Dag zomer, hallo herfst!

Eigenlijk is dit niet te bevatten, maar de zomer van 2017 is alweer voorbij! Hadden we een echte zomer gehad? Nou, niet echt… we hadden wel een paar te warme dagen gehad. Met temperaturen van ongeveer 35 graden was dit wel eventjes puffen geweest. Gelukkig duurde dit heel erg kort. Inmiddels zitten we alweer in herfst. De bomen en struiken zijn nu overduidelijk aan het verkleuren. Dit zijn vaak prachtige oranje en bruine kleuren. Zelfs de kleur geel komt in voor.

We hebben onze balkon al wat winterharde heiden plantjes geplaatst. En ja… we hadden al wat plantjes weg moeten gooien. Maar dit is een mooie variant met drie kleuren.

Hopelijk blijven de kleuren de hele winter mooi bij. Strenge winter op komst? Voor ons hoeft dit allemaal weer niet. Beetje sneeuw mag dan wel weer.

Ferry was gisteren druk bezig geweest om de grond goed te boenen met een harde bezem. Deze was toch wel weer groen aangeslagen hier en daar. Dit is nu allemaal verwijderd. Ja ja… onze geraniums doen het nog steeds uitstekend.

De tijd is ook weer gekomen voor mist problemen. Maar deze mist was zeer beperkt bij zon opkomst. Deze had Jacqueline genomen.

En even later, toen de mist opgetrokken was… kwamen deze straten wolken voorbij waaien.

Op één van de dagen kwam ook de jaarlijkse muggenronde in Haarlem voorbij racen. Deze keer was de groep heel klein geworden.

Maar ze hadden wel erg veel plezier in. Kinderen doen dit ieder jaar in Haarlem. Ze werden ook begeleid door de politie motoren.

Dat witte lantaarn heeft ook verlichting. Deze gaan automatisch aan en dan weer uit. Onder hebben we nog eentje, dan wat kleinere… Dit staat heel erg leuk, wanneer het donker is. De gezellig sfeer verlichting komen weer uit de stallen.

Op een avond werd de lucht totaal oranje verkleurd bij zonsondergang. Hier ging de zon achter de horizon weer onder…

Hier en daar verschenen mooie wolken partijen in de lucht. En de kleur oranje werd al een stuk minder. Dit kan allemaal heel snel gaan.

De vogels en dieren reageren hierop op deze dagelijks natuur verschijnsel. Deze vogels kwamen hier bij ons snel voorbij vliegen. Daarom is deze foto iets wat onduidelijk geworden. Ze waren op dat moment al heel ver… en toch wilde we dit graag aan jullie laten zien. Dit komt overigens heel vaak voor bij ons.

Alweer een tijdje geleden zagen we deze stink sigaren bij station Spaarnwoude. We gingen even naar Amsterdam toe.

Vroeger als kind zijnde plukte we deze altijd. We gingen ze even laten drogen en staken we deze aan. Ze kunnen lekker stinken dan…

Beetje sprookjes achtig hing deze grote sierlijke lamp ergens in Amsterdam.

Deze bloemen hadden we zelf gekocht voor onze huiskamer. Deze is bijna uitgebloeid. Ze kunnen ook bijna in één keer goed uitvallen en daar moeten we wel voor oppassen met onze huiskonijn Jimmy.

Verleden week hadden we deze bol chrysanten gekocht voor onze balkon. Deze staat nu volledig in de bloei en staat hier vooral opvallend goed bij.

Tot slot hebben wij hieronder een filmpje geplaatst met als titel: “Vaarwel zomer 2017 en hallo herfst”.

39 reacties

 1. Het balkon fleurt mooi op met de heide en Geraniums.
  Een prachtige foto van de zonsopkomst in de mist.
  Wat een grappige naam "de muggenronde".
  Een mooie video, ja maar de herfst is ook mooi zie ik op de log. Hans

 2. Goede morgen J & F mooie foto's weer, maar die met de mist springt er voor mij uit. Bij mij staan de bol chrysanten er ook mooi bij, de bloemen zijn allemaal open gegaan, soms lukt dat niet, maar nu wel. Misschien komt dat ook door het mooie nazomerweer. Nu heb ik altijd de herfst het mooiste seizoen gevonden en ik geniet er dan ook volop van. Ik wens jullie een fijne zondag toe

 3. Dag zomer, ik zal je missen. Gelukkig hebben we de foto's nog.  Ik ga voor de sigaren en het riet, die hebben een hoog zomergehalte. De herfst met z'n mist en kille momenten, daar moet ik nog even aan wennen! Gr Jan W 

  1. Ja ja en daar heb je helemaal gelijk in en wij hebben gelukkig nog heel veel foto's liggen van afgelopen zomer. Dus… we kunnen voorlopig mee door en natuurlijk komen wij ook met logjes over de herfst en winter. Wie weet wat er allemaal staat te wachten voor ons allemaal. Maar nu even nog niet… laten we maar eerst nog van de nazomer genieten!

   Groetjes van Ferry & Jacqueline.

 4. Ik vind dat we best een lekkere zomer hebben gehad, en ik vind dat we nog steeds zomer hebben. Wat de kalender ons ook verteld. 

  Mooi die heide op jullie balkon. Hopelijk kun je er een paar jaar van genieten want zoiets moois moet wel een poos blijven staan natuurlijk. Mist hadden we hier ook al. Het hoort er bij, en hier in de polder is het echt prachtig om te zien. 

  Alleen wel uitkijken als je er door moet natuurlijk. Mooie foto's weer van alles. Ik heb genoten. 

  fijne week

 5. Ik heb ook niet het gevoel dat we echt een zomer hebben gehad hoor. Dat komt misschien ook omdat ik in juli en augustus gewoon heb gewerkt en het qua weer ook niet altijd even bijzonder was. Ik moet zeggen dat ik de herfst, mits het droog is, wel een mooi seizoen vind. Die gekleurde bomen en bladeren vind ik echt prachtig om te zien. Leuk dat jullie je balkon ook weer zo hebben ingericht! En die zonsondergangen… prachtig!

 6. Kijk nou..Haarlem , mijn geboortestad.
  Ik had een paar jaar geleden wat stinksigaren geplukt en thuis op een vaas gezet..per ongeluk tikte ik er een paar dagen later tegen aan..tjonge tjonge het ding knalde uit elkaar en alles lag onder de pluis.
  Je hebt een lekker fleurig balkon !!

 7. Mooi en gezellig  is jullie herfst balkon  F & J 

  Gaat inderdaad nu heel snel. Hier is alles uitgebloeid in de tuin. 

  Dat het zo vroeg donker wordt hoeft voor mij nog niet…..

  We zijn net terug van een weekje Algarve met + 30 graden. 

  Nog volop zomers . Heerlijk. 

  Groetjes 

 8. Ferry en Jacqueline,

  Jullie hebben weer een heel mooie serie foto's gemaakt.

  Vooral die detail foto's van de heideplantjes zijn erg kleurrijk en ook het filmpje is heel fraai, het laat je nog even het zomergevoel vasthouden.

  groetjes,

  jeer

 9. Goede morgen Ferry en Jacqueline en een heel fijne nieuwe week gewenst.

  Wow, dit is weerom een serie foto's geworden om van te snoepen, die mooie herfstkleuren spatten gewoonweg van het scherm af! En ook die schitterende, heel merkwaardige wolken hemel mag er zijn. 

  Het moet nu wel heel gezellig zijn op jullie terras met die leuke lantaarn, ik kan het me goed voorstellen dat als die 's avonds brandt er een heerlijke sfeer heerst!

  Vraagje: waarom moet ik mijn gegevens nu zelf invullen? Die worden precies niet meer onthouden en ook de spellingscontrole doet het niet meer…

  1. Goedemorgen GerdaYD, als het goed is kreeg je zojuist van ons 2 keren met onzinnige teksten hierin. We waren even aan het testen geweest en als het goed is, zou dit nu wel goed moeten werken? Laat het ons svp even weten, oké? Overigens krijgen we vandaag te horen over de uitslag van onze broer. Jij ook een fijne week gewenst van ons.

   1. Ai, dat wordt dus weer bang afwachten… Hopelijk komt er uiteindelijk goed nieuws zodat jullie opgelucht kunnen adem halen… Sterkte!
    En het is weer in orde wat de gegevens betreft hoor, jullie hebben dat puik opgelost!
    Fijne dag nog hé…

 10. Gezellig blog met al jullie vrolijke kleuren en wat een mooie balkon heb je weer gemaakt. Ja de Herfst geeft ook kleur aan seizoen. De wolken luchten had wel iets bijzonders. Hier ook nu mistig en blijft nog even lang hangen. Jij vast naar ons gestuurd. Nu aan de koffie en dan nog wat andere blogs in zien vooraleer ik aan deze dag begint. Vaste prik voor mij elke morgen. Ik wens je een dag zonder zorgen.

  P.s. Het is vaak bij YouTube zo dat helaas niet alle muziek mag. Ik kies uit de creatorlijst wat past bij film.(zoek eerst van te voren wat op, slaat deze op en pas foto’s dan aan op de tijd. Bestaande muziek mag helaas niet meer.
  Wat in het ene land wel mag mag niet in de andere. Of je moet deze betalen en dat doe ik niet want heb ook geen betalende kanaal. Maar spreekwoord zegt: Wie zoek zal ook vinden. Nog mooie bloem erbij voor jullie

 11. Ferry & Jacqueline,een mooi afscheid van de zomer neer de herfst
  de mooiste bloemen en kleuren komen hier voorbij………..
  ook al is de zomer voorbij, de herfst heeft ook veel om van te genieten!
  wens je een mooie dag.
  Groetjes Christiene.

 12. Mooi al die bloemen pracht op jullie balkon,
  en inderdaad is deze zomer al weer voor bij en dat ging niet geleidelijk maar opeens was het herfst
  en als het zo rustig blijft als de laatst dagen geniet ik wel van de herfst, ik hoop jullie ook.

 13. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  jullie balkon is weer helemaal klaar voor de winter en de heideplantjes zijn echt heel erg mooi. De lampjes die vanzelf aan en uit gaan heb ik ook en ook ik vind dat zo leuk en gezellig. ieder jaargetijde heeft zo zijn charme en de lichtjes en de kleuren van de herfst zijn dan ook echt mooi.
  De vele wolken in diverse kleuren zijn prachtig op de foto gezet. Wolken veranderen ook vaak iedere seconde en je kan er naar blijven kijken. Van een muggenrace had ik nog nooit gehoord maar zo leer ik toch weer wat bij
  Ik wens jullie een hele fijn avond.

  Lieve groetjes, Helma

 14. Ouder worden we allemaal maar oud zijn is een ander verhaal
  Een fijn weekend ook voor jullie en onder het genot van het filmpje en de muziek even krabbelen
  Zo is het een mooie afsluiter en hopen we op een mooie herfst.
  Groetjes

 15. Wat een gevarieerd log.Die eerste foto’s doen niet aan de herfst denken !Die lisdodden noemen wij sigaren Elk jaar ging ik er plukken op het einde van de vakantie samen met de kleinkinderen.Willen of niet ze plukten er voor de hele familie hahaha. De ganzen vliegen hier ook al in formatie over.Ze zijn aan het oefenen voor ze naar het zuiden trekken

 16. Hoewel de herfst al haar intrede heeft gedaan, hebben we toch nog enkele mooie nazomerse dagen gekregen
  Hoi J & F, wat hebben jullie een prachtige en sprookjesachtig balkonnetje! Het is sfeervol en mooi met de heideplantjes in verschillende kleuren het lantaarntje en de kaboutertjes maken het plaatje compleet, echt gezellig hebben jullie het gemaakt! Ik vind de foto met de mist bij opkomende zon heel mooi! Dat heeft Jacqueline knap vastgelegd! Ook de zonsondergang is mooi met die warme kleuren aan de hemel! Daar hangt een prachtige grote sfeervolle lamp in Amsterdam. Jullie hebben weer een prachtig log gemaakt met mooie en sfeervolle beelden! Het filmpje is ook weer prachtig! Ik heb hier weer genoten…
  Fijne genietgroetjes en nog een mooie week gewenst van Heidi en de kattenfamilie

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *