Menu Sluiten

Gelukkig geen hete zomer

Het jaar zal de zomer 2022 geen hete dagen gaan invullen. Gelukkig maar, want zo is het prima vertoeven in ons velletje, ja toch? Komende week beloofd normaal Hollands zomers te gaan worden met temperaturen rond de 18 á 20 graden en niet warmer.

Achter ons is het nog steeds een drukke bedoeling.
Hier ligt een jonge eend in het zonnetje.
Hier is een boer druk bezig op een oude manier handmatig te snoeien en dit zie je niet zo vaak meer.
Er zijn vooral veel jonge eendjes te zien.
Ook de boerin is druk bezig.
Deze wilg begint nu te groeien.
Dit is dan de beschermde Groene zoom van Gemeente Haarlem.
En hier worden we vrolijk van. De bloemen bij de buren dus.

33 Reacties ontvangen

 1. Bertie

  Geen idee, ik krijg hier altijd een rij foto’s onder elkaar, tamelijk groot en verkleinen lukt nooit.
  Van anderen komen de foto’s in gecomprimeerde vorm binen, en kan ik ze aanklikken voor een slide show.

 2. Karel

  mogge Yova
  ja de komende 14 dagen komt het volgens buienradar niet boven de 22 graden hier , ziet er dus prima voor ons uit
  wat een mooie drukte bij jullie achter , veel jong grut nog
  en een stel met de hand bezig om het hooi uit de slootkant te halen
  rustige zondag groet

 3. Ria B

  En toch heb ik liever een zomer waarin het in de nacht regent en overdag lekker weer is met een zonnetje ..
  Mocht het een keer wat TE warm uitvallen …jammer dan … dat zijn de dagen dat ik me rustig houd..
  We kunnen veel regelen maar gelukkig niet het weer..

 4. Jan K. alias Afanja

  Ik ben benieuwd waar jij de wetenschap vandaan haalt dat er deze zomer geen warme dagen meer komen. De zomer duurt tenslotte nog twee maanden.
  Van hoeft dat warme weer trouwens ook niet, ik heb nu nog last van de warme dagen in de afgelopen twee weken.
  Je toont ons trouwens we weer mooie zomerse foto’s.
  Prettige zondag verder.

 5. Hans

  De zomer wordt door iedereen anders beleeft.
  Maar ik ben het met jullie eens deze temperaturen bevalen mij ook wel.
  Dat zie je niet vaak een boer handmatig aan het maaien.
  De natuur is moois vast gelegd op foto, zo is de zomer op zijn mooist. Hans

 6. Haba

  Van mij hoeft het ook niet erg warm te worden, maar ik wacht wel af wat de zomer gaat brengen. Die boer is volgens mij zijn hooi aan het keren, zodat het gelijkmatig kan drogen. Want met het gereedschap dat hij gebruikt kan je niet maaien volgens mij mda

 7. Rebbeltje

  Wat veel jong grut nog…mooi om te zien.
  Ha die boer heeft zijn pintje verdiend mosking
  Weer een prachtige serie van jullie mooie omgeving.
  Ja ook van de bloemen van de buren kan je genieten hè…
  Groetjes en fijne zondag

 8. Dirk

  Leuke zomerse foto’s van in en rond Haarlem. Btw, de boer is niet aan het maaien, maar zijn gras (stro) aan het omkeren om het te laten drogen, aleer het op te slaan (Nat stro kan in brand vliegen…)

 9. Elisabeth

  Zo mag de zomer zijn van mij ,20/21 graden maar ja we hebben het niet voor het zeggen helaas .Heel veel mooie foto’s weeren vooral de Ijsbloemen vind ik zo leuk .Helaas hebben de mijne de hoosbuien niet overleefd omdat ik ze vergat onder het afdak te zetten .
  Liefs Elisabeth

 10. Ingrid

  Hey Jacqueline en Ferry, o ja er is leven genoeg daar zo te zien ,, prachtig foto’s weer ,, de eendjes zo lief en donzig mooi ,, de boer was zijn hooi aan het draaien met de hand ??, dat deed ik vroeger met de pony,, er waren zo van die grote,, ik zal het maar vorken noemen die draaide het hooi eens rond om goed te drogen een prachtig tijd ,, en de bloemen van de buren ja daar worden we zeker vrolijk van hoe mooi staan die erbij ,, prachtig !!!! bedankt voor deze weer alweer mooi reeks ,, dat is echt genieten hier altijd ,, bedankt voor U bezoekje en ja het zal een aangename week worden he ,, niet te drukkend ,, zomer op zijn Belgische voor hier dag hihihi hou jullie goed samen hoor liefs Ingrid ,,

 11. John

  Goeiemorgen Jaqueline en Ferry,
  Ja, tot nu toe valt het met de warmte wel mee, al hoop ik dan toch wel nog op wat warmere dagen dan dat we tot nu toe gehad hebben. Ik vind het namelijk heerlijk als het boven de 25 graden is. Maar niets is te voorspellen. Eerst zei men dat we een hele hete zomer over Europa zouden krijgen maar het blijft beperkt tot zuid Europa. Spanje en Italië kampen met ernstig watertekorten.
  De foto’s laten een mooi verhaal zien. Die boer, hij lijkt wel een reus vergeleken met de boerin. Of is ze gewoon zo klein? Jullie weten het want jullie maakte de foto’s laugh
  Fijne week, met voor jullie lekkere temeraturen. Geniet ervan want voor je het weet is het opeens wel heet.

  • F&J Yova

   Ook een goedemorgen John, haha… we moesten hierom lachen. We denken dat de afstand tussen de boer en boerin groot was geweest en dan lijkt hij op een grote reus voor een boer kennende. Ja, we kunnen inderdaad een periode krijgen met 25 graden of wat warmer. Maar inderdaad is dit gewoon niet te voorspellen.

   We wensen je nog een fijne zomerse dag toe. rofl

 12. magda degraeve

  Heerlijke zomerse foto(s ! En dat hooien heb ik ook nog gezien bij mijn oom op de boerderij. Is niet te onderschatten. De boorden aan de graskant van zijn land maaide hij met een zeis ,maar hier denk ik toch dat hij het hooi aan het keren was om te drogen. Zo lees ik het hierboven ook bij verschillende reacties.

 13. Irma

  Wat een leuke fotos laten jullie zien, echt zomers hoor leuk zo die jonge eendjes en de bloemen van de buren zijn ook prachtig.
  Van mij hoeft die hitte ook niet, zo zie je maar de ene vind het wel lekker als het boven de 25 graden is en de ander dus niet, daar hoor ik dus ook bij.
  Gelukkig hebben we geen invloed op het weer anders was er nog veel meer ellende in de wereld denk ik.
  Ik wens jullie een mooie nieuwe week.
  Groetjes Irma

 14. די מריו

  Brrrr, dan denk ik dat er hier diverse mensen in huis het koud zullen hebben. We ontdooien pas bij 25 graden. 😉 Leuk die foto’s Die boer is echt groot op de foto. Tenminste, hij lijkt zo groot. Grappig om te zien. Mooie blommen bij de buren.

  Love As always
  Dimario

 15. Ingrid

  Dag Jacqueline en Ferry, ik spring even binnen gewoon om U samen een aangename dagje te komen wensen ,, en bedanken voor steeds de vriendelijke bezoekjes van jullie ,,, we zetten de week rustig verder ,, dus een fijne dinsdag gewenst voor vandaag liefs ingrid .

 16. Melodyk

  Allemaal weer prachtig, zeker weten en ja die hoge temperaturen hoeven voor mij ook niet zo nodig… niet dat ik er zelf last van heb maar omdat ik weet dat veel mensen er niet tegen kunnen … voor die mensen vind ik het dus wel fijn .

  De 15e foto maakt mij hebberig 😉 Al die stenen daar, liggen voor het graaien… het is maar goed dat ze zo ver weg liggen en ik geen diefstalneigingen heb smile

  Fijne dag verder

 17. Ingrid

  Hey Jacqueline en Ferry, Bedankt voor u vriendelijke bezoekje Jacqueline en Ferry, en ook de reactie ,, volgende week zal het een zomer week worden heb ik gehoord ,, maar we mogen in het geheel zeker niet klagen ,, hou jullie goed en bedankt voor steeds de mooi beelden op mijn blogje super !!!!
  Geniet ervan vandaag liefs Ingrid .

  • F&J Yova

   Goedemorgen Ingrid, dank je wel voor al die mooie foto’s die je hier voor ons achter laat. Ja, tegen verwachting zal volgende week de zomer los gaan barsten in Nederland en ook in België. Het worden temperaturen waar we niet zitten op te wachten. Hier wordt het aan genaamd rond de 25 graden en in het zuiden zelfs 30 garden of wat hoger. We wensen je nog een mooie dag toe voor vandaag.

   Liefs van Jacqueline & Ferry. beach

 18. Ingrid

  Hey Jacqueline en Ferry, hopelijk alles ok met jullie ,,, dus ik kom toch even een fijn dagje wensen ,, hopelijk kunnen jullie dat warme weer wat dragen,, voor Ferry zal het moeilijk zijn he ,, veel sterkte samen en probeer ergens koel te zitten ,, voor nu liefs Ingrid .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.