Drukte bij de lepelaars [slot]

Vandaag (zondag dus…) is de zomertijd ingegaan. Heel veel klokken gingen afgelopen nacht om 02:00 uur vanzelf met een uurtje vooruit. Dus konden we met z’n allen een uurtje korter slapen. Heb je dat gemerkt? Vele klokken moesten nog steeds met de hand verzet worden. Maar goed, dit is even weer voorbij en laat de zomer maar snel komen. Het moet niet te heet gaan worden, want voor ons hoeft dit echt niet meer. Vandaag is het lekker fris in de vroege uurtjes. Maar is droog en af en toe schijnt hier ook de zon. Als het goed is, dan is het na vandaag voor de hele platform punt nl voorbij. Vele van jullie zijn gelukkig inmiddels (gedwongen) verhuisd. Bij Facebook wordt het ook steeds minder in trek met hun opnieuw steeds meer mindere leuke strenge regeltjes. Wij zelf zitten daar niet meer op. Maar het schijnt dat de bekende optie “delen” straks niet meer mogelijk zal worden bij Facebook. Iets waar ze juist hierom tot leven kwam. Daarom zal “delen” op het internet tot het verleden behoren, tenminste dit verwachten wij dan. Denk maar aan de onlangs nieuwe wet van AVG enz. Grootste gedeelte hebben wij hier geen last van. Dit onderdeel vermijden wij al grotendeels. Zolang we kunnen blijven reageren via normale wijze, dan kunnen we ook voorlopig hiermee blijven door gaan. Maar goed, we hebben hier nog een aantal leuke foto’s liggen van onze lepelaars, hier achter ons nog wel.

Langzamerhand zijn wij onze foto’s aan het comprimeren. Normaal gesproken was dit voorheen 85%, vorige logje werd dit 75% en nog de laatste verlaging is dit nu 50% geworden, met behoud van de kwaliteit van onze foto’s. Dit doen wij nu bewust om de laadtijd zo laag mogelijk te blijven houden. Daar hebben wij nu onze programma hiervoor, die nu alles in één keer kan verwerken. Heel handig… Maar laten we even verder gaan met de lepelaars. Hier kwam weer eentje aangevlogen.

De laatste serie foto’s hebben wij voor het laatste bewaard en dit zijn ze dan geworden. De lepelaars verblijven hier helemaal (bijna) afzonderlijk en kunnen hier niet gestoord worden. Ook al gaan hier vlakbij al dat verkeer langs over de A9 route. Daar hebben ze echt geen last van. Zelfs de vliegtuig verkeer vanuit en naar Schiphol niet eens. Ze kijken wel regelmatig omhoog, maar dan zijn er meerdere vogels in de lucht.

De kolonie lepelaars zijn inmiddels ongeveer 60 stuks geworden. Of misschien zelfs meer dan dat! Dit worden straks natuurlijk veel meer, zodra de jonge kuikens zijn.

En overal op een kleine eilandje zijn nu veel meer lepelaars. Op dit moment komen de nieuwe blaadjes uit hun knoppen. Dus… de zicht op de lepelaars zal dan snel minder gaan worden. Dit weten ze namelijk heel goed. Dit zien ze als een soort bescherming voor de jonge kuikens.

Deze lepelaar vloog van de ene naar de andere tak. En dit allemaal in een korte afstanden. Dit was leuk om te zien. Soms ging het ook even fout.

Want… er zijn zoveel takken en dan kunnen ze met hun vleugels even vast komen te zitten.

Maar dit boeit hem helemaal niet… want hij kwam snel weer uit te takken.

Zijn vleugels ging op dat moment heel vaak uit en de leverde mooie plaatjes op voor ons en voor jullie natuurlijk.

Ondertussen zitten wij hier elkaar aan te kijken… yova lijkt wel op een vogelblog aan het worden. Want we hebben de laatste tijd nogal over de vogels. Maar dit is niet zo… want gelukkig hebben wij ook andere dingen te melden/delen met jullie. Maar dit boeit ons namelijk wel. Vooral deze vogel soort.

Dit worden dan bijna laatste beelden vanuit de Liede. Langzamerhand gaan we deze locatie achter ons laten.

Maar het blijft altijd genieten om ze. Zeker omdat we weten dat ze hier niet voor niets zijn gekomen. Want er komt binnenkort (snel dus…) iets mooist uit.

An en toe kwamen hier vanaf de fietspad nieuwe mensen om te kijken naar ze. En zo te zien is het best wel een afstandje. Jullie zien hier ook de sloot liggen. Deze staat in verbinding met de Ringvaart.

Op dit moment was Ferry van plan om weer naar huis te gaan. Op deze foto zien jullie het beter. Er kwamen steeds meer fotografen hier op af.

Aan de overkant lag deze nijlgans op het gras. Deze lag wel heel erg stil. Het leek wel of deze dood was. Maar dit was gelukkig schijn bedrieg. Als jullie hier goed op deze foto bekijken, dan zien jullie aan de zijkanten allemaal jonge veertjes aan deze zijkanten. Dus deze lag hier te broeden.

En plotseling kwam een lepelaar over Ferry heen vliegen. Net of ze dit aan voelden, dat Ferry weer weg ging.

Deze gele paardenbloem groeit op een dikke wilgenboom. Deze is wellicht vorig jaar als een pluizen bolletje hier terecht gekomen.

En dan hier de laatste blik bij de mensen…

We hopen dat jullie van deze foto serie genoten hebben. Vast wel… Tegen de avond de tweede Formule1 race te zien op Ziggo sport zender. Dit blijven we echt volgen. Vorige keer kwam Max op de derde podium plek. Dit is gewoon geweldig goed van hem. De wedstrijd zal deze keer om 17:10 uur gaan starten. We zijn benieuwd hiernaar. Voor de rest gaat het hier met ons goed. Jimmy (onze huiskonijn dus…) had hier lekker los gelopen en hij was echt heel vrolijk geweest. Hij blij en dat zijn wij namelijk ook. Dit deed ons ook met groot plezier om mee te genieten met hem.

Reactie(s) 42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *