Groenendaal Heemstede

Inmiddels is het weer zondag, maar het is helaas vandaag niet zo’n zonnig weertje. Er staat ook best wel aardig windje. Eerder gingen we naar Groenendaal Heemstede. We wilden graag de kinderboerderij gaan opzoeken, maar helaas was deze gesloten voor de bezoekers. We zagen de ingang hek voorzien was met een grote ketting eraan.

Dit deel is nog van Heemstede en dit is hun kleine centraal parkje. Voor de brug nog wel, waar de molen erop staat.

Jacqueline stond hier op de brug en maakte wat foto’s. Ze heeft een compacte camera mee genomen met een sterke zoomlens. En hoe zijn die foto’s geworden dan?

Jacqueline zag deze Schotse Hooglanders zien grazen. Ferry had toen helaas een korte lens en die kon niet echt de telezoom gebruiken.

De meeste bomen hebben nog geen bladeren. Wel zagen we knoppen eraan hangen.

De Groenendaalse Molen is een kleine stellingmolen aan de Burgemeester van Rappartlaan in Heemstede. De molen voorziet het ernaast gelegen Park Groenendaal van water. De molen heeft de status van de rijksmonument.

Hier rechtsonder maakte hier Jacqueline een foto van de paal. Er moet wel iets op staan…

Ergens daar achter ligt de kinderboerderij, die helaas toen gesloten bleek te zijn.

Dit is één van de ingangen naar het Groenendaalse bos/park. Hier ergens ligt ook een grote speeltuin voor de kinderen, waar we vroeger ook veel kwamen. En dit is alweer heel lang geleden voor ons.

Het was toen ook hemels blauwe lucht en het was ook zeer aangenaam. Maar vandaag is het wat minder geworden. Misschien komt dit nog wel goed? Nog een fijne week gewenst!

37 reacties op “Groenendaal Heemstede

 1. mogge Jacqueline & Ferry
  mooie opnamen van een mooi deel van Heemstede
  die prachtige molen is terecht een monument , een heel mooie is het
  dus de kinderboerderij nog dicht , houd vol
  ja veel knoppen , nog iets warmer en ze springen open en worden de mooie bomen weer groen

  ja een mooi gedicht en prent hé , ik ben blij met die boekjes smile
  ja Egels zijn schuwe dieren , hebben het niet altijd makkelijk , mede door toedoen van de mens sad
  jij houd niet van wielrennen , het is voor zowel vrouwen als mannen hoor , en ze rijden door een schitterende omgeving smile
  fijne zondag groet

 2. Lief klein parkje, zo te zien, en een leuke boom, zal wel een beestje in wonen. smile
  De molen oogt goed onderhouden. Dat mag ook wel, Heemstede is nog steeds een van de rijkste plaatsen van ons land.
  Voor de kinderboerderij zul je nog even geduld moeten hebben. Komt goed.

 3. Lieve Jacqueline en Ferry,
  Wat een mooie foto’s (ondanks de andere camera), jullie kunnen dat echt goed. Heemstede lijkt me mooi, het is in elk geval een mooi park. Inderdaad frisjes vandaag, maar wel droog…
  Dank voor jullie lieve berichtjes en steun, dat heeft me echt goed gedaan!
  Lieve groet,
  Lilian

 4. Wat een mooi park om te wandelen en foto’s te maken.
  De molen ziet er prachtig uit vind ik.
  de natuur lopt ongeveer drie weken achter door de kou, maar het zal echt wel weer goed komen, ik hoorde net dat het tocht iets warmer gaat worden, hier is het nu op dit moment maar 7.8 graden, echt veel te koud.
  Ik heb weer genoten van jullie blog en ik wens jullie een mooie zondag.
  Groetjes Irma

 5. Dat was weer een mooi blog wat ik las en de molen en andere foto’s waren ook weer heel mooi. Het is vandaag inderdaad wat grijs maar April is nu eenmaal wat eigenwijs wat het weer aan gaat. Vandaag voor mij slechts bezoekjes in blogland en wat op mijn Yt kanaal doen en dan genieten van de rust op deze dag. Wens jullie hierbij ook gezelligheid toe.

 6. Jammer dat jullie bij de kinderboerderij voor een gesloten poort kwamen. Maar desondanks was dit bezoek toch wel de moeite waard, lijkt me. De molen is ieder geval prachtig en hij ziet er ook goed onderhouden uit. En dat park lijkt me een prima plek om eens een wandeling te maken.
  Fijne zondag verder.

 7. He.. in Heemstede zit een aquariumspeciaalzaak waar ik ooit weleens geweest ben en die ik nog wel volg via fb. Grappig dat jullie daar in de buurt zijn geweest dan.

  Love As Always
  Dimario 😎

 8. Ergens jammer dat de kinderboerderij dicht was, maar daardoor hebben jullie andere dingen ontdekt en heb je er toch wel een leuke uitstap van gemaakt. Die bossen in die buurt lijken me heel tof om te ontdekken.

 9. Vandaag een wat mindere lente dag en nog steeds veel gesloten.
  Gelukkig gaf het kleine parkje wat leuke afleiding.
  Met een een compacte camera kun je ook leuke foto’s maken. Hans

 10. Dag Jacqueline en Ferry. ,,
  Wat een prachtige foto’s met de nodige uitleg heb ik hier weer gezien ,, super mooi is het daar ,, met de molen en de schotse Hooglanders die daar liepen grazen ,, echt haarscherpe foto’s mooi om mee te genieten en bedankt Jacqueline en Ferry.
  Een nieuwe week is alweer begonnen ,, we starten met een goed humeur en breng u een vriendelijke groet ,,
  maak er maar iets van groetjes en liefs Ingrid ;

 11. Voor de tijd van het jaar is het eigenlijk prima weer. Het kan zelfs nog vriezen rond deze tijd van het jaar. Tot ijsheiligen, dan mag van mij de temperatuur wel omhoog. Hier scheen gister gewoon de zon en ondanks mijn rug heb ik zelfs even wat in de tuin gedaan wat ik wilde doen.
  Alle kinderboerderijen zijn dicht vanwege corona. En volgens mij gaan ze deze week nog niet open. Gelukkig hadden jullie nog wat op de plank liggen middels de foto’s die Jacqueline maakte met haar compact camera. Fijne week.

 12. mogge Jacqueline & Ferry

  ja van de huidige jeugd kent er niemand meer die oude beroepen , ik heb zo wat allen in de pps nog mee gemaakt smile
  ja rustiger op de wegen , toen ik opgroeide stond er maar 1 auto in de straat hihi
  nou als het bij het wat gevoelig aanvoelen blijft is de prik geslaagd smile
  geniet de dag

 13. Hi J&F,

  Wat een mooie omgeving zeg.
  Je kunt zien dat het fris is maar er zit wel blauw aan de lucht.
  Hier is het de hele dag grijs en winderig geweest.

  Leuk ook dat je hier tussen de reacties jullie camera details deelt.
  Dat ziet er erg goed uit.

  En die foto van de molen waar je als het ware onder een boomtak doorkijk….. wow wat een topper.

  Groetjes, Karina

 14. Hallo,
  Het is enorm lang geleden dat ik op jullie website ben langs geweest.
  Andersom hebben jullie nog wel reacties achtergelaten, bedankt daar voor.
  En wat een mooie foto’s in deze post, vooral die met de molen. Heel apart is die eigenlijk. Ook leuk die Schotse Hooglanders!
  Groetjes, Jenny.

 15. Dag Jacqueline en Ferry. ,, wat zielig dat verhaal van de hond van de buurvrouw dat U mij vertelde ,, ja een dier afgeven is echt erg voor een dierenliefhebber het is een del van het gezin gewoon ,, ik kan U best geloven hoor Jacqueline ,, bedankt voor het vriendelijke bezoekje altijd ,, hou jullie verder goed en wel ,, en geniet ook van deze dag he . groetjes Ingrid .

 16. Goedenavond,

  Hier was het rustig tot mooi weer de laatste dagen. Ik klaag dus niet. Een mooie fotoreportage hebben jullie weer gemaakt. Veel is nog gesloten. Hopelijk gaat in mei alles terug open.

  Fijne avond.

 17. Dag Jacqueline en Ferry. ,,
  Goede morgen ,, midden in de week op deze woensdag ,, breng ik U
  weer een vriendelijke groetje ,, wat we vandaag doen is belangrijk want we gaan er weer voor ,, dus geniet liefs Ingrid . Gelukkig is alles dan toch goed gekomen met de printer ,, en ja een hamster is wel een leuk nachtdiertje ,, ja oud worden ze niet 3 jaar dat is het punt bij die diertjes ,, bedankt voor U vriendelijke bezoekjes steeds en hou jullie goed hoor .

 18. Toch een leuk parkje en de molen ziet er goed onderhouden uit. Jammer dat de kinderboerderij nog op slot was. Maar straks zal die wel terug openen en dan kunnen jullie er toch nog eens naartoe. Grappig om Jacqueline eens te zien op een foto ,zij het dan van ver!
  Heemstede, mijn moeder heeft in haar jonge jaren in Knokke nog gewerkt bij mensen die afkomstig waren van Heemstede. Toen de man op pensioen ging zijn ze teruggekeerd naar Heemstede. Ik wist niet eens waar deze stad lag.

 19. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  jammer dat Groenendaal nog niet open was maar ik hoop dat dit binnenkort wel weer zo is. Je kon wel het wandelbos in en dat is ook wel leuk. Dit Groenendaal staat ook op onze agenda om dit jaar (als er tijd vrij komt) eens te gaan bezoeken want we horen en hele mooie dingen over.
  Dat molentje is ook een heel mooi molentje maar wat ik ook heel mooi vind zijn de bomen met de nog redelijk kale takken. mooi grillig van vorm en dat komt dan speels over smile
  Hele fijne avond nog.
  Groetjes, Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.