Dorre Dordrecht

Wat een weer hé? Maar wel erg heerlijk… zeker wanneer men vakantie hebben. Eindelijk een recent foto verslag van ons over… jawel, we gingen gisteren naar dorre Dordrecht. Het werd 27 á 28 graden. En dit zijn nou net de aan genaamde temperaturen die men kan hebben. Om 10 voor half 10 vertrokken wij hier in Haarlem naar Dordrecht. We stapten (zoals gewoonlijk…) met de trein richting station Haarlem. Dus we moesten een stukje terug, om over te kunnen stappen. Het had ook andersom gekund, maar dan zouden wij 3 keer over moeten stappen en dit vonden wij wat minder.

Onderweg kwamen we van alles tegen. Opvallend was wel dat de velden nogal geel/bruin zijn geworden i.p.v. groen. De droogte in Nederland heeft goed toegeslagen. Maar dit wordt de komende weken alsmaar erger… De foto hierboven had Ferry uit een rijdende trein genomen en dat was in de buurt van Leiden.

Na een ritje van anderhalf uur kwamen we eindelijk in Dordrecht aan en dit is dan de station van Dordrecht. Nooit waren we hier eerder geweest.

We wilden al een tijdje graag hier naar toe. Na de tv-beelden (van enkele jaren geleden alweer…) gekeken te hebben van Sinterklaas intocht.

We liepen toen richting het centrum. De borden zijn hier wel goed aangegeven. En wij geloofden gewoon op die aanwijsborden. Als eerste zagen we dit fraaie huis staan.

En dit is wel een grote huis en met dat huis ben je de hele dag wel bezig met het huishouden.

Er staan hier veel bomen en we keken op de grond en er lagen veel boomstam vellen op de grond. Door de droogte laten deze bomen te snel hun vellen los. Zelfs bladeren…

Wanneer we ergens op locatie onbekend zijn, zoals hier bij Dordrecht… dan zoek wel altijd een herkenbaar plekje. Iets wat vooral hoog staat en dit werden deze twee oranje vlaggen. Zo konden we makkelijk de weg terug vinden.

Even later gingen we hier de brug over en we zagen veel meeuwen en duiven.

Jullie kunnen hier ook zien dat alles verdort is door de droogte. Maar daar hebben de vogels gewoon maling aan.

Maar dit kon niet anders, want ze werden namelijk gevoerd door iemand.

Er staan hier wel opvallende gebouwen, panden en huizen.

En hier kwamen we bijna het centrum van Dordrecht binnen.

En ja hoor… en hier kwamen we binnen aangelopen. Dit zagen we aan de winkels. In het begin was het hier best wel rustig. Hier aan de linkerkant staat de C&A winkel en hier had Jacqueline mooie zomerbroek gekocht.

Hier staat een kerktoren met opvallende rood en witte kleuren en dit zijn hier ook de kleuren van de vlag.

We gingen hier verder het centrum in. En hier werd het drukker… maar dit is normaal in zo’n winkel straat. Volgende keer gaan we verder… Echt waar… we hadden gisteren naar ons zin gehad. Waarom dan? Ja… blijven volgen! Nog een fijne warme week gewenst en wij gaan ondertussen verder vakantie vieren en dit gaat nog steeds goed! Overigens nog op ons vorige logje terug te komen. Elisabeth had heel goed geraden! Er waren inderdaad 7 grutjes (Meerkoetjes). Heel goed geteld, aan de hand van dat filmpje natuurlijk.

Reactie(s) 35

 • Voor u ook nog een prettige zondag gewenst. Knappe foto’s!

 • Leuke en gezellige foto’s hoor, Dordrecht heeft mooie plekjes. 3 keer overstappen is wel een beetje veel hè? Hier ia alles ook dor en het gras geel, of dat ooit nog goed komt?

 • Mooie uitstap met de trein enkel dat overstappen is niet zo leutig denk ik Dorre grassen zijn er hier ook el te vinden hoor Warme groetjes

 • Wat een mooie stad, ik ben er nooit geweest, maar ik geniet van de foto’s. Heerlijk een nieuwe broek, nou geniet maar lekker verder van jullie welverdiende vakantie.

 • Winkelen en dat met deze temperaturen…moet er niet aan denken…
  Maar goed hier in het zuiden is het ook een paar graden warmer
  Groetjes

 • Goeiemiddag J & F,
  Ik kom eens een keer in de middag langs want was aan mijn blog bezig en zag in jullie reactie dat er hier alo een update stond. Dorre Dordrecht. Leuk gevonden. Het is inderdaad behoorlijk droog en dor overal. We zullen het er mee moeten doen. Als het eenmaal weer gaat regenen komt alles weer goed.
  Een mooie stad zo te zien. Ik kom er alleen langs als ik naar boven reis, en zelfs dat hoeft tegenwoordig niet meer. Als ik zo jullie mooie fotoverslag zie zouden we er beslist eens een keer heen moeten. En al wordt het nog warmer, volop genieten! Ik kan er iig erg goed tegen.
  Fijne dag nog

 • Hallo vakantiegangers, Het weer is er goed voor om erop uit te trekken maar niet om te winkelen voor mij hoor. Maar mooie zomerbroek nooit weg want alles kleeft met deze warmte snel en dan ook snel al weer een volle wasmachine. Dordrecht heeft heel veel mooie verhalen. Maar bezit ook vele monumenten en willen jullie afkoelen dan is de haven een heerlijke omgeving hoor. Mooie fotoserie al gemaakt en kijk uit naar het vervolg van jullie vakantie trips en uitjes. Vakantie groeten vanuit De Biesbosch waar wij ons nu bevinden voor aantal dagen. Heerlijk de natuur in en als het nodig is weer de voetjes koelen in vele wateren hier. Groetjes, Tine. Voor jullie alvast een mooie foto vanuit hier.

 • ha die Yova
  allereerst dank voor het moois in mijn BG
  Dordrecht is een schitterende stad om te bezoeken , ik wandelde daar onlangs ook nog doorheen , al had ik geen oog voor die winkels hihi
  ja er staan juweeltjes van huizen , heb je wel een zeer goede stofzuiger nodig hoor :0
  wat ik hier zag , ziet er mooi uit , kijk uit naar het vervolg
  fijne middag groet

 • Heel bekend Dordrecht ik woon aan de overkant en als het kan moet je wel langs de havens gaan en rondom de grote kerk daar word het pas mooi en interessant Jaqueline en Ferry en al de kleine straatjes met de leuke pandjes Dordrecht is een hele oude stad en heel mooi en fotogeniek
  hier een linkje van mijn website hier staan onder elkaar een serie foto’s van Dordrecht kijk uit naar jullie nieuwe foto’s van Dordrecht https://jannysphotonews.weebly.com/dordrecht-en-lensbaby-fotos.html

  • Kijk eens aan… Dordrecht is voor jou helemaal bekend en zeker met deze zulke foto’s (en later wat filmpjes…) bij ons. We hebben zojuist jouw prachtige foto’s bekeken via jouw genoemde linkje. En inderdaad is voor ons nu allemaal bekende beelden geworden. Dit zullen we zeker niet snel meer vergeten. Ieder geval gaat het straks heel leuk worden met ons foto verslag. Lekker spannend allemaal weer… We vinden het altijd erg leuk met iemand over te kunnen praten over dit soort dingen. Dit komt heel vaak voor ook. Dus… even geduld nog! yes

 • Als ik op de foto’s afga blijkt Dordrecht een gezellige stad te zijn.
  Mooie foto’s van speciale huizen en gebouwen.
  Ik kijk uit naar het vervolg.

 • Haha ik had dus de Meerkoetjes echt goed geteld .Ja het is echt mooi weer al is het wel erg jammer dat alles verdroogd maar ja ook dat is nu eenmaal de natuur. Een leuk stationnetje is dat in Dordrecht ,ik ben er nog nooit geweest .Het lijkt me zeker een heel mooie stad als ik jullie foto’s zo zie .Geniet maar lekker van jullie vakantie
  Lieve groetjes Elisabeth

 • O wat leuk! Ik heb er nog even geen tijd voor maar ik ga straks de foto’s bekijken. Dordrecht is een fascinerende oude stad. Maar ik wou eerst zeggen dat ik zeker wel zin heb in een ijsje! Mokkaijs natuurlijk Mjammie…..
  Hou het hoofd maar koel hè Jacqueline (en Ferry!).

 • Mooie stad hoor Dordrecht, hier begint ook alles te verdorren.

 • Het is prachtig weer, maar de natuur heeft het er erg zwaar mee.
  In de ochtend uren is het minder warm dan in de middag.
  het station van Dordrecht is een mooi gebouw.
  Er valt genoeg te zien en te ontdekken, de meeuwen en duiven pikken overal wel eten weg. Hans

 • Ik geloof dat jullie best wel hebben genoten van de stad Dordrecht. Jullie hebben een mooi blog van gemaakt!
  Leuk en mooie foto’s…
  Lieve genietgroetjes, Anna 😃

 • He… Dordt, bij de schapenkoppen, dat is leuk. Ik ben er veel geweest in mijn leven. Familie en zo. En volgende week ga ik er ook heen, maar dat is om met de boot naar Rotterdam te gaan. Daar heb ik dan ook wel weer zin in. Ik kijk uit naar jullie vervolg.

  Love as always
  Di Mario cool

 • mogge Yova
  ja we hebben eten en drinken nodig , dus af en toe ff om een boodschap , ik combineer dat aanstonds weer met een rondje fietsen , en verder houd ik mijn gemak
  jullie keken het autoracen , ik het wielrennen , zo heeft een ieder zijn voorkeur
  jullie hebben vakantie en willen wel weer een dagje er op uit , maar wat je al zegt , het is bijna echt te warm daar voor , maar ik ben er van overtuigd dat jullie er wel uit komen
  ja is het geen pracht die lieve beestjes samen in de pps hihi
  houd het hoofd koel en geniet de dag
  groetjes

 • brengt hele mooie herinneringen mee voor mij
  dordrecth deed ik met mijn zusje zaliger
  en een typerend ding voor mij althans in dordrecht
  is de giraffe daar maakten we hele leuke plaatjes
  fijne dag xxx

 • Mooie en gezellige stad Dordrecht. Jullie hebben prachtig weer. Geniet maar van jullie vakantie.
  groetjes
  lia.

 • Goede morgen J & F wat vreemd dat ik kennelijk mijn reacties niet heb verzonden, of zou dat ergens een storing zijn geweest? Nu hoop ik dat dit wel doorkomt, ik wens jullie een fijne maandag toe.

  • Ook een goede morgen, dit vinden wij wel erg vreemd. We hadden geen storing gehad of zo en nu zien we je ook op onze log gegevens dat je zonet hier binnen was gekomen om te reageren en dit hadden we afgelopen periode niet meer gezien. Maar ieder geval ben je nu wel door gekomen… Jij ook fijne maandag gewenst. PS: leuke reactie over deze logje overigens.

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline en een fijne nieuwe week gewenst.
  Wat een mooie reportage van het dorre Dordrecht, ooit waren we er ook en hebben er zelfs overnacht, wat een mooie stad is het hé. Jullie konden er knappe foto’s schieten en ik ben blij dat jullie er blijkbaar ondanks het toch wel heel warme weer, van genoten hebben! Fijne vakantie verder hé…

 • een leuk logje van het dorre Dordrecht,..

  vorig jaar ben ik er ook geweest, maar toen viel het water met bakken uit de hemel….

  ik kijk al uit naar het vervolg

  groeten

 • Wat een gezellige dag was dat, Ik kan het me me helemal voorstellen.
  Ondanks de warmte een echt uitje.

 • Kwam nog even kijken hoe het gaat met jullie, warm he? Nog even genoten van al die mooie foto’s. Hartelijke groet!

 • Hallo Hallo! Hier ben ik dan terug. Het gaat alsmaar beter en de zin om te komen lezen is er weer! Ik wens jullie een fijne vakantie toe en ondertussen ga ik hier zachtjes aan wat bijlezen!!

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Genieten jullie een beetje van de vakantie? Wat een vraag hé, natuurlijk doen jullie dat! Hopelijk zijn die ruggen van jullie nu weer helemaal genezen zodat jullie er volop op uit kunnen trekken…

  • We kregen deze reactie net binnen, terwijl wij bezig waren met ons nieuwe logje. Nou, dit is niet zo’n gekke vraag aan ons. Eerlijk gezegd hebben wij onze vakantie tijdelijk onderbroken i.v.m. de hitte. Dit is niet normaal meer… en vooral niet zo leuk. Af en toe hebben wij nog een beetje last van onze ruggen. De ene dag erger dan de andere dag, vooral in de ochtend. Dus we moeten allemaal onze hoofdjes koel houden de komende dagen… dash

 • Dat geel/bruin is herkenbaar. Jullie foto’s tonen mooi hoe heet het momenteel wel is in onze contreien. Ik ben net terug uit Londen en logeerde dicht bij Parliament Square. Het anders zo groene gazon was er geel en stoffig en had het karakter van een woestijn. Daar loopt natuurlijk dagelijks heel veel volk rond.
  Daar in jullie foto’s ook veel volk precies.

 • heerlijk vertoeven aan het water, dat zou ik doen als ik een vogel was
  jullie genieten zo lekker samen een genot om naar te kijken,
  xxx

 • Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  jullie hebben ook echt fantastisch weer met de vakantie Wij hadden dat ook maar dat wisten jullie al natuurlijk. Wij waren naar de Biesbosch geweest en ook daar was heel veel dor en droog. Bij sommige bomen leek het wel of de herfst was aangekomen qua kleuren.
  Jullie zijn naar Dordrecht geweest . Wij zijn daar nog nooit geweest dus is dit een mooi begin om het stadje te leren kennen Mooie gebouwen en torentjes. ook de natuur alten jullie zien met de mooie grote boom die helaas al aan het vervellen is, de meeuwen en het straatbeeld. Zo heb ik ook weer even een idee van een stukje Dordrecht.
  Lieve groetjes, Helma

 • Wat een leuk verslag over jullie Dordrechttrip! Ik herken van alles van de foto’s aangezien ik er vaker kom. Het grote huis vlakbij het station bijv. De platanen laten massaal hun schors los.. en dor is het niet alleen in Dordrecht.. maar in heel het land.
  Groetjes van Jenny.

 • Leuk dat jullie in Dordrecht zijn geweest! Ik ben er zelf nog nooit geweest maar ik hoor er de laatste tijd wel veel enthousiaste verhalen over dus misschien toch maar eens die kant opgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *