Gevechten in de lucht

Het was vandaag relatief rustig geweest en toch gingen we rond 12:00 uur even naar de tuincentrum na een lange tijd niet even weg geweest. Zeker voor Jacqueline was dit opnieuw het geval geweest. Helaas hebben onze esdoorn plantjes het niet overleeft. Door vele wind begonnen de punten bruin te worden en even later werden gingen sommige delen zelfs dood. En dit ergerende Jacqueline heel erg. Dus moesten we nieuwe plantjes gaan halen.

We hebben o.a. leeuwenbek en dan we in twee soorten. Ze zitten gedeeltelijk al in de bloei en als het goed is, kunnen ze tot rond oktober de hele zomer door bloeien. We zijn benieuwd. We wilden overigens een keertje wat anders nemen.

En dit is dan Spaanse gele margriet en ze kunnen een tijdje in de bloei staan.

Maar de titel van deze blog zegt totaal anders en dan klopt. We wilden onze nieuwe plantjes als eerste met jullie delen.

De Haarlemse skyline was op dat moment heel erg gemoedelijk rustig…

En de velden worden steeds minder groener en is het dus droog. Af en toe viel hier wel wat neerslag, maar echt veel werd het helaas niet.

En af en toe vloog rustig wat meeuwen over. Of er helemaal niks aan de hand was…

Deze foto’s werden eerder genomen en inmiddels zijn de esdoorns planten verwijderd en dat hadden jullie al inmiddels gelezen op deze logje.

Ook ons grote ronde levensboom ging toen verkleuren en ging het verf hier en daar vanaf. Inmiddels is deze vervangen door deze vlinderstruik aan de schutting.

Plotseling gebeurde iets in de lucht. We zagen toen een buizerd en een meeuw vliegen.

Blijkbaar is dit een bekende gebied voor de meeuw en ging hier in de aanval met de buizerd nog wel!

En ze vlogen alle kanten op en de meeuw wilde die buizerd gewoon pakken…

Hier had de meeuw de buizerd even in z’n bek gehad… De buizerd wilde helemaal niks van hebben.

Toen liet de meeuw weer los en het gevecht ging gewoon verder met die twee.

Op een afstand vloog deze andere meeuw gewoon voorbij, maar zag het gevecht wel. Even later werd het rustig en die twee gingen vandoor.

Weer even later zagen we een ander meeuw te voorschijn aan vliegen met een stukje blauwe net om de snavel heen. Het moet niet gekker gaan worden… we zagen hier van alles nog wat gebeuren in de lucht. Eerst het gevecht en nu weer dit…

Hopelijk gaat dit goed komen met de meeuw. Een vast zittende snavel kan hij absoluut niet hebben. Hij moet toch kunnen eten.

Maar dit zal ongetwijfeld wel goed komen. Al dat vuiligheden wordt natuurlijk door de mens veroorzaakt. Maar meeuwen zijn brutaal en gaan dus ook heel erg ver om aan voedsel te komen en dan krijg je dit. Het weekend is weer bijna voorbij. Het is nu wat koeler geworden, maar dat is niet overal zo. We wensen iedereen nog een fijne nieuwe week toe. En wij gaan nu beginnen met het aftellen…

29 reacties op “Gevechten in de lucht

 1. als ik het goed kan zien , is het plastic net
  krijgt ie dat er niet af is ie ten dode opgeschreven

  wat een mooie foto’s van de meeuwen en de buizerd , wat voor stand staat de camera dan ?
  mooie plantjes zag ik weer , zelf wil ik komende week ook weer iets halen , weet nog niet wat , zie ik wel als ik in het tuincentrum loop

  fijne avond groet , Karel

  1. Ik had hiervoor twee bekende standen voor gebruikt en dat zijn:

   – sportstand (achter elkaar foto’s maken dus)
   – High speed (dit is niet voor ieder camera toepasbaar helaas)

   Maar ik ben nog steeds aan het uitzoeken naar de nieuwe mogelijkheden van mijn nieuwe camera. Vandaag nog… kwam ik weer een hoop dingen tegen, die ik zeker goed kan gebruiken. Objectieven/lenzen zijn natuurlijk ook van belang. Ze hebben op dit moment heel veel verschillende planten bij de tuincentrum. Maar pas op, heel veel staan nu in de volle bloei en op zich heel mooi om te zien. Maar bij sommige planten keren de bloemen zelfs niet meer terug. We hadden vandaag plantjes genomen met nieuwe knoppen eraan, zodat deze weer een tijdje mee kunnen.

   Fijne avond gewenst, Ferry.

 2. Dat gevecht in de lucht, is niet alleen spectaculair, maar ook heel bijzonder, die foto’s zouden jullie naar een natuur magazine moeten sturen….geweldig!
  Die meeuw met het net om zijn kop, is echt zielig hoor!
  Jammer dat de esdoorn plantjes, bruine punten kregen, maar jullie hebben alweer andere mooie plantjes hè?

 3. Prachtige luchtgevecht, mooie foto’s!
  Buizerds zijn niet verlegen maar van de meeuw moest hij niets hebben.
  Zielig, dat stukje blauwe net, maar ze hebben sterke snavels, hopelijk kan hij het er zelf afkrijgen.

 4. Toch weer iets heel apart hier die plantjes wéér heel mooi he dat gevecht met die buizerd Geweldig en ja die opmerking “op welke stand is dit opgenomen is zeker heel leerrijk Groetjes en dat balkon is weer top he

 5. Bijzonder als je dit zo op beeld kunt vastleggen,heel mooi om te zien.Doch voor die meeuw…als dit een net is ,hoop ik maar dat hij er vlug van verlost wordt.
  Ik wens jullie een fijn nieuwe week toe,hou het gezond en veel groeten

 6. ik heb een vaste lens , maar wel die sport stand en de mogelijkheid van “burts ”
  ik zal wel eens rondkijken bij het tuincentrum van de week , als ik tijd heb hihi , ben als het goed is 3 dagen weg
  fijne avond groet , Karel

 7. zo dat is wel heel bijzonder hoor, die meeuw is echt niet bang. Jammer van die esdoorn, maar jullie hebben er weer iets moois voor gemaakt. Was vast spannend voor Jacq om naar het tuincentrum te gaan.

  Love As Always
  Di mario

 8. Soms moet je wel nieuwe plantjes plaatsen en een goed excuus om de deur uit te gaan.
  Het balkon is heel fleurig geworden.
  Nou een buizerd en een meeuw in gevecht, de meeuw is een stuk feller.
  Ja rommel te veel wat overal wordt gedumpt, een duidelijk voorbeeld van de gevolgen. Hans

 9. mogge Jacqueline & Ferry
  ja er is veel mis op onze mooie planeet
  met dit benauwde weer blijf ik thuis en houd mijn gemak , ben longpatiënt en heb er flink last van
  ja hier en daar was het noodweer in het land , hier wat spetters regen en verder niets
  zo op pad naar Arnhem , wordt weer een fijne dag
  en die fijne dag wens ik jullie ook
  groetjes , Karel

 10. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Die leeuwenbekjes komen hier overal vanzelf op. In allerlei kleuren ook nog. Het ene jaar meer als het andere jaar. Waarom daar verschil in zit weet ik niet echt. Op een balkon is het toch moeilijk om echt de juiste plant te vinden die windbestendig is. Jammer van de esdoornplantjes. Die zijn namelijk wel erg mooi.
  Hoe gaat het klussen trouwens? Schiet het een beetje op?
  Het is zeker droog. Terwijl er in grote delen van het land behoorlijk kon regenen bleef het hier droog en zonnig. Ik zag op het nieuws straten blank staan en zo, dat gaan we ook vaker zien.
  Meeuwen, hier zitten er in de inlagen maar we hebben er geen last van. in de nacht kun je ze horen samen met de golven en zo en af en toe een kotter of ander schip. Voor mij erg vertrouwt.
  Ik wens jullie een fijne maandag.

  1. Goedemorgen John, nee het schiet niet op. Sterker nog… we moeten nog beginnen en dat gaan we over twee weekjes doen, als alles goed gaat dan. Dit willen we namelijk in ons vakantie gaan doen. Wat moeten we anders? Maar het is wel de hoogste tijd. Ieder geval hebben wij onze spullen hiervoor reeds binnen gehaald. Dus we kunnen straks aan de slag. Ja, we vinden het ook erg jammer dat de esdoorn plantjes niet gehaald hebben. Dus dit gaan we niet nog een keertje doen. Met de nieuwe plantjes op dit moment gaat dit nu veel beter, ook al hebben we voor het eerst leeuwenbekjes genomen. Dit moet straks ook wel mooi zijn. We hopen echter niet op een storm of zo. Maar we zien het wel. Nog een fijne dag gewenst John.

 11. Wat een mooie fotoreeks laten jullie zien.
  Leuk dat jullie nieuwe plantjes hebben gekocht, bloeiende bloemen staat altijd heel gezellig vind ik.
  De meeuw met het blauw ik ben bang dat het een ballon is is, dat moet echt verboden worden om die nog op te laten, het is zo slecht voor de natuur en de dieren.
  Ik twijfel dat het een buizerd is , ik denk eerder aan een kiekendief, de meeuw jaagt deze weg omdat ze waarschijnlijk jongen heeft, ik zie dat hier ook regelmatig gebeuren, dan zijn het hier de kauwtjes die duiken er echt bovenop en bij ons is het dan wel een buizerd.
  Ik wens jullie een mooie nieuwe week.
  Groetjes Irma

 12. zo dan.. dat zijn spectaculaire foto’s! Dan wonen jullie echt goed zo

  Ik zou er eentje opsturen naar vroege vogels of iets… kijken wat zij zeggen, dit is best gewild denk ik!

  De meeuw met het net om zijn snavel, ik wens dat het goed komt, hulp van de andere meeuwen om het eraf te krijgen, want anders ja… nou goed, wij mensen zijn de boosdoeners… kortom, minder mens op de aarde, meer natuur… meer mens, minder natuur… duidelijk toch?

  De esdoorn, zonde, maar ik had er al een hard hoofd in, zijn gevoelige boompjes gewoon, en dan hoog op een balkon met wind… lastig! Waar ik altijd naar kijk als ik wat koop of wil, is waar komt de plant of boom, struik, vandaan oorspronkelijk, waar is het ‘onkruid’ eigenlijk, of groeit het makkelijk… en dan ga ik zien of de conditie hier na te bootsen is, of in vergelijking met… Ooit hadden wij namelijk ene Benjamin Ficus in huis, als kamperplant, maar bij mijn oud oom en tante stond het als boom in de tuin! Op Tenerife dus… echt een boom! Ik wist niet wat ik zag toen, hahahaha (ik was 9).

  X

 13. Wat een bijzondere foto’s van het gevecht, je zou het andersom verwachten.
  Hier in de tuin streek gisteren ook een roofvogel neer om heel snel weer te verdwijnen. Vrees dat hij een prooi te pakken had.
  Maar goed de natuur is eten en gegeten worden.
  En ja we willen nu we zoveel thuis zijn allemaal tussen de bloeiende plantjes zitten hihi
  Groetjes

 14. Jullie balkon staat goed in de bloemen!
  De foto’s van de vechtende buizerd en meeuw zijn echt heel bijzonder. Die kun je zo opsturen naar een magazine als Roots. Dat een meeuw het lef heeft een buizerd aan te vallen. Ongetwijfeld wilde de meeuw iets beschermen. Buizerds zijn flinke jongens!
  Ik hoop dat de meeuw met het plastic om z’n snavel het ervan af krijgt…Je zou er bijna verdrietig van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *