Groenendaalse bos

Gisteren werd bij ons in de straat voor het eerst Koningsdag gevierd en dat was best wel leuk om te zien en horen. De buren hadden grote luchtkasteel gehuurd voor de spelende kinderen en wat muziek erbij. We konden gewoon mee genieten vanaf de balkon natuurlijk. Maar dit is nu ook voorbij. We vonden echter op de tv (bezoek van koninklijk leden) geen moer aan, als we dit zo even mogen formuleren. Maar goed, dit komt dus allemaal door de corona… die sinds vanaf vandaag versoepeld wordt. Maar we gingen naar de Groenendaalse bos.

Deze woonhuizen hebben rieten daken en dit is op zich wel heel mooi om te zien. Maar we vroegen ons af hoe lang dit zo goed zal blijven. Want dit zou wel om de zoveel tijd vervangen moeten worden, iets wat juist minder is van zo’n daken.

Dit is het mini park voor de bewoners, maar is natuurlijk voor iedereen bestemd. Het was daar op dat moment erg rustig geweest.

Hier op de brug (zie rechts de molen nog…) zagen we een mooie overzicht van het water. Aan de rechterkant bevind een hertenkamp.

Toen wij over de brug gingen, zagen we dit fraaie en bijzonder bank staan en met twee grote uilen. Daarachter zien jullie de mini park nog liggen.

Ook zagen we dit kleine vijver liggen en met een opvallende afwatering buis uitsteken. Misschien voor overtollig water van iets anders? We weten even niet hoe dit precies in elkaar zit. Hier aan de linkerkant bevind de hertenkamp.

En uiteraard hoort bij de hertenkamp dus ook de herten of damherten. Ze lagen hier lekker in het zonnetje. Ze waren niet echt actief.

We telden hier maar 5 herten en vroeger waren dit veel meer. Ze keken bijna allemaal naar Jacqueline en eentje zat net te geeuwen.

Ze hebben hier wel de ruimte en in het midden staat een hoge broedpaal voor de ooienvaars. En daarachter ligt de kinderboerderij en nog steeds gesloten.

Dit is de Groenendaalse bos, waar we even niet naar toe gingen. We besloten iets anders te gaan doen. Hier links (geen foto dus) ligt de kinderspeeltuin.

Het is hier nog wel best kale bedoeling en erg rustig. Geen kip te bekennen dus. Daarom gingen we dus was anders doen en wat dat is… Nog een fijne week voortzetting gewenst.

28 reacties op “Groenendaalse bos

  1. Hi Karel,

   Bedankt voor je linkje. Deze hebben we nader gelezen en kun je nagaan hoelang het rieten dak zo kan blijven zitten en dit hadden we niet verwacht. Helemaal toppie!

   Voor morgen wensen we je een fijne dag toe alvast.

 1. Wat gezellig dat Koningsdag in de straat werd gevierd, hier was niets te beleven.
  Groenendaalse bos is een mooie omgeving zo tussen de steden in.
  De herten in het hertenkamp genieten wel van hun omgeving.
  Een hoge broedpaal voor de ooienvaars staat hier ook, maar nog nooit een ooievaar ingezeten.
  Zeker nu erg rustig zonder mensen, leuk voor de foto’s. Hans

 2. Mooie wandeling naar het Groendaalse bos.
  Het is wel een prachtig huis met dat rieten dak. Een rieten dak schijnt gemiddeld tussen de 25 en 35 jaar mee te gaan, daarna moet het worden vervangen.
  Mooie foto’s van de herten ook.
  Een prettige dag verder.

 3. Rustig, vergeleken bij wat je van andere plaatsen zag. Hier in ons dorp was ook niet veel te doen of ik het het niet gemerkt, kan natuurlijk ook.
  Nog wat kaaltjes in het blad, het parkje, het zal er over een maand beter uitzien.
  De rustbank valt op, een mooi ding!

 4. Goede middag, wat een prachtige bank heeft de kunstenaar gemaakt, weer eens iets heel anders dan die saaie rechte bankjes. Je zou bijna niet durven om op de bank te gaan zitten, terwijl die er wel voor is bedoeld. Fijne woensdag gewenst.

 5. Wel veel groen is er daar en de herten waren aan het genieten van het mooie weer denk ik . Die uilenbank doet me enken aan de banken die we in een bos zagen in Brugge . Daar hadden ze oa uilen,otters,vleermuizen,vogels … gebeiteld op de leuningen en aan de uithoeken van de houten banken.
  Ik heb even gekeken op TV ,koningsdag was maar een flauwe bedoening..ach voor zoiets moet er toch veel volk op de been zijn ,anders wordt het maar niks.

 6. Mooi die bank maar vond zelf de tv uitzending wel wat hebben, niet de meute zoals anders maar toch mooi om te kijken.
  Smaken verschillen moet kunnen toch?
  Jullie de dag ook goed besteeds en afstand houden was daar niet moeilijk zo te zien.
  Groetjes

 7. Dag Jacqueline en Ferry. ,, zo wat is het daar ook zo mooi , die herten en heel dat park super ,, ook de foto’s allemaal heel mooie beelden ,, ja zo een huis met rieten dak is wel mooi ,, maar ik denk ook veel onderhoud ,, het zal daar zeker mooi zijn geweest om te wandelen en te genieten ,, heel mooi zo kunnen we daar ook eens van meegenieten bedankt Jacqueline en Ferry. lieve groetjes Ingrid ;

 8. Aan koningsdag of Koninginnedag heb ik nog nooit wat gevonden. Het hele koningshuis mag van mij opgeheven worden. Er gaat zoveel geld naar toe terwijl er mensen in Nederland creperen met een uitkering waar ze net niet van kunnen leven. Gelukkig deden ze hier op het dorp helemaal niets. Er hangen wel vlaggetjes helaas, maar dat is dan nog te doen.
  Dan liever wat foto’s bekijken hier op de site. Vandaag volop regen. Hier in ieder geval.

 9. Wat een leuk park is dat wat ik op de foto zie.
  Het bankje is echt heel erg leuk en de hertjes zijn schattig.
  Hier was ook niets te doen met Koningsdag en naar de tv heb ik ook niet gekeken.
  Groetjes Irma

 10. mogge Jacqueline & Ferry
  ja ik was vroeger ook veel op de kermis , en vond het prachtig
  net als de pps zo prachtig is met die mooie beelden uit lang vervlogen tijd smile
  draaimolen was niets voor mij , kan daar niet tegen , word er misselijk van
  ja ook hier behoorlijk regenachtig , zal de natuur goed doen
  fijne dag groerjes

 11. Ha lieve luitjes,

  wat wonenn we toch mooi hier in Haarlem (en omstreken)
  We zijn net uit Limburg waar ik ook wel zou willen wonen, maar…
  er gaat niets boven Haarlem.
  Mooi, die foto’s van jullie. Zop mooi helder, net asl het weer was, de afgelopen tijd.
  Mooi helder.
  Nu weer een beetje somber, maar ook dat komt wel weer goed.

  groetjes!

 12. Denk dat die rieten daken lang meegaan. In BE moet je een speciale verzekering afsluiten als je huis een rieten dak heeft wegens extra brandgevaar.
  Toch een mooie plek dat jullie bezocht hebben. Die bank met de uiltjes is schitterend en de hertjes, oh zo lief.

 13. Goeie avond Jacqueline en Ferry,

  werkelijk hele mooie natuur daar en dat laten jullie ook heel goed zien.
  De laatste twee foto’s vind ik ook echt schitterend en er straalt rust van uit.
  Ik denk dat we hier dit jaar dan toch maar eens naar toe moeten.
  Super dat ik hier zoveel moois van dat Groenendaalse bos zie.
  Hele fijne avond nog.

  Groetjes, Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.