Het melkmeisje

Vanaf vandaag wordt het weer alleen maar mooier en droger. Volgende week niks anders dan zonneschijn, maar wordt wel wat kouder. Dit geeft dan helemaal niet. Er is genoeg regen gevallen afgelopen periode. Ja toch? Eventjes rust kan geen kwaad. Maar we gaan gewoon weer verder met ons foto verslag vanuit Delft. Geloof ons nu maar, er is echt veel te zien in Delft. Inmiddels heeft yova.nl (onze blog/website dus) voorzien van een nieuwe lay-out uitstraling. Tevens is dit onderdeel herschreven in ons stijl.

Hier kwamen we uit eindelijk bij de achterkant van de Nieuwe kerk. Deze kerk is wel héél erg groot. Maar dat kan ook niet anders. Het is ook niet voor niks een koninklijke kerk van Delft. Maar bij zulke locaties kom men niet zo gauw en dit deden we toen gelukkig wel.

Dit is dan de hoogste kerktoren van Nieuwe kerk. Men kan zelfs hier helemaal naar boven klimmen en dan heb je wel een prachtige uitkijk over Delft. Dit deden we toen dus niet, want we kunnen gewoonweg niet klimmen. Met de trap dus…

Maar zelfs de achterkant van Nieuwe kerk is heel erg mooi om te zien.

Maar toen we onderweg naar de Nieuwe kerk gingen (de achterkant dus…) kwamen we zelfs deze leuke hotel tegen.

De kleurige zonneschermen hangen hier mooi op een rij bij.

Deze hotel heeft de naam “hotel de Emauspoort” mee gekregen. Wel een aparte naam.

En deze fraaie gevel huisjes kwamen we hier ook tegen.

Aan de titel van deze gevel huisje te zien, kan men hier denkelijk chocolade kopen of misschien is dit wel een museum?

Ook hangen hier vele uithang borden aan de huizen/panden. Dit is wel een hele leuke die wij hier toen tegen kwamen.

En hier zijn we weer terug bij de Nieuwe kerk. Want zo heet deze kerk namelijk ook.

Ook zagen we hier de achtertuinen van deze kerk. Men kan hier en daar wel komen, maar niet overal.

Uiteindelijk gingen we toch hier de andere kant op, zodat we de achtertuinen beter konden zien.

In een achtertuin van de kerk zagen we dit beeldje staan. Dit is wel bekende “het melkmeisje”. Rechtsonder zie je hierboven een blok steen staan op de grond. Deze staat wel heel erg zielig bij.

En we waren toen best wel nieuwsgierig wat er nou allemaal staat op deze steen. Dus dat was gewoon mazzel dat we deze beeld tegen kwamen op deze locatie. Zo zie je maar weer. Maar wanneer we op de Google het melkmeisje van Delft op zoeken, dan zien wij namelijk dat deze beeld op verschillende locaties de foto’s zijn genomen. Wat is daar de reden van? Is dit een Delfts grapje eigenlijk? Want zo komt het voor ons namelijk over op Google. Leuk is het wel… kijk maar eens!

32 reacties

 1. Weer een mooie rondleiding heb je mij gegeven in een stad met vele gezichten. Jullie hebben mooie wandeling gemaakt en zo leer ik Delft kennen van een andere zijde. Is er achter dat hotel niet zo een Pipo de clown en Mama Lou wagen waar je ook in kan overnachten. Dat lijkt mij wel tof. Dank je wel voor de mooie foto’s. En de lay-out ziet er heel fleurig en mooi uit.

 2. Hallo Yova,

  de layout van jullie website is mooi. Voorjaarsachtig!

  Deze kerk moet ik echt gaan bekijken!
  Dat beeld wil ik namelijk heel graag zien.
  Dus…
  de volgende keer in Delft ga ik ‘m zoeken.

  Groetjes!
  Marlou

  .

 3. Jullie blog ziet er heel mooi uit .En wat een mooie foto’s weer .De kerk vind ik echt heel erg mooi .Zo leuk ook dat straatje met al die gekleurde zonneschermen . Als ik jullie foto’s zie verlang ik naar de zomer .
  Liefs Elisabeth

 4. Goede morgen Ferry en Jacqueline, een fijne eerste lentedag gewenst.
  Vanaf nu kan het niet anders dan beter gaan, we hebben wellicht het ergste achter de rug.

  Weerom een schitterend vervolg van jullie reportage over Delft, jullie laten ons werkelijk alle kantjes en hoekjes van dit mooi stadje zien. Hoewel ik er al eens heb rondgelopen zag ik niet wat jullie allemaal zo knap op de foto wisten te vereeuwigen, bedankt dus want jullie hebben we meer een beetje rijker gemaakt!

  Ot: jullie hebben waarschijnlijk veel werk aan de nieuwe lay-out gehad maar wow, het ziet er heel puik uit!

 5. Daar achter de kerk ben je ook wel echt in het mooiste deel van Delft, vind ik. Daar zijn inderdaad de leukste straatjes en geveltjes. Nog even over Het Melkmeisje, jullie hebben wel gelijk, want er zijn verschillende versies van dat beeld en die zijn ook meerdere malen verplaatst. Het is geloof ik een soort eerbetoon aan Johannes Vermeer, omdat er in Delft in geen enkel museum een schilderij van hem hangt… Dan maar een beeld😁
  Leuke reportage vol herkenbaarheid weer, ik werd er blij van! Net zoals van die jaloersmakende nieuwe lay-out trouwens, mooi!
  Liefs,
  Lilian

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *