Het melkmeisje

Vanaf vandaag wordt het weer alleen maar mooier en droger. Volgende week niks anders dan zonneschijn, maar wordt wel wat kouder. Dit geeft dan helemaal niet. Er is genoeg regen gevallen afgelopen periode. Ja toch? Eventjes rust kan geen kwaad. Maar we gaan gewoon weer verder met ons foto verslag vanuit Delft. Geloof ons nu maar, er is echt veel te zien in Delft. Inmiddels heeft yova.nl (onze blog/website dus) voorzien van een nieuwe lay-out uitstraling. Tevens is dit onderdeel herschreven in ons stijl.

Hier kwamen we uit eindelijk bij de achterkant van de Nieuwe kerk. Deze kerk is wel héél erg groot. Maar dat kan ook niet anders. Het is ook niet voor niks een koninklijke kerk van Delft. Maar bij zulke locaties kom men niet zo gauw en dit deden we toen gelukkig wel.

Dit is dan de hoogste kerktoren van Nieuwe kerk. Men kan zelfs hier helemaal naar boven klimmen en dan heb je wel een prachtige uitkijk over Delft. Dit deden we toen dus niet, want we kunnen gewoonweg niet klimmen. Met de trap dus…

Maar zelfs de achterkant van Nieuwe kerk is heel erg mooi om te zien.

Maar toen we onderweg naar de Nieuwe kerk gingen (de achterkant dus…) kwamen we zelfs deze leuke hotel tegen.

De kleurige zonneschermen hangen hier mooi op een rij bij.

Deze hotel heeft de naam “hotel de Emauspoort” mee gekregen. Wel een aparte naam.

En deze fraaie gevel huisjes kwamen we hier ook tegen.

Aan de titel van deze gevel huisje te zien, kan men hier denkelijk chocolade kopen of misschien is dit wel een museum?

Ook hangen hier vele uithang borden aan de huizen/panden. Dit is wel een hele leuke die wij hier toen tegen kwamen.

En hier zijn we weer terug bij de Nieuwe kerk. Want zo heet deze kerk namelijk ook.

Ook zagen we hier de achtertuinen van deze kerk. Men kan hier en daar wel komen, maar niet overal.

Uiteindelijk gingen we toch hier de andere kant op, zodat we de achtertuinen beter konden zien.

In een achtertuin van de kerk zagen we dit beeldje staan. Dit is wel bekende “het melkmeisje”. Rechtsonder zie je hierboven een blok steen staan op de grond. Deze staat wel heel erg zielig bij.

En we waren toen best wel nieuwsgierig wat er nou allemaal staat op deze steen. Dus dat was gewoon mazzel dat we deze beeld tegen kwamen op deze locatie. Zo zie je maar weer. Maar wanneer we op de Google het melkmeisje van Delft op zoeken, dan zien wij namelijk dat deze beeld op verschillende locaties de foto’s zijn genomen. Wat is daar de reden van? Is dit een Delfts grapje eigenlijk? Want zo komt het voor ons namelijk over op Google. Leuk is het wel… kijk maar eens!

Reactie(s) 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *