Herfst 2022

geplaatst in: Haarlem Omgeving | 30

Eindelijk is herfst weer aangebroken en dan zal de kleuren ook gaan veranderen en de bladeren vallen van de bomen en struiken. Dit laatste valt eigenlijk nog best mee. Maar dit gaat zeker gebeuren komende weken. Ook hebben wij goed nieuws te melden. Eerder werd bij ons gemeld over de vogelgriep bij ons. De knobbelzwanen met hier 4 jonge zwaantjes zijn weer teug van weg geweest! Deze koppel familie is hun bespaard gebleven. Het gaat goed met ze. Verder is het hier vrijwel rustig en dat mag ook wel een keertje. We hebben onze balkon voor een deel winter proof ingesteld. Zo hebben wij mooie houten tafel ingepakt en deze zolang verplaatst naar de kleine balkon. De stoelen staan opgestapeld en de eerste hangbakken zijn geleegd en verwijderd. Dit laatste is maar goed ook, want het wordt echt slecht weer verwacht in Nederland en België. En daar is het herfst seizoen ook voor. De zomer van 2022 is toch snel voorbij gegaan, vinden wij zelf. Hebben jullie dit ook?

Dit is een naaktslak die Jacqueline tegen kwam. Deze liep heel langzaam en is ongeveer 10 cm groot. Best wel groot dus.

Dit zijn Pampagras veren die nu eigenlijk op z’n mooist zijn in it herfst seizoen.

En hier is dan de knobbelzwaan familie die we toen eerder (bij vogelgriep) misten. Maar gelukkig is er niks aan de hand met ze. Wel bleef Jacqueline voor de zekerheid op afstand.

De peil van de andere slootjes achter ons ligt wat hoger en het water moet hier ook in beweging blijven.

0 0 stemmen
Beoordeling(en)
30 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ingrid
zondag 2 oktober 2022 08.21.57

Dag Jacqueline en Ferry, hier is de dag begonnen met alvast regen ,, maar volgende week zouden we een paar mooi dagen krijgen dus kijken we daar al ,naar uit ,, bedankt voor de lieve reactie altijd ,, en het mooie gedichtje erbij oktober is inderdaad een mooie maand ,, dus fijn begin samen van deze oktober maand lieve mensjes . liefs Ingrid .

Ingrid
zaterdag 1 oktober 2022 08.45.38

Dag Jacqueline en Ferry, wat leuk dat U al aan de kerstmis gaan denken ,, ja het zal er vlugger zijn of we denken ,, kijk we beginnen al aan de maand oktober ,, zo snel gaat het allemaal ,, ja de Action kan U bent leuke dingen kopen voor versiering enz… alles is duurder geworden Jacqueline en Ferry, het is niet normaal ,, er gaan vele mensen in de problemen komen op deze manier ,, pfffffffff ja het dierenrijk is gewoon wonderlijk mooi en deel zoiets graag dat zijn van die kleine leuke weetjes de mens heeft er ooit geen idee van hoe het dierenrijk in elkaar zit ,, zo mooi en fascinerend ,, fijn weekend voor jullie wens ik ,, liefs Ingrid .

Ingrid
vrijdag 30 september 2022 08.14.15

Dag Jacqueline en Ferry, ja het weertje is nu een beetje triestig maar volgende week beloven ze een paar zachte dagen Jacqueline en Ferry, ja Ferry zal zeker geregeld naar het ziekhuis moeten , maar we hopen steeds op wat goed nieuws he ,, en hopelijk heeft hij niet van alles last ,, gewoon alles rustig aan samen ,, en proberen genieten van wat we hebben ,, bedankt voor steeds vriendelijk bezoekjes ,, ik wens jullie samen een fijne dag en liefs Ingrid .

Ingrid
donderdag 29 september 2022 08.50.47

Dag Jacqueline en Ferry, gisteren was het een zalig dagje met het zonnetje erbij ,, hopelijk bij jullie ook ,, verder gaat alles zoals we wensen ,, en dat hoop ik natuurlijk bij jullie ook ,,
binnenkort zal alles beginnen verkleuren en dan komt pas de mooiste van de herfst eraan,
dat zal jullie weer prachtig beelden bezorgen Jacqueline en Ferry, ik kijk er al naar uit ,, maar voor vandaag alvast een fijne dag gewenst geniet van alles wat jullie fijn vinden ,, met veel liefs Ingrid .

Hilly Nicolay
donderdag 29 september 2022 07.51.15

De herfst is ook prachtig.
Mooi om te zien hoe de bomen langzaamaan verkleuren.
De grassen zijn nu wel mooi.
Gelukkig dat de zwanen geen vogelgriep hebben!!

Ik moet nog aan de gang met de tuinmeubels, wil ze vanmiddag opruimen.

Fijne donderdag en groetjes voor jullie,
Hilly

Ingrid
woensdag 28 september 2022 07.55.24

Dag Jacqueline en Ferry, We zijn alweer in de woensdag beland ,, midden in de week ongelofelijk hoe de tijd voorbij gaat
dus snel een groetje van mij erbij bedankt voor steeds de vriendelijke bezoekjes liefs Ingrid . Misschien dat de spinnen weg waren gevlucht door het verven wat ze bij jullie deze zomer hebben gedaan Jacqueline en Ferry, dat zou kunnen hoor ,, het is toch mooi zo in de herfst die webben allemaal ,, hou jullie goed en wel samen ,,

Mijnnikonenik
dinsdag 27 september 2022 14.08.22

Jullie zijn al flink bezig geweest. Wat fijn dat de vogels daar terug zijn en er weer mooie foto’s kunnen genomen worden.
Hier al dagen regen en het blijft zo de rest van de week. De zomer te warm om er veel van te zien.
Veel groetjes

nicole
dinsdag 27 september 2022 09.14.28

Gelukkig dat de knobbelzwaan oké is! Prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Ik vind de herfst altijd weer een prachtig seizoen.

Ingrid
dinsdag 27 september 2022 07.47.27

Goede morgen Jacqueline en Ferry, bedankt voor het lieve bezoekje ja er is al veel regen gevallen gisteren zowat de hele dag hier en vandaag ziet dat er ook niet beter uit ,, wat lief van U broer dat jullie samen de boodschappen in huis halen ,, hou jullie samen goed ,,
en bedankt voor elke keer de mooie uitleg met super mooie foto’s erbij . Liefs Ingrid

fotoalbum
maandag 26 september 2022 14.46.54

herfst en dus ook regen en wind F & J

ik zit hier met bewondering te kijken naar de foto’s van het pampagras

iets wat je niet vaak ziet

prettige dag gewenst

Rebbeltje
maandag 26 september 2022 14.42.19

Een zomer die voorbij is gevlogen, maar ieder seizoen heeft wel wat.
Mooi dat pampagras en zelfs de slak…maar dan op foto 😉
Hier nu volop herfst…regen en harde wind.
De blaadjes vallen en gaat snel
Groetjes

Wanda
maandag 26 september 2022 12.44.07

Door het wandelen en het fotograferen ben ik de herfst echt wel gaan waarderen, maar zo’n regendag als vandaag dat blijf ik ontzettend vervelend vinden. De zomer was mij ook te warm en is inderdaad voorbij gevlogen, maar dat gevoel heb ik sowieso met dit jaar. Het vliegt voorbij en voor mijn gevoel hebben we nog maar weinig grip op alles om ons heen.

Tine de Jong
maandag 26 september 2022 10.28.17

Het was een warme, droge maar toch wel mooie zomer die toch wel mijn lichaam goed deed. Maar nu ook wel mooi seizoen al reageert mijn lichaam hier slecht op. De fotografie en zeker het pampusgras en de zwanen had mij ook bevallen. Fijn dat ze geen hinder hadden van die griep. Is erg triest dat er weer vele dood aan zijn gegaan. Maar ook dat er zoveel kleine kuikens opgeruimd moesten worden. Ook veel eenden hier vorige week uit sloot gehaald door dierenlot. Wens jou en Ferry mooie herfstdagen toe. Ben beetje weinig online omdat deze maand en de andere niet zo fijn voor me zijn.

mvdfotokraam/marjoleintjevanhetpleintje
maandag 26 september 2022 09.38.17

De foto`s van het pampusgras zijn prachtig gefotografeerd.
Nu is het nog even droog, maar straks komt er veel regen en wind…brrrr

Haba
maandag 26 september 2022 09.36.39

Goede morgen J&F jullie hebben weer mooie foto’s gemaakt.

Catherine Boone
maandag 26 september 2022 08.22.34

Hoe prachtig je herfst in beeld hebt gebracht. Mooi!!

francky
maandag 26 september 2022 08.07.39

Heel mooie foto’s die de herfst prachtig in beeld brengen. Heel mooi die zwaan.
Hier de laatste dagen veel regen. Hopelijk zien we vandaag de zon al is het maar voor even.
Fijne dag.

Ingrid
maandag 26 september 2022 08.07.30

Dag Jacqueline en Ferry, we zitten echt al in de herfst Jacqueline en Ferry, en O wat een goed nieuws dat de zwanen e nog zijn ,, ja hoor top foto’s weer ook de naaktslak is hier op de dijk ook veel te zien zeker nu komen ze eruit met vochtig weer ze kunnen best groot worden ,, prachtig is het daar in jullie buurt zo te zien ,, ook hier hebben we het een en ander al opgeruimd ,, van buiten zitten zal niet meer zoveel komen denk ik ,, maar wandelen en jullie mooie prachtige kiekjes maken zal zeker lukken,, want binnenkort begint alles te verkleuren ,, zo mooi ,, ik kijk er al naar uit zeker naar jullie mooie foto’s hoor ,, hopelijk was het een aangename dag gisteren met U broer samen gezellig he . liefs Ingrid en een fijne dag samen .

ZON-nebloem
maandag 26 september 2022 07.14.02

net als bij jullie 2 zien we hier de herfst ook overal
het is mooi om te zien
en die vogelgriep, daar heb ik niets van gehoord…
.Een @->- voor U.

Dimario
zondag 25 september 2022 23.08.12

owh wat goed om te lezen van de zwanen zeg. Dat blijven toch speciale dieren. Slechte dagen, dat meen je niet. Ik moet de tuin nog in, maar werk op dit moment zoveel en in mijn vrije tijd geen tijd. Mmmmmm, anders maar in oktober.

Love As always
Dimario 😎

Clemens
zondag 25 september 2022 22.35.25

Haha, we bibberen weer bij de ene foto (de naaktslak, ik ook) en genieten weer van de andere, zoals de prachtige pluimen van het pampagras. Jullie leggen de natuur gewoon vast zoals die is, mooi!

Laat de herfst maar komen, ja, ik vind ‘m ook mooi alleen is het jammer dat de verwarming niet aan mag…. En meer kleren kopen is ook wat moeilijker geworden (financieel). Nou ja we zullen zien hoever we komen met de restjes van vorig jaar en misschien nog een nieuwe trui.

Bedankt voor je bezoekje! En de complimenten 🙂

Liefs en groeten!

Aukje
zondag 25 september 2022 19.08.44

Mooie foto’s, maar die naaktslakken, brrrrrr.

Karel
zondag 25 september 2022 16.04.39

ha die Yova
wat een mooie serie foto’s , ja gelukkig geen vogelgriep bij die mooie zwanen
de zomer was warm en mooi of heet en minder mooi 🙂
nu herfst kleuren , geef het nog ff tijd , als de nachten echt kouder worden gaat het snel genoeg
groetjes

Edward
zondag 25 september 2022 10.46.21

Wij hebben over de afgelopen zomer niets te klagen hè?
Maar ja, het is weer voorbij, en kunnen we gaan denken aan stamppot boerenkool, en snert!
Gelukkig dat het met de zwanen goed is gegaan.

Irma
zondag 25 september 2022 10.42.32

Ja de herst is begonnen en daar hoort regen en wind bij, ik hou van de herfst met al die mooie kleuren.
Ik vond de zomer erg lang duren met die hitte.
Geweldig dat de zwannen weer terug zijn gekomen, je hebt er mooie foto’s van gemaakt.
Groetjes Irma

picpholio
zondag 25 september 2022 10.25.05

Het was een droge maar prachtige zomer en ja, hij is voorbij gevlogen…. Nu komt er eindelijk weer regen. Niet echt leuk maar wel hoog nodig ! Jullie wintervoorbereidingen zijn dus al gebeurd, hier moeten we er nog aan beginnen, gelukkig is het niet zo uitgebreid als bij jullie 🙂

Jan K. alias Afanja
zondag 25 september 2022 10.20.51

Gisteren hebben we hier veel regen gehad, maar de rest van de afgelopen week was het nog aardig najaarsweer. En dat was bij jullie zo te zien ook zo, maar volgende week lijkt het een natte boel te worden. Wat mooi dat de zwanen er weer zijn.
Fijne zondag.

Bertie
zondag 25 september 2022 10.05.28

Echt een herfstpost.
Prachtig pampagras, ook de zwanen staan er goed op maar van de slakken ben ik niet gecharmeerd. 😮

Bertie
Antwoord aan  Yova beheerder(s)
zondag 25 september 2022 10.12.49

😂