Even wakker geschud…

Terwijl wij nog steeds aan het herstellen zijn, tenminste voor Jacqueline dan… werden we onlangs even wakker geschud door de laatste update van WordPress. Door deze update deed de grondvesten hier en daar doen schudden en ook voor ons. We moesten aan de bak om alles weer in orde te krijgen en dat is wel een nadeel van WordPress, moeten we eerlijk toekennen. Maar we moeten nu eenmaal wel met de tijd mee gaan. Vooral over dit onderdeel:

Snelheid WordPress lazy-loading:

avatar

Berichten en pagina’s voelen sneller aan, dankzij ‘lazy-loaded’ afbeeldingen.
Afbeeldingen kunnen je verhaal veel impact geven, maar zij kunnen soms je site langzaam maken.
In WordPress 5.5 wachten afbeeldingen met inladen totdat zij door het scrollen in beeld komen. De technische term is ‘lazy-loading’.
Op mobiel kan lazy-loading ervoor zorgen dat browsers geen bestanden downloaden die bedoeld zijn voor andere apparaten. Dat bespaart je lezers kosten voor datagebruik en helpt de levensduur van de batterij te verlengen.

Bron: WordPress upgrade

Op zich is dit een goed plan. Maar niet alle onderdelen werkt hiermee sneller, door onder ander verouderde plugin programma’s en templates! Maar goed… we hebben dit snel weten op te lossen. Nu is de opbouw van de pagina iets sneller en de foto’s worden vanaf nu op de laatste moment ingeladen. Hierdoor krijg men geen vertraging meer en dit heet dan “lazy-loading”, iets wat steeds vaker voorkomt bij de websites. Dus zeker niet alleen met WordPress. Daarnaast zijn er ook enkele bugs verholpen. Maar bugs zul je altijd blijven houden en daar hebben we onze toekomstige update(s) ook voor nodig.

Yova heeft daarom nu ook een ander template gevonden en deze herschreven. Dit onderdeel is nog niet helemaal af, maar werkt nagenoeg verder prima voor ons.

En dan iets over ons tenslotte. Het gaat niet echt vlotten met Jacqueline met der elleboog. Wij vermoeden dat het meer is dan een “tennisarm” en daar zijn we wel bang voor. Gelukkig valt dit allemaal in de zomer periode, deze tijd is vaak relatief wat rustiger. Maar leuk is het niet voor jullie en dat snappen wij natuurlijk ook wel. Maar ons gezondheid is altijd belangrijk. Wel gaat het ietsje beter met Jacqueline. We zijn er nog niet dus…

Man man man…. Wat een warmte allemaal weer afgelopen week! Nu is het gelukkig aangenaam. Temperatuur van zo’n 34 graden is helemaal niks voor ons meer. Vooral die plaknachten! We komen gewoon slaap te kort hierdoor.

Wel hadden we enkele mooie foto’s van de zonsondergang kunnen nemen.

Deze beiden foto’s zijn onbewerkt hier geplaatst. Want we vonden ze zo mooi op deze manier te zien. En iedere dag is dit anders. Vanuit ons balkons kunnen we ze volgen. Even later verdween deze zon achter de duinen en de Noordzee.

Nog even dit tot slot: we nemen alsnog nog steeds de tijd voor om te herstellen. De arm van Jacqueline moet eerst helemaal goed komen. Daar nemen we de tijd voor. Het is helaas niet anders… of desnoods nemen we besluit over Yova, dus ons website. Dus gewoon ons blijven volgen. We zullen jullie tijd tot tijd zeker op de hoogte blijven houden en wie weet komt dit allemaal weer goed. Afwachten dus…

Problemen opgelost na werkzaamheden

Inmiddels zijn alle problemen door de upgrade WordPress nu volledig opgelost en we kunnen gewoon weer verder met Yova. Dus verder niks meer aan de hand…

31 thoughts on “Even wakker geschud…

 1. Wel een verbetering vind ik dat me de datum weer in oude volgorde heeft gezet als je een bericht plaatst.
  lazy-loading ontstaat ook wel dat men te veel pagina’s in beeld laat verschijnen, ik beperk dit.
  Wat sneu voor je Jacqueline, het is te hopen dat men een oplossing voor je vind.
  De warmte is een ramp, in mijn appartement is en blijft het rond de dertig graden.
  De foto’s zijn mooi, zo zie ik vaak de zon opkomen. Hans

  1. Neem de tijd maar hoor lieve mensen, want gezondheid is wat je niet kan kopen en moet men dus heel zuinig op wezen. Heel wat jaren terug heb ik ook eens gehad wat Jaqueline nu heeft en kwam bij een chiropractor terecht na weken te hebben getobd er mee. En injecties werkten ook niet en fysio al helemaal niet. Deze kwam er door onderzoek er achter dat ik wat blokkades had in nek en bovenrug en zo was ook de zenuwtoevoer naar de elleboog niet optimaal en dat belemmerde dus mijn genezing hiervan. En met zijn behandelingen hier aan was ik er na een tijdje er wel vanaf. Dus wellicht een tip om ook zo een bezoek eens te gaan overwegen. en de fotografie was erg mooi. Wens jullie mooie dagen en voor Jaqueline ook een snelle beterschap.

 2. ha die Jacqueline & Ferry
  wat een mooie foto’s
  de warmte was ook hier vreselijk pppfffttt
  ik werk sinds een dag of 3 met de nieuwe editor , is wel weer wennen
  neem de tijd voor het herstel van de elleboog

  fijn weekend groet

  1. Hi Karel,

   Inderdaad is de editor ook veranderd. Eerlijk gezegd vonden wij de vorige model versie beter. Nu is het allemaal te openlijk en minder overzichtelijk. Daarmee moesten wij ook even wennen. Maar dit went wel weer… Wij vermoeden dat we dit jaar verder geen hittegolf meer zullen krijgen. Maar we hebben de maand september voor de boeg en die kan ook heel gek gaan doen.

   Dan doen we zeker. We zullen de tijd voor gaan nemen. We denken dat dit ook wel goed zal komen.

   Geniet van het mooie weer weekendje.

 3. De gezondheid is het belangrijkst…dit is een leuk tijdverdrijf
  En ja typen zal wel gaan maar erna weer meer last, dus hou vol en laat het goed genezen. Anders heb je het gelijk weer terug…
  Groetjes en nogmaals beterschap

  Oja mooie foto’s wat een prachtige kleuren

 4. Neem alle tijd die je nodig hebt. Voor ons is het veel minder vervelend dan voor jullie. De foto’s van de lucht zijn echt geweldig om te zien. Wat een plaatjes. Ik zag ook ineens dat wp wat veranderd was, maar gelukkig is bij mij alles wel goed gebleven. (denk ik)

  Love As always
  Di mario

 5. Hi J en F,

  Jeetje wat vervelend allemaal.
  De veranderingen van WordPress zijn al niet leuk maar dat het niet goed gaat met de arm/elleboog dat is nog veel erger.
  Hoop dat je snel weer helemaal de oude wordt en dat het goedkomt met WordPress.
  Prachtige foto’s trouwens give_rose

  Groetjes Karina

 6. Wat een mooie foto’s van de zonsondergang Jacqueline en Ferry.
  Heel vevelend voor jullie dat de elleboog maar niet wil genezen, doe er echt rustig aan mee hoor, anders duurt het nog veel langer voordat het beter gaat.
  Tja die hitte ben ik ook helemaal klaar mee, slapen is lastig, loop soms om half vijf al weer in de kamer, afgelopen maandag en woensdag de zonopkomst gefotografeerd, toen was ik al voor zes uur buiten.
  Die foto’s zien jullie wel in een blog van mij.
  Van mij mag het ijsblokjes gaan regen nu hoor ik ben er nu wel klaar mee, ik heb astma dus met die vochtige hitte heb ik er meer last van.
  Ik wens jullie veel sterkte .
  Groetjes Irma

  1. We hebben hier inmiddels wat aardig wat foto’s liggen. Ook hadden we o.a. foto’s genomen van de zonsopkomst. Jij verteld het precies zo, dat we dit ook eens af en toe hadden en dat we veel te vroeg uit de veren gingen. En dan vooral beetje uit luchten om de warmte uit het huis te verjagen. Dit lukt niet altijd goed helaas. Verse buien staan hier ieder geval klaar en het wordt hier aardig donker. We zijn benieuwd of dit wat verkoeling zal mee brengen. Het onweert ook een beetje in de verte. Dit kan heel vervelend voor je zijn, met al dat vocht en voor astma patiënten is dit een groot probleem. Benauwdheid en vooral minder lucht naar binnen werken. Doe lekker rustig aan en dan komt het allemaal straks weer goed.

   Dank je wel en voor jou ook, sterkte met de hitte.
   Groetjes terug van ons.

 7. Eerst denken aan de gezondheid,de rest komt later. Dat het iets langer duurt dan verwacht daar kan je niets aanveranderen. Geduld hebben. Kan ervan meespreken. Ikheb me ook niet verwacht aan zo’n lang herstel. En dan nog met zo’n warmte moeten rondlopen met een strak corset. Pppfff. IK wens jullie nog mooie dagen toe, liefst met wat dragelijke temperaturen

  1. Hoi Magda, de onweders zijn onderweg naar ons toe. Het begint hier al aardig donker te worden op dit uur. Dus het zal straks wel wat koeler gaan worden. Ja, dit lijk ons ook heel erg lastig om een korset te gaan dragen met zulke temperaturen. Dan kan het best wel eens goed mis gaan. Jij ook veel sterkte met alles en dat het straks allemaal weer een beetje normaal gaat worden met ons en met jou ook natuurlijk.

 8. De arm gaat helemaal voor, gezondheid gaat voor. De foto’s zijn prachtig van de zon, en ja de warmte werkt niet mee aan genezing als je het mij vraagt. Hier ook een paar rare dagen achter de rug met maagzuur, of neiging tot zelfs, kortom, neem jullie tijd!

  Ik zie jullie vanzelf wel weer in de spam map terecht komen, lol… of de reclame map is het eigenlijk, maar dan zet ik jullie weer in de primaire map.

  Sterkte en vooral beterschap!

  X

  1. Bij jou geval is dit wel reeds gebeurd en dit wordt dan ook door wordpress.com geregeld en wij zijn zelfstandig en dat is het verschil. Eigenlijk hoef je ook nergens druk zitten over te maken. Komt vrijwel altijd weer goed. Overigens is het nu alles opgelost bij ons inmiddels. Dank je wel… en we krijgen weer eens wat regen, goed voor ons waterpeil in de grond. Zal niet zoveel gaan helpen, vrezen wij.

   Nog een fijne zondag gewenst.

 9. Vreemd, ik heb nergens last van wat betreft het plaatsen van foto’s in WP.
  Heel naar voor Jacqueline dat het verwachte herstel uitblijft. Misschien nadenken over een second opinion? Er gaat niets boven je gezondheid. Als je gezond bent heb je wel 1000 wensen. Als je ziek bent, heb je er maar 1.
  Sterkte en beterschap. Ik hoop dat jullie samen toch een beetje kunnen genieten.
  Lieve groet.

 10. Dag lieve Jacqueline en Ferry,
  Hoop dat het met Jacqueline’s arm nog steeds vooruit gaat.
  Haast is nooit goed hoor, dus rustigaan maar he.
  Ikzelf kwakkel ook al lang en die hitte wordt ik honds beroerd van.
  Afgelopen zondag hier nog noodweer gehad, lekkage op meerdere plekken in de keuken.Was even afzien hoor leegruimen en later dweilen
  Dus we hebben weer wat te doen binnenkort.
  Gelukkig na vandaag koeler weer, ben ik heel blij mee.
  Wens jullie een fijn weekend, liefs Marianne

 11. Ik heb ook een WP maar dat is nog de oude versie.
  Na het ongeluk met Jahnay ben ik daar niet mee verder gegaan en ik zou ook niet weten hoe het allemaal nu werkt.
  Ook bij Blogger zijn er nu veranderingen en die moet ik ook nog zien te ontdekken. Gelukkig had ik hulp gekregen bij het eerste nieuwe blog maar we moeten ook daar zelf mee aan de slag.

  groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *