Familie zwanen gered

Afgelopen maandag gebeurd hier bij ons weer bijzonders… Ferry had middagdienst en die was niet thuis. Jacqueline had net gedoucht en keek even uit het raam en zag dat er iets daar beneden bij de sloot aan de hand was. Ze zag twee grote zwanen zwemmen en een dierenambulance die daar iets aan het doen was. Iemand had blijkbaar opgebeld. En de zwanen waren dus in nood geraakt. Maar wat was nou aan de hand? Ze ging gelijk naar beneden en naar ze toe om te kijken en dit was even slikken toen Jacqueline het zag wat er aan de hand was. Er loopt een tunnel onder de drukke weg en hier zaten 7 jonge zwanen opgesloten! En hun ouders waren in paniek geraakt…

En hier zien jullie ze zitten. Opgesloten en hoe kan dit nou weer gebeuren? Waarschijnlijk zijn ze aan de andere kant ingegaan.

Jacqueline kon ze gelijk tellen en dat waren er zeven stuks en inderdaad, dit zijn toen gevluchte familie zwanen, toen achter ons dat weilandje net vernield werd door de Gemeente Haarlem. En dit kunnen jullie [otw_shortcode_button href=”https://yova.nl/natuurgebied-en-dieren-totaal-vernietigd-door-gemeente-haarlem/omgeving-haarlem/” size=”tiny” icon_type=”general foundicon-right-arrow” icon_position=”left” shape=”radius” color_class=”otw-blue” target=”_blank”]BLOG[/otw_shortcode_button] weer eens terug lezen. Gelukkig bleven we allemaal kalm en ze moesten deze zien te redden. Dit is dan duidelijk.

Met een grote schepnet probeerde ze te vangen. Dit ging erg moeizaam. De ouders werden behoorlijk kwaad en ze snapten helemaal niks van.

De buurman had zijn boormachine thuis opgehaald om de planken te verwijderen. De bouten gooide hij gewoon in het water, want dit was wel degelijk een nood situatie.

De ouders werden af en toe een beetje op afstand gehouden, terwijl ze daar bezig waren…

Jacqueline stond aan de zijkant en daarvoor en ze gaf wat aanwijzingen. Ze kon dus beter zien dan hun.

De zwaan kwam zelfs even naar boven en hier werd ie ook behoorlijk kwaad en later ging hij toch weer terug in de sloot…

De redding actie is nu begonnen en met de schepnet kregen ze de eerste te vangen. Maar dit was niet zo’n succes. We vonden dit een beetje zielig… maar de eerste werd wel gered en nu te rest nog, maar hoe dan?

En daar zwom hij dan bij de ouders… en de rest dan? Af en toe gingen ze weg in de tunnel en zag even slecht voor ze uit…

En hup, met de hand gevangen en dit lukte net op tijd en kijk de ouders kwaad worden! Het water was hier ook behoorlijk smerig.

Even later nog eentje te pakken gekregen. Nu zijn er drie! Nog 4 stuks…

De moeder zwaan nam de drie eventjes mee en ze moesten een stukje verder op even wachten. Dit was wel een opvallende actie van de moeder zwaan. Zouden ze nu eindelijk wel snappen, dat we ze hielpen?

En zo werden de aantal steeds meer… bijna compleet!

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal…

En ja hoor! Ze zijn allemaal gered door de dieren ambulance en de buren en op dit moment werd dan geapplaudisseerd.

De moeder zette haar vacht helemaal uit en de kroost zijn ook weer blij dat ze hier weer verder kunnen zwemmen.

Heel snel gingen ze dan vandoor. Eventjes weg van deze locatie! Twee dagen later waren ze weer hier terug geweest en het gaat goed met ze. Gelukkig maar…

Even iets anders over dat vernielde weilandje. We kregen alsnog een lange reactie terug van de Haarlemse wijkraad. Deze aandachtig gelezen en ze waren blijkbaar ook niet op de hoogte van deze ontwikkeling. Men gaat wel stappen ondernemen bij de Gemeente Haarlem. We zouden hier nog over gaan horen/lezen van ze. Inmiddels is die vernielde stoep wel netjes hersteld. Er komen ieder geval wel koeien op te lopen…

FILMPJE HIERONDER BEKIJKEN

Reactie(s) 46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *