Delft aan de grachten

Het is (weer) bijna weekend en gelukkig beloofd allemaal weer wat beter te gaan worden met het weer komende week. Droger en veel meer zon en de temperaturen gaan weer omhoog. Daar zullen de mensen én de dieren wel blij mee zijn in deze periode. Jawel… de echte lente gaat dan beginnen. Maar jullie zagen de titel al van deze blog en we gaan eventjes weer terug naar Delft (vorig jaar zomer 2018 dus…) en deze willen we nog graag met jullie gaan delen. Nog steeds niet gedaan en dit willen we dan daarom ook heel graag doen.

Nadat we vorige keer net de grote plein hadden verlaten kwamen we vervolgens in dit straatje terecht en hier zagen we allerlei leuke kraampjes aan de grachten. En de grachten zijn hier volop te zien in Delft.

En gelijk recht tegenover zagen we dit fraaie gebouw staan met de naam St. Lucas Gilde en dit is dan een museum.

De landschap foto’s (staande dus…) zijn hier altijd aanklikbaar voor nog scherpere details bij een vergroting. Deze gebouw heeft een aparte kleur die wij niet zo vaak tegen zullen komen. Daarom is deze ook opvallend. Natuurlijk mooie afwerkingen aan de muur gevels en die luiken hebben hier een driehoek patronen.

Maar ogen waren toen toch meer gericht op de gezellige kraampje en vooral de huizen aan de grachten. Dus daarom lieten wij de museum in dit geval met rust en het was toen ook schitterend mooi weer.

We gingen toen de andere kant op. We moesten toen wel een keuze maken. Dit wisten we gewoon niet. We waren toen hier in Delft totaal onbekend. Hier zien jullie ook de mensen in hun korte broeken dragen. En dat is in deze tijd/periode bijna ondenkbaar.

Bij één van de kraampjes zag Jacqueline deze fraaie Delft borden hangen en daar moest ze wel eventjes een foto van nemen. Je heb ze tegenwoordig in allerlei verschillende vormen en kleuren. Maar de bekende kleur blijft toch blauw. Dit is niet anders in Delft en de rest in Nederland.

Vervolgens gingen we hier weer verder lopen. Bijna iedereen en de bewoners waren toen lekker buiten. Langs de huizen hier en daar leuke terrasjes.

Bij bepaalde plekken zaten vrije openingen. Dit hadden de marktlieden bewust zo gedaan, zodat de bezoekers/toeristen zoals wij toen waren, dit prachtige huizen goed konden zien aan de grachten.

En deze witte huis heeft zelfs een deur in Delfts blauw en dit is wel heel leuk gedaan zo. Maar hoe komt daar nu zo binnen lopen aan de gracht?

En hier nogmaals een foto genomen, maar dan van de andere kant. Want we gingen wel weer verder lopen/wandelen.

Eigenlijk liepen wij hier zo’n beetje dood. Want helaas zagen we hier geen kraampjes meer. Maar de omgeving is hier ook heel erg prachtig om te zien. Hier stonden wij op een brug en dit is weer een ander gracht met waterlelies. Die waren hier wel volop te zien. Opvallend dus…

Met een tele zoomlens zagen we de nieuwe kerk weer terug in ons versier. Maar we keken hier om ons heen en we vroegen ons af hoe we verder moesten gaan wandelen.

En dit is weer aan de andere kant. Ook heel mooi allemaal en vooral veel groen in de grachten. Apart om te zien eigenlijk.

Op deze hoek staat een restaurant of zo. Dit weten we niet eens meer zeker. Maar goed… we hadden hier een keuze kunnen maken om dan verder te gaan en niet terug naar de kraampjes. Want we zagen toen wat anders…

We liepen toch verder naar de nieuwe kerk en toen zagen we aan de gracht (overkant dus…) dit leuke zelfgemaakte rad staan en daar kwam toen ook het water eruit klotsen.

Dit is hem dan en deze rad draaide rond. Daarbij zaten nog meer allerlei dingen aan gebouwd zodat hier het water kwam aan gelopen, als het ware.

Op deze locatie zagen we ook verschillende huizen staan. We wisten niet wat deze huis voor is. Niet om te wonen leek ons wel.

Hier nogmaals het waterrad met een terrasje. Leuk ingericht overigens. Speciaal voor de zomermaanden.

En op deze foto lazen we pas dat dit eens eetcafé de Ruif is. Dus hadden we toch een beetje gelijk in gehad. Zo dit was dan even de Delft aan de grachten weer geweest. We hopen dat jullie dit ook leuk gevonden hebben. Tot slot wensen wij iedereen een fijn weekend toe en geniet van het leven.

45 Reacties

 1. Hoi Yova,

  Weer een mooie fotoserie van een van mijn favoriete steden:Delft!
  Ik kom er ook graag, want een van mijn koorvriendinnen woont daar.
  Die reist elke week een uur met de trein naar Haarlem! Maar ze blijft mooi in Delft wonen. Dat zegt toch wel wat!
  Ik heb heel veel zin in het mooie weer! Laat de zon maar schijnen, dan kunnen we de dikke dassen en mutsen opruimen!

  Prettig weekend!
  Marlou

 2. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Ja, het weer gaat beter worden, is het niet deze week dat toch wel een keer later in het jaar Van mij mag in ieder geval de wind wel een keer gaan liggen. Zo aan de rand van de polder staat de wind altijd op ons huis te bonken.
  Nee, jullie hadden een mooi weertje in Delft en wat een mooie stad is dat. OF zijn jullie foto;s gewoon zo mooi dat de stad zo mooi lijkt? De foto’s zijn iig mooi. Ik denk trouwens dat ze daar wel bootjes hebben om bij die deuren te komen? Misschien krijgen we de oplossing nog van jullie

  Fijn w-end

 3. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Knap vervolg van jullie bezoek aan Delft! Hoeveel kaartjes hebben jullie daar wel volgeschoten? Er schijnt maar geen einde te komen aan jullie mooie foto’s van deze al even mooie plaats.
  Hopelijk is dit niet het einde van jullie reportage en zo ja, dan wacht ons waarschijnlijk wel een nieuwe serie waar we weer van kunnen snoepen.

  Fijne weekend hé, hopelijk kunnen jullie er een beetje van genieten…

 4. Wat een leuke stad is Delft als ik jullie foto’s zo zie.Gezellig zo’n straat aan de gracht en al die kraampjes.Er varen blijkbaar geen bootjes in de gracht zo aan al de waterlelies te zien .En wat een grappige waterval is dat .Echt weer een heel mooie serie foto’s is dit .
  Liefs Elisabeth

 5. ha die Yova
  dus ook jij niet dol op de uitverkoop
  nu ik en vele mannen zeer zeker niet hihi
  zag je ze zitten hihi
  nee ik houd helemaal niet van winkelen, alleen als nodig is , en meer ook niet
  ik was vandaag de hele dag thuis , alleen op het einde ff lopend naar de afhaal chinees
  fijne avond groet , Karel

 6. Ik heb het zeker leuk gevonden, heel mooi om zo met jullie op ontdekkingsreis te gaan! Die grachten blijf ik ook altijd prachtig vinden, dat heb ik overgehouden van mijn tijd in Utrecht. Hier zijn ze wel heel anders.
  De oude gebouwen, daar blijf ik fan van dus dat verveelt nooit (op mijn vakantiefoto’s staan ook héél veel oude gebouwen!). Ik denk dat dat hele kleine huisje, vroeger misschien een kosterswoning was bij de kerk. Maar het zou misschien ook wel een brugwachtershuisje kunnen zijn geweest.
  Ik heb zo het idee, dat jullie nu door de vakantiefoto’s heen zijn en niet kunnen wachten tot je nieuwe kunt maken! Dus, spannend wat er nu zal komen.

  Ik wou ook nog even zeggen dat ik nu officieel verhuisd ben en mijn nieuwe blogje in gebruik heb genomen: https://thatfullmoonguy.blogspot.com/
  Ik geloof niet dat dat probleem dat we hadden al is opgelost hè, van het reageren. Ik heb Luna er over geschreven, maar nog niets gehoord. Misschien moet ik dan toch zelf op onderzoek uitgaan…. Vroeg of laat komt het goed hoor!

 7. mogge Yova
  dus jij houd wel van winkelen , nu mij krijg je niet mee hoor

  jullie kijken liever de formule 1 dan het wielrennen , mooi toch
  ik kijk dat weer niet als ook het voetballen niet
  bij mij is het schaatsen en wielrennen , was vroeger al zo , is door mijn vader zeg maar met de paplepel ingegeven

  fijne zondag groet

  1. Ook een goedemiddag Gerda,

   Ja we waren vandaag eventjes druk bezig geweest. Voor een betere en strakke website/lay-out uitstraling. Vooral de grote van de lettertype in dit onderdeel (reacties) is van belang en dit is wel goed gelukt. Dank je wel voor je complimenten en uiteraard nog een fijne dag gewenst op deze zondag middag en avond.

  1. Hallo Marianne,

   Ja het wordt ieder geval wat beter de komende weken. De temperaturen zullen dan gaan stijgen en dan zijn we even van al die water en hagelstenen vanaf en kunnen de dieren hun werkje beter doen, zoals het broeden enz. Want de lente zal dan pas echt van start gaan.
   Jij natuurlijk ook genieten van al dat mooist en natuurlijk mooi weer.

   Liefs van Ferry & Jacqueline.

 8. Ha Jacqueline en Ferry, dankjewel voor jullie reaktie! Lief dat je de moeite doet om via Blogger te reageren! Beetje jammer dat het zo moet maar het werkt wel hè. Ik kan dan niet gemakkelijk op jullie naam klikken en hier terecht komen, maar dat is geen punt, ik zoek jullie wel op.
  Dankje voor de complimenten plus voor de goede wensen
  Fijne maandag!

  1. Goedemorgen Clemmens,

   Via tijdelijke noodoplossing hadden we via ander weg alsnog bij jou kunnen reageren na een lange “onderbreking” zeg maar. Inderdaad klopt het dat het via onze naam natuurlijk ergens anders terecht kwam en niet hier bij yova.nl en daarom kan dit erg lastig zijn voor anderen. Maar goed, we zijn ieder geval zeker blij dat we even konden reageren bij je. Jij natuurlijk ook een goede maandag gewenst en wie weet kunnen we binnenkort als nog via gebruikelijk profiel via blogspot reageren en dan vervolgens via onze naam hier wel terecht komen.

 9. Markt in Delft is altijd leuk. Het ziet er op jullie foto’s niet echt druk uit, dus of jullie waren heel vroeg, of laat in de middag. Ik kwam daar altijd graag, de laatste tijd lukt dat niet meer zo goed… Maar gelukkig kan ik dan even bij jullie spieken. Echt leuk, deze serie!
  Liefs,
  Lilian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *