Geen weg meer terug…

Ons vorige laatste logje was alweer een tijdje geleden… We zijn even weer terug om jullie iets te vertellen. Het is een moeilijk onderwerp waar we eigenlijk liever niet over willen hebben in zo’n feestmaand december. Maar we proberen het toch… Het gaat helaas echt niet goed met ons allemaal. Onze moeder lag bij elkaar zo’n 5 weken in het ziekenhuis. Eigenlijk had dit allemaal niets geholpen voor der. Ze ligt op dit moment ziek in haar bed. Ze heeft geen krachten meer en kan niet meer lopen. Ze eet bijna niet meer…

En ze gaf ons aan dat ze niet meer verder wil. Ook tegen de thuiszorg had ze dit verteld en haar huisarts. Ze heeft nu voor de tweede nacht haar privé verpleegster, om dit allemaal in de gaten te houden en natuurlijk helpen. We zijn op het randje beland. Al onze energie ging naar onze moeder toe. Daarnaast gaat het met onze vader ook niet goed meer. Onze broer wordt binnenkort voor de 8ste geopereerd en eigenlijk zijn dit er meer. Hij is helaas opnieuw uitgezaaid. Ook dit gaat niet goed. Maar onze moeder heeft op dit moment ons voornaamste aandacht. Er is geen plekje meer in Haarlem voor de verzorging huis. En dit is niet normaal meer in deze tijd. Dit hebben we ook te danken aan onze “vrienden” in Den Haag! Vanwege al die bezuinigingen. De ouderen zijn hier de dupe van! En daar maken we ons ontzettend kwaad om. Maar goed… Voor onze moeder is geen weg meer terug, zo lijkt dit allemaal te gaan worden. Ze weegt ongeveer 36 kilo en dit is echt niks! Er gebeurt hier ieder moment van alles nog wat en hierdoor hebben we helaas geen tijd om onze website Yova te onderhouden, laat staan elders te reageren. We gaan door en we wachten verder af. Er gebeurt hier zoveel en dit kunnen we hier niet allemaal gaan vertellen. Daar hebben we even geen tijd voor. Wel willen we via deze weg iedereen toch fijne feestdagen toe wensen.

Onlangs was hier en natuurlijk elders deze mooie super maan te bewonderen.

En soms viel dit niet echt mee om mooie plaatjes te schieten.

De super maan boven de skyline van Haarlem.

44 reacties

 1. Hallo lieve J & F,

  Wat een vreselijk nieuws voor jullie.
  Ik vind het dapper dat jullie er zo open en oprecht over kunnen vertellen, dat getuigd van innerlijke kracht.
  Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte in de tijd die komen gaat.

  Reageren is iets waar jullie je niet druk om moeten maken.
  Zorg goed voor elkaar en voor de familie dat is nu veel belangrijker.
  Want als jullie het niet doen ……………. de vrienden in den Haag doen het ook niet.

  Heel veel sterkte en lieve groetjes,
  Karina

 2. Lieve Ferry en Jacqueline,
  Wat moet dit zwaar zijn voor jullie… zoveel tegelijk. Natuurlijk begrijpen we dat je hoofd nu even niet staat naar bloggen. Dan nog in deze tijd van het jaar, dat is extra lastig, denk ik. Woorden schieten tekort denk ik, om iets te zeggen waar jullie wat aan hebben. Ik kom niet verder dan: heel veel kracht toegewenst voor de komende tijd.
  Liefs,
  Lilian

 3. Geen goed nieuws! Hou jullie goed in deze moeilijke dagen. Jullie hebben alles gedaan wat in jullie mogelijkheden lagen om je moeder , je vader en je broer te helpen. Het ligt niet meer in jullie handen en jullie kunnen alleen maar afwachten wat de volgende dagen brengen. Zoek steun bij elkaar en weet dat ik aan jullie denk !

 4. Wat een triestheid allemaal. Jullie moeder heeft goede zorg nodig en ja, er is nogal wat weg bezuinigd. Het gros van Nederland dat ging stemmen heeft daar voor gekozen.
  Ik hoop echt voor jullie dat alles toch goed komt en dat al het verdriet dat jullie hebben verzacht wordt.

 5. Er breekt een moeilijk tijd aan voor jullie J & F, maar ik hoop dat er nog een lichtje brand in deze donker periode met zoveel verdriet nieuws! Neem gerust de tijd die jullie nodig hebben om dit alles te verwerken en door te komen… Ik wens jullie hierbij heek veel sterkte toe en zoals elkeen van ons denk ik ook aan jullie.
  Sterkte groetjes, Heidi

 6. F & J Heel veel sterkte gewenst, jullie hebben een zware tijd met veel narigheid. Ik hoop dat wanneer alles weer wat stabiel zal zijn, dat jullie toch het blog weer op gaan pakken. Maar duidelijk is daar nu geen tijd voor, met alle aandacht die nodig is voor jullie moeder en jullie broer. Nogmaals veel sterkte gewenst.

 7. Ook al is het een feestmaand, de gewone en trieste zaken gaan gewoon door.Het is heel begrijpelijk dat de verdrietige situatie waar jullie nu in zitten geen ruimte geeft om nog allerlei dingen naast te doen.Het is een heel verdrietige opsomming van menselijk lijden, wil dan ook heel veel sterkte wensen voor de komende periode. Hans

 8. Ik kan uiteraard begrijpen dat jullie geen tijd hebben voor blogs, dat is de minst hoge prioriteit.
  En ik wens jullie veel moed en sterkte met wat er zich allemaal afspeelt in jullie leven.
  Vergeet niet dat jullie elkaar hebben, dat is belangrijk.
  Jullie merkten dat ikzelf ook non actief ben. Dat heeft gelukkig niet te maken met erge toestanden zoals bij jullie, alleen dat ik momenteel 2 fulltime jobs heb. Ik vertrek bij werk 1 en ben al gestart met werk 2
  Gezond is dat niet, maar bon, ‘t is situationeel en tijdelijk.
  Dus: I’ll be back.
  Jullie hopelijk ook.
  Niettegenstaande alles: fijne Kerst!

 9. Beste YovaBij deze wens ik jullie fijne eindejaarswensen en dank jullie voor alle educatieve, informatieve en leerrijke blogjes hier. Ik kijk er altijd naar uit om het volgende te lezen en weet zeker dat volgend jaar weer een mooi vervolg zal komen. Tevens nog veel sterkte toe.Liefs Catherine

 10. Dag Ferry en Jacqueline.
  Goh, nu begrijp ik waarom jullie van het internet wegbleven, door wat een ellendige tijd moeten jullie allemaal heen. Je moeder waarvoor geen terugweg meer is, je vader die steeds meer achteruit gaat en dan nog je broer waarbij er weer uitzaaiingen geconstateerd zijn… wat een verschrikkelijk jaar was 2017 voor jullie.
  Ondertussen zijn we al in 2018 beland en waarschijnlijk is in jullie situatie nog niets veranderd. Heel veel sterkte gewenst!  

 11. Hallo Ferry en Jacqueline
  Ik begrijp heel goed dat jullie wat afstand van internet nemen om te doen wat er echt belangrijker is dan internet en dat is er te zijn voor je familie. Weet dat ik aan jullie denk en wij zien jullie vanzelf wel weer als het wat beter gaat en neem dus vooral de tijd om tot je zelf te komen. Wens jullie veel kracht en sterkte toe om alles dan ook een plekje te geven. Maar wel in rust en niet in haast. Ik wil jullie wel bedanken dat je afgelopen jaar mijn blogjes had bezocht en mooie reacties achter liet.  Heel veel liefs Tine

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *