Delft aan de grachten

Het is (weer) bijna weekend en gelukkig beloofd allemaal weer wat beter te gaan worden met het weer komende week. Droger en veel meer zon en de temperaturen gaan weer omhoog. Daar zullen de mensen én de dieren wel blij mee zijn in deze periode. Jawel… de echte lente gaat dan beginnen. Maar jullie zagen de titel al van deze blog en we gaan eventjes weer terug naar Delft (vorig jaar zomer 2018 dus…) en deze willen we nog graag met jullie gaan delen. Nog steeds niet gedaan en dit willen we dan daarom ook heel graag doen.

Nadat we vorige keer net de grote plein hadden verlaten kwamen we vervolgens in dit straatje terecht en hier zagen we allerlei leuke kraampjes aan de grachten. En de grachten zijn hier volop te zien in Delft.

En gelijk recht tegenover zagen we dit fraaie gebouw staan met de naam St. Lucas Gilde en dit is dan een museum.

De landschap foto’s (staande dus…) zijn hier altijd aanklikbaar voor nog scherpere details bij een vergroting. Deze gebouw heeft een aparte kleur die wij niet zo vaak tegen zullen komen. Daarom is deze ook opvallend. Natuurlijk mooie afwerkingen aan de muur gevels en die luiken hebben hier een driehoek patronen.

Maar ogen waren toen toch meer gericht op de gezellige kraampje en vooral de huizen aan de grachten. Dus daarom lieten wij de museum in dit geval met rust en het was toen ook schitterend mooi weer.

We gingen toen de andere kant op. We moesten toen wel een keuze maken. Dit wisten we gewoon niet. We waren toen hier in Delft totaal onbekend. Hier zien jullie ook de mensen in hun korte broeken dragen. En dat is in deze tijd/periode bijna ondenkbaar.

Bij één van de kraampjes zag Jacqueline deze fraaie Delft borden hangen en daar moest ze wel eventjes een foto van nemen. Je heb ze tegenwoordig in allerlei verschillende vormen en kleuren. Maar de bekende kleur blijft toch blauw. Dit is niet anders in Delft en de rest in Nederland.

Vervolgens gingen we hier weer verder lopen. Bijna iedereen en de bewoners waren toen lekker buiten. Langs de huizen hier en daar leuke terrasjes.

Bij bepaalde plekken zaten vrije openingen. Dit hadden de marktlieden bewust zo gedaan, zodat de bezoekers/toeristen zoals wij toen waren, dit prachtige huizen goed konden zien aan de grachten.

En deze witte huis heeft zelfs een deur in Delfts blauw en dit is wel heel leuk gedaan zo. Maar hoe komt daar nu zo binnen lopen aan de gracht?

En hier nogmaals een foto genomen, maar dan van de andere kant. Want we gingen wel weer verder lopen/wandelen.

Eigenlijk liepen wij hier zo’n beetje dood. Want helaas zagen we hier geen kraampjes meer. Maar de omgeving is hier ook heel erg prachtig om te zien. Hier stonden wij op een brug en dit is weer een ander gracht met waterlelies. Die waren hier wel volop te zien. Opvallend dus…

Met een tele zoomlens zagen we de nieuwe kerk weer terug in ons versier. Maar we keken hier om ons heen en we vroegen ons af hoe we verder moesten gaan wandelen.

En dit is weer aan de andere kant. Ook heel mooi allemaal en vooral veel groen in de grachten. Apart om te zien eigenlijk.

Op deze hoek staat een restaurant of zo. Dit weten we niet eens meer zeker. Maar goed… we hadden hier een keuze kunnen maken om dan verder te gaan en niet terug naar de kraampjes. Want we zagen toen wat anders…

We liepen toch verder naar de nieuwe kerk en toen zagen we aan de gracht (overkant dus…) dit leuke zelfgemaakte rad staan en daar kwam toen ook het water eruit klotsen.

Dit is hem dan en deze rad draaide rond. Daarbij zaten nog meer allerlei dingen aan gebouwd zodat hier het water kwam aan gelopen, als het ware.

Op deze locatie zagen we ook verschillende huizen staan. We wisten niet wat deze huis voor is. Niet om te wonen leek ons wel.

Hier nogmaals het waterrad met een terrasje. Leuk ingericht overigens. Speciaal voor de zomermaanden.

En op deze foto lazen we pas dat dit eens eetcafé de Ruif is. Dus hadden we toch een beetje gelijk in gehad. Zo dit was dan even de Delft aan de grachten weer geweest. We hopen dat jullie dit ook leuk gevonden hebben. Tot slot wensen wij iedereen een fijn weekend toe en geniet van het leven.

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *