Filmpje dierentuin Amersfoort

Eindelijk weekend! Vanmorgen gingen we even boodschappen doen hier in Schalkwijk winkelcentrum. Er was daar ook een grote parkeerplaats, waar vroeger o.a. ieder jaar kermis kwam. Dit is al jaren niet meer zo, want dit werd toen helaas verpest door jongeren. Maar al snel liep de aantal bezoekers aan de winkelcentrum behoorlijk terug. Ook aantal winkels gingen daar weg. Op dit moment zijn ze aan het bouwen voor nieuwe woningen op deze parkeerplaats. Tegenwoordig kan men in de parkeergarage hun auto’s parkeren. Boodschappen gedaan en we zijn weer thuis. Nu even de tijd voor genomen om dit logje te regelen. Want we wilde nog dat filmpje aan jullie laten zien. Best wel een lange filmpje geworden. Ook hebben we nog enkele foto’s over van de dierentuin Amersfoort. Maar deze keer even geen dieren.

Er waren toen ook veel bloem bakken, met vele kleurrijke bloemen.

Deze wegwijzer zagen we bijna bij het einde zien staan, bij de speelplaats voor de kinderen. Hier zien jullie allemaal bekende namen erop staan.

Er was ook een draaimolen voor de kinderen met hun ouders. We denken dat deze draaimolen altijd hier blijft staan. Waarom dan?

Omdat deze draaimolen met dierenplaten is voorzien op het dak van deze draaimolen.

Hier kunnen de kinderen en ouders op de trein en wel tegen een betaling natuurlijk.

Of anders lekker (gratis) gaan schommelen. Dit vinden de kinderen altijd leuk, mits hun ouders mee helpt met het duwen of is de lol snel weer af. En hieronder het filmpje te zien!

45 reacties op “Filmpje dierentuin Amersfoort

  1. Hi Tine de Jong, dank je wel voor je complimenten van onze leuke filmpje, die wij met een speciale video editor in elkaar gepuzzeld hebben. Het weekend zit er helaas weer op, bijna dan… Het was vandaag koud en er stond best wel veel wind hier aan de kust streken. Nog een fijne nieuwe week gewenst.

 1. Menige kermis wordt verstoort, was in mijn jeugd ook al zo.
  Op de speelplaats voor de kinderen heb ik wat uurtjes gestaan.
  Het filmpje is helemaal dierentuin Amersfoort, mooie toepasselijke muziek. Hans

 2. Goeie avond Jacqueline en Ferry,

  Er word veel gebouwd hier en daar en nog hebben we woningnood in Nederland. En veel onbetaalbare woningen. Ik was vanmiddag in een parkeergarage die er echt vreselijk uit zag. Alsof de boel elk moment kon instorten.
  Dan liever jullie zomerse foto’s en kermis is altijd leuk. Ik heb een jaar op de kermis gewerkt toen ik jong was. Erg leuk.
  Mooie filmpje. Geweldige kwaliteit.
  Fijne avond, en een fijne zondag.

 3. Mooi hè, zo’n ouderwetse draaimolen? Wat jammer dat er bij jullie geen kermis meer is, geeft toch altijd wel een aparte sfeer.
  Ik heb genoten van jullie filmpje, knap gemaakt!

  Groetjes,
  Lilian

  1. Nou, Schalkwijk ligt in het zuiden van Haarlem en daar wonen wij gelukkig niet. En daarbij hebben we wel kermissen, maar dan op ander locaties zoals Grote Markt en de Zanenlaan. Dat laatste is een beroemde plekje voor de kermis. Dan je wel voor je complimenten van ons filmpje. Nog een fijne avond gewenst.

   Groetjes van F&J.

 4. Als kind kon ik geen genoeg krijgen van schommels en draaimolens. Nu word ik er misselijk van. Zal de leeftijd wel zijn (-:
  De foto’s van de bloemen doet me verlangen naar de zomer…
  Wat een mooi filmpje!
  Dankjewel voor de link die je in een reactie op mijn blog hebt gezet. Ik werd er helemaal blij van!
  Lieve groet ♥

 5. Dag Jacqueline en Ferry,
  Prachtig filmpje over de dieren daar.
  En niks te lang hoor, ik kijk er graag naar.
  Hier staat overdag de tv altijd op animal planet of national geografic
  Geeft me rust zoiets.
  Ook die bloemen zijn mooi, verlang er nu weer naar, het voorjaar .
  Wens jullie een hele fijne nieuwe week
  Liefs Marianne

 6. Toen we twee jaar geleden een weekendje weggingen in Amersfoort hebben we nog erg getwijfeld om naar deze dierentuin te gaan. We hebben het uiteindelijk niet gedaan en gekozen voor het Nationaal Militair Museum in Soest, ook erg mooi en indrukwekkend, maar voor deze dierentuin moeten we dus gewoon nog een keertje terug naar Amersfoort.

 7. mogge Jacqueline & Ferry
  ja het was weer genieten daar in Heerenveen hé , wat een feest
  klopt het gaat niet goed met vele vogels en ook met de Mus niet
  net als in de pps , zie je er soms best veel , maar op vele plekken niet 1
  nou ik ga niet in april naar Ameland en Zeeland , maar in ieder geval vanaf april , in ieder geval langere dagen en wat aangenamer smile
  groetjes en een fijne dag , Karel

 8. Wauw, dat klinkt heel anders dan het Schalkwijk wat ik ken, ja ik weet nog de kermis, maar ook de markt eens per week geloof ik. Ik ging er met regelmaat heen voor de boodschappen en wat winkelen met mijn opa en oma… Lijkt me een raar gezicht in elk geval.

  het filmpje, leuk, leuk, leuk, de spelende otters, hahaha ja, helemaal mooi, maar ook de beer die het water in gaat, super!

  X

 9. Goeie avond Jacquleine en Ferry,
  helaas zijn de kermissen ook niet meer zoals ze vroeger waren en heel veel kermissen verdwijnen. Jullie foto’s zijn heel erg leuk en dat filmpje is ook echt supermooi om te zien. Hij bleef bij mij af en toe even steken maar liep dan weer verder. Wat zijn er dan veel en mooie dieren hé. Sommige dieren zien we alleen in dierentuinen en dat is ook vaak om bepaalde diersoorten te behouden en voor uitsterven te behoeden. Ik heb weer genoten van al deze dieren.

  Groetjes, Helma

 10. mogge Jacqueline & Ferry
  ik ben blij dat je de foto’s mooi vind smile
  ja prachtige dieren die runderen , op afstand
  nee we zitten midden januari en hebben 2 x de temperatuur dan zou moeten sad
  zo winters als in de pps wordt het zeker niet
  we wonen in een mooie provincie , ik ken er veel van , en nu met dit pad kom ik toch weer nieuw tegen
  inderdaad de luchtwegen doen het beter smile
  geniet de dag
  groetjes

 11. Ha lieve mensen,

  Het filmpje ging hier heel goed, zonder haperen!
  Ik heb er van genoten en ook van de muziek, die jullie er onder hebben gezet.
  Die beer in het water, terwijl het Ave Maria speelt.
  Mooier kan toch bijna niet…

  Dagdag!
  Lieve groetjes van Marlou

  .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.