Dierentuin Artis Amsterdam

Eindelijk weer een serie logjes over de dierentuin Artis in Amsterdam. Natuurlijk één van de bekendste van Nederland. Maar helaas niet de mooiste… toch was er hoop te zien. Ook nieuwe onderdelen zijn er bij gekomen. Als eerste zagen we kamelen en lama’s.

Maar bij de ingang zagen we dit fraaie fietswagen staan. Wel apart om te zien bij een dierentuin als Artis. Gelukkig konden we hier gewoon lekker door lopen, want we hadden onze intree kaarten online besteld. Druk was het toen zeker niet en dit is ook wel eens lekker.

Niet alleen kamelen, lama’s zijn hier te zien. Ook ezels… en dit zijn wel fraaie ezels. Deze kamelen laggen lekker op de grond te luieren.

Zelfs elandherten zijn er en die grote “koeien” daarachter. We kunnen even niet snel de namen vinden. Maar kijk die grote hoorns eens!

Deze ezels hebben ook strepen op hun poten en dit is volgens ons wel bijzonder. Er was toen zeker een zebra in de buurt geweest, ha ha…

Lekker zoeken naar voedsel. Maar die was er op dat moment nog niet te veel van terug te zien. Hun voedertijd zal pas later op die dag van komen.

Het zonnetje scheen op die dag en lekker languit… wel in de schaduw. De dieren weten dit precies goed terug te vinden. Het was zo’n 24 graden op die dag geweest.

Hier nog een foto genomen, beetje van opzij. Want ze lagen met hun rug naar ons toe.

De bezoekers vonden het ook leuk naar de kamelen te kijken. Helaas een kort logje, want we hadden niet zoveel tijd meer over. Maar dit gaan we de volgende keer zeker goed maken met jullie. Komt goed allemaal… slecht weertje op dit moment op de laatste dag van de maand januari 2018.

Reactie(s) 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *