Dubbele neushoornvogel Avifauna

En toen werd het nog warm afgelopen week en dat was ook niet echt fijn. Nu gaat het allemaal weer een beetje. De nachtelijke temperaturen zijn nu wel heel erg ver achteruit gegaan en het voelde ook erg koud aan , afgelopen nacht. Heerlijk en daar kan men lekker op slapen. Nog twee maandjes en dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat we voor de laatste keer terug schakelen naar de wintertijd en dat is pas aankomende oktober. Formule 1 wedstrijden gaan weer beginnen na een korte zomer onderbreking en ze herstarten in België. Lekker dichtbij, zou je haast gaan denken. Vanaf volgend jaar 3 mei 2020 dus, dan is er na 35 jaar weer formule 1 wedstrijd in Zandvoort en dat is wel héél erg dichtbij voor ons. We wonen zelf in Haarlem en dat ligt praktisch ook tegen de kust aan. Wellicht krijgen wij hier straks ook te maken met de drukte. Men gaan hier de trein nemen en dit zou wel eens een groot probleem kunnen worden, ook waar we zelf wonen. We zullen het gaan zien. Want dit is eigenlijk voor het eerst, met de extra station Spaarnwoude.

Helaas kregen we ook wat minder goed nieuws te horen vanuit Avifauna. Oude dubbele neushoornvogel Daya is op 24 augustus j.l. overleden. Ze werd 20 jaar. Ze vloog ook altijd met de vliegshow mee. Er werd een tumor ontdekt en dat was al een tijdje geleden. Maar ze ging helaas achteruit en op een dag bleef ze op de grond zitten en niet meer op de takken. En eten deed ze niet meer. Toen hadden ze besloten haar in te laten slapen. Daya was een hele bekende van Avifauna. De verzorger van haar is behoorlijk van slag en kan maar niet wennen met zonder Daya. Maar gelukkig zijn er heel wat vogels die dan ook verzorgd moeten worden. Ook wij waren toen op bezoek bij haar. Toen zat ze apart in der kooi. Ze was toen al een beetje stil, maar we wisten toen niet dat ze ernstig ziek was.

En dit was Daya, kort geleden nog… Toen zat ze nog op de takken. Ze keek toen naar ons en dat vond ze wel fijn.
Daya zal een groot gemist gaan worden voor de verzorgers van Avifauna. We leven ontzettend met ze mee.
Ze zag er toen ook best wel aardig goed uit. Aan haar dubbele neushoorn snavel, was toen wel goed te zien dat ze niet jong was. Omdat ze in de nieuws kwam, kregen we haar leeftijd te horen.
Voor de laatste keer Daya in beeld. En wel in de schijnwerpers.
Het is een bekende tv-toren van Alphen aan de Rijn en wat komt daar nou aangevlogen?!
En ja hoor… mevrouw de Ooievaar van de Fabeltjeskrant kwam hier over Avifauna vliegen.
Zo te zien kwamen hier mensen ondertussen de boel te verkennen. Dit is overigens de locatie waar straks de vogelshow op iedere dag (2 keer zelfs…) wordt gehouden.
De zomer van 2019 is nog in volle gang. Maar zo lang gaat het niet meer duren. A.s. zondag wordt het alweer 1 september. De herfst staat al te wachten.
De rode bladmieren waren druk bezig met het verslepen van hun voorraden. Want ze weten nu al dat de winter te wachten staat. Nou dit kan haast niet, want dit zijn tropische rode bladmieren.
En het zijn dus Bladsnijdermieren en dit komt hier in Nederland niet voor.
Maar de vogelshow laat zich nog even wachten en wij gingen natuurlijk weer verder…
En deze rode Ara weet dat ook donders goed. Want de hele groep zal straks ook vrij rond kunnen vliegen.
En dus gingen we weer verder en we zagen dat de verzorgers hier de verblijfplaats van De pinguïns aan het schoon maken waren. Dit moet dus ook om de zoveel tijd gaan gebeuren. Tijdelijk worden de pinguïns aan de andere kant “vast” gezet.
En deze infobord zegt dit allemaal genoeg. Het zijn trouwens wel mooie info borden van Avifauna, met veel info erbij.
En daar staan ze dan!
En dit is wel de bekendste vuurtoren van Avifauna. Hij staat nu een beetje verscholen achter de bomen.
En dit vinden wij zelf een leuke foto geworden is, met een scheef hoofdje.
En hier wilde Jacqueline deze pinguïn bijna aanraken en dit deed ze dan ook wel!
En hier staat Lori landing… ook heel apart! Tenminste… dit moet ook wel heel leuk zijn. Daar komende we de volgende keer op terug!
Het had eventjes geregend, zo te zien… of niet?
En hier nogmaals, De Reuzentoekan vogel met zijn/haar fel rood/oranje grote snavel.
En daar zat Daya nog op de tak.
En dit was haar laatste verblijfplaats geweest.
Nee, de foto staat hier niet verkeerd!
Dit zijn vooral actieve gele vogels.

We wensen iedereen een fijn weekend toe en hopelijk zal Max Verstappen weer gaan winnen in België. Blijft altijd spannend. Vandaag worden de test wedstrijden gereden en dit wordt ook altijd LIVE uitgezonden op Ziggo sport kanaal.

33 Reacties

 1. mogge Yova
  mooi verslag van nog een avifauna deel
  ja vogels zijn er daar genoeg , maar als er 1 overlijd is dat toch heel erg , ik weet niet hoe oud zo’n vogel kan worden , maar denk dat 20 jaar toch een hele leeftijd is , toch

  ja die gekte rondom die autorace zal ook bij jullie extra drukte geven vermoed ik

  ik wens jullie een fijn weekend
  groetjes , Karel

 2. Mooie foto’s hebben jullie weer gemaakt in Avifouna.
  Echt sneu van Daya, kan mij voorstellen dat de verzorger er wel problemen mee heeft.
  De Wevers zijn echt schitterend en hoe ze hun nest maken is echt helemaal geweldig.
  Voor ond is het 14 jaar geleden dat we daat zijn geweest, net tussen onze eerste hond en tweede in, we hebben toen 7 maanden geen hondje gehad.
  Ik denk dat we er binnekort maar weer eens een keer heen moeten gaan, als ik je foto’s zie, begint het weer te kriebelen.
  Ik heb genoten van je blog.
  Groetjes Irma

 3. Wat een hoop (prachtige) foto’s weer! De dierenfoto’s natuurlijk, maar ik vind die natte bloemen toch het mooist Zielig dat Daya is overleden; aan de andere kant, als het haar tijd is, is het misschien ook goed. Wel fantastisch dat jullie je eigen foto’s van haar hier konden plaatsen als monumentje !

  Altijd grappig dat jullie, die veel mensen voorzien van mooie natuurfoto’s, ook fan zijn van dingen als autoracen, haha. Ja, we hopen allemaal dat Max het nòg iets beter gaat doen hè… duim, duim…

  Dankjewel voor je wensen voor het weekend Helaas moet ik naar een buurtfeest…. zucht.
  Voor jullie ook nog een mooi weekend!

 4. owh ja, ik was hier. Jullie beginnen over f1, dus ik meteen zoeken naar de vrije training van vandaag. En ik was meteen weer afgeleid. Ik heb me niet ingeschreven voor de f1 in Zandvoort. Hoewel ik wel in Zandvoort zelf een slaapplaats kan regelen bij bekenden. De foto’s van Avifauna zijn weer mooi. Ik ben er nu drie keer geweest, maar blijf het er mooi vinden. Jammer van de dubbele neushoornvogel. Die heb ik ook nog wel bewonderd.

  Love As Always
  Di mario cool

  Hoest met Bunny?

 5. Jacqueline en Ferry,
  wat hebben jullie weer een mooie foto reportage gemaakt.
  Daya heeft wel een speciaal plekje in jullie hart, het is triest maar
  aan al het leven komt een eind.
  Jullie hebben de vogels weer prachtig gefotografeerd en wat veel
  soorten hebben ze daar.
  Ik heb ervan genoten, groetjes Erica

 6. Altijd jammer als een dier sterft Daya zal vast door velen gemist worden. Zeker door de verzorgers die er jaren lang mee bezig zijn geweest om haar een zo fijn mogelijk leven te geven. Maar jullie hebben er mooie foto’s van gemaakt.
  Voor vandaag een fijne zaterdag gewenst.

 7. Mooi eerbetoon aan Data, wat een prachtige foto’s s! De pinguïns vind ik ook leuk, ik kan me wel voorstellen dat Jacqueline die even wilde aanraken😄 zo vlakbij zie je ze niet elke dag. Ik heb weer genoten van jullie logje!

  Oei, de races in Zandvoort… Dat is dichtbij voor jullie. Qua drukte zullen jullie dat dan waarschijnlijk wel gaan merken, maar ik hoop toch niet qua geluid… Dat is echt wel heftig. Ik snap ook niet goed waarom ze toch voor Zandvoort hebben gekozen, want het is nu eenmaal een drukbevolkte gebied. Races zijn leuk als je ervan houdt, houd je er niet van, dan heb je al snel overlast. Gelukkig duurt het nog even en ik hoop voor jullie dat het mee gaat vallen.

  Weer een warm dagje voor de boeg, vandaag. Doe rustig aan, dat doe ik ook.

  Veel liefs,
  Lilian

 8. WoW wat een schitterende serie van dit prachtige vogelpark
  met ook heel veel andere dieren en dier soorten, zelfs mieren
  hopelijk zitten ze goed opgesloten daar,
  want je wil die mieren toch niet in de vrije natuur in Nederland

  Geen vogelpark, maar gewoon een vogel in het wild gefotografeerd
  deze zat te genieten van het uitzicht en de zonsondergang

 9. Ja de Formule-1 race is voorbij in BE met helaas een dodelijk ongeval in de Formule-2. Een jonge man van 22 jaar. Ik twijfel altijd bij die sport maar ik ben al ooit op een formule-1 race en andere races geweest en dan word je toch weer meegetrokken door de adrenaline. Dat is wat die rijders ook ervaren natuurlijk.
  Jammer van Daya, jullie kennen die dieren allemaal zo goed hé. Je hebt er echt een band mee opgebouwd. Prachtige foto’s weer, heb er met plezier naar gekeken. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *