Groene kuikens?

Het is vandaag een bewolkte zondag met af en toe wat regen. Heerlijk voor de natuur en dieren. Maar de komende weken wordt het wel degelijk warmer. Maar gelukkig wordt het niet TE warm voor ons allemaal. Maar het blijft instabiel, wat betreft het weerbeeld aan gaat.

Yes! Nederland gaat door naar halve finale en a.s. woensdag moet Oranje tegen Engeland gaan voetballen en dit gebeurd op dezelfde tijdstip om 21:00 uur. Het belooft weer opnieuw spannend te gaan worden.

Afgelopen 16 mei (alweer een tijdje geleden), ging Jacqueline met haar camera even naar buiten en ging dan ook gelijk een stukje wandelen. Ze kwam moeder gans tegen met haar jonge kuikens en deze waren toen echt helemaal groen. Allemaal zelfs! Hoe kan dit nou? Nou… we denken door al dat neerslag van toen en al dat groene gras laat ook wat groene alg achter of zelfs gewoon in het water. Maar dit was wel een heel apart gezicht om te zien. Eigenlijk op de juist moment op dat plekje gekomen. Ver hoefde Jacqueline niet te zijn, sterker nog… dit gebeurde bij ons voordeur.

Jacqueline zag als eerste in de verte een Canadese gans aan komen lopen.

En bij de sloot zag Jacqueline groene kuikens in het sloot zwemmen. Het zijn er zeven stuks!

Even later kwamen ze aan land en wilden ze eigenlijk naar de overkant.

Hier een de weg gekomen stopte de moeder Gans hier even, want ze stelde maar 3 groene kuikens en dit was niet genoeg voor haar. Dan maar even wachten misschien?

Gaat het moeder gans dit wel lukken om naar de overkant zien te geraken? Volgende keer gaan we verder. En we wensen iedereen alvast een mooie (nieuw) week toe!