Grote onderhoud & vogels

Onze desktop computer heeft een nieuwe en snellere SSD kaart gekregen van de merk Samsung Pro SSD. Voor ons betekende dit een totale verhuizing. We wilden helemaal opnieuw beginnen met een kale WIN10 PRO NL erop. En we zijn inmiddels weer terug en het is gelukkig grotendeels weer achter de rug. We moeten we zeggen dat het allemaal veel sneller werkt dan het was. Er zaten daarnaast ook vervelende aantal bugs in onze WIN10 systeem die eigenlijk niet meer op te lossen waren. Dit is nu voorbij en alles werkt dan weer goed. We zullen ieder geval geen clean tools meer gebruiken. Want dit werkt niet altijd goed. Alle nodige programma’s voor onze website yova zitten er nu op en we kunnen weer tegen aan. De PS is hierdoor even ontkoppeld geweest natuurlijk. Ons ouder SSD kaart is dan verwijderd, maar deze kan nog steeds bruikbaar zijn. Nog een aantal programma’s moeten er nog op, zoals office 2017 enz. Maar dit is een kleinigheidje voor Ferry.

We hebben weer een aantal leuke foto’s klaar liggen, die wij graag met jullie willen delen van de dierenpark Ouwehands. De foto’s werden afgelopen zomer van 2018 genomen.

En zo zagen we allerlei mooie vogels, zoals deze sneeuwuil met opvallende gele ogen.

Even draaide hij z’n hoofdje en leek even naar ons te kijken. Maar dat was toch niet zo…

Maar draaide verder met z’n hoofdje naar andere kant toe en wij gingen weer verder…

Mooie flamigo’s en rode ibissen stonden hier veelal in het water.

De groene bakken staat daar niet voor niets en als het goed is kunnen ze daar hun voedsel terug vinden.

Deze ibis zat lekker te snabbelen.

Nee, het is nog geen kerst…

En toen kwamen we bij de roze pelikanen en geloof ons maar, ze stonken daar echt niet!

Er zijn hier heel wat pelikanen. En ze zijn werkelijk prachtig!

En ze waren vooral aan het wassen met hun vacht.

Met deze genomen foto zou je haast niet verwachten dat dit een pelikaan is.

Jazeker, zelfs eieren en broed plekken waren hier te vinden van de pelikanen.

Sommige pelikanen kwamen zelfs onder de hek met hun lange snavel. Jacqueline pakte gewoon de snavel in haar handen en dit vonden ze helemaal geweldig.

Deze twee pelikanen spellen graag met de bezoekers. De meeste wilden hier niks van hebben.

Het was op dat moment niet echt zonnig.

En ja hoor, daar gaan ze weer…

Deze bezoekers zagen Jacqueline al met de pelikanen bezig waren geweest en ze keken alleen maar naar. Eigenlijk wilden ze wel, maar toch maar niet gedaan.

Is is een geboren roze pelikaan! Maar hij is zwart/grijs. Hoe kan dit nou? Geen veertjes hé…

Deze peilkaan had net een visje gevangen.

Jacqueline kwam terug en speelde weer verder, nadat de anderen verder gingen…

Even uitrekken…

Deze groene waterschildpad kwam voorbij varen, huh… zwemmen dus.

Oeps… even later probeerde de peilkaan de voet van Ferry pakken te krijgen en dit lukte hem/haar dus wel… De zere voet dus!

Deze jonge pelikaan zal nu wel z’n/haar veertjes wel gekregen hebben en zal daarom ook die roze kleuren hebben. Het is nu toch enkele maanden geleden.

47 reacties

 1. ha die Yova
  dus het pctje weer helemaal top en uptodate , zullen jullie veel plezier aan hebben
  wat een schitterende foto serie van die mooie vogels
  ja die zijn de mensen al aardig gewend natuurlijk
  wens jullie een fijne avond
  groetjes

 2. Ik gebruik ook de Samsung Pro SSD en ben er heel tevreden over.
  Niet alle extra aangeboden programma’s zijn nodig in W10.
  Net als office 2017 werkt nog steeds er goed bij mij.
  De foto’s zijn weer prachtig, de sneeuwuil zit bijna in de kamer.
  En de flamingo’s doen me denken aan mijn eigen logje.
  Net als de Pelikaan op het ei en dan zijn snavel vasthouden is super. Hans

 3. Super blog weer met alle prachtige foto’s en zeker de pelikaan die zin had in de voet van Ferry . Ik heb ook sinds kort een laptop met zo SsD kaart en dat werkt toch wel sneller zeg met alles. Zelf snap ik daar niet zoveel van maar ze hebben mij waar ik de laptop altijd brengt voor onderhoud het mij wel uitgelegd. Maar het onthouden ervan is eigenlijk alweer verdwenen in mijn geheugen. Komt wel goed hoor. En ze hebben alles netjes over gezet wat ik wilde. Heb wel dat gratis programma Malware en cc cleaner want die doet echt goed zijn werk. En dan de Eset erbij geeft mij extra veiligheid. Heb hier meer baat van dan ongemak. Nu ik groet jullie weer want heb nog veel te typen voor de blogs (net ene gezet op de natuur website en ook nog een ander filmpje maken voor mijn blog zelf. (eerst mijn watermerk naam erin zetten want had al vaker bemerkt dat men mijn foto’s gebruikt in andere film van henzelf met hun naam en dat is niet te bedoeling hoor. ) en dat geeft soms wel wat kommer en geduld omdat helaas niet alle muziek mag. Maar ik vind altijd wel wat. Trouwens hierbij bedankt voor de mooie reacties die ik altijd in ontvangst mag nemen zowel op de blogs als op mijn yT kanaal. Liefs Tine

  1. Dank je wel! Ja dit zijn wel bekende programma’s en die hebben wij namelijk ook erop staan. Malwarebyte wel te verstaan en daar hebben wij levenslang abonnement van. Ccleaner hadden we toen wel erop staan. Maar op dit moment even weer niet. Want er zijn zoveel aanvink mogelijkheden en eigenlijk weten we niet eens wat zo’n programma het doet. We weten wel dat dit een uitstekende programma is. Eigenlijk één van de beste op dat gebied. Ook hier hebben wij levenslang update(s) van gekregen. En daarnaast Kaspersky natuurlijk. Dit aniti virus programma werkt vrijwel erg licht op de achtergrond. Maar die snelle SSD kaart is een hele uitkomst voor alles computers in alle vormen en maten. Ja, dat watermerk deden we het al. Want daar hadden we eerder nare ervaringen mee gehad. Dit willen we niet meer… en gewoon YOVA erop en klaar is Kees! Wel moet ik straks de instellingen even opnieuw aanpassen. Want die zijn wel weg… maar dit is een kleinigheidje, zodat alle foto’s straks weer voorzien worden met ons eigen watermerkje erop. Nog een fijne zonnige dag verder. Liefs van Ferry & Jacqueline.

 4. goed dat jullie pc terug up to date is F&J

  onlangs ook een ssd vervangen, maar sommige programma’s kon ik niet meer installeren

  prachtige foto’s van dit gevogelte

  die donkere pelikaan vind ik heel bijzonder

  had ik nog nooit gezien

  fijne avond

 5. Goeie avond lieve Ferry & Jacqueline.
  Dit is hier weer een hele schitterende fotoreportage geworden zenne
  fantastisch hoe jij aan die pelikaan zijn snavel kunt nemen, zou ik ook wel eens willen doen,
  en de pelikaan die Ferry zijn pijnlijke voet wou nemen, best wel grappig hoor,
  wist niet dat die zo tam waren!
  Geniet nog van een fijne avond, veel liefs en hele dikke steunknuffels voor jullie

 6. 2x lekker.
  Lekker dat je nu een nieuwe snelle schijf heb.
  En een lekker blog.
  Wat leuk al die gevederde vrienden.
  De een op eieren en de ander nog in de puberteit.
  Hahahahaha wij worden roze geboren en later grijs.
  Zij zijn grijs als baby en worden later roze.
  Super grappig toch?

  LG, Karina

 7. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Ik heb 3 SSD schijven van Samsung in mijn huidige pc. De Boot CD zat ook al in mijn vorige pc en deze heb ik vorig jaar toen ik deze bouwde zo overgezet en draaien maar. Clean tools werken zeker niet. Alles wat je nodig hebt wat dat betreft zit in Windows. En je register opschonen kun je ook beter niet aan een tool overlaten. Daarnaast is het door mensen veel gebruikte Ccleaner behoorlijke spyware geworden.
  Aan de pelikaan vind ik nog steeds iets prehistorisch zitten. Geen idee waarom ik dat vind.
  Fijne dag vandaag.

 8. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Wow, jullie zijn beslist cracks op het gebied van computers en aan jullie weer schitterende foto’s te zien ook op het gebied van de fotografie!
  Ik heb nog nooit zo’n mooie foto’s van pelikanen gezien, vooral de macro’s’ hebben mijn hart bekoord, het is alsof ze in levende lijve op jullie stekje staan!
  Dat je hen ook nog op het nest konden vangen is eveneens heel merkwaardig…
  Hopelijk deed de snavel geen pijn aan je zere voet!

 9. Wat lekker dat jullie pc nu weer sneller werkt met zo’n nieuwe harde schijf.
  Ik heb er ook zo eentje in de laptop zitten, werkt veel sneller als de vorige.

  De foto’s zijn weer prachtig, in Ouwehand kan je echt hele mooie foto’s maken.
  Ik heb genoten van je blog.
  Groetjes Irma

 10. Jullie PC is weer helemaal Up to Date dus ,knap hoor want ik heb er echt geen verstand van .Wat een mooie serie weer van al de vogels .Grappig om te zien dat de jonge pelikanen zwart zijn ,zo leer ik nog eens wat .
  lieve groetjes Elisabeth

 11. Dag lieverds.Fijn dat je pc weer helemaal in orde is.Prachtige fotoreeks van onze gevederde vrienden.Knap werk.De nazomerse dagen zijn weer voorbij ,herfstdagen komen eraan.Geniet nog even van je avond en veel groetjes

 12. Het lukt jullie iedere keer weer om een serie prachtige foto’s van dieren te plaatsen. Die pelikanen zien jullie blijkbaar graag ,hahaha!
  Die flamingo’s en ibissen zo mooi en van zo dichtbij getrokken. De sneeuwuil is een mysterieus maar prachtige vogel. Hèhè het was hier weer genieten!
  Ik heb jullie blogadres doorgegeven aan een blogger die gek is op dierentuinen en hij was op zoek naar andere dierentuinen buiten België . Wie weet komt hij bij jullie eens langs : stef de flater is zijn naam.

 13. mogge Yova
  met welk programma zetten jullie het watermerk in de foto’s ?
  ja ik ben ook dol op mosselen , zelfs in de schelpen , zal binnenkort weer eens een pannetje klaarmaken
  ja het is mooi in het bos , en er zijn al aardig wat paddenstoelen ook , ik ben echt blij dat ik de pruikzwam weer terug zag en nadien ook nog die sponszwam , helemaal top
  jou koppie nog druk met andere zaken , nu dat is ook niet zo verwonderlijk hé
  kop op hoor
  ik wens jullie een fijn weekend
  groetjes

  1. Ook een goedemorgen Karel, onze watermerk doen we op 2 manieren. Veelal doen we dit met het programma van Abode Lightroom, maar dan een klassieker. En daarnaast de laatste versie PaintShop Pro 2019 dus. Met de eerste genoemde programma gaat dit vrijwel erg snel. Wan betreft de bewerking van watermerk in de foto’s. En dit is wel zo handig. Overigens hebben we onze watermerk bewerkt met de tweede genoemde programma gedaan. Beetje doorzichtig… Maar dit kan ook alles naar eigen wens aangepast worden.

   Ja, het is herfst… maar momenteel is het hier in Haarlem prachtig mooi weertje. Zonnetje schijnt en het is windstil. Voor een zaterdag is dit echt wat we net nodig hebben. Fijn weekend gewenst van ons.

 14. Rhenen is en blijft mooi… ik kom er een paar keer per jaar…. volgende week vrijdag de 12e ga ik er weer heen . Mooie foto’s weer hoor.

  En ja af en toe moet je met de pc aan de slag want dan is het 1 of het ander gewoon ‘op’. Ik wens jullie dan ook weer veel plezier en succes met de nieuwigheden.

  En een fijne zondag natuurlijk

 15. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  ik heb helemaal geen verstand van computers en zie nu al op tegen de nieuwe die moet gaan komen arghhhh……. Deze is dik 6 bijna 7 jaar dus het wordt wel weer eens wat maar ohw ohw ohw….

  Jullie foto’s zijn echt weer supermooi en vooral de sneeuwuil in het begin is geweldig. Zoals jullie weten ben ik gek op uilen en ja dan is het zien van dit prachtige dier echt een geweldige mooie serie. Ook de andere foto’s van de Pelikanen vind ik geweldig en vooral die met het ei. Zo leuk om te zien!!

  Sorry voor mijn late reactie maar ik was afgelopen week intern voor studie en de zondag al weggegaan. De dagen waren van 9 tot 21:30 uur dus echt heel lang en ook best wel zwaar maar het zit er weer op.
  Hele fijne avond en ook supergezellige zondag nog.
  Lieve groetjes, Helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *