Eindelijk…

Wauw! Wat een hitte en dit was echt niet normaal meer, vooral gisteren. En eindelijk… is het koeler geworden. Nu nog veel regen en dit gaat wellicht morgen gebeuren. Het wordt ieder geval herfstachtig en laten we me z’n allen hierover niet klagen. We hadden nog geprobeerd met nieuwe editor scherm van Gutenwerk te werken. Man, man zeg! Daar hebben we geen geduld voor hoor. Nee, weg ermee en we gaat gewoon vanouds weer verder zoals nu dus. Dit werkt ieder geval lekker en snel. Maar laten we snel maar weer verder gaan met onze foto verslag over Dordrecht. Dan blijft hier de zomer stemming een beetje in zitten.

Hier kwamen we eindelijk bij de Haven van Dordrecht aan. Daar achter ligt de oude Maas. En wat is de uitzicht hier schitterend! Hie verbleven we enige tijdje.

Er zijn allerlei boten, schepen en plezier bootjes te zien. Deze kleine boot kwam net aangevaren en wilde gelijk door naar het oude gedeelte van Dordrecht.

En de verre omgeving. Dit is aan de overkant. En hier staan toch nieuwe woningen zo te zien.

Dit is wel een hele lange boot, waarvan de mensen hier verbleven tijdens hun reis. Deze boot ging later ook weg en wij waren daarbij.

Heel ver aan de overkant, zagen we deze “vuurtoren” staan. Wellicht is dit geen vuurtoren of wel soms?

Hier zien jullie het beter aan de overkant. Nieuwe huizen in de bouw of worden ze verbouwd, want dit kan natuurlijk ook.

Ja en waarom niet? Af en toe lekker hard varen. Want hier kan het echt gewoon…

Dit moet wel een speciale vlag zijn, met een zwart puntje eraan. Betekenis?

En ja hoor, weer een bootje en daarvoor moest de brug weer open.

Dit is dan welbekende waterbus van Dordrecht die hier voorbij kwam varen.

Ja, dit is heel veel water en dan voel je hier best wel erg klein in dat bootje… zal ie wel gedacht hebben.

Weer een waterbus voorbij, maar nu van de andere kant…

Deze dame moest snel die vlag naar binnen halen, want de brug ging als snel open voor hun…

Soms werd het hier best wel te druk…

Meerdere mensen genoten van het uitzicht, zoals wij ook.

Hier aan de rechterkant zien jullie het terrasje aan de waterkant. Hier komen we volgende keer op terug…

Bekende hotel Culinair van Dordrecht en daarachter een mooi gebouw. Vanaf deze plekje konden wij dit nog niet helemaal goed zien.

Volgende keer gaan we vanaf deze locatie weer verder… Het is weer bijna weekend, ja inderdaad… iemand vertelde aan ons dat ieder weekend een soort minivakantie is. Eigenlijk is dit ook wel zo. Als we op iedere zaterdag of ieder geval vaak dan… met de trein ergens hier naar toe zouden gaan? Dan moet het wel lekker weertje zijn natuurlijk. Soms doen wij natuurlijk ook wel. Gewoon even tussendoor er op uit. Inmiddels hebben wij onze grote parasol van het stok gehaald, want het kan morgen gaan stormen. We hebben nu een zonnetje en het waait lekker door… geniet ervan!

38 reacties

 1. Interessante en waterrijke serie.
  Mooie en heldere beelden.
  Wat leuk dat jullie ook de overkant bij dordrecht fotografeerde.
  Dit is een van de alleroudste stukjes grond van Dordrecht ook wel het galgenveld genoemd.
  Al rond 1350 werden hier de boeven opgehangen.
  De fundering van de hoofd galg schijnt er nog te staan.

  Ik heb genoten van jullie uitstapje naar Dordrecht.
  Wat een mooie complete serie.

  LG, Karina

 2. Leuk om Dordrecht via jullie foto’s te leren kennen.
  Ik wist niet dat er een haven was. Moet ik toch een bezoekje brengen.
  Die vlag ken ik niet.
  Nog niet aan de herfst denken. Er kunnen nog zomerse dagen komen, wie weet.

 3. Nou inderdaad is het een stuk koeler geworden, de nacht was wel heftig maar daar hebben we wat voor terug.
  De oude Maas wordt nogal eens bezongen in liedjes.
  Het is de watertoren te Zwijndrecht dacht al, dat het geen vuurtoren was.
  Het water is wel prettig om te verblijven met de warmte. Hans

 4. He.. die waterbus, nou ja, kan ook die andere zijn, die hebben wij genomen naar Rotterdam vanuit Dordt. Echt leuk om te doen. Niet toeristisch, maar voor ons wel leuk. Ik denk dat het een oude watertoren is, maar dat moet ik voor de zekerheid eens aan mijn moeke na vragen. Maar dat zal pas na de vakantie zijn. Leuk die foto’s van Dordt, ik kan er wel van genieten. Er is echt veel water.

  Love As Always
  Di mario cool

  ps… na vandaag kijk ik wel, maar reageer ik niet, omdat ik op vakantie ben. Reageren via mobiel is niet zo prettig.

 5. ha die Yova
  ja ik herkende ook de oude watertoren van Zwijndrecht , en vele andere mooie plekjes van het mooie Dordrecht
  jullie problemen gehad met de site ?
  ik moet iedere keer mijn gegevens invullen , dat werd voorheen bewaard
  fijne avond groet

  1. Hi Karel, nee we hebben momenteel geen storing. Maar sinds de laatste update is wel één of ander veranderd. Nu zien jullie steeds opnieuw 3 lege regels. Voorheen zagen jullie je gegevens op staan en dat was op zich handiger geweest. Als het goed is staan de gegevens er nog steeds op, alleen NU verborgen. Wanneer je met de muis (cursor) naar dat lege venster gaat en 2 keer dubbel klikt, dan zie je je gegevens weer verschijnen. In dit geval even selecteren en klaar is kees. Hetzelfde moet je dit dan ook bij de andere vensters doen. Het kan ook zijn dat er meerdere gegevens ziet staan. Of dit nog terug komt bij de volgende update van WordPress? Dit weten we nog niet, maar zou wel mooi zijn. Verder is de extra info regel (ergens onderaan…) met de tekst iets van “onthouden?”, moest je voorheen aanvinken en dit is nu ook niet meer. Dus we moeten even zo op deze manier verder gaan. ZIe ook afbeelding onderaan:

 6. Ah, OK, plots worden de gegevens inderdaad niet meer automatisch getoond, dat is inderdaad minder handig voor de bezoeker.
  Dat klikken en selecteren wat je hierboven beschrijft gaat ook niet bij iedereen lukken. Het is afhankelijk van de settings van de browser van de gebruiker. Ben nu vergeten hoe dat precies noemt, zal wellicht ook anders noemen naargelang de browser die gebruikt wordt. Ik werk sinds jaar en dag met Chrome, maar heb mij eigenlijk nooit in de techniciteit ervan verdiept. Kende in de tijd wel IE binnenstebuiten, is intussen ook al verleden tijd. Alles verandert altijd en ‘t is daarom niet verbeteren.
  Wel opnieuw mooie foto’ s in deze post, de eerste is voor mij alweer een mooie springplank naar de rest. Opnieuw een heel goed standpunt gekozen.
  PS: in chrome heet het ‘instellingen voor automatisch aanvullen’.

 7. mogge Yova
  nee ook bij mij werkt dat dubbel klikken op die regels niet
  zal geween de gegevens moeten in typen
  het is zo het is
  ja zeker een mooie pps met deze digi art , dat zijn ook kunstenaars hé
  geniet de dag
  groetjes

 8. Goeiemorgen Ferry en Jaqueline,
  JA, warm is het geweest, en zelf vind ik dat heerlijk. Volgens mij kan ik prima in een warm land wonen. De regen die vandaag gaat vallen is niet genoeg, maar wel een begin. Ik hoorde dat ze echt veel verwachten. Hopelijk wordt het hier niet gelijk weggepompt door de gemalen zoals het waterschap normaal gesproken doet. Trouwens, volgende week wordt het weer warm. Hoorde ik ook weer, dus geen idee of het waar is.
  Jullie foto’s laten lekker veel water zien. En een vuurtoren. Van beide ben ik een groot fan.
  Ik zie elke dag als een vakantiedag. Daardoor geniet ik het meest van alles. Nou ja, behalve gister dan toen ik dat gedonder met mijn blog had. Het is inmiddels opgelost. Het was een domme fout van de host, dus geen wonder dat ik het niet kon vinden.
  Ik wens jullie een fijne dag.

 9. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Wow, wat een mooie serie over allerlei boten en wat er aan het water daar zoal te beleven is. Maar voor mij springt die schitterende watertoren er toch uit, het is de mooiste die ik ooit gezien heb!
  Het is aanmerkelijk koeler geworden en dat is voor veel mensen een goede zaak. Zelf heb ik nu al heimwee naar de hittegolf hihi, wat ik kan daar uitstekend tegen.
  Gelijk heb je die parasol op te bergen want het waait behoorlijk hard de laatste dagen, gelukkig ziet het er nu redelijk wind luw uit.
  Hopelijk kunnen jullie er inderdaad op uit in het weekend, de vooruitzichten zijn redelijk goed…
  Dubbel klikken om je gegevens op te halen lukt bij bij wel, raar hé.

 10. Ja nou, eindelijk… Die blogtitel is wel passend! Na die warme dagen dacht iedereen dat, volgens mij Oké, bijna iedereen dan…
  Ik voel me ook veel beter nu, moet ik zeggen.

  Hij is weer mooi, jullie laatste serie over Dordrecht, de botenfoto’s vind ik heel leuk. Ik heb nog nooit de waterbus genomen, dus dat vond ik ook leuk om te zien.
  De technische hoogstandjes blijven ons verrassen hè, zelfs op een blog, maar jullie slagen er toch steeds maar weer in om alles zo mooi te krijgen. Fijne dag en veel liefs van mij,
  Lilian

 11. Raak niet uitgekeken op jullie foto’s. Is het geen watertoren? Ik heb er geen verstand van hoor maar omdat je het vroeg. Op sommige foto’s zijn er verrassend mooie luchten en prachtige dingen te zien, die je normaal op verschillende plekken ziet, je komt gewoon ogen te kort. Ik wil er nu ook graag heen. Lekker koel nu he, fijne dag!

  1. Deze vette watertoren van Dordrecht hadden we nog niet gezien. Eerlijk gezegd wisten we ook niet dat “onze” watertoren van Zwijndrecht is. Maar we leuk om te weten. Hij stond trouwens wel ver van ons af. Daarom hadden we onze zoomlens genomen. Want hij is inderdaad opvallend mooi. Bedankt voor het delen van deze foto. Zo zijn wij zelf ook op de hoogte gebracht.

 12. Nu regent het inmiddels al een flinke tijd hier en behoorlijk hard ook en maar dat is goed voor de natuur . Wat laten jullie toch weer steeds mooie foto’s zien .Ook deze reportage van Dordrecht is weer prachtig .
  Lieve groetjes Elisabeth

 13. mogge Yova
  dank je voor je lieve berichtje in het GB
  ja de foto hierboven is de oude watertoren van Dordrecht , nu deels hotel en expositie ruimte

  je vond mijn fietsvakantie dagboekjes hihi , ja dat waren schitterende vakanties , veel gezien van die mooie landen
  nu fiets ik nog hoor , maar die afstanden niet meer
  geniet de dag
  groetjes

 14. Heerlijk veel water op de foto’s met de warmte natuurlijk fijn om in de buurt van water te zijn. Vanmorgen hier spontaan een heleboel water uit de lucht, heel fijn voor de tuin maar voor ons toch minder. Je weet ondertussen al dat “de veronderstelde vuurtoren” een watertoren is. .

 15. Kwam nog even de mooie foto’s kijken, die waar de brug open staat en de boot er aan komt, die vind ik zo mooi, zit zo veel beweging in, de kleuren, ja, zo mooi. Vanmorgen vroeg moest ik even naar de huisarts, ik was in mijn jurk met vest, nou een vest heb ik in maanden niet aangehad, maar ohhhhhhhhhhhhhh, bij het naar huis gaan een wolkbreuk, nou wat een omslag van weer. Fijn weekend!

 16. Goei avond Jacqueline en Ferry,
  ik vind het heerlijk dat het wat koeler is en de regen is ook meer dan welkom.
  Zal je zien dat straks iedereen weer gaat klagen over de nattigheid hahahahahaha…

  Jullie foto’s zijn weer heel erg leuk. De watertoren is echt veruit mijn favoriet. Zo vaak zie je geen mooie watertorens meer dus deze is echt super! Lekker veel water en boten en dus exhtra genieten.
  Lieve groejtes, Helma

 17. Met deze hitte moet het zalig zijn om de verkoeling van het water te voelen.
  Een ‘ritje’ op zo’n waterbus zie ik dus ook wel zitten !
  Die watertoren is echt wel een mooi stukje vakwerk. Meestal zijn het lompe;, plompe gebouwen,
  maar deze Dordrechtse toeren heeft iets speciaals.
  Knappe reportage fotografie !

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *