De Hoge Veluwe

Het heeft allemaal heel erg lang geduurd, maar we zijn weer voorzichtig terug gekomen met het bloggen. Afgelopen maanden is er heel veel gebeurd. Eigenlijk te veel om op te noemen. Vandaag twee weken geleden gingen we met z’n drieën naar de Hoge Veluwe met een zeer speciale opdracht om de laatste eer bewijzen voor onze moeder. Ferry had eerdere met haar hierover besproken, wat haar laatste wens moest worden. We vertelden hier jullie al dat onze moeder heel erg gek is op de natuur, bomen en vooral de dieren. Ze wilde dat we haar as in een mooie bos uitgestrooid wordt door ons. Ik vertelde haar toen nog… nou dan weet ik een hele mooie locatie en dat is de Hoge Veluwe. Ze gaf me toen een antwoord, ben je nou helemaal mal… dit is allemaal veel te ver! Ja, maar… je ging vroeger altijd graag met ons op vakantie naar deze locatie. Ja, dat is waar… zei ze toen en toch wilde dat we hier ergens in de buurt moesten doen. Lekker dichtbij dacht ze toen, ook al zou ze dit heel graag willen bij de Hoge Veluwe. Dus daarom hadden we dit formeel voor elkaar gekregen en we konden 21ste van de maand juli (zondag) naar een speciale locatie gaan, om haar laatste wens uit te voeren. Natuurlijk hadden we ook onze camera’s mee genomen, want dit is ook een hele mooie natuur gebied, waar we vroeger regelmatig kwamen. Het was alweer een tijdje geleden dat we daar waren op die zondag. Hierdoor hadden we ook foto’s genomen van deze locatie.

Hoog Buurlo

Hier moesten wij zijn en Hoog Buurlo hadden we nooit eerder van gehoord. Dit ligt in het hart van Hoog Veluwe. Mooier kon het niet en dit is dan de laatste rustplaats voor onze lieve Ma. Hier liggen allerlei wandelpaden. We moesten eerst deze kaart die gelukkig daar stond even rustig gaan bekijken. Maar we werden niet echt veel wijs. Hier op deze punt liggen 4 wandelpaden en 3 daarvan bleven dan over. We hadden de juiste wandelpad gekozen en we gingen verder. We genoten al gelijk van al dat natuurschoon en het was ook nog eens mooi weer op die dag.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details

Op weg naar oude eikenbos

En daar gingen we dan… even verderop kwamen we precies waar we wezen moest en we hadden een mooi plekje met een hoge boom gevonden voor onze lieve Ma die wij nog steeds missen natuurlijk. Op deze laatste rustplekje hadden we met z’n allen de as van Ma uitgestrooid en even bij stil gestaan. Eigenlijk duurde dit niet zo lang en even later gingen we weer verder. En nu we daar toch waren, gingen we verder wandelen en dat was echt heel mooi allemaal.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details
Op weg naar oude eikenbos

Verder wandelen…

Zoals we al zeiden gingen we hier weer terug en verlieten deze rustplekje van onze Ma. Hier keken we regelmatig even terug of achterom eigenlijk. Of alles wel goed was geregeld en dat was ook zo. En om ons heen zagen we ook mooie patronen van de hoge eikenbomen die daar staan.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details
En hier gingen we weer terug…

De andere kant op

We vervolgden ons wandelroute en we namen de andere kant. Want we hadden al eerder op de info bord gezien dat hier ergens ook een schaapskooi moest zijn en die wilden we graag even gaan zien. En dit zie je ook niet iedere dag.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details

De schaapskooi

En verderop zagen we dat de omgeving anders werd en zo zagen we mensen die daar zaten te eten aan tafel en fietsers. Ook zagen we een boerderij aan de rechterkant. En aan de einde van de wandelpad zagen we toch die schaapskooi staan. Het was toch hier een beetje stil. De schapen stonden ergens boven en wel buiten kregen we van een schapenkudde te horen.
INFO OVER DE FOTO(‘S) >>
klik op de afbeelding voor uitvergroting & meer details
Dit is de schaapskooi van Hoog Buurlo
Deze schaapskooi heeft ook een eigen naam, want dit is niet de enige…
Er is genoeg stro voor de schapen
Klein stukje hoger op staan de schapen al te wachten
we moesten een stukje gaan klimmen en ja hoor, hier zagen we de hele kudde staan
Er moest ook even geaaid worden door Jacqueline
Er kwamen steeds meer schapen op ons af
Dit is de leider van deze groep schapen kudde
Zelfs daar boven liggen stro balen te wachten
Er is hier ook een infobord voor de toeristen
Dit is een zwaluw huisje in het dak van schaapskooi
En hier gingen we weer terug naar de oude eikenbos, even weer langs onze moeder en gedag zeggen
Zwaluwen in de bomen
De Hoge Veluwe op z’n mooist

Wordt vervolg

Deze foto verslag is nog niet klaar. Er komt nog een staartje eraan en dit vertellen we graag de volgende keer aan jullie.

We gaan weer proberen ons leven te herpakken en we moeten nu eenmaal verder gaan met ons leven. We weten dat dit allemaal veranderd is. En daar moeten wij nog steeds aan gaan wennen aan de nieuwe situatie. En dit weten jullie allemaal wel…
Ferry & Jacqueline
yova.nl

Reactie(s) 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *