Gelukkig nieuwjaar 2020!

Als eerste willen we iedereen gelukkig nieuwjaar 2020 en vooral goede gezondheid toe wensen! Jazeker, we zijn weer terug en dit gelijk met het nieuwe jaar en dus ook een nieuwe start voor ons allemaal. We doen het deze keer even iets anders dan anders… Want we hebben toch één of ander wat te vertellen vanuit het thuisfron

Als we nu dan toch even de gelegenheid gebruik mogen maken, dan willen we toch eventjes terug gaan naar afgelopen jaar 2019 en dat jaar was voor ons vreselijk jaar geweest en dat weten jullie allemaal wel. Zoals jullie al wisten zijn onze ouders niet meer. De stilte van afgelopen kerstdagen was voor ons echt wennen geweest. Toch kwamen we op de eerste kerstdag weer bij elkaar. We hadden heel wat bij gekletst en dit had ons heel veel goeds gedaan. Maar die stilte bleef natuurlijk… en zo hadden we toch een beetje kunnen verwerken. Veel beter dan voorheen en daar zijn we toch een beetje blij mee. We hadden ook lekker getafeld. Dit willen we ook voortzetten komende jaren.

We zullen deze keer niet zoveel over de inhoud van deze foto’s gaan hebben/vertellen. Laten we toch even mee door gaan met het afgelopen jaar 2019. Zoals altijd hadden we ook een kerstkaart verstuurd naar Oom Piet uit Almelo. Dit was voor ons vreemd verhaal, eerlijk gezegd. Enkele dagen later kregen we die kerstkaart weer terug gestuurd en we voelden hier de nattigheid al. We hadden gelijk geprobeerd te bellen, maar we kregen geen contact meer. Oom Piet uit Almelo is de broer van onze moeder. Toen hij 25 mei 2019 j.l. hoorde (van ons via de telefoon) dat onze moeder overleden was, werd hij boos aan de telefoon. We konden dit wel best begrijpen. Hij vertelde ons o.a. dit: “en nu heb ik helemaal niemand meer!” en dit ging eigenlijk toen niet lekker. Hij heeft wel enkele kinderen in de buurt wonen, waarvan we geen contacten mee hadden. Jullie zien de bui al hangen, denken we. Ferry ging dus op onderzoek uit en liet een mail achter via overlijdensregister. Want we hadden gelijk ons vermoedden dat onze Oom Piet niet meer is. Maar die zekerheid hadden we toen dus niet. Om dit verhaal een beetje af te ronden, kregen we gisteren (31 december 2019) pas te weten/lezen, dat onze Oom Piet afgelopen oktober overleden is in Almelo. Die hele mail had Ferry over z’n hoofd gezien, want hij kreeg deze mail of het antwoord op een kerstavond terug! Maar dit verhaal kreeg ook een bizar wending. Oom Piet is namelijk overleden op de geboorte datum van onze moeder. Dit is echt heel bizar… Zou Oom Piet dan zoveel verdriet gehad hebben? Hij belde ons ook niet meer op… En op deze manier zijn we 3 dierbaren kwijt geraakt binnen 1 jaar!

Onze blogpauze, die we toen hadden ingelast… heeft ons veel goeds gedaan. Eerlijk gezegd was dit het moment geweest om het hele proces te kunnen verwerken. We hadden toen nergens geen zin meer. Maar we wisten dat we weer verder moeten gaan. Met het nieuwe jaar 2020 leek ons prima plan om hiermee te starten. Een nieuw start/begin zeg maar. Ook al zal dit moeilijk blijven. Want over twee weken was het 1 jaar geleden dat onze Pa naar de hemel ging. Maar we zullen echt gewoon doorgaan met ons leven. Dit gaan we ook doen… echt waar!

Dus laten we het jaar 2019 snel vergeten of voorbij gaan en dit is nu ook gebeurd met de nieuwe start van het jaar 2020. Een mooi jaartijd en we zijn dan ook het jaren 20 ingegaan. Zeker niet vergeten dat we ook in dat jaar 2019 onze huiskonijn Jimmy kwijt geraakt zijn. Ook dat kwam erbij… Ja, het was een kloten jaar geweest voor ons allemaal. Snel vergeten….

Even tussen door, we laten hier de foto’s zien uit ons verslag. Deze foto’s werden toen in de dierentuin genomen van Amersfoort. Die hadden we hier nog liggen en ook de hele reeks nog. Maar dit komt allemaal wel goed.

Maar we komen nog even op terug. We gaan vanaf nu dus vooruit kijken… Hoe gaat het nu met ons? Dit zullen jullie nu wel afvragen of niet misschien… Het gaat redelijk goed met ons. Ook met onze konijn Amber, die nog steeds lekker vrolijk is en het gaat steeds beter met haar. We hebben de grote ren een beetje uit elkaar gehaald, zodat ze veel meer loop ruimte zal krijgen. En dat is meer de helft van onze woonkamer. En zo kunnen we dit langzamerhand opbouwen. Maar we denken zelf dit zo te blijven doen, want dit bevalt ons wel en zo kan ze tijdens de zomer eventueel ook naar buiten huppelen. Nu niet natuurlijk, daar is nu geen weer voor.

Veel weg geweest zijn we niet… rustig aan gedaan en zo hadden we ook soms (achter de schermen) onze blog/site bij gewerkt. Maar dit stelde niet zoveel voor eigenlijk. Wel hebben we ons nieuwe lay out jasje genomen. Nieuwe start en dus maar ook nieuwe jasje voor ons en zo kunnen we weer voorlopig mee door gaan. We hebben wel weer zin in.

Onze jaarwisseling was behoorlijk heftig geweest. Tegen de avond kregen hier dichte mist. We hadden onze gordijnen naar dicht gedaan, want we konden toch niet veel meer zien. Maar tegen elf uur werd de mist (op tijd) veel minder en hadden we onze gordijnen geopend. Zodat we ook van al dat vuurwerk konden genieten en hoe! Dit hadden we wel geweten en zo kon Amber naar buiten kijken en horen natuurlijk. Maar ze trok helemaal niks van aan. En dit is en mee valletje voor ons en voor haar natuurlijk ook. Er ging hier ook heel veel aan geld de lucht in! Niet te geloven… zware vuurpijlen en sierpotten bij elkaar en dit duurde toch tot half 3 in de nacht en daarna werd het snel weer rustig.

We hebben ruim 2 weken vakantie, door al die feestdagen dus. En we kunnen nu nog eventjes tot volgende week dinsdag genieten en bij komen al al dat eten. We moeten weer gaan afvallen. Haha… ja, of anders moet je al dat overgewicht mee schouwen en dit is ook niet zo prettig. Die varken hierboven, weet daar alles van!

Dit moet dan een Marokkaans dorp voorstellen. En dit hebben ze hier heel leuk gedaan allemaal.

Na een lange onderbreking, moesten wij hier weer eventjes wennen. Maar dit went wel heel snel voor ons. We willen graag iedereen bedanken voor al die wensen die wij ontvingen via de blog en mail. Dit was echt super taf van jullie. Nogmaals, we wensen jullie nog een fijne nieuwjaarsdag toe en tot blogs!

58 reacties op “Gelukkig nieuwjaar 2020!

 1. mogge Jacqueline & Ferry
  allereerst wens ik jullie een gezond 2020 toe
  jullie kregen heel veel te verduren en te verwerken in 2019
  of het te vergeten is , ik vraag het me af , maar de nare herinneringen er uit halen
  en verder genieten van de mooie , welke jullie van jullie verloren dierbaren hebben

  ik zie mooie opnamen van een mooie dierentuin , ik was er onlangs ook
  maar zie wel dat het nog mooier is in de zomer smile
  geniet de dag
  groetjes , Karel

  1. Hi die Karel,

   Ja… daar heb je helemaal wel gelijk in. Over algemeen maken we het liefst foto’s bij zon licht. Dus veelal tijdens de zomer maanden. Ook voor en na jaar getijden kunnen de foto’s heel mooi uitpakken. We hadden nog op gehoopt dat het zou gaan sneeuwen tijdens deze winter periode. Maar het ziet er naar uit dat dit niet zo snel meer gaat gebeuren.

   Jij natuurlijk ook hetzelfde. Geniet van je dag en tot laters weer.
   Groeten, Ferry & Jacqueline.

 2. hahaha we zaten gelijktijdig te krabbelen smile
  ik kreeg 3 flappen en 3 bollen van de buur , smaakten me prima
  ook hier leek het wel oorlog , ik ging om 01:00 naar ben en hoorde niets meer smile
  ik hoor ook liever die mooie vogel concerten , jullie ook denk ik
  bedankt voor de mooie wensen
  groetjes

 3. Een Gelukkig goed en gezond Nieuw Jaar Ferry en Jaqueline
  Fijn dat jullie weer terug zijn, mooie foto’s en wat een verhalen, het zit jullie echt niet mee.
  Dankjewel voor het medeleven op mijn blog bij het overlijden van mijn moeder.

  Heel veel sterkte de komende tijd en hopelijk gaat 2020 jullie meer geluk en voorspoed brengen dan 2019

  Groeten, Bram

 4. 2019 is voor jullie duidelijk een jaar om achter je te laten. Afstand nemen, de dingen die gebeurd zijn een plaats geven en dan weer vooruitkijken richting 2020. Rouwen heeft tijd nodig. Dus kan ik die blogpauze begrijpen.
  Hoe dan ook wens ik jullie een fijn en gezond 2020.

 5. Mooi dat Jullie weer terug zijn en hopelijk is het ergste nu wel voorbij Het is in het leven niet altijd zoals we het wensen he Zullen we dus maar proberen er weer het beste van te make !! Groetjes willy angele chico en onze zwerfpoes

 6. Fijn dat we weer wat mogen horen van jullie. En gelijk deelde je mooie fotografie. en ik wens dat nieuwe jaar jullie meer voorspoed mogen brengen. Hier viel het met het geknal wel mee, meer siervuurwerk waar we even naar gekeken hebben maar zelf niks gekocht want wij moeten daar niets van hebben en het is zonde van ons geld. Lieve groetjes,Tine

 7. Foto’s van een plekje dat ik zelf ook heel goed ken….

  Dank jvoor de wensen en en uiteraard wens ik voor jullie hetzelfde.

  We hebben een rotjaar achter de rug, jullie en ik… en toch zijn we er nog en gaan we door, we moeten, we hebben geen andere keus… zij die overleden zijn, zouden het niet anders willen.
  Heel verdrietige gevolgen van communicatiestoringen… maar ook dit moet een plekje krijgen.

  Het nieuwe jaar ligt schoon voor ons… we moeten het gaan invullen naar beste vermogen.

 8. Gecondoleerd met het verlies van jullie oom.
  Fijn dat jullie weer terug zijn! Even een pas op de plaats kan wonderen doen. Het verdriet wordt er niet minder om maar het kan je wat meer lucht geven.
  Het allerbeste voor 2O2O voor jullie en jullie dierbaren.
  Lieve groet

 9. Hoi lieverds
  Het was een heftig jaar voor jullie met zoveel verdriet .Fjjn dat de blogpauze een beetje geholpen heeft .Ik hoop dat jullie in het nieuwe jaar weer wat rust vinden en veel mooie blogjes gaan maken .Ik wens jullie een mooi jaar met veel fijne uitstapjes en niet te vergeten gezondheid want dat is zo belangrijk
  Liefs Elisabeth

 10. Hoi J&F,

  Beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Hoop dat het een heel mooi jaar voor jullie mag worden.
  Waarin alle verdriet voor wat verloren is gegaan in 2019 verandert in een liefdevolle herinnering.

  Groetjes, Karina

 11. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Eerst de aller beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat het voor jullie een stuk fijner en rustiger jaar wordt dan 2019 maar alles komt zoals het komt, zo is het leven. Mijn 2019 was ook niet helemaal wat ik er zelf van gemaakt zou hebben als ik alles in de hand had gehad.
  In ieder geval ook blij dat jullie toch doorgaan met bloggen!

 12. Zo kunnen we allemaal denk ik wel een jaar of meerdere jaren opnoemen die klote waren. Gelukkig zijn jullie niet alleen, wel bizar van jullie oom… heel bizar, dat jullie nul te horen kregen in okt.

  Nou goed, een nieuwjaar voor de deur, ik wens jullie een fijn nieuwjaar toe, dat al jullie dromen en wensen uit mogen komen!

  x

 13. nee de mist trok hier in de loop van de avond weg
  ja altijd ellende met die troep sad
  mooi hé die dieren in m’n tuintje , soms denk ik wel eens , zullen ze mij herkennen hihi
  Melody heeft mij besmet met dierentuinen hihi
  ik ben zo weg , wens jullie nu wat rust
  groetjes , Karel

 14. Lieve Jacqueline en Ferry,
  Geweldig om weer van jullie te mogen lezen. Ik denk ook dat die blogpauze wel even goed was. Het is echt niet mis wat jullie meegemaakt hebben en vroeg of laat moet je echt even stil staan om dit te verwerken. Alle eerste keren zonder je dierbaren zijn zo moeilijk en elke keer bij zo’n bijzondere datum komt het weer terug. Het wordt wel minder heftig, maar dat missen blijft. Wat een apart verhaal zeg, van jullie oom! Jammer dat jullie het niet eerder te weten kwamen, dat lijkt me best moeilijk. In elk geval, ik ben blij dat jullie er weer zijn en dat mag ook wel gezegd, toch? Schaam je vooral niet voor de momenten dat het even niet lukt, dat hebben alle bloggers denk ik. Ik vind het fijn om te lezen dat het goed gaat met Amber en met jullie. Geniet van de laatste daagjes vrij zijn, dat doe ik ook!
  Liefs en een dikke knuffel,
  Lilian

 15. Allereerst natuurlijk ook voor jullie de beste wensen voor 2020. Dat dit een leuker en mooier jaar mag gaan worden dan 2019, want jullie hebben inderdaad een ontzettend pittig jaar achter de rug. Het verlies van jullie ouders heeft tijd nodig en zal met de nodige ups en downs gaan. Het is in ieder geval fijn dat jullie het bloggen weer oppakken, want dat geeft natuurlijk ook de nodige afleiding en dat kunnen jullie zeker wel gebruiken. Ik geniet in ieder geval altijd van jullie verhalen en mooie foto’s.

 16. Goedemiddag Ferry en Jacqueline.
  Julie ook een heel goed en gezond 2020. Ik hoop dat het een heel fijn jaar word voor jullie. En gelijk weer super mooie fotos. Wat is het toch een prachtig dier die tijger.Heel mooi.
  Groetjes Lia.

 17. Dag lieve Jacqueline en Ferry,
  Allereerst de allerbeste wensen voor 2020 in goede gezondheid natuurlijk.
  en hopelijk een beter jaar dan het vorige he.
  Ik ben blij dat alles nu voorbij is, ben doodmoe van alles.
  dus we beginnen rustigaan in het nieuwe jaar.
  dikke knuffel van mij , Marianne

 18. Hallo Jacqueline en Ferry,

  allereerst wil ik jullie ook de een heel goed 2020 wensen met hopelijk heel veel mooie momenten. Een nieuwe jaar en een nieuwe start. Toch zal het niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn zijn want je zal ook weer door de dagen heen gaan dat jullie vader en moeder deze aarde hebben verlaten. Ik las ook dat jullie oom overleden was en dat maakt het ook allemaal heel verdrietig.

  Toch hoop ik op veel mooie momenten bij jullie, geode gezondheid en veiligheid.
  Groetjes, Helma

 19. Fijn om te lezen dat het weer goed gaat met jullie, ik hoop 2020 echt een mooi jaar voor jullie gaat worden.
  De foto’s vind ik prachtig, moet ook maar weer eens een keer naar die dierentuin toe, al heel lang niet meer geweest.
  Voorlopig zal er wel niets van komen, maandag wordt mijn linkeroog geopereerd, dan ben ik zeker weer 4 tot 6 weken uit de running.
  Groetjes Irma

  1. Dank je wel en jij natuurlijk ook. En volgens ons mag dit inderdaad de hele maand nog. Maar inmiddels zitten we alweer in de tweede maand februari en de tijd gaat echt snel.
   Nog een fijne zondag verder gewenst.

 20. Ha Jacqueline en Ferry, Gelukkig Nieuwjaar! Jullie vroegen je af of wij ons wel afvroegen hoe het met jullie ging… Nou natuurlijk! Want zoals jullie al schrijven, het is echt een bizar náár jaar geweest. Soms kan een mens zich haast niet voorstellen, wat er allemaal tegelijk verkeerd kan lopen hè. Dat van oom Piet lijkt me ook heel akelig. Maar jullie doen het goed: we moeten stilstaan bij verdriet, voordat we verder kunnen… Dus die pauze was heel verstandig, ik ben blij dat het jullie wat geholpen heeft. En nu voorzichtig aan weer opstarten, klasse.

  Intussen, haast spelenderwijs, zijn de foto’s in deze blog weer absoluut top! Prachtige dieren, planten ook. Ik denk, dat zolang jullie oog blijven houden voor de mooie kanten van de natuur, en die willen delen met ons, er altijd hoop is dat jullie narigheid achter jullie kunnen laten.

  Over oud en nieuw, tja ik vind het nog altijd moeilijk om het vuurwerk helemaal te verbieden; maar tegelijk haat ik ook het geweld en vandalisme en natuurlijk de ergste herrie. Heel erg beperken, dus maar…
  Voor jullie alle goeds voor dit jaar, met wat rust, warmte en mooie dingen (voor de foto’s smile ) !

 21. mogge Jacqueline & Ferry
  wat ben ik blij met jullie enthousiaste reactie , doet me deugd dat jullie m’n filmpjes en foto’s zo genoten
  ik liep daar enorm te genieten , Melody schreef dat ook al , en ja het is een spektakel , had het niet willen missen
  het is voor jullie nog een eindje verder weg dan het voor mij is , was het niet mogelijk geweest om er te kunnen overnachten , had ik ook niet gegaan
  wens jullie een goed weekend
  groetjes , Karel

 22. Inmiddels alweer zowat een half weekend voorbij, ik dacht dat ik jullie al een goed nieuwjaar toegewenst had, maar als ik hier zo de reacties zie, dan sta ik er dus niet bij. Maar dan iets later dan gepland ‘Een gelukkig, gezond en geweldig 2020 gewenst’

 23. Hallo Jacqueline & Ferry
  Jullie natuurlijk ook de allerbeste wensen dat komt jaar
  maar een gelukkig en gezond jaar mag zijn.
  Frans is in het oude jaar ziek geworden en is dat nu nog.
  Vandaar dat ik bij niemand nog ben geweest.
  Maar jullie blog voelt weer vertrouwd aan.
  Het is mooi geworden en rustig jullie blog.
  De foto’s zijn zo als altijd mooi.

  Groetjes Erica

 24. Bij mij is Intratuin ook niet om de hoek hoor, het is ruim 15km verderop als je de binnenweggetjes neemt. Anders zal het nog wat verder zijn vermoed ik. Maar gelukkig heb ik mijn auto want dat stuk fietsen (en weer terug) zie ik niet zitten. Ik heb in mijn leven genoeg gefietst en behoorlijk afstanden ook nog smile

  1. Oeps, dat is wel een hele afstand ja. Helaas komt dit over algemeen wel eens voor met de Intratuin winkels. Vreemd genoeg eigenlijk. Maar met de auto gaat dit zeker wel lukken. Mogen we ook iets aan je vragen? Kun je ook ons nieuwere logjes zien staan bij ons? Zo ja, dan zijn wij namelijk gerust gesteld.
   Het is een zonnige dag geworden en de wind valt bijna weg. Heerlijk weertje om een stukje te gaan wandelen.
   Nog een fijne dag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.