Duidelijk goed zichtbaar

We waren afgelopen week eventjes “down” geweest, omdat de werkzaamheden (steigers) nog steeds niet klaar is. Sterker nog… vorige week ging men de gevel (oude voegen) uit frezen. Wat een herrie en troep! We dachten toen dat ze al klaar mee waren. Nee dus… We moesten de balkon regelmatig schoon maken i.v.m. vele stof en kleine steentjes. Vreselijk was het. Maar de hele week hadden ze niks meer gedaan. Want de gevel moet nog steeds gevoegd worden met nieuwe cement. Maar goed, dat zal ook wel gaan gebeuren. Maar deze week dus nog niet dus. Toch gebeurde van alles nog wat in ons omgeving. Het was duidelijk goed zichtbaar dat de dieren goed reageren op de verhoogde temperaturen.

We hadden leuke verjaardag gehad (2 weken geleden alweer) en Jacqueline wil graag iedereen bedankt voor de vele felicitaties. Ook via de mailbox natuurlijk! De bloemen hadden het deze keer lang volgehouden en gisteren gingen ze helaas de prullenbak in. Ze gingen hangen natuurlijk.

Deze grauwe reiger komt hier regel matig terug. Blijkbaar zijn hier veel vissen en hier kan hij ook mooi in het water staan en dan wordt het niet zo moeilijk meer voor hem.

Hij kon hier ook gewoon wandelen in het water. Zo ondiep is het hier eigenlijk. En dan maar loeren op vers vis!

En ja hoor! Hij had snel een visje gevangen en Jacqueline was net op tijd zo’n actie foto te nemen. Echt geweldig om te zien en dit allemaal vanuit ons kleine balkonnetje.

En dan snel dat visje weg werken en dit ging allemaal razendsnel! Je ziet hem nog in z’n nekje hangen.

Dit is een Krakeend en die komt hier achter niet zo vaak voor. Deze foto werd toen op een grote afstand genomen.

Ook zijn er wilde ganzen druk bezig met het voorbereiden van hun broednesten.

Het zal snel hier weer druk gaan worden met alle jonge grutjes. Tenminste… dat denken we.

En deze KLM toestel zal hier niet aan mee werken! Wel kwam deze eventjes voorbij landen.

Ook Eksters zijn hier volop actief bezig. Er zijn hier en daar al nesten in de bomen.

En hier achter halen ze hun broednest materialen en misschien ook wat voer op.

En deze wilgenbomen zijn nog steeds kaal, maar lang zal dit niet meer gaan duren. Het is overigens nog steeds frisjes. Zoals afgelopen Koningsdag was het hier ook vrijwel bewolkt geweest en dat is nu nog zo.

28 reacties op “Duidelijk goed zichtbaar

 1. Goede morgen J&F mooie vogelfoto’s zeg ik denk dat ze wel een de herrie van vliegtuigen gewend zijn geraakt in de loop der jaren. En er daarom niet meer op reageren. Ik wens jullie een fijn weekend toe.

 2. ha die Jacqueline en Ferry
  als er weer zo’n herrie is zou ik fijn de weg over steken en dat mooie gebied in wandelen smile
  wat een boel is er daar te zien , en een gelukje met de reiger en zijn lunch smile
  ja het is nog maar fris hé bbbrrrr
  alvast een fijn weekend groet

 3. Nou inderdaad, die herrie die men maakt is verschrikkelijk hard in je woning.
  Zit ondertussen al 3 jaar in een renovatie.
  Gelukkig kun je op een mooie verjaardag terug kijken.
  Mooie vogel de reiger, echte goede vissers.
  Beter het jonge grut om je heen dan een luidruchtig vliegtuig.
  De wilgenbomen zijn hier ook nog steeds kaal. Hans

  1. Goh, drie jaar lang renovatie?! Dan hoeven we zeker niet te klagen bij ons. Gelukkig gaat dit niet zo lang meer duren. De schilders hadden afgelopen vrijdag persoonlijk afscheid genomen van ons. Alleen de voegers nog… en hiermee zijn ze afgelopen vrijdag mee begonnen. Dus… we denken dat volgende week voorbij is dat we dan weer vanouds van ons mooie uitzicht van kunnen genieten. Maar… je maak ons wel heel erg nieuwsgierig. Waarom zo lang? En wat zijn ze wel niet allemaal van plan? We gaan vanuit dat het bij jou ook niet zo lang meer gaat duren of hebben we dat mis?

   Fijn weekend gewenst, F&J.

 4. Fijn dat jullie zo genoten hebben van de bloemen .En die herrie is echt verschrikkelijk ,ik ben destijds mijn huis uit gevlucht gelukkig was het alleen de buiten muur .Mooie foto’s laten jullie weer zien .
  Liefs Elisabeth

 5. Dag Jacqueline en Ferry wat een prachtig foto’s hebben jullie gemaakt wat zuivere beelden o zo mooi echt genieten kan ik daarvan ,, elke dag zie ik al die dieren hier om me heen , de reiger ,, de ekster en de eendjes enz… super ,, de knotswilgen komen hier al een beetje in groei alweer ,, echt prachtige foto’s ,, hier komen ook elke keer veel spotter heen om mooi kiekjes te maken ,, hopelijk zijn die werken nu snel eens afgerond ,, ocharme het lieve konijntje en natuurlijk alles dieren ,, pfffff
  Blijf toch genieten van alles wat jullie mooi vinden en ook een fijn weekend gewenst ,, liefs Ingrid .

 6. Geweldige foto’s weer… en boffen natuurlijk ook die reiger met zijn vangst 😉

  En ja renovatie is nooit leuk, ik wens jullie dan ook veel sterkte met die ellende en hoop dat het snel klaar is.

  Voor nu een heel fijn weekend

 7. Dag Jacqueline en Ferry,,
  Goede morgen op deze 1 mei ,, hier ben ik met Lelie van dalen ,, graag schenk U dat boeketje van mij ,, veel geluk en goede gezondheid wens ik U erbij ,, liefs Ingrid . Hier word dat zo gedaan en wou jullie zeker niet overslaan ,, laat het U samen goed gaan hoor .

 8. wat een gave serie van die reiger met zijn vangst 👍 maar ook de ander foto’s zijn erg mooi geworden.
  dat vliegtuig heb je er mooi op weten te krijgen, het was daar ook weer ontzettend druk zag ik, ja nu alles weer mag kijken de mensen nergens meer na, maar corona is er nog steeds sad

  1. Precies en dit gaat een keertje weer (opnieuw) fout lopen. Maar we zullen het gaat mee maken. We vermijden de drukte nog steeds en onlangs had Ferry z’n vierde prik gehaald, zeg maar de tweede booster. Voorzichtigheid is altijd geboden! Maar zoals het nu gaat bij Schiphol… men vraagt om problemen. Dit kan niet anders…

   1. Ik heb even gepast bij de 2e booster, ik blijf nog wel steeds uit de buurt van grote mensen massa’s, hopelijk kan ik zo ook virus vrij blijven zonder nog meer rommel in me te laten spuiten smile

    1. Daar heb je helemaal gelijk in Bram, maar ik (Ferry) ben kwetsbaar en neem geen enkel risico. Maar ja, de vraag is of dit wel goed voor me is? Ik pas ook voorlopig hiermee. Wellicht zal er wel weer een uitbraak komen (winter) en dat is niet te hopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.