon. Voor hem was dit allemaal ook erg nieuw en moest ook aan ons en de nieuwe omgeving gaan wennen.
Tommy is dus een rammelaar en daar waren we blij mee… Even later kwam hij tot rust en ging z’n “nieuwe” kooi verkennen en dit vond hij allemaal geweldig leuk!
Hij ging zelfs even later z’n eigen baby voeding eten.
Hij voelde zich op z’n gemak, want zijn oortjes gingen naar beneden. Beetje angstig was hij wel, maar dat kon ook niet anders…
Het is net of Tommy door de schoorsteen gevallen is. Zo ziet hij er uit en hij heeft een mooie vacht met zachte kleuren. Grijs, wit en een beetje licht beige. Maar hij was erg jong en dit kon dus allemaal nog veranderen.
Op deze foto kunnen jullie al een beetje zien hoe klein Tommy was…
Ook werd Tommy (en ieder dag ook…) in handen genomen door Jacqueline. Hij bleef ook heel erg rustig bij Jacqueline. Het is geen weg lopertje. Zoals toen bij Jimmy, andere Tommie en Knabbel. Die konden niet rustig blijven liggen/zitten bij Jacqueline of Ferry.
Hij gebruikte z’n wc bak heel erg goed. En het mooie van is… hij is ook gelijk zindelijk!
En daar lag hij dan… lekker languit. Hij was toen zo klein en dat is op de foto’s niet echt goed te zien.

Afspraak met de dierenarts

Ongeveer twee weken later… hadden we toen een afspraak gemaakt voor Tommy. We hebben altijd een thuis consult en dit is voor de konijn veel beter en minder stress vol. Ondertussen gingen we verder met ons nieuwe konijn Tommy.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details
Paar dagen later, mocht hij in de grote ren. Dus lekker los lopen en huppelen. Hij is snel en rende heel vaak in de rondjes.
In dat groene bak vond hij het leukst in het begin. Daar ligt ook vers hooi in.

Controle door onze dierenarts

Onze dierenarts is langs geweest en Tommy werd helemaal onderzocht. Hij is kern gezond, maar…. Nu komt het! We wisten niet wat we toen hoorden… Nicole (onze dierenarts dus…) wist voor 95% zeker dat Tommy een voedster is en geen rammelaar. We vielen ons achterover, toen we dit voor het eerst hoorden! Nee, dat kan toch niet waar zijn?! Ja, echt… ze is een voedster, een meisje dus. En daar zaten we toen met een mannelijke benaming met “Tommy”. Dit werkt niet echt samen. We hadden dit ook zo kunnen laten staan en toch hadden we de naam Tommy laten veranderen in… en nu komt het… in Amber i.p.v. Tommy. Beetje verwarrend allemaal weer. Dus geen “hij”, maar “ze” en dit soort dingen. Haha… Maar Amber is zo lief. echt waar. Ook erg lief voor ons en ze is erg kalm. En vooral heel slim. Nooit eerder hadden we een voedster gehad. We vonden het ook erg vreemd dat ze niet echt naar de speelballen keek of zelfs ging wippen met de bal. Haha… nu verklaart dit een hoop. Dus lieve Amber blijft lekker bij ons wonen… en we hadden ook haar naam ingevuld in haar vaccinatie boekje. Overigens heeft ze later ook haar jaarlijkse vaccinatie gehad. Dus is ze veilig voor die vervelende konijnen ziektes.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details
En dit gebeurde toen allemaal tijdens de violen tijd. Onze Ma leefde toen nog en we lieten haar op onze mobiel onze nieuwe konijn Amber zien… en wat vond ze dit erg leuk. Overigens hadden we onze konijn genoemd naar haar vroegere Golden retriever hond met de naam Amber. En dit vond ze heel erg geweldig leuk. Helaas heeft onze ma Toen niet in het echt kunnen bewonderen. Ongeveer 3 weken later overleed onze Ma. Dus kun je nagaan wat allemaal zich kan afspelen in deze periode. Er komt heel wat bij kijken allemaal.
Onze schoonheid Amber, waar we ontzettend blij mee zijn. Zij brengt een beetje vreugde in ons huiskamer in deze moeilijke tijd. We beginnen een beetje aan te wennen…

Amber is inmiddels 22 weken oud

De tijd gaat snel… heel snel. Onze Amber is inmiddels 22 weken bij ons. En we kunnen nu al vertellen dat het goed gaat met der. Al deze foto’s hierboven werden genomen in het begin periode. We komen later nog eens hierop terug en dan zullen jullie ook gaan zien hoe snel Amber veranderd is en gegroeid is. Haar vacht was iedere dag ook anders… en dit kunnen jullie later weer terug zien. Ook zullen we een leuk filmpje van Amber dus… aan jullie laten zien en dit gaan we ook op een nieuwe wijze aanbieden. Komt goed allemaal weer… Het is inmiddels zondag en het is lekker fris, met een beetje wind erbij. De grote ren is uitgestald, om Amber weer lekker los te laten lopen. Dit zal ze wel erg leuk gaan vinden. Ze ken ons goed en wij haar ook. Ze luistert ook goed naar haar naam Amber. Ze weet nu al haar voed tijden. O ja, nog iets. Amber had toen van die rechte oren. Maar Amber is een hangoor konijn. Op deze foto’s lijkt het of ze een spitse konijn is, maar dat is niet zo. Eigenlijk vliegen haar oren alle kanten. Maar de laatste tijd hangen ze meer naar beneden. Omlaag dus… Dit had wel lang geduurd bij haar. Wat voor ras is het eigenlijk? Wij denken aan blauw marter/blauw siam ras. Eerlijk weten we dit niet voor 100% zeker. Maar wat maakt dit nu uit. Als ze maar gelukkig is samen met ons. Amber is een binnenkonijn en ze zal altijd ons aandacht blijven krijgen zoals altijd geval was geweest. Toch hebben we iets besloten voor ons zelf. Dit wordt ons wel de laatste konijn. Aangezien we niet zo jong zijn. En straks over enkele jaartjes willen we ook van onze pensioen gaan genieten. Bijvoorbeeld (als het goed gaat…) op vakanties gaan enz. Dit vinden we wel erg leuk. Nou, het is weer een lang verhaal geworden. Maar goed… daar is het blogje ook voor. We wensen jullie allemaal een fijne week toe.
Ferry & Jacqueline
yova.nl

Reactie(s) 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *