Hof plein Amersfoort

Het is vandaag alweer 5 november en het is somber weertje hier boven Haarlem op dit moment. Jimmy (onze huiskonijn…) zit in de najaar stemming en is daarom echt heel vrolijk. Dit is opvallend… misschien komt het door een warme dag die er aan zal komen morgen?

We hebben deze blogje moeten herstellen door een onherstelbaar fout in het systeem. Gelukkig hebben we de foto’s wel kunnen herstellen. Alleen ons verhaallijn is wel verloren gegaan.

Rustig door de warmte

De terrasjes waren nagenoeg helemaal leeg. Het was in de middag met hoge temperaturen.

Nogmaals, sorry dat we onze verhaallijn niet meer konden herstellen. Maar alsnog zijn de foto’s van deze blogje wel hersteld.

65 Reacties

 1. ha die Yova
  wat is Amersfoort toch een mooie stad , en wat laten jullie het mooi zien
  prachtige foto’s van de geschiedenis terug te vinden in de mooie gebouwen en straatjes en pleinen
  ik begrijp uit de reacties dat er trammelant was met een voet ? , maar blijkt beter te zijn want je haalde het uit de intro

  ja ik had geluk en zag veel herten , en ook hier willen ze er velen afschieten , net als in de Oostvaarders plassen , niet kwaad worden , is niet goed voor je , en ze doen het toch

  fijne avond groet

 2. Goeiemorgen J & F,
  Hier was het gister heel de dag lekker weer. En warm. En dat wordt vandaag nog even erger. En dat in November. Zouden er weer weerrecords gebroken worden? Dat Jimmy vrolijk is is goed te lezen. Dan is hij in top conditie.
  De foto’s, de mooiste vindt ik de foto’s met de rode luikjes aan de gevels Alle foto’s zijn mooi natuurlijk, maar die hebben een voorkeur bij mij het goede weer spat er ook echt vanaf.
  Geniet er vandaag goed van hè! Het zal echt een van de laatste warme dagen van het jaar zijn denk ik. En ik hoop het. Anders ga ik me toch zorgen maken. Nog meer.
  Fijne dag

 3. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Wat een mooi vervolg plaatsten jullie van het al even mooie Amersfoort!
  Van elke foto is het genieten geblazen en dan die fontein… wat een merkwaardig iets is dat. Knap gevonden, wie bedenkt nu zo iets?

  Leuk dat Jimmy precies heel vrolijk is, het zou wel eens kunnen dat hij met die onverhoopt zonnige dagen in zijn nopjes is!

 4. Eigenlijk valt me het meest op dat alle oude steden wel een beetje op elkaar lijken. Leiden, Gouda,Haarlem en nu Amersfoort. Ik kan me daarom ook niet heel veel van deze stad herinneren . Maar het is ook al lang geleden dat ik was, Maar ook dit is weer een stad die de moeite van een bezoekje meer dan waard is.

 5. Lieve Ferry en Jacqueline

  Eerst even antwoord op jullie vraag ,nee ik heb de nieuwsbrief dus niet ontvangen helaas . De andere keren altijd wel .Wat laten jullie weer veel moois zien van onze stad .Ik kom niet vaak in de binnenstad maar kom ik er weer ga ik toch eens wat beter om me heen kijken .
  Lieve groetjes Elisabeth

 6. Goede morgen F&J , Amersfoort, gut wat lang geleden dat ik daar wel kwam. Mijn tante en oom hadden een tweede huis in het bos op de Veluwe . Daar kwamen we als kind in de vakantie vaak logeren en dan ging ik wel eens met haar mee in haar Fiatje 500 naar Amersfoort, daar woonde ook nog een broer van mijn oom. Niet dat we daar vaak kwamen, maar ik ben er wel een paar keer met haar geweest. De stad zal in die jaren vast wel gegroeid en veranderd zijn.
  Ik wens jullie een fijne woensdag toe/

 7. mogge Yova
  als kind heb ik wel kano gevaren
  maar in dat mooie gebied in de pps , zo dol als ik ben op mooie natuur
  nee daar zal je mij niet zien hihi
  krokodillen en slangen hoef ik niet tegen te komen
  en ik denk jij ook niet hihi
  we hebben weer een mooi weer dag , ik fiets aanstond ff naar het centrum voor een boodschap en een rondje over de markt
  fijne dag
  groetjes

 8. De nieuwsbrief is dit keer aangekomen, gisteren al, maar ik was even weg.

  Het Hof, ja een groot plein, waar het meestal het meest druk is in de weekenden, uitgaansplein, het gay cafe etc.. ik zie het allemaal. En op vrijdag of zaterdag staat de markt daar en staan de terrassen iets minder uit Dan is het er erg nauw, maar ook erg leuk voor fotografie op een zonnige dag

  X

 9. Heerlijk die zomerse plaatjes, verlang er nu al naar terug Ferry en Jaqueline
  gisteren was nog een mooi dag met heerlijke temperaturen,
  maar vandaag is het helemaal niks, echt herfst wind regen en grijs.
  Genieten van van je Amersfoort foto’s en series, erg leuk dat dit allemaal laat zien.

 10. Hallo Yova,

  Wat hebben jullie toch weer een hele mooie serie foto’s gemaakt.
  Het is fijn dat jullie bij de foto’s de nodige informatie verstrekken.
  Zo leer ik Amersfoort stuk je bij beetje ontdekken, het wit kerkje
  vind ik zo lief en de spuiten fontein met een gezicht.
  Ik heb weer genoten zoals altijd wanneer ik bij jullie kom.

  Nog een fijne avond, Erica

 11. Hallo Ferry en Jaqueline,

  Wat een fijn vervolg van de rondleiding door Amersfoort.
  Wat hebben je enorm veel gezien en gefotografeerd.
  Ik krijg op deze manier echt het idee dat jullie de stadsgids zijn en ik mee mag op tour
  Mooi, vrolijk, zonnig en gezellig, gave tour dus.

  Beterschap voor jullie mams.

  LG, Karina

 12. Dag Ferry en Jacqueline.
  Het wordt weer maar eens geen leuk weekend voor jullie met je moeder die zo ziek is, hopelijk vinden de dokters wat haar scheelt en kunnen ze haar genezen!
  En ook met je broer gaat het niet goed, ik hoop uit de grond van mijn hart dat de behandeling die hij krijgt zijn leven zal verlengen en het kwaliteitsvol zal maken… Heel veel moed gewenst!

 13. Heyyyy… alweer een nieuwe achtergrond en vormgeving? Ach ik vond het altijd wel leuk om met de deur in huis te vallen midden in een logje, maar een overzichtspagina vinden mensen ook wel soms leuk, dat is waar. Ik vind de achtergrond mooi, eenvoudig (rustig!) maar toch feestelijk!

  Amersfoort is een prachtige stad, daar kun je inderdaad makkelijk een week verblijven als toerist. De oude huizen van bakstenen (dat is waarom Nederlandse oude steden enigszins op elkaar lijken, plus het water dat altijd wel in de buurt is), trapgevels, en ik vind het altijd mooi hoe de kleine huizen zich rondom de grote kerk scharen Jullie vroegen je af of dat ene witte gebouw een kerk is, nou ja er staat op: Evangelisch-Lutherse kerk; dus misschien wel … O ja, en dat ene lage gebouw bij de kerk, is denk ik net zoiets als de vishal verderop, dus een vlees- of lakenhal of zo.

  Mooie zomerse reportage!

  Ennn.. dankjewel voor je reaktie! Ja, die oorlogen zijn dingen waar wij ons wel machteloos in voelen; maar eigenlijk moeten we er ook niet te lang bij stilstaan, want dat is precies wat die terroristen willen… Maar die jongens zijn echt helden!

  Sterkte met jullie familie… en misschien toch een goede zondag.

  1. Dank je wel voor je steun en dit doet ons goed om te lezen.
   Ja, dat klopt en we hopen dat jullie dit allemaal mooier en prettiger is om hiermee te werken? Wij denken haast van wel. Deze themeplate kent vele voordelen en is dan weer wat sneller dan de voorgaande lay-out model. Hij was inderdaad ook erg mooi geweest. Maar bij iedere logje moesten wij toch steeds één of ander in de herhaling aanpassen en dat was wat minder. Vandaar dit nieuwe lay-out. Maar je kent ons… we deden dit altijd graag. Beetje verandering brengen kan geen kwaad. Toch?

   Jij ook een fijne zondag gewenst. Wij moeten immers ook door gaan, ook al is het echt moeilijk voor ons allemaal. We kregen helaas weer slecht nieuws te horen van onze broer en daarnaast zijn onze ouders (beiden dus…) ziek. We waren vandaag nog op bezoek geweest bij hun.

 14. Wat een grappig konijn hebben jullie toch, dat hij zo reageert op de veranderingen in het weer. Het is nu wel heel mooi buiten, alles kleurt oranje en geel…Eindelijk!
  Mooie reportage over Amersfoort. De gevels die jullie laten zien zijn prachtig… en die bijzondere fontein!
  Dank voor al jullie lieve support de afgelopen tijd, dat vond ik echt heel leuk!
  Liefs en tot blogs!
  Lilian

 15. Dag Ferry en Jacqueline.
  Leuk dat jullie eens een overzicht van al jullie logjes op je beginpagina zetten, wat een massa mooie dingen hebben jullie met ons gedeeld!
  Minder leuk, vreselijk zelfs is dat jullie moeder nog altijd zo ziek is, je vader steeds meer achteruit gaat en je broer het zo moeilijk heeft… Heel veel sterkte gewenst!

 16. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  als ik de foto’s zie dan is het heerlijk zonnig. Vandaag was het hier ook zonnig maar wel fris. Als ik de weerman moet geloven dan gaan we volgende week naar een gevoelstemperatuur van – min 8 , oostenwind en vorst ieuw…….
  Jimmy zat in de herfststemming en dat zal een leuk gezicht zijn
  Jullie foto’s maken mij ook blij. Mooie en vrolijke foto’s en weer heel veel te zien. Heerlijk dat ik op deze manier zo mee kan wandelen en mee kan genieten van al het moois wat jullie zijn tegenkomen.
  Ik wens jullie nog een hele fijne avond.

  Lieve groetjes, Helma

  PS bedankt voor jullie lieve reactie xx heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *