Eindelijk verlost van de mist…

En plotseling waren de gasten in de ochtend vroeg bezig (met 4 man) om de steigers af te tuigen! Het was net een kerstboom… Hiep hiep hoera! We zijn verlost van die vervelende mist die we bijna 2 maanden ons “gesloten” hielden van ons mooie uitzicht. Maar ook is alles weer opgeknapt. Ook al kon dit allemaal veel beter. Hun stappenplan verliep niet helemaal volgens plan. Maar goed… Het is vandaag lekker warm en in het zuid oosten is het helemaal warm en wel 30 graden maar liefs. Hier werd het niet warmer dan 22 graden en dit is erg netjes. Een tijdje terug hadden we toch een stukje gelopen en Jacqueline nam haar camera ook mee.

De jonge ganzen zijn nu weer een stukje groter geworden en deze groep zat toen wel heel erg dichtbij bij Jacqueline. Niet verder dan twee meter op afstand. Het leek wel of ze Jacqueline herkenden.

Dit is altijd heerlijk om ze zien te groeien en ze hebben beduidend veel plezier met het grazen van vers gras.

Van droogte is hier nog niet echt te merken/zien in ons omgeving. Maar dit kan allemaal heel erg snel gaan.

De jonge grutjes doen het allemaal hetzelfde na of ze lopen elkaar achter zich aan.

Volop genieten van al dat schone natuur in Nederland. En hier worden wij echt vrolijk van.

De foto’s werden toen al vroeg genomen en dat is hierboven goed te zien aan de dauwdruppels aan het gras/helmen achter.

En die mooie viooltje hierboven doet uiterst z’n best om tussen de stoeptegels te groeien. Die heeft echt naar z’n zin.

En deze blauw regen bloemen kunnen nog voor een weekje aanhouden en dan kan dit ook weer voorbij zijn. Blauw regen bloemen hangen altijd zo mooi naar beneden. En hieronder hebben we weer een leuk filmpje geplaatst en met muziek erbij. Veel kijk plezier gewenst en tot blogs.

27 reacties op “Eindelijk verlost van de mist…

 1. Wat leuk dat jullie weer vrij zicht hebben, dat zal na 2 maand wel deugd gedaan hebben.
  Vandaag zag ik ook jonge ganzen maar het waren canadese ganzen. Hun jongen waren nog een stuk kleiner dan deze hoor. Leuke video trouwens.

  1. ha die Jacqueline en Ferry
   fijn dat die vervelende mist eindelijk weg is , bleef erg lang hangen hé
   wat een pracht kwamen jullie tegen , al dat jonge grut blijft fantastisch
   slaap wel groet

 2. Heerlijk dat jullie weer gewoon naar buiten kunnen kijken, er nu zoveel moois te zien in de natuur.
  Hier wordt het gelukkig ook niet zo warm, ik kan helemaal niet tegen de hitte.
  De foto’s en het filmpje zijn weer prachtig, ik heb genoten.
  Groetjes Irma

 3. Goede morgen J & F fijn dat jullie nu weer een onbelemmerd uitzicht hebben. De gansjes groeien voorspoedig zo zie ik aan de foto’s. En die viooltjes geven een versteend stukje weer een mooi stukje natuur , bloeien tegen de verdrukking in.

 4. Dag Jacqueline en Ferry, eindelijk zijn jullie verlost van de steiger en voor de zomer dus het kan niet beter uitkomen he ,, helemaal mooi bewerkt en klaar ,, ook de foto zijn weer super mooi ja de ganzen groeien echt snel zo lief is dat ,, de blauwe regen prachtige plant en het viooltje heeft de weg naar vrijheid ook gevonden hihihi zo leuk . ,, nu hebben jullie ook de rust weer terug Jacqueline en Ferry, liefs Ingrid

 5. Nou hèhè eindelijk dan weer vrij zicht… wat een genot is dat zeg! En er dan op uit kunnen en gelijk zulke mooie foto’s maken… feest dus ! Van harte gegund hoor.Fijn weekend! Melody

 6. Hey Jacqueline en Ferry, ja het zal wel heerlijk zijn de rust is er weer en die stelling eindelijk weg ,, weer uitzicht en vrijheid ,, ook voor Amber is het beter . Heb weer een ppsje geplaatst , Sprookjes zijn er om van te genieten misschien vinden jullie dat ook wel leuk ,, ineens wel een stukje gekoeld met deze regen ,, hopelijk weer wat zon vandaag ,, laat het jullie goed gaan he . liefs Ingrid .

 7. Een mooie serie van het jonge grut maar zeker ook de blauwe regen en viooltje wat tussen straatstenen groeit. En fijn dat jullie weer mooi uitzicht hebben. Wens jullie hierbij gezellige en mooie dagen toe in weekend en voor alle dagen hoor. Liefs, Tine

 8. Nieuw leven mooi vastgelegd en ons hier getoond. Dank daarvoor! En die 30 graden, ja hoor, ik heb ze ervaren. Dat is een beetje teveel voor mij, geef mij maar liever die 22 graden.

 9. Jacqueline en Ferry, ,, er was zeker veel regen gevallen ,, vandaag zou het droog zijn maar morgen weer regen pffffffff maar de lente kan al niet meer stuk vind ik ,, ook bedankt voor de lieve reactie op de pps Sprookjes Jacqueline en Ferry ,, voor vandaag wens ik jullie een dolfijne dag en hou jullie zeker goed ,, met een lieve groet liefs Ingrid .

 10. Allee dan, jullie hebben het oude uitzicht van vroeger terug smile
  Die kleine vogels zijn altijd een plezier om ze te volgen hé ?
  Bij ons koelt het ook lekker af, 20 graden is perfect vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.