Donkere dagen voor ons…

Lieve blogvrienden, eindelijk weer een logje van ons. Het was weer een tijdje geleden en we hebben helaas heel erg slecht nieuws. We liepen al een hele tijd mee hiermee, met onze ouders. Vader heeft alzheimer met vele ziektes en met onze moeder gaat het ook niet lekker meer. Ze krijgt binnenkort haar MRI scan voor de benen. Maar het aller slechte nieuws kregen we enkele weken geleden te horen over onze lieve broer André. Het is uitgezaaid…

We hebben nu even de tijd hiervoor om een logje te plaatsen over de toestanden op dit moment. Het zijn donkere dagen voor ons… voor de hele familie. Deze keer is het helaas goed raak met onze broer André. Het begon toen allemaal met agressieve melanoom. Dit werd toen verwijderd. Ongeveer twee weken geleden kreeg André bij z’n borststreek plotseling 5 bultjes. Ongeveer 2 maanden geleden had hij nog een onderzoek gehad van dermatoloog en toen was nog niets aan de hand geweest. Zo snel kan het allemaal in z’n lichaam gaan. Twee van de bultjes werd toen weg gesneden en opgestuurd voor de onderzoek. De uitslag kregen we toen te horen dat het uitgezaaid is. En dit kwam toen heel hard aan! En in paar dagen tijd zijn er weer 3 nieuwe bultjes erbij gekomen, dus totaal 8 bultjes, waarvan 1 onderhuids.

André kreeg allerlei onderzoekingen en dit moest zo snel mogelijk weg gehaald worden. Om het verhaal een beetje kort te houden en de conclusie hiervan is dat hij aanstaand maandag wordt geopereerd. Z’n hele borst wordt geamputeerd, zoals dit heet. Een zware operatie. Vlak daaronder werd hij al eerder geopereerd en toen werden 2 schilwachters en 24 lymfklieren verwijderd. De laatste werd toen goed bevonden.

Nu heeft hij kankercellen in z’n bloed banen. Hij komt net van het ziekenhuizen van Haarlem Noord en het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp. Hij kreeg vandaag te horen dat hij een dikke pech heeft en dat hij zelfs na de grote ingreep aankomende maandag, zelfs allemaal onzekerheid zal blijven bestaan. Niemand weet wat de kankercellen in z’n lichaam z’n weg zal gaan vervolgen. Wel heeft hij een pluspuntje. Afgelopen week kreeg hij eerder een pet scan en daaruit is gebleken dat het niet uitgezaaid is op z’n organen. Dit onderdeel is uiterst van belang! Of anders hadden ze hem wellicht opgegeven. Daar moeten we niet aan denken! Hij is overigens 58 jaar.

De foto’s zijn genomen toen het net donker werd… en daarom ook gepast voor ons. De zon ondergang was toen heel erg mooi geweest. De zo’n was toen (uniek) erg groot op die dag.

De komende week worden ieder geval zware tijden. Ferry heeft spoed vrij genomen, om z’n broer bij te staan. De nazorg kan ook erg ingrijpend voor ons allemaal zijn. Helaas hebben wij die ervaring al eerder ondervonden en die was niet zo gunstig geweest. Ferry wordt dan als het ware een mantelzorger de komende weken. Ook voor de ouders, want dit verloopt nog steeds niet goed allemaal. Dit is zwaar voor ons allemaal, als we zo even mogen uitdrukken op deze logje.

Nu weten jullie zo’n beetje wat er aan de hand is met ons. En waardoor we plotseling niet zo actief waren en nog steeds! Want alle aandacht van ons gaan natuurlijk weer naar hun toe. Dit valt voor ons echt niet mee. Het gevecht tegen kanker gaat beginnen. Voor André natuurlijk… maar ook voor ons allemaal!

Ook hebben wij een leuk berichtje te melden. Afgelopen 21 mei j.l. vloog onze koolmeesjes uit. Zie vorige logje nog! Wat denken jullie nu? Enkele dagen later kwamen de ouders weer terug op onze balkon en ze zijn begonnen met hun tweede nestje! Op dit moment z’n ze aan het broeden. Op hun oude nestje zijn ze voor het eerst voor de tweede keer aan de slag gegaan. Dus we krijgen straks opnieuw jonge koolmeesjes op onze balkon en als het allemaal goed gaat, zullen zij later hier bij ons ook uitvliegen. We weten dat dit zeer uniek is en daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Lieve blogvrienden, houd alstublieft een beetje rekening mee met onze problemen. De komende tijden zullen we niet echt actief zijn op onze blog en elders. Onze hoofd staat daar helemaal niet bij. Gelukkig hebben wij nu even de tijd voor genomen om deze logje te kunnen plaatsen.

Reactie(s) 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *