Centrum Den Haag

De winkel straten worden op dit moment steeds gezelliger en dit komt natuurlijk door de feestdagen, die er aan komen. Er zullen ook steeds meer kerstbomen in de huiskamers verschijnen. Maar we gaan nu even verder met ons foto verslag uit het jaar 2017 (zomer…) die we nog niet gedeeld hadden met jullie.

We geraken steeds dieper in het centrum gedeelte van Den Haag. Deze aanwijsbord vertelde ons gelijk heel wat leuke dingen. Nooit waren we bij de Paleis van Noordeinde geweest. Die gedachten hadden we toen namelijk helemaal niet. Dit kwamen we bij toeval tegen.

In deze winkelstraat staan veel leuke winkels. Maar ze hebben wel opvallende fraaie gevels. Zoals deze dus…

Met deze straat verlichting met een kroon erop, vertelde dit ons genoeg. Dit is dan de koninklijke route.

Deze etalage pop zat lekker buiten op de bank. Dit kom je niet zo vaak tegen.

Dit is één van de gebouwen waar de Paleis Noordeinde vlakbij de buurt zal moeten zijn.

En dit klopte ook wel, want hier is ie dan! Hier woonde vroeger Beatrix als dit goed is.

Dit moesten we met onze eigen ogen beter gaan bekijken. En nu is daar de juiste moment voor. Er was hier veel dingen te zien.

Dit is dan de hoofdingang van Paleis Noordeinde. Er staan hier ook twee poorten voor de wachters, die op dit moment helaas niet aanwezig waren.

De rode luiken stonden hier wel open. Maar dit zal ongetwijfeld altijd wel zo zijn of anders is hier niet veel te zien.

Dit is een fraaie gouden koninklijke poort ingang, die heel vaak dicht is namelijk. Alleen bij speciale gelegenheden zoals de Prinsjesdag, gaat deze wel voor de koetsen open.

Dit is één van de koninklijke poort van de wachters. Die helaas niet aanwezig waren. Eigenlijk zou dit wel zo moeten blijven…

De zon ging op die dag steeds meer schijnen. De lucht werd steeds blauwer en ook warmer. Het zou ongeveer graag of 25 gaan worden op die dag.

Dit is de koninklijke balkon. Tijdens de Prinsjesdagen zal hier ook koninklijke familie leden verschijnen om hun volk toe te wuiven.

De is een bekende standbeeld die voor de paleis staat. Hij is veelal in het kleur groen.

Hier gingen we steeds verder van weg van de paleis. Aan de overkant zagen we iets anders, die wij ook nog niet eerdere hadden gezien.

Met een zoomlens werd deze foto van achterkant genomen. Terwijl we steeds verder gingen…

En toen kwamen we een plein tegen met de standbeeld van Wilhelmina. Dit moet hier niet zolang gestaan te hebben. Maar dit weten we niet zeker…

Deze is plein heeft ook een mooie plein afwerking gekregen en dit mag ook wel voor zo’n hoog iemand die hier als standbeeld staat geplaatst. We verbleven hier nog eventjes en hier draaiden we ons later om en toen zagen we iets anders… Iets met gouden teksten, blijkbaar zijn ze hier in Den Haag daar dol op. We wensen iedereen nog een fijne week voortzetting.

Reactie(s) 41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *