We nemen jullie mee naar ons nieuwe foto verslag over Gemeente Utrecht. Dit was voor ons echt heel lang geleden dat we hier voor het laatst waren geweest. Voor Ferry was dit zeker ongeveer zo’n 15 jaar geleden, toen de grote werkzaamheden in de stad Utrecht begon. Ook station Utrecht werd groots aangepakt die nu afgerond is. De werkzaamheden voor Hoog Catharrije is nog niet klaar, maar is grotendeels wel afgerond en mogen de bezoekers de nieuwe winkels gaan bezoeken. We beginnen eerst met de mooi zonsondergang van twee dagen geleden hier in Haarlem.

Jacqueline moest tegen de avond even de griepprik gaan halen en toen ze thuis kwam zag ze mooie en vooral grote zon hangen aan de skyline van Haarlem.

Maar de zon ging vrijwel heel snel naar beneden. Binnen enkele minuten was ie al verdwenen. Zo snel kan dit allemaal gaan. Maar goed, laten we nu naar Gemeente Utrecht gaan.

En zo zag enkele jaren geleden Hoog Catharijne toen uit. We kwamen hier toen wel regelmatig. In dit gedeelte werd altijd leuk versierd. En zo kwamen we met de roltrappen naar beneden of anders weer terug naar boven. Hier achter was toen V&D nog. Die is nu niet meer natuurlijk.

Ook dit gedeelte is nu niet meer. Dit was een tussen gedeelte geweest naar een ander kant. Hieronder reden buiten auto’s en ander verkeer. Ze was dit allemaal toen.

Dit is de vernieuwde ingang van totaal gerenoveerde Hoog Catharijne van Utrecht. Nogmaals men zijn op dit moment nog steeds bezig… en laten we nu eens naar binnen gaan met onze foto’s.

Hier kwamen we toen aan in een vernieuwde Station Utrecht hal. We moesten even hier gaan kijken. We gingen toen de verkeerde kant op en halverwege zagen we dit gebeuren en we moesten toen omdraaien en dus weer terug lopen om naar de vernieuwde Hoog Catharijne te komen. We moesten hierom even om lachen.

Bij aankomst zagen we al snel links en rechts afgesloten platen. In dit gedeelte konden we geen enkele winkels zien. Nog niet… en al snel kwamen we hier in een vernieuwde Hoog Catharijne gedeelte. We keken hier toen gelijk onze ogen uit. Zo groot en hoog allemaal. Vooral al die kleuren patronen en zo modern allemaal. Kijk hier zelf maar even.

Dit is nu onlangs geopend.

En hier kan men ook naar buiten kijken. Een beetje kantoor stijl is hier wel. Maar wel mooi ingedeeld allemaal.

In dit gedeelte is de plafon heel erg mooi ingedeeld. Hier en daar kreeg je zelfs tijdens het lopen steeds andere vormen te zien. Heel apart allemaal. Maar wel een beetje donker in dit gedeelte.

Dit was toen de oude indeling geweest.

En hier gingen we met de roltrappen naar beneden. Hier was toen die oude rond plein nog… Dit is nu niks meer terug te zien.

En toen kwamen we Formule 1 consul van Max Verstappen tegen. Hier konden veelal kinderen lekker auto racen.

Dit was ook een origineel standplaats van Formule 1 race wedstrijden van Ziggo.

Al snel kwamen we buiten en we komen later nog opnieuw terug op die vernieuwde Hoog Catharijne.

In één van de parfum winkel zagen we dit mooie bloesem boom staan. Deze was wel erg opvallend. Jacqueline kan niet tegen met al die parfums. Ze gebruik deze dan ook nooit.

In Utrecht hoort ook de Domtoren in huis en daar staat ie dan!

Ook gingen we gelijk in één van de zij straten, waar we eigenlijk nog nooit eerder waren in geweest. We zagen o.a. dit gebouw staan. Ook een kerk.

Ook wonen hier mensen en hier staan opvallende mozaïek palen staan. Allemaal glaswerk en dit zal s’ avonds heel mooi uit stralen denken we.

Dit leek wel op een kasteel. Hier was wel erg krap en we konden deze niet alles in beeld krijgen. Nu heeft Ferry een groothoeklens en dit zou hier dan wel erg handig geweest zijn.

Dit is dan de tweede kerk in het centrum gedeelte van Utrecht. Ongetwijfeld zullen er wel veel meer staan op deze locatie.

De Domtoren vanuit een ander hoek. Een fraai gezicht.

Ook kwamen we toen deze grote zweefvlieg tegen. Deze was wel erg toevallig heel erg groot! Sommige insecten van tegenwoordig zijn soms erg groot of zelfs vreemde insecten.

Maar goed, we lieten ons niet misleiden door die zweefvlieg en we gingen verder. Dit is de andere kant gedeelte van de kerk en aan de bovenkant van de ingang zagen wij een zonnewijzer hangen als je dit goed kan kijken. De foto’s zijn ook in uitvergroot mode te bekijken overigens, zoals altijd al.

Dit is wel heel erg fraai genomen door Jacqueline.

Het normale leven in Utrecht ging zoals gewoonlijk altijd door. Dus ook voor de bruiloften. Deze kwamen we toevallig tegenaan gelopen. Ze waren blijkbaar te laat en ze waren aan het rennen zelfs!

En vanaf dit punt locatie van Utrecht gaan we de volgende keer weer verder. We wensen jullie allemaal nog een fijne week toe. A.s. zondag wordt het zelfs 10 graden met veel regen en wind verwacht. Brrr…. het feest gaat echt beginnen!

40 reactie(s) op “Hoog Catharijne Utrecht

 1. Ja mooi toch.. Utreg. Was wel lang geleden dat ik in het centrum was. Heb wel wat vrienden in de buurt van het centrum wonen, maar meestal blijven we daar veel te lang op visite om dan nog de stad in te kunnen. Het is mooi geworden HC, maar de binnenstad is toch veel mooier.

  Love As always
  Di Mario

 2. Hallo lieverds.
  Ik heb weer even jullie mooie blog bekeken en wat weer prachtig allemaal,mooi gedaan weer hoor.
  Hele mooie foto,s staan er weer bij ik heb er weer van genoten lieverds.
  Hier nu een flauw zonnetje en hoop dat hij straks even goed door breekt lekker toch?
  manlief is ook weer voor controle geweest en die gaat ook steeds achteruit met zijn nieren jammer.
  lieverds gaat alles goed met jullie lieve Jimmy?Geef hem een dikke knuffel van mij en de groetjes aan jullie ouders en broer en jullie x’jes doeiiiiii

 3. schitterende foto’s van de zonsondergang F & J

  een interessante wandeling in Utrecht, waar ik zelf nog niet geweest ben

  moderne architectuur en de Domtoren is ook heel bijzonder

  ik kijk al uit naar het vervolg

  fijne dag

 4. Hé wat grappig ik ben vorige week Donderdag met een bedrijfsuitje naar Utrecht geweest.
  Ook voor mij was het jaren geleden dat ik er was.
  De laatste keer dat ik er was, was er veel opgebroken en dat nu nog steeds zo alleen andere stukken
  Maar een ding staat vast het is een super leuke en gezellige stad die heel dynamisch is.

  En dat is nu precies wat jullie hier laten zien, hierdoor heb je een fijn en dynamisch blog artikel gekregen.
  Het is nu net alsof ik er weer ben.
  Dat is dus twee keer genieten voor mij

  Fijne dag en LG,
  Karina

 5. Mooie serie, ik hoor wel het e.e.a. over de verbouwingen, maar meer over te volle treinen die niet op tijd rijden…. Het winkelcentrum ziet er wel prachtig uit, de ondergaande zon wint vandaag de schoonheidsprijs.
  Gr Jan W

 6. Wat een mooi verslag over Utrecht .Ik ben er de laatste jaren veel geweest .De verbouwing van het station was echt heel vervelend en verwarrend .We waren er in Februari nog en toen moesten we zoeken om de bushalte te vinden omdat ik naar het Radboud ziekenhuis moest omdat ik een afspraak had pff we waren gelukkig op tijd .Utrecht zelf vind ik een erg leuke stad .Mooie foto’s laten jullie weer zien
  Liefs Elisabeth

 7. Een heel mooi verslag over Utrecht en prachtige foto’s, wat een mooi winkelcentrum is dat en de zon staat er geweldig mooi op. Ooit wel eens in Utrecht geweest, maar dat is al heel lang geleden. Nu kon ik mooi even met jullie meewandelen. Groetjes, Ann.

 8. ha die Jova
  ik kom regelmatig in het station van Utrecht en was 2 x in dat Hoog Catharijne , maar zag nooit wat jullie zagen hihi , loop naar de winkel die ik hebben moet en ben snel weer weg
  Utrecht zelf is een prachtige ouwe stad , waar het goed toeven is , ik wandelde dan ook fijn ff mee
  dank je voor je lieve woorden op mijn blog
  fijne avond groet

 9. Dat ziet er inderdaad nu eigentijds uit F & J
  Zo hebben wij het nog niet gezien.
  Weer een fantastische foto impressie hoor.
  Leuk om te zien hoe het allemaal veranderd.
  De zon is schitterend gefotografeerd!
  Fijne week

 10. Er is zeker hard gewerkt in Hoog Catharrije, maar de stationshal is prachtig geworden.
  Was een leuk bezoek aan Utrecht, genoeg te zien.
  Voor de griepprik moet ik nog, hoop dan met net zo’n mooie zon thuis te komen. Hans

 11. Een heel mooie zonsondergang. Inderdaad het kan héél snel gaan. Je moet je fototoestel echt bij de hand hebben anders ben je te laat.
  Wat een groot gebouw die Hoog Catharijne. Echt speciaal, daar zou ik me maar kleintjes voelen. En de wandeling in Utrecht een stad die ik helemaal niet ken is prachtig. Ben al benieuwd naar het vervolg.

 12. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Wow, als intro kan die mooie gefotografeerde zon tellen, maar ook de rest van je knappe reportage over Utrecht mag er beslist zijn. Blij dat jullie weer een nieuw item hebben gevonden om ons te tonen, ik geniet er van!
  Van straatfotografie hebben jullie beslist ook kaas gegeten.
  Zelf ben ik daar ooit ook eens met de GVSALM geweest maar had te weinig tijd om er een behoorlijk aantal opnames te maken. Ik kijk dus naar het vervolg uit hoor…

 13. Goede morgen J & F wat een mooie foto’s van de zon en van Utrecht. Heel vroeger woonde mijn zus en haar man daar ze hebben er beide gestudeerd en zijn er aan aantal jaren blijven wonen, toen woonde ik in Amsterdam en had nog geen auto. Ik kwam dus vaak via het station de stad binnen. Ik herken dus veel op jullie foto’s.
  Een fijne donderdag gewenst.

 14. Aan Utrecht heb ik hele mooie herinneringen: bezoek aan de Botanische tuinen, uitgenodigd door de organisatie van het filmfestival editie 2009, de vele momenten aan de Oudegracht maar ook gezellig winkelen in Hoog Catharijne. Er is altijd iets te beleven aldaar. Heel mooie fotoreportage van een update want sinds het jaar 1995 kom ik hier wel eens langs….

 15. ha die Yova
  dank je voor je lieve woorden bij mij op het blog
  ik maak deze powerpoints niet zelf hoor , ik doe ze alleen maar delen , omdat ik ze zo mooi vind ook
  vraagje ? heb jij een programmaatje ofzo om je naam onder in de foto’s te zetten
  wens ook jou een fijn weekend

  1. Hallo Karel, dit is een hele leuke vraagje over onze lay-out logo en hoe wij dit doen enz. We doen het met het programma Paint Shop Pro 2018 (de laatste versie), maar ook eerdere versies zijn ook prima. We maken deze logo’s zelf en met dit programma kunnen we ze ook in onze foto’s vast branden zeg maar. Je kunt nog veel meer mee doen. We weten niet of je deze programma wel ken? Het kost echter wel geld. Maar nogmaals met eerdere versies zou je dit programma voor een koopje naar binnen kunnen slepen.

 16. Goede morgen Ferry en Jacqueline, een heel fijn weekend gewenst want je gaf op mijn blog aan dat jullie er op uit trekken vandaag, leuk! Dat zal jullie zinnen wat verzetten tussen al die nare gebeurtenissen door…
  Hopelijk zullen jullie er een beetje van genieten, even je hoofd leegmaken is nu beslist een must!

 17. Even bijlezen hoor… Ben er nog niet aan toe gekomen om weer zelf te bloggen. Die eerste foto is wel supermooi zeg… daar zou je toch voor in Haarlem blijven
  Ik kom regelmatig in Utrecht, op het station ook, maar dan race ik heel hard langs al die nieuwbouw. Het lijkt wel alsof ze daar overal tegelijk bezig zijn. Gelukkig herkende ik weer wel wat op jullie foto’s van de binnenstad. Leuk ook dat jullie zowel de oude als de nieuwe situatie op beeld hebben, zo zie je pas echt wat er allemaal verandert. Mooie reportage.
  Liefs,
  Lilian

 18. Ook van deze serie heb ik genoten! Vond het leuk om Hoog Catharijne even terug te zien, daar heb ik ook wel boodschappen gedaan en naar de film geweest en vanalles. Leuk om oud en nieuw te zien.

  Het mooist blijft toch de binnenstad Voor mij dan. In bijna al die oude kerken van Utrecht heb ik gewerkt als gids! Behalve de Dom, haha. Maar mooi hoor, ik hou er van. Jullie hebben het over een kasteel, bij de foto van dat grijze gebouw met al die luiken, en dat klopt precies. Utrecht had in het centrum een paar kastelen in de middeleeuwen, van hoge heren die graag dicht bij het bestuur van de stad en de streek zaten. Maar ze hadden dus wel soms oorlog, over de straten van de stad heen beschoten de kanonnen elkaar dan! Je zult maar op de Oudegracht hebben gewoond…

  Nou, dankjewel voor weer een schitterend logje!

 19. Hallo daar aan de andere zijde. Wat een gave fotoserie hebben jullie gemaakt. Ik herkende ook helemaal Hoog Catherijne niet meer. Want dat is wel heel lang geleden dat ik hier was. Alles veranderd en ja dan ook hier. Wat leuk dat bruidspaar maar zeker alle momenten die jullie hadden hier. Ben wel ooit met Catherine eens in de botanische tuin geweest en hadden toen heerlijk gegeten beneden de Oude gracht. Heb nu zo een ov chipkaart voor mijn man en ik gekocht en wellicht gaan we ook eens naar Utrecht met de trein. Wel eerst met Catherine samen want wij zijn niet echt treinreizigers en willen het wel leren hoe het allemaal werkt. Ik loop wat achter met jullie logjes maar haal het snel in hoor. Beetje druk gehad en ook nog eens behoorlijk ziek geweest. Parfum hou ik ook niet van en ook geen make-up. Hou van puur. Dank je wel wel voor dit mooie logje. Herfstgroetjes van mij Tine

 20. Goeie morgen Jacqueline en Ferry,

  die zonsondergang is werkelijk heel erg mooi. Prachtige zon en geweldige mooie gekleurde lucht!
  het winkelcentrum Hoog catharijne is een prachtig winkelcentrum, Ferry zegt dat het voor hem al wel 15 jaar geleden was dat hij er was geweest en voor mij is dit nog wel langer terug. Echt heel leuk om dit weer eens te zien. Het is echt zovele veranderd zie ik wel en ook weer heel erg mooi.

  Ik wens jullie nog een hele fijne dag.
  Lieve groetjes, Helma

 21. Amai, wat een stapel reacties hier.
  Gelukkig vind ik ook nog even de tijd

  Die zon foto is gewoon TOP. Meer kan ik daar niet over zeggen.
  De shopping ziet er daar dik de moeite uit. Doet mij een beetje denken aan de grote nieuwe shopping centra in de belangrijke Britse steden.

 22. Goeie avond J & F,
  ik weet dat jullie een “time out” hebben genomen en dit is goed dat jullie dat doen en ik wens jullie veel sterkte en moed!
  Toch wil ik gewoon jullie blogs verder afgaan met de mooie foto’s en leuke verhalen die jullie met ons delen…
  Jullie hebben dat goed gezien om jullie blog te beginnen met de mooiste blikvanger “de ondergaande zon”! Echt prachtig!
  Oud en nieuw worden steeds vaker met mekaar verweven en dat is hier ook duidelijk te zien op jullie foto’s. Ik ben nog nooit in Utrecht geweest en kende dus ook Hoog Catharijne voorheen niet, maar voor wat ik hier zie is het een mooi winkelcentrum geworden. Voor winkels vind ik dit wel leuk dat ze een moderne look hebben en comfort bieden… Maar anders houd ik wel van die ouderwetse gezelligheid. De dom staat er mooi op. Alsook het gebouw met de rode luikjes, maar wellicht hadden jullie het nog mooier in beeld kunnen brengen met de breed hoeklens, maar goed het is nu niet anders en zo is het zeker ook niet slecht! Jullie hebben ons weer fijn meegenomen in jullie wandeltocht door Utrecht Lieve groetjes en het allerbeste van Heidi en de kattenfamilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *