Drukke werk zomer vakantie

Ons zomer-vakantie werd een heuse thuiswerk vakantie en dit hadden we te danken aan de slechte weer (drie weken geleden). Veel regen en vooral koud werd het toen. En door corona wilden we gewoon niet weg gaan. We zijn ieder geval weer terug, na de zomerstop! Als eerste moesten we de plafon van de woonkamer en de keuken gaan witten. Dit werd een zwaar klusje, maar is uit eindelijk heel mooi geworden. Nog mooier, toen ie zo was. Daarna zaten we lekker even op onze banken uit te rusten. Ons klusje was toen geklaard! Ferry ontdekte een wit vlekje op de behang. Deze hadden we toen met een speciaal folie (met interne plakband) helemaal afgedekt. Maar dit kon dus gebeuren. Jacqueline zie toen, ach… dat haal ik zo even weg met een vochtig doekje. En inderdaad kreeg Jacqueline deze prima weg! Maar door het schoon maken werd rondom dat witte vlekje, het behang ook goed schoon. En het verschil was toen heel goed te zien! En daar zaten we voor enige tijd tegen aan te kijken. We keken elkaar aan en we hadden toen dezelfde gedachten hierover. Hoelang zit het behang nu op? Vroeg Ferry dit aan Jacqueline. Ze schatte dit zelf zeker 18 jaar! Jullie voelen het al aan komen en op dat moment was het ook nog steeds slecht weer. We gaan behangen!! Dus ons klusje ging weer verder. Nadat wij mooie behang soorten hadden uitgezocht, kregen we deze volgende dag alweer in huis. Ook moesten we allerlei spullen gaan bestellen, zoals kant en klaar behanglijm. Deze hadden we toen 2 X 10 liter bakken gekocht. En nog veel meer… ook moest een behangtafel komen. Dus al dat behang in onze woonkamer werd toen van de muur verwijderd en de meubels moest dan ook verplaatst worden. Een zware klus voor Ferry allemaal. Om dit verhaal af te ronden… kwamen we enkele dagen klaar met de woonkamer en wat is ie mooi geworden! Spulletjes opgeruimd en de meubels weer op hun plekje terug gezet. De behang spullen stonden al klaar in de gang, zodat deze naar de bergruimte (beneden) verplaatst kunnen worden. En daar zaten we weer op onze banken. Nog steeds was het slecht weer daar buiten… Ja, laten we dan maar ook de gang erbij nemen dan! Dan is dit allemaal klaar! Dus toen gingen de de hal ook behangen. Om 9:00 uur begonnen en om 21:30 uur klaar. Dus we waren op die dag de hele dag mee bezig geweest. We konden geen behang meer aan zien! Wat een werk allemaal. We zijn ook niet meer zo jong meer en dat hadden we wel goed gemerkt.

Ons plafon is mooi egaal wit geworden. Maar dat mag ook wel, wat een bak plafon wit kostte ons €110. Maar dit is wel een goede soort!

Ons woonkamer is nu voorzien van 4 verschillende behang soorten. Bovenaan zit ook een mooie gouden rand. Dit past allemaal ook veel beter met de gordijnen uit China. Helaas kun je ze deze hier niet krijgen…

En wanneer je zo ergens opzij tegen aan kijkt, dan zien we ook aparte warme werkjes in. Bijna parelmoer patronen en dit geeft wel een aparte uitstraling. We hebben ook gekozen voor landelijk uitstraling.

Deze grote houten klok past hier ook geweldig goed bij. We zijn er heel blij mee, met deze resultaat.

Dit is een echte hal behang, maar dan ook in landelijk warme kleuren. Dit is allemaal zo straks en naadloos tegen elkaar gezet.

Er zit hier ook bepaalde tructuren te zien in dit behang soorten.

En inmiddels zijn we weer enkele weken verder en Ferry is inmiddels ook weer aan het werk gegaan, sinds 1 week alweer. Het ging allemaal snel voorbij. Een kort en vooral actief vakantie periode voor ons geweest. Maar wel dit keer voor ons goede doel. En zo kunnen we weer een tijdje tegenaan en zo hebben we ook weer meer vrije tijd over. We zijn echter nog niet helemaal klaar, want we willen ook twee lange (van dezelfde gordijn stof uit China) hier aan een nieuwe rails (voor de ramen) gaan hangen. De bestaande rails worden dus ook vervangen door een betere rails. Echt perfect… want we moeten altijd een beetje gaan trekken met de gordijnstokken. En dit voelt ons niet lekker aan. Ook dit komt straks weer goed.

Tijdens al onze werkzaamheden bleef Amber nagenoeg rustig en vooral relax onder ons. Ze vond dit allemaal prima. Ook hebben we één huishoudelijke mededeling voor jullie. Ons oude domein naam skyblog komt is z’n geheel te vervallen. Dit hadden we onlangs opgezegd. Ook hadden we heel wat dingen opgeruimd en we gaan alleen met huidige YOVA verder en meer niet… Want dit is genoeg voor ons beiden. We willen het vooral gezellig proberen te houden, want daar is bloggen dan ook voor. We zijn ook blij jullie weer terug te zien. Echter zitten we momenteel nog in hoogzomer en lang niet iedereen heeft al z’n/haar vakantie gehad. Bij deze alsnog… heel veel plezier gewenst!

Toch rustig aan gaan doen…

We zouden vandaag herstarten, maar achter af bekeken hadden we dit beter nog niet kunnen doen. En dit heeft verschillende redenen voor. We zijn nog niet echt uit gerust. We zijn nog niet echt klaar met onze werkzaamheden en met Jacqueline gaat het niet echt goed. Ze heeft een pijnlijke tennisarm en heeft sinds vandaag een speciaal bandje om der arm en hopelijk gaat dit later beter komen. Dit is nog afwachten. Dit had ze al een tijdje last van. In eerste instantie hadden we deze logje (later) ingetrokken. Maar dit heeft toch geen zin en daarom hebben we besloten deze logje alsnog open te stellen. Zodat jullie nu ook weten waarom dat is. We gaan het ieder geval zeker wat rustiger aan doen.

47 reacties op “Drukke werk zomer vakantie

 1. Dat is wel héél moedig van Jullie !! Het resultaat is he el prachtig en dan is de vermoeienis direct weg he . Dit is toch ook een mooie vakantie in deze rare tijd Groetjes en er komen nog wel “vakantiedagen voor Jullie

  1. Dank je wel en het was ook heel moedig geweest voor ons en dit hadden we eerlijk gezegd nog niet zo bekeken. Maar dit is het wel zo. We zijn blij dat we weer voor aantal jaartjes weer tegenaan kunnen, met ons nieuwe kleedje. Zeker weten… die zullen geheid van komen. Maar die corona mag voor ons NU echt wel ophoepelen! Zodat we met z’n allen weer normaal verder kunnen…

  1. Ach wat leuk om te lezen dat je oudste zoon nu ook twee kittens heeft. Aangezien het twee broertjes, zal dit zeker goed gaan komen met die twee schatjes. We hebben jou knuffel aan Amber door gegeven. Dank je wel voor je complimenten en nog een fijne zondag gewenst.

   Ferry & Jacqueline.

 2. mogge Jacqueline & Ferry
  jullie troffen dus geen mooi vakantie weer
  maar met het weer jullie hadden , was het goed klussen
  het ziet er prima uit , kunnen jullie weer vele jaren mee voor uit
  beterschap wens ik Jacqueline
  groetjes , Karel

  1. Klopt Karel, maar daar tegenover hebben wij ons nieuwe huis weer terug gekregen. We gaan ook ons vloerbedekking in de hal vervangen en dit laten we natuurlijk liever aan een ander over, die veel meer ervaring hebben. Dank je wel voor de beterschap wensen, dit zal voor Jacqueline wel goed doen.

   Groetjes terug van ons.

 3. Jullie hebben er een werkvakantie opzitten en dat kan vermoeiend zijn. Maar het resultaat mag er zijn. Allemaal zo mooi gedaan en in zo’n mooie kleuren en combinaties .Ik zou het zo overnemen voorbij mij thuis.Geniet er nu maar van. 👍👍Het zijn echt geen tijden om ver op vakantie te gaan. Ik blijf ook rustig thuis(al ben ik nog even zoet in het ziekenhuis).Ik snap de mensen niet die nu massaal naar de kust komen terwijl er een grote stijging is van corona!
  Amber ziet er erg tevreden uit.Die zal ook wel blij zijn dat jullie klaar zijn met al die huisvlijt😄

  1. En dit zien wij natuurlijk als een compliment, wat betreft ons nieuwe kleedjes aan de muren. Het was echt heel vermoeiend geweest voor ons. We wilden dit zelf regelen en zeker met de corona tijd. We hadden dit ook laten kunnen doen, maar de klusjes mannen zullen ook hun eigen corona regeltjes hebben en dat wilden we gewoon niet. En achteraf hebben we ook onze centjes in onze zakken gestoken. En ze zijn tegenwoordig ook niet goedkoop meer. Laatst bij een ander gebeurde dit wel en dit had hem €3000 gekost. Hier kwam wel de nieuwe plinten erbij. Zolang de corona heerst, zullen we zeker niet uit gaan. We zien het en lezen hierover, dat de corona hier en daar weer de kop gaat uitsteken en dit vinden wij heel erg jammer. Het is net wat je zelf al zei, dat onze Amber helemaal dik tevreden is met het nieuwe huis, zeg maar en nu krijg ze ook ons volle aandacht en dit vind ze altijd weer prettig.

   Afgelopen 14 juli j.l. hadden we bij jou nog gereageerd, maar deze staat nog steeds in de wacht bij jou. Waarschijnlijk zie jij dit nog niet of je weet hiermee niet te handelen? Of anders zal dit altijd zo blijven namelijk en dat willen we niet hebben.

   Jammer gaat het ook niet zo best in België en eigenlijk loopt dit een beetje uit de hand. We hopen van harte dat dit allemaal goed gaat komen. Hier in Nederland gaat ook langzamerhand de verkeerde kant op. We zullen het niet vreemd op kijken, dat er weer lokale lockdowns zullen krijgen of zelfs het hele land op slot zal gaan.

   Nog een fijne zondag gewenst en dit gaat wel lukken in die prachtige grote tuin bij jullie. Vandaag is het lekker weertje en de rest van de week ook wel.

  1. Dank je wel, maar helaas zit onze “zomervakantie” weer erop. Wat uit eindelijk voor ons een werkvakantie werd geworden en met plezier. Het is afwachten met de elleboog van Jacqueline.

  1. Ja dat was het zeker geweest en het was ook de hoogste tijd voor. Alleen liep alles een beetje uit de hand. Want we zouden toen niet gaan behangen en dit hadden we op het allerlaatste moment besloten, dankzij dat schone vlekje boven de balkon deur bij ons. We genieten nu van ieder momenten van ons huis aankleding en eigenlijk ook van ons nieuwe muur decoraties, maar dan van echt kunst.

 4. Wat is het mooi geworden bij jullie, de vakantie is wel heel goed besteed zo, hier hebben jullie weer jaren plezier van.
  De elleboog moet je echt voorzichtig mee zijn hoor.
  Neem echt je rust hiermee Jacqueline.
  Ik wens jullie nog een mooie tijd met alle veranderingen in huis.
  Groetjes Irma

  1. Dit zal Jacqueline zeker gaan proberen te doen. Ferry houd dit ook goed in de gaten. Ze mag nu even niet reageren en zo min mogelijk achter de PC zitten en vooral geen fysiek werkje verrichten. Hopelijk zal dit straks ook weer beter gaan. We zijn ieder geval klaar met ons huisje en we kunnen weer voor jarenlang tegenaan gaan kijken. Dank je wel voor de lieve boodschappen aan ons.

   Groetjes terug van ons, F&J.

 5. Tjonge, veel werk verricht hoor. Is allemaal wel lekker op geknapt.
  Jacqueline beterschap.
  Ik ga er zelf ook even een tijdje tussen uit. Even een nieuw evenwicht in mijn leven zien te vinden. Blijf wel lezen maar voorlopig niet meer reageren.
  Tot later.

  1. Dank je wel AnneMarie en gelijk heb je. Even de tijd voor je zelf nemen. Groot gelijk en leuk dat je ons evengoed blijft volgen. Blogpauze kan tegenwoordig ook erg belangrijk zijn. Heel veel sterkte gewenst, wat het ook mag zijn… We zullen aan je blijven denken.

 6. Jullie hebben eigenlijk het hele huis bijna onder handen genomen
  En het is allemaal goed gelukt, aan de foto’s te zien toch.
  Rust nog maar goed uit met die tennis elleboog, zo dat je er geen blijvend letsel aan overhoud.

  1. Ja, di kun je zeker wel zo zeggen… bijna de hele huis! We kunnen nu zelf ook bijna niet voorstellen, maar dit is echt gebeurd allemaal. Het is zeker goed gelukt en daar zijn we wel blij mee. Jacqueline moet van Ferry ieder geval rust nemen en voorlopig geen acties gaan ondernemen. Dus dit gaan we komende tijd eens rustig bekijken hoe dit verder gaat ontwikkelen.

 7. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Jullie zijn goed druk geweest dus met meer klussen dan gepland. Even behangen doe je ook niet zomaar. Hier hebben we de muren niet behangen maar kleurtjes erop. Alleen boven hebben we behang. Scheelt een berg klussen in ieder geval en verf op de muur is net zo mooi.
  Beterschap voor Jacqueline! en een fijne maandag.

  1. Ook een goedemorgen John, nee… dit klopt ook wel. Behangen doe je niet eventjes zomaar en het was ook een hele klusje geweest, naast het plafon witten. Maar we kunnen ieder geval weer voor een tijdje tegenaan. Met al die kleurtjes (zonder behang dus…) lijk ons ook wel gezellig bij jou. Dank je wel… en het is nog steeds niet goed met Jacqueline. Dit kan enige tijd gaan duren, denken we zo zelf.

   Ook een fijne maandag gewenst. Het is prachtig mooi weertje!

 8. Mensenkinderen, hemeltjelief… wat een werk en bovenal wat een moed hebben jullie zeg!

  Ik draag nooit een pet maar als ik dat wel zou doen zou ik die nu dubbel en dwars afnemen hoor.

  Mochten jullie goed uitgerust zijn en nog zin aan zo’n klus hebben… zijn jullie hier van harte welkom

 9. Ha jullie blog was niet te vinden maar nu wel
  Een mooie bezigheid en nu in de ruststand voor de tennisarm want dat is pijnlijk (weet ik uit eigen ervaring) Tennis niet maar had het 2 x met een tussenpose van 3 maanden.
  Maar na de laatste met medicatie er geheel van genezen.
  Beterschap en nu genieten
  Wel jammer dat Ferry nu alweer aan het werk moet…zonder echt vakantie!
  Groetjes

  1. Gelukkig heb je ons weer terug gevonden via ons vertrouwde domein naam yova.nl en skyblog.nl bestaat inmiddels niet meer. We zijn blij dat we gelukkig ons oude domein naam weer in ons handen hebben kunnen regelen. Het wil nog steeds niet echt lukken met haar tennisarm bij Jacqueline. Het is nog steeds pijnlijk. Ze doet er alles aan om rust te houden. Wij genieten ons enorm van ons nieuwe jasje in ons huis. We hebben nog meer plannen… en daar zijn we vandaag ook al mee bezig geweest. Althans… Ferry dan. Nu hebben we een lange weekend voor de boeg, sinds vandaag… ook wel lekker.

   Groetjes terug van ons beiden.

 10. Hallo Lieve Jacqueline en Ferry,
  Jullie hebben een berg werk verzet zeg.
  Heeft vast wat zweetdruppeltjes gekost.
  Maar het ziet er nu dan ook schitterend uit.
  Dan heb je nu wel even rust nodig ja.
  Hopelijk is Jacqueline haar arm al wat beter?
  Geniet nog een poosje van wat rust, en met dat oprukkende virus beter thuis.
  Dikke knuffel en liefs Marianne

  1. Goedemorgen Marianne,

   Het wil nog steeds niet lekker gaan met Jacqueline. Ze heeft nu totale rust nodig en kan ze momenteel niet bloggen. We doen het altijd samen en vandaar dat alles zo’n beetje “stil” ligt. Uiteindelijk zal dit weer goed komen, daar gaan we wel weer vanuit. Ja, we hadden veel werkje verricht… vooral voor mij dus. En nog steeds… Afgelopen dagen zijn we ook ons kleine balkon een tuin uitstraling om te bouwen. Zo staat er nu een nieuwe zware schutting en is 2 keren gebeitst met een creder rood kleurtje. Dit is ons vast kleurtje overigens. Ook wordt het balkonnetje (aan de andere kant dus) ook aangekleed. Dit gaat zeker goed komen. Gisteren hebben twee grote ramen nieuwe overgordijn rails gekregen en dit loopt nu echt heel soepel allemaal. Wat een verandering zeg! Dit hadden we veel eerder moeten doen. Maar dit is ook allemaal veranderd, met nieuwe snufjes zeg maar. Ook hebben we hier twee smalle en lange ramen en deze krijgt binnenkort ook hun eigen rails en dezelfde overgordijnen en in dit geval uit China gekomen. Dit is echt hier niet te krijgen. Ze hebben hier altijd van die saaie stoffen. Maar goed… We hopen binnenkort weer normaal te kunnen bloggen. Het is nu een beetje down. Ik zal hier en daar een beetje bij gaan werken en verder niets. Ieder geval wensen we je een heel fijn weekend toe.

   Groetjes van Ferry.

 11. Ik wil Jacqueline heel veel beterschap wensen, wat naar nu problemen met de gezondheid, het is al zo’n moeilijke tijd met die corona, vakantie is ook niet wat het geweest is, wat eigenlijk nog wel, doe het maar rustig aan, gezondheid is belangrijker dan een blog.

  Ik las van je plafond witsel €110 voor een emmer witsel, wat is dat duur geworden
  Verder mooi behang en knap dat jullie dat allemaal zelf doen !

  Groetjes en nogmaals heel veel beterschap, Bram

  1. Klopt, vooral in deze tijd. Dit maakt allemaal zo moeilijk… Jacqueline moet nu wat rustig aan gaan doen. Maar dit komt wel goed, met haar rust. Klopt, dit is echt duur geworden allemaal. Maar we wilden iets goeds hebben tegen de plafon en geen rommel. We hadden dit allemaal zelf kunnen doen, vooral voor mij (Ferry dus). Later gaan we ook de slaapkamers behangen. Nieuwe behangen zijn al binnen. Maar dit stellen we voorlopig even uit.

   Dank je wel Bram en groetjes van ons, Ferry & Jacqueline.

 12. Het ziet er allemaal weer heel mooi uit en ik wil hierbij ook Jacqueline veel beterschap wensen en rust geneest een hoop en soms is dit dan ook echt nodig. Sorry kon niet eerder reageren want het was hier ook wat druk met van alles en nog wat en nog. Maar ik probeer altijd wel later een blog te bezoeken van mijn volgers en vrienden die steeds trouw reageren. Wens jullie beiden heel veel goeds en liefs toe.

  1. Dank je wel voor je beterschap wensen. Dit doet voor Jacqueline zeker goed. Met rust moet dit wel weer goed gaan komen, daar hopen we dan maar van op. Even naar de huisarts toe gaan is ook niet alles meer in deze periode.

   Lieve groetjes terug, Ferry & Jacqueline.

  1. Wij eigenlijk ook wel, maar het is niet anders helaas… Maar komt weer goed. Ja, hij is echt heel mooi geworden. Dank je wel en leuk dat je hem ook mooi vind.

   Groetjes terug, Ferry & Jacqueline.

  1. Hallo J & F,
   Wat een werk in de vakantie. Een echte werkvakantie. Maar het resultaat mag er zijn!! Heel mooi!
   Ik wil Jacqueline heel veel beterschap wensen. Hopelijk helpt het om rust te nemen en kunnen jullie over een poosje weer lekker samen aan de blog werken.
   Knuffel voor Amber en groetjes van Jenny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *