Dierentuin Artis Amsterdam

Eindelijk weer een serie logjes over de dierentuin Artis in Amsterdam. Natuurlijk één van de bekendste van Nederland. Maar helaas niet de mooiste… toch was er hoop te zien. Ook nieuwe onderdelen zijn er bij gekomen. Als eerste zagen we kamelen en lama’s.

Maar bij de ingang zagen we dit fraaie fietswagen staan. Wel apart om te zien bij een dierentuin als Artis. Gelukkig konden we hier gewoon lekker door lopen, want we hadden onze intree kaarten online besteld. Druk was het toen zeker niet en dit is ook wel eens lekker.

Niet alleen kamelen, lama’s zijn hier te zien. Ook ezels… en dit zijn wel fraaie ezels. Deze kamelen laggen lekker op de grond te luieren.

Zelfs elandherten zijn er en die grote “koeien” daarachter. We kunnen even niet snel de namen vinden. Maar kijk die grote hoorns eens!

Deze ezels hebben ook strepen op hun poten en dit is volgens ons wel bijzonder. Er was toen zeker een zebra in de buurt geweest, ha ha…

Lekker zoeken naar voedsel. Maar die was er op dat moment nog niet te veel van terug te zien. Hun voedertijd zal pas later op die dag van komen.

Het zonnetje scheen op die dag en lekker languit… wel in de schaduw. De dieren weten dit precies goed terug te vinden. Het was zo’n 24 graden op die dag geweest.

Hier nog een foto genomen, beetje van opzij. Want ze lagen met hun rug naar ons toe.

De bezoekers vonden het ook leuk naar de kamelen te kijken. Helaas een kort logje, want we hadden niet zoveel tijd meer over. Maar dit gaan we de volgende keer zeker goed maken met jullie. Komt goed allemaal… slecht weertje op dit moment op de laatste dag van de maand januari 2018.

39 reactie(s) op “Dierentuin Artis Amsterdam

 1. Ik heb een zwak voor ezeltjes. Ik vind ze zo’n lieve kop hebben. Ik ben met de kleinkinderen vaak in Artis geweest. Ik ging speciaal voor de vlindertuin en die viel ook erg tegen, weinig vlinders. Het stormt hier en regen geen weer om lekker te wandelen.
  lieve groetjes
  lia

 2. Mooi hoor jullie foto’s en wat grappig die ezel .Ooit eens in Artis geweest maar dat was op schoolreis dus heel lang geleden .Zo fijn om jullie mooie foto’s nu weer heel scherp te kunnen zien ,zo geniet ik extra !
  Lieve groetjes Elisabeth

 3. ha die Yova
  in Artis kwam ik als kind vaak , spreek ik over de jaren “50 , toen was het de mooiste van het land , zo niet van de wereld hihi
  Amsterdam blijft dat ook voor mij , al ben ik er al ff weg :
  fijn dat jullie een fijne dag hadden en niet te druk
  dat is precies wat je zegt bij mij , in ons landje is zo veel moois te zien
  fijne avond groet

 4. Ik was nog nooit in Artis. Wij gingen als kind en ook later naar de Zoo van Antwerpen. Ondertussen is er daar al veel veranderd. Mooier en ook diervriendelijker.
  Het zijn mooie foto’s en ze hebben daar wel veel dieren die zo vredig samen liggen te genieten van het zonnetje! Verelden jaar was ik in de Zoo en de giraffen en olifanten trokken ieders aandacht

  1. Wauw! En dit is inderdaad een hele grote foto geworden en dit geeft helemaal niet hoor. En zo te zien werd er toen flink gebouwd in de dierentuin? Dank je wel voor het delen van je foto en dit vinden wij altijd erg leuk!

 5. Mooi verslag en foto’s van de dieren in Artis Jacqueline & Ferry .
  Zelf ben ik daar nog nooit geweest, wel in ander dieren tuinen
  leuk dat ik via dit blog en de foto’s toch het park een keer kan zien
  Groetjes, Bram

  1. Een baby olifantje en dit is altijd leuk om naar te kijken, zeker wanneer ze aan de waterkant komen. Dan kunnen ze heel leuk met hun slurf en water spelen. Dank je wel voor het delen van je leuk foto met ons en anderen!

   1. Foto is ondanks verkleining toch nog erg groot uitgevallen op jullie blog
    leuk dat je dit waardeert, zal in het vervolg proberen nog meer te verkleinen als ik een plaatje bij jullie plaats

    Groet, Bram

 6. Goede morgen J & F , Jarenlang ben ik elke dag langs Artis gefietst en ik ben er nooit binnen geweest. Hetzelfde met het Rijksmuseum, toen ik met mijn man samen was woonden we in Zuid en toen fietste ik elke dag onder het museum door en ook daar ben ik nooit binnen geweest, schande natuurlijk in allebei de gevallen. Maar van Artis hebben jullie dan de foto’s laten zien. Dan kan ik er alsnog van genieten.

  1. Alleen het woord “het Rijksmuseum” al, zegt al genoeg dat deze museum één van de beroemdste is en we zijn eerlijk gezegd ook nog nooit naar binnen geweest. Terwijl de toeristen uit het buitenland dit vaak wel doen. Misschien dat we dit ooit nog eens gaan doen, weten we nog niet. Er waren plannen geweest om Artis ZOO uit Amsterdam te krijgen of zelfs helemaal op te doeken. De locatie schijnt klein te zijn. Maar sommige plekken zoals de giraffen, hebben weer meer ruimte gekregen. De indeling van de dierentuin is grotendeels aangepast. Misschien blijft Artis ZOO dan toch wel in Amsterdam? Dit weten we ook nog niet. Wel ergens gelezen…

 7. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Kort zou is dit logje niet willen noemen, wat een uitgebreide en mooie serie foto’s maakte je van Artis!
  Voor jullie:

  IN DE DIERENTUIN

  Wees welkom hier bij ons in Holland Zoo,
  een dierentuin vol herrie en spektakel,
  gegrom, geblaf, gehinnik en gekakel;
  soms gaat het er behoorlijk wild aan toe.

  De kwestie is: wie heeft de grootste bek?
  De papegaai schreeuwt onzin van de daken,
  het aapje loopt een ander zwart te maken
  en ijdeltuit giraf kletst uit zijn nek.

  De wasbeer heeft zijn centjes witgewassen,
  de plasbeer is al drie keer wezen plassen
  en smeekt om luiers bij het ijskonijn.

  Hier neuken zelfs de olifanten mieren.
  Wees welkom en geniet van al die dieren
  en zie waarin een klein land klein kan zijn.
  © Rikkert
  *wink, big smile*

 8. Ha Jacqueline & Ferry! Allereerst dankjewel voor je bezoekje! Ja leuk hè dat het allemaal mooi samenvalt, het gedicht en buiten de blauwe maan Ach ja en Luna, die heeft gewoon haar handen vol he, aan ziektes en natuurlijk ook nog soms aan haar creatieve bezigheden. Maar het is jammer ja , dat we haar zo weinig zien.
  Wat leuk, Artis! Ook voor mij een mooie jeugdherinnering. Volgens mij ben ik daar geweest in 1973 Dat weet ik nog door de muziek die we hadden in dat jaar. Abba had toen zijn allereerste hitje! Ik herinner me niet dat de hokken en zo toen klein waren; maar ja, ik weet wel dat alle (andere?) dierentuinen flink gewerkt hebben aan het uitbreiden van de ruimte voor de dieren. Dus als zij dat niet genoeg hebben gedaan, blijven ze achter…
  Je kunt ook wel zien dat er veel , en veel verschillende soorten, dieren dicht bij elkaar leven. Misschien iets teveel.

  Maar het blijven allemaal interessante en soms leuke dieren In ieder geval op jullie foto’s!

  Slim om die kaarten alvast online te kopen! Dat is wel handig hè van het internet?
  Liefs en groetjes!

  1. We hadden vandaag enkele reacties achter gelaten bij punt nl. Helaas kwamen we niet door heen. Of anders gezegd, we werden door de spamfilter van punt nl tegen gehouden. Wij weten ook niet waarom. We hopen dat dit opgelost gaat worden of misschien dat we handmatig aangenomen moet worden? En toch werkt dit daarna vervolgens weer niet meer. Heel vreemd bij punt nl en we hopen dat dit niet een blijvend probleem wordt voor ons. Of anders kunnen we gewoon niet meer reageren bij punt nl. Dit zou dan wel erg spijtig zijn. Willen je dit svp na kijken voor ons? Super bedankt!

 9. Dag Ferry en Jacqueline.
  Hopelijk hebben jullie geen al te slechte week achter de rug en kunnen jullie met een beetje hoop straks het weekend beginnen.
  Bedankt voor je leuke reactie want voor jullie zal het wellicht pijnlijk zijn iemand te zien vieren terwijl jullie jammer genoeg de feesten dit jaar moesten overslaan…

 10. Ik ben er al veel te lang niet geweest, maar nu kan ik toch lekker mee genieten met jullie.
  Artis is een echte stadsdierentuin.
  Persoonlijk vind ik dat de dieren vrij klein behuisd zijn, maar aan de andere kant heeft de dierentuin ook wel weer zijn charmes.
  Je vind er hele mooie oude details van hoe de dierentuin vroeger was en dat vond ik toch wel weer heel mooi.
  Fijn blogje hoor, ik heb er in ieder geval van genoten.

  LG, Karina

 11. Het was een heerlijk dagje zo je zien en dat leverde jullie mooie beelden op en een fijn verslag, ik heb er weer van genoten…
  Lieve groetjes, Heidi en de kattenfamilie
  Die koeien met grote horens zijn Watusi runderen. Heb ik even opgezocht want ik wist het zelf ook niet

  1. Wouw! Wat een prachtige foto heb je voor ons hier achter gelaten en wat mooi! Nooit geweten dat deze koeien zo heten. Ook wij hebben hier weer van geleerd. Ze houden van vers gras zo te zien, maar veel lag er niet zo te zien. Ongetwijfeld worden ze ook wel bij gevoederd, want deze machtige beesten hebben ook veel voedsel nodig en dit moet toch weer ergens vandaan komen. Denken we… Super tof van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *