De gouden letters

Sinds eergisteren draaien we met de nieuwe WordPress versie 5 met een ingebouwde Gutenberg. De klassieke editor kan alsnog altijd gebruik blijven worden. Deze moet dan apart binnen gehaald worden. Helaas is onderdeel Gutenberg nog niet helemaal in het Nederlands vertaald en dat vinden wij wel heel erg slordig van WordPress/Gutenberg. Maar goed… dit onderdeel is ieder geval achter de rug. Er zullen zeker nog na updates volgend om die bug/taal foutjes te herstellen. Sneller werkt de editor nu echter wel. Maar of dit zo blijft? Heel snel zal ook PHP 7.3 volgen en dit zal ook samen met WordPress 5.0 kunnen werken. Daar is hij op voorbereid namelijk. Maar dit volgt dus later…

Daarnaast hebben wij nieuwe nieuwsbrief in ons systeem opgenomen. Deze is inmiddels opgewaardeerd en de leden daarvan zijn dus mee verhuisd. Als het goed is gaat dit onderdeel ook beter werken. Ook hebben wij nieuwe AVG plugin in gebruik genomen. Dit werkt dan beter. Wellicht moet je je opnieuw “accepteren” wanneer je zo’n witte balk met tekst onderaan ziet verschijnen.

Op deze gebouw zagen we de eerste gouden letters en deze vormen zinnen of spreuken. Eerlijk gezegd hadden we dit toen niet echt gelezen wat er nou werkelijk op staat. Vreemd genoeg en nu zijn wij best wel nieuwsgierig naar. Op een uitvergrote foto (aanklikken dus…) kun je dit namelijk wel lezen. Een gedeelte daarvan althans. Maar we kwamen hier in een soort tuin terecht.

En het is dan een langwerpig tuin met in het midden een zonnewijzer. Rechtsboven zien jullie ook de gouden letters weer terug, maar dan op een ander gebouw weer.

En dit is wel heel erg apart om te zien. Dit hadden we nog niet elders gezien op deze wijze dan.

En hier wederom die gouden letters/zinnen. Maar we zagen hier ook mooie ronde ramen/vensters.

Dit zijn kastanje bomen en we zagen nieuwe kastanjes aan de boom hangen.

We liepen hier toen alweer terug, want we konden toen niet verder. Dus kwamen we weer die dingen tegen die we eerder hadden gezien.

En we gingen weer de andere kant op, verder in het centrum gedeelte van Den Haag. Deze bruine open staande luiken zijn ook heel mooi afgewerkt.

De winkel panden zijn hier opvallend heel mooi afgewerkt. Dit is hier in Den haag heel veel van te zien.

Ook hier hebben ze verschillende torens, zoals dit gebouw. Het is geen kerk of zo.

In Den Haag hebben ze ook verschillende passages, waar veel winkels zich verschuilen.

Dit is een oude drogisterij winkel. Hier kan o.a. kruiden en medicijnen gekocht worden. Tegenwoordig hebben ze veel meer in huis. De Gaap beeld bovende ingang is wel een hele mooie.

Dit is de achter kant van de kerk. Hier gingen we deze keer niet naar binnen.

In Den Haag hebben ze klassieke weg wijzers en in de kleuren zwart met goud.

Dit fraaie gebouw heeft weer de rode luiken. Overal kom je ze wel tegen in Nederland.

Overal vind je in Den Haag de gouden tinten weer terug. Den Haag is eigenlijk ook wel de hoofdstad voor politiek en koninkrijk. Dus hier ook pracht en praal ook thuis.

Zo, hebben jullie de kerstboom al opgetuigd? Wij ieder geval wel… hij staat hier bij ons heel mooi bij. Het gaat niet zo lang meer duren. We wensen iedereen een fijn weekend.

47 Reacties

 1. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Oei, van heel die uitleg over de vernieuwing op je stekje begrijp ik helemaal niets. ik zit dan ook niet op WordPress maar zo te zien is het voor jullie precies een fluitje van een cent, ik bewonder jullie daarvoor!
  We zullen het wel merken eens de update achter de rug is hé.

  En wat een mooi vervolg van jullie serie over Den Haag. Het eerste gebouw kende ik niet, blij dus dat jullie er me kennis mee lieten maken. Eén ding daarover: zijn het wel gouden letters of gat het om een neonverlichting? Want zo komt het toch bij mij over.
  Ook de rest van deze reportage is weer om van te snoepen, dankjewel!

 2. Nou al die technische uitleg is te hoog gegrepen voor mij hoor. Daar heb ik totaal geen kaas van gegeten. Maar je uitleg waar jullie hebben gewandeld kon ik wel begrijpen en de fotoserie is echt weer heel erg mooi. Echt prachtige gebouwen met de gouden teksten geeft het deze stad een extra sfeer in deze stad. De drogist vond ik echt een mooie authentieke winkel met de ouderwetse gaper erboven. En de passage had ook een mooie naam, Haagse bluf. hahaha Dat maak ik wel eens voor op de vla. Kennen jullie dit ook? Jullie blogje was weer om door een ringetje te halen good Ik wens jullie fijn weekend ook al is het met veel regen en harde wind.(hier dan toch) Groetjes, Tine give_rose

 3. ha die Yova
  ik heb ook een blog bij WP , maar alles wat je hier boven schreef is als koeterwaals
  dus ben ik fijn mee wezen wandelen door het Haagse bij heerlijke zomerse temperaturen
  pracht foto’s met gedegen uitleg , kwam ik toch weer vele bekende plekjes tegen

  stormachtige groet

  ps: ik hoop dat de markt het er in Haarlem vandaag goed afbrengt

 4. ik wens jullie een fijne migratie toe, voor mij is jullie blog helaas een crime om te bezoeken, het laadt soms niet eens, té zwaar denk ik aan foto’s..
  enfin ik ben nu weer lekker meegelopen met jullie, heb niet alles gelezen moet ik eerlijkheidshalve zeggensmile
  prachtige foto’s, op een mooie zonnige dag.
  lieve groet

  1. Wij hebben inderdaad soms heel wat foto’s op één blogje zitten. Spijtig genoeg kan dit voor sommige bezoekers met hun lage download en upload snelheden enige vertraging optreden. Of ander zouden wij 1 of 2 foto’s per blog moeten gaan plaatsen. Wat elders ook veel vaker voor komt overigens. Of zouden we de formaat van de foto’s op de blog aanzienlijk kleiner moeten maken/ Was dit overigens altijd zo geweest? Dit vragen we nu namelijk af. Gelukkig had je wel wat foto’s kunnen zien.
   Jij ook een mooie dag gewenst.
   Lieve groetjes van ons, Ferry & Jacqueline.

  2. Hi Klaproosje,

   Ons onderzoek is afgerond en werkt allemaal naar behoren. Misschien kun je ons oude cookie van yova.nl op jouw pc/laptop systeem verwijderen en opnieuw proberen? Of anders je browser verschonen. Dit kan al een hoop schelen.
   Alvast een fijne zondag gewenst.
   Groetjes van ons, Ferry & Jacqueline. good

  3. Hi Klaproosje,

   Na enkele dagen zijn we ook er achter gekomen dat bepaalde computer en/of monitor formaat… dat de blog sinds de invoering van Gutenberg dat de foto’s te groot of zelfs voor de helft worden vertoont en dat de laadtijd hierdoor veel langer kan duren. Omdat jouw PC en ook anderen hier last van kunnen krijgen en dat men foto’s in te grote formaat (1300 pixels) worden vertoont i.p.v. 820 pixels. Groot verschil dus. Dit kwam ik erachter op 2 computers op mijn werk en toen kreeg ik dit hetzelfde probleem zoals jij dat nu ook helaas hebt. Er zit dus een bug in het systeem. Dit kan niet anders. Want voorheen ging dit allemaal wel goed, toch?
   We gaan verder testen…. Sorry voor dit ongemak allemaal.
   Groetjes van ons.

 5. Ha bij de eerste luiken dacht ik wat zou het mooi zijn in een andere kleur…maar na het zien van de rode is dat over haha…
  Veel te opvallend.
  Die apotheek is wel fraai en haagse bluf genoeg te zien
  Maar het geheel geeft weer een aardige wandeling…mooi
  En ben altijd blij als ik de sting niet binnen hoef als we winkelen grijnzzzz
  Groetjes en fijne dag

 6. Bij mij is er geen enkel probleem met jullie blog.Ik heb zelf ook nog een WP maar doe daar niets meer mee .De uitleg zegt mij helemaal niets omdat ik daar echt geen verstand van heb . Er zijn heel veel mooie gebouwen in Den Haag maar ik vind de mooiste foto toch die met die enorm grote Kastanje ,echt verbazend groot is die boom
  Lieve groetjes Elisabeth

 7. Hi JenF,
  Wederom een hele fijne serie.
  Foto’s zijn erg mooi en helder.
  Ze zijn heel natuurlijk van kleur en hebben een hele mooie scherpte.
  Complimenten aan de fotograaf dus.

  De site laad nu sneller dan voorheen.
  Maandag nog er op mijn werk uitproberen maakten er vertrouwen in.

  Fijn weekend en LG, Karina

 8. Goeiemorgen,
  Ja, ik werkte al maanden met Gutenberg. In het Engels. Mijn WordPress is zelf ook in het Engels, net zoals mijn pc en zo. Ik werk mee aan de vertaling, maar daar zit wel wat werk in maar er werken meer mensen aan. Hoe snel iets gebeurt? Iedereen is vrijwilliger en werkt onbetaald. Het heeft dus weinig met slordigheid te maken.
  De foto’s zijn weer mooi. De laadtijd die Dien ondervindt kan ook aan haar internet liggen of een wat oudere pc. Niet iedereen heeft heel snel internet of de allerbeste computer.
  Een fijne zondag. Een echte binnendag vrees ik.

  1. Hi John,

   Het is inderdaad een regendag hier in Haarlem. Volop regen zelfs, maar we zien hier ook opklaringen in de verte, blauwe luchten zelfs. We zullen het zien. Inderdaad is WordPress allemaal op vrijwillig basis in elkaar gezet en gelukkig is het nog steeds onbetaald en hopelijk blijft dit ook zo. Ik (Ferry) zal er aan denken dat ik minder over de computer moet gaan hebben. Want blijkbaar is dit allemaal toch een beetje aan de moeilijke kant voor de meeste. En die vermoedden hadden we al, dat ze inderdaad met een bijvoorbeeld met een oude PC/laptop of wat dan ook heeft. Of dat ze met een trage internet werkt. Al die dingen kunnen factoren zijn. Maar we zullen daar verder niet meer op in gaan. Ook al vinden wij dit jammer, maar dit ligt wel duidelijk aan de tegen partij en niet aan ons. In dit geval dus… Overigens heeft ze daar nog steeds niet op geantwoord, want ze zou dan automatisch een copy van onze reacties via haar mailbox ontvangen, mits haar mail adres wel zou kloppen. Want dit is ook maar de vraag. We hadden wel iets aan gedaan. Maar goed, genoeg daarover. Het wordt vandaag inderdaad een binnen dag. Maar het lijk erop dat de regen front aan het verplaatsen is naar het zuiden of niet… We wensen je een fijne dag toe.

 9. Goedemorgen allemaal,
  We willen hier nog even na reageren als het mag. Vergeet onze praatjes over de computer maar. Want dit is allemaal toch te veer gezocht voor jullie. Sorry hiervoor… maar we gaan gewoon weer lekker door bloggen.
  Nog een fijne zondag, hopelijk met wat zon erbij.
  Ferry. give_rose

 10. Prachtige foto’s laten jullie weer zien.
  ik ben nog niet zo blij met die Gutenberg wat een gedoe om een blog te maken
  al mijn oude blog’s kan ik niet meer bewerken met die nieuwe versie
  en even iets aanpassen de volgorde van de foto’s in een gallery enz… lukt mij nog niet
  Heb nu wel een blog post gemaakt met wat mij heel veel tijd koste.

  1. Dank je wel Bram. We kunnen het best wel voorstellen dat Gutenberg (nieuwe blokken editor dus…) wat tegen valt. We waren ook altijd gewend aan de oude editor van WordPress. Het was voor ons ook even wennen. Vooral de eerste keer kan dit tegen zitten. Er zijn voor en nadelen met de nieuwe editor Gutenberg. Voordeel is dat je een blok makkelijk verplaatst kan worden. Daarnaast kun je ook bepaalde opdrachten naar eigen smaak maken en deze als template(naam) opslaan voor later gebruik. Zodat je dit in 1 keer kan aanroepen en hem gebruiken. Maar bepaalde handelingen zijn wat omslachtig. Zelfs extra onnodig handelingen kunnen daar ook bij zitten. Overigens is Gutenberg bij de laatste update samen met WordPress 5.0 niet geheel in het Nederlands vertaald. En dit vinden wij op zich wel erg slordig, zelf na een vertraging van anderhalf week kregen ze dit niet voor elkaar alles in 1 keer goed te krijgen. Maar die bug updates volgen nog. Van de week volgt een nieuwe update. Deze zal dan de nummer 5.1 krijgen of wat anders. Maar werken met meerdere foto’s kan dit wat omslachtig uitpakken. Zelf voor fotoblogs kan dit een nadeel uitpakken. Maar dit wordt wel de toekomst. Helaas zijn de oude blogjes met de nieuwe editor niet te bewerken, tenzij je de oude editor (klassiek dus…) nog in je systeem heb zitten. In dit geval zou dit nog mogelijk kunnen zijn voor je. Wij hebben dit namelijk ook. Maar wat oud is… laat het maar zo zitten zoals het is. Zo denken wij erover. En sinds gisteren hadden we de oude klassiek editor uit ons blog systeem verwijderd, zodat we enkel met Gutenberg gaan werken. Overigens zijn ook meerdere plugins verkrijgbaar die alleen samen met Gutenberg werkt en dit is dan een soort uitbreiding pakket voor de editor. Dit is dan 1 van de grote voordelen. De klassiek editor had altijd nagenoeg stil gezeten en is eigenlijk niet meer van deze tijd.

   We wensen je een fijne zondag toe.

   1. Hoi Ferry en Jacqueline

    Bedankt voor je uitvoerige antwoord, heb normaal niet zo’n probleem met nieuwe versies
    Zeker als ze beter werken dan de oude versie, dat kan ik nu nog niet ontdekken
    Ik vind het persoonlijk echt veel moeilijker, Oke die blokken zijn gemakkelijk te verplaatsen
    maar dat is ook het enige voordeel en iets wat ik dus voorheen nooit gebruikte,
    dus eigelijk heel nutteloos in mijn geval
    Wat ik wel altijd doe is eventueel in een gallery de volgorde van de foto’s wijzigen door eenvoudig te verslepen, nou dat lukt dus in deze editor niet, moet nu één voor één de foto’s aan de galerij toevoegen in de volgorde zoals ik ze graag op het scherm wil zien. een caption is dan weer wel eenvoudig toe te voegen, mar was in de oude versie ook vrij simpele te doen, maar een titel aan de foto hangen moet nu in de media bibliotheek, en dat foto voor foto een heidens karwei, in de vorige versie simpel te maken, en zo kan ik nog wel even verder gaan, begrijp da tik er op den duur niet onder uit zal komen, of zal op een ander manier mijn blog moeten gaan schrijven maar ja dit doe ik zo al jaaaaaren en verander dan maar van de een op de andere dag.

    een hele fijne nieuwe week,

    Groet Bram

 11. Ha Jacqueline en Ferry, nou ik heb een oud en goedkoop computertje, mar ik heb geen enkel probleem met jullie site en alle foto’s! Dus ga zo door, ga zo door.. Al die veranderingen begrijp ook ik dus niet, maar als het voor jullie beter voelt, prima
  Het ziet er heel mooi uit hoor en ongetwijfeld loopt de site ook zo goed door jullie inspanningen.

  Mooi, die foto’s van Den Haag! Ik zie weer andere dingen dan ik kende of verwachtte. Zo blijft het een avontuur.
  Die luiken aan de huizen vind ik ook altijd leuk!

  Dankje voor je bezoekje en compliment , bloos, bloos.. blush Ja, het is altijd leuk om even weer met Luna te praten, ook al zien we haar niet vaak meer. Ik heb het dichten echt van haar geleerd

  Groetjes en liefs en een goed begin van de week, o ja en ik zal dan woensdagnacht maar niet reageren hier help

 12. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  ik heb nog steeds de oude WP en die staat (door omstandigheden) nog steeds niet online. Ik heb geen idee of dit überhaupt nog wel gaat lukken. Zou wel zonde zijn van de foto’s die ik er al had opgezet.
  Maar goed, dat zien we dan wel weer. Jullie zijn wat dat betreft veel beter op de hoogte en ook in eht gebruik van WP.

  Jullie foto’s zijn weer heel erg leuk en ook weer met ontzettend veel mooie en leuke items en details De gaper is ook erg leuk om te zien. Vroeger heel veel maar nu een hele enkele keer. Echt weer een hele leuke post.
  Ik wens jullie alvast een hele mooie nieuwe week.
  Lieve groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *