Een natte en koude weekend! Ook dit kan natuurlijk gebeuren… Maar toch kregen we eergisteren een lieveheersbeestje op bezoek bij ons binnen en deze had Jacqueline in een beker gevangen en deze weer op onze balkon vrij gelaten op een blad. Vandaar die eerste foto van ons…

En dit is hem dan geworden.

Maar we gaan hier weer verder met ons foto verslag over Utrecht. En hier kwamen we aan bij de Domtoren.

In het begin van dit smalle straatje zagen we deze leuk hebbedingetje winkel staan. Leuk voor de toeristen natuurlijk.

En daarvoor gingen we hier over een bruggetje. Dit is een beroemde gracht van Utrecht.

Maar toen wij onder de Domtoren liepen, kwamen we deze pleintje tegen. De kerk daarachter hoort bij de Domtoren. Nooit eerder kwamen we zo ver en dit gaat nu wel gebeuren. Helemaal achter de standbeeld hangt een grote doek. Dit lijkt net echt. Op de volgende foto zien jullie het beter.

Kijk hier maar. Daar hangt het doek. Onderaan op de standbeeld hangt ook een folder met het woord “let op”. Die hoort daar zeker niet te hangen.

Naast de kerk kwamen dit fraaie gebouw tegen. Heel bijzonder en dit gaan we eens nader bekijken.

Op het dak zagen we veel beelden en een wapen van Utrecht. Dit deed ons een beetje aan Utrechtse stadhuis denken. Maar zeker weten doen wij nog niet. Dit zullen we ongetwijfeld in één van de reacties van jullie hieronder terug lezen.

Ze zonnewijzer op de bijhorende toren is ook prachtig gekleurd in het kleur goud.

Dit is één van de zij gedeelte van de kerk.

En dit is één van de achter ingangen. Hier gingen we dan even naar binnen. Natuurlijk uit nieuwsgierigheid.

En toen zagen we een groene binnen plaats, die bij de kerk hoort.

Vanaf deze plekje konden we de kerk beter in beeld krijgen.

Hier kon op die dag gewoon naar binnen wandelen en genieten van de planten.

En daarbinnen zagen we dit fraaie plafon. Die is niet in de kerk zelf. Daar gingen we ook niet naar binnen. En even later gingen we weer terug naar dat pleintje van de Domtoren.

Hier de Domtoren achter de bomen verscholen. Maar Utrecht heeft veel meer te bieden… we wensen iedereen een fijn weekend toe en alvast een prettige start van het nieuwe week gewenst.

41 reactie(s) op “De Domtoren in Utrecht

 1. Hi J&F,
  Ik kan wel zeggen dat jullie veel meer gezien hebben van Utrecht als ik vorige week.
  Al die prachtige gebouwen, mooie tuinen en parkjes, leuke winkeltjes.
  En alles vastgelegd met veel gevoel voor detail.
  Knap gedaan hoor, vooral het plafond vind ik indrukwekkend, trouwens het beeld met het doek erachter vind ik ook al zo mooi.
  Dit was dus een heerlijk vervolg op je vorige blog.

  Voor nu een heel fijn weekend en LG,
  Karina

 2. Wat een mooie foto’s toch weer .Utrecht is zo leuk en met een mooie binnenstad .Prachtige foto’s van de Domtoren en wat een mooie binnenplaats ,die had ik nog nooit gezien .Het is zo mooi daar langs die gracht .En wat schattig dat Lieveheersbeestje ,ja die moet je voorzichtig buiten zetten .
  Fijn weekend , liefs Elisabeth

 3. Ah… wat een mooie foto van het lieveheersbeestje, die was niet voor niets bij jullie geland, denk ik!
  Wat is de Dom toch mooi, maar jullie hebben hem dan ook wel heel mooi op de foto gezet. Dit herken ik gelukkig allemaal wel een beetje. Het is een mooie stad, voor wie het wil zien
  Liefs,
  Lilian

 4. Oooo dat had ik nog niet door, dat jullie in Utrecht zijn geweest! Geweldig, het is een mooie stad en ik heb er lang gewoond., ook met plezier al werd ik er ook erg ziek. Die oude gebouwen, de grachten… prachtig. Het is een heel oude stad, veel ouder dan Amsterdam bv, of Den Haag. Ze schreven in de tijd van Karel de Grote over Utrecht: “een eiland in het moeras” (de rest van Nederland)!

  Dat steegje links op de tweede foto van de Utrechtse foto’s, ligt in het deel waar de oude romeinse stad lag, of eigenlijk het fort. Later is over het grootste deel van dat romeinse deel, de Dom gebouwd. Jullie hebben de toren er prachtig op gezet! Het middendeel van de kerk is ooit ingestort hè bij een storm, vandaar dat de kerk en de toren niet aan elkaar vastzitten . O ja, en je vroeg naar dat gebouw met die versieringen, dicht bij de Dom, dat is van de universiteit, altijd geweest ook dacht ik.

  Mooie serie, ik zal ook nog even de rest gaan bekijken !
  Ook nog dankjewel voor je reaktie bij mij. Ja, ik ben blij dat er op het moment weer veel over die ellende wordt gepraat. Ik hoop dat het alle slachtoffers, vrouwen en mannen, helpt en dat er nog veel koppen rollen! Ik snap wel dat je kwaad bent, over die dingen, maar ik ben ook lang kwaad geweest maar dat levert je helaas niets op… Dan laat je die daders je leven bepalen… Dus het is de kunst om de kwaadheid los te laten. Het kan, al is het moeilijk.

  Fijne zondag!

 5. Leuk dat beestje wee buiten op het blad los gelaten
  Mooie serie van Utrecht, heb daar heel lang geleden een half jaar doorgebracht in mijn dienst tijd
  deze plekjes heb ik toen nooit gezien, heel mooie foto’s van gebouwen en hofje bij die kerk

  Groeten en een hele fijne Zondag, Bram

 6. mogge Yova
  een prachtige serie foto’s van het mooie Utrecht
  ik wandelde er ook door , maar dan tijdens een lange wandeling en dus niet om de stad te bekijken
  dat deed ik dus nu hier bij jou hihi

  dus je had ff een probleem met de browser , ik werk met crome en ben tevreden
  inderdaad deze renovatie geeft wat huurverhoging voor de verbeteringen als cv – dubbelglas en isolatie
  maar de stookkosten gaan omlaag , dus al in al zal het meevallen
  wens je een fijne zondag

 7. Goede zondagmorgen Ferry en Jacqueline.
  Heel jammer dat je er gisteren niet op uit trok om het hoofd even leeg te maken maar met je broer naar je moeder toeging. Met beiden gaat het niet goed hé, een plezierig bezoek was het niet ook al was er wel een beetje goed nieuws als bij je broer de kanker niet tot in de organen is doorgedrongen, misschien is dat toch een sprankeltje hoop voor hem… We blijven voor hem en je moeder duimen hoor!
  En dan wat dit weer mooi logje betreft: je kon de dom schitterend in beeld brengen en bovendien gaf de informatie er bij ons nog een duidelijker beeld van wat er te zien is, bedankt!
  En wat een schat is Jaqueline om het lieveheersbeestje van en gewisse dood te redden!

 8. Goede morgen J & F weer een prachtige serie foto’s. De dom en de domkerk + omgeving zijn mooi in beeld gebracht. Ja de oude Bisschopsstad is nog altijd de moeite van een bezoek waard. De tuin lijkt op de tuin in de abdij van Middelburg, ook met zo’n kloostergang eromheen en keurige vierkante perkjes met hegjes om de kruiden gescheiden te houden. In mijn gedachten zie ik dan al monniken in zo’n gang lopen brevieren, een stiltegebied in de drukke stad.
  Nog een fijne zondag gewenst verder.

 9. Heel lang geleden dat ik in Utrecht was en kan me eigenlijk niet veel meer herinneren van die stad. Maar nog wél het beklimmen van de domtoren, dat zou ik nu niet zo snel meer doen met ouder wordende knieën is het toch wel een héle klim.

 10. Ferry en Jacqueline,

  Ook nu weer een mooie foto-impressie van de stad Utrecht.
  Nog niet zolang geleden was ik er ook en zag toen voor het eerst het gerenoveerde Hoog Catharijne, het was wel even wennen aan de nieuwe situatie. Ik vond het allemaal chique en netjes eruit zien.

  Groetjes,

  jeer

 11. Prachtig! Vaak denken we aan verre oorden, maar er is zoveel te ontdekken hier in eigen land. Ken Utrecht alleen nog van vroeger, het Hoog Catharijne en dan alleen maar vanwege de trein. Toch maar eens een keer goed op bezoek gaan.

 12. Wat een geluk voor dat lieveheersbeestje dat het bij jullie naar binnen vloog nu kon het buiten weer lekker verder leven.
  Ja, die toren is toch prachtig. Daar zit hel wat manuren in verwerkt. En zo bouwen we nu niet meer.
  Een mooie stad ook. Dat laten jullie goed zien met jullie mooie foto’s. Water in de binnenstad vind ik altijd een prettig iets.
  fijn w-end.

 13. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  grappig dat er een lieveheersbeestje binnen kwam Deze kan nu weer buiten een plekje gaan zoeken. De foto’s die jullie laten zien zijn echt ontzettend mooi. De toren in de tweede foto is zo gaaf om zo te zien smile))) Ook de gracht is heel mooi op de foto gezet en dat is echt hele leuk om te zien.
  wat ook zo mooi is, is de rijkelijke versieringen van de ornamenten en items van het gebouw naast de kerk. Daarbinnen is het ook heel erg mooi. Wat een verrassingen zo en wat geweldig om dit zo te mogen meemaken met jullie.

  Ik wens jullie een hele fijne zondag.
  Lieve groetjes , Helma

 14. Hoi J & F,
  het is lief van Jacqueline dat ze het lieveheersbeestje weer de vrijheid gaf, maar het kon ook zijn dat het lieveheersbeestje een plekje binnenshuis zocht om te overwinteren. De foto’s van de Domtoren zijn prachtig, alsook de binnentuin die tot de kerk behoort! Het rode gebouw met zonnewijzer heeft een mooie architectuur en is mooi in beeld gebracht. Maar de foto van de ‘gracht van Utrecht’ is de meeste sfeervolle foto Toch weer een fijne fotoreportage die jullie gemaakt hebben en waarvan ik genoten heb Verder hoop ik dat met jullie alles goed gaat en dat jullie snel door deze zware periode komen!
  Lieve groetjes van Heidi en de kattenfamilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *