Centrum Den Haag

De winkel straten worden op dit moment steeds gezelliger en dit komt natuurlijk door de feestdagen, die er aan komen. Er zullen ook steeds meer kerstbomen in de huiskamers verschijnen. Maar we gaan nu even verder met ons foto verslag uit het jaar 2017 (zomer…) die we nog niet gedeeld hadden met jullie.

We geraken steeds dieper in het centrum gedeelte van Den Haag. Deze aanwijsbord vertelde ons gelijk heel wat leuke dingen. Nooit waren we bij de Paleis van Noordeinde geweest. Die gedachten hadden we toen namelijk helemaal niet. Dit kwamen we bij toeval tegen.

In deze winkelstraat staan veel leuke winkels. Maar ze hebben wel opvallende fraaie gevels. Zoals deze dus…

Met deze straat verlichting met een kroon erop, vertelde dit ons genoeg. Dit is dan de koninklijke route.

Deze etalage pop zat lekker buiten op de bank. Dit kom je niet zo vaak tegen.

Dit is één van de gebouwen waar de Paleis Noordeinde vlakbij de buurt zal moeten zijn.

En dit klopte ook wel, want hier is ie dan! Hier woonde vroeger Beatrix als dit goed is.

Dit moesten we met onze eigen ogen beter gaan bekijken. En nu is daar de juiste moment voor. Er was hier veel dingen te zien.

Dit is dan de hoofdingang van Paleis Noordeinde. Er staan hier ook twee poorten voor de wachters, die op dit moment helaas niet aanwezig waren.

De rode luiken stonden hier wel open. Maar dit zal ongetwijfeld altijd wel zo zijn of anders is hier niet veel te zien.

Dit is een fraaie gouden koninklijke poort ingang, die heel vaak dicht is namelijk. Alleen bij speciale gelegenheden zoals de Prinsjesdag, gaat deze wel voor de koetsen open.

Dit is één van de koninklijke poort van de wachters. Die helaas niet aanwezig waren. Eigenlijk zou dit wel zo moeten blijven…

De zon ging op die dag steeds meer schijnen. De lucht werd steeds blauwer en ook warmer. Het zou ongeveer graag of 25 gaan worden op die dag.

Dit is de koninklijke balkon. Tijdens de Prinsjesdagen zal hier ook koninklijke familie leden verschijnen om hun volk toe te wuiven.

De is een bekende standbeeld die voor de paleis staat. Hij is veelal in het kleur groen.

Hier gingen we steeds verder van weg van de paleis. Aan de overkant zagen we iets anders, die wij ook nog niet eerdere hadden gezien.

Met een zoomlens werd deze foto van achterkant genomen. Terwijl we steeds verder gingen…

En toen kwamen we een plein tegen met de standbeeld van Wilhelmina. Dit moet hier niet zolang gestaan te hebben. Maar dit weten we niet zeker…

Deze is plein heeft ook een mooie plein afwerking gekregen en dit mag ook wel voor zo’n hoog iemand die hier als standbeeld staat geplaatst. We verbleven hier nog eventjes en hier draaiden we ons later om en toen zagen we iets anders… Iets met gouden teksten, blijkbaar zijn ze hier in Den Haag daar dol op. We wensen iedereen nog een fijne week voortzetting.

41 reacties

 1. ha die Yova
  jullie laten mij , dit voor mij bekende , met andere ogen bekijken
  en dan bij 25 graden pppffftt
  maar dat koninklijke optrekje kom je niet binnen hoor
  Trikx woont hier nu als het ware bij me om de hoek , kom je helemaal niet bij in de buurt hihi
  wel kon ik met enige mensen die zoiets wilden het graf van prins Friso bezoeken
  wie weet kom ik nog eens in het Haagse
  slaap wel groet

 2. Haha, spannend hoor, die gouden teksten… Ik ben benieuwd. Heel mooi avontuur weer, op stap in Den Haag! Wie wat bewaard, die heeft wat hè.
  Ik vind het paleis eigenlijk wel mooi. Strak is het wel, maar het is ook een koninklijk huis, dat moet iets strenger zijn dan andere huizen.

  Nog dankjewel voor je bezoek! En het elfje, schitterend
  Ja, ik vind die tekeningen en zo van Joyce ook heel goed, en ik kan ze mooi bij mijn gedichten gebruiken hè, ze passen zo goed bij elkaar.
  Liefs en groetjes!

 3. mogge Yova
  dus je kon de muziek goed horen , leuk gedaan zo hé , is als een jukebox
  jullie een nieuw toetsenbord , ik ook al , in het voorjaar dit jaar hihi , de oude bleef hier en daar wat hangen en sommige letters waren niet meer te lezen
  ja zeker leuk om zo’n goed contact te hebben met de collega’s
  ik zal aan de koffie
  geniet de dag

 4. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Ja, ik heb zo ondertussen al heel wat kerstbomen opgetuigd gezien hier en daar. De eerste zag ik begin vorige maand al. Die mensen moeten er echt van houden dacht ik nog.
  Den Haag heeft heel wat prachtige onderdelen. Echter ben ik niet altijd fan van al die pracht en praal. Als je weet hoe het er gekomen is, over de rug van de bevolking heeft het een heel ander laagje.
  Maar met jullie mooie foto’s vergeet ik dat gewoon even. En het leuke is dat ik daar ook allemaal geweest ben.

  Fijne woensdag!

 5. Goede middag Ferry en Jacqueline.
  Hel knap vervolg van jullie mooie serie over Den Haag, het roept bij mij heerlijke herinneringen op. Veel van wat jullie hier tonen heb ik ook gezien maar toch wisten jullie enkele hoekjes te ontdekken waar ik nog nooit ben geweest. Bedankt dus om virtueel met jullie mee te mogen lopen!

 6. mooie foto’s van”koninklijk” Den Haag vandaag F & J

  ik heb daar ook nog voor het hek gestaan

  het bronzen ruiterbeeld van Willem van Oranje is wel heel indrukwekkend

  het standbeeld van Wilhelmina sprak me wat minder aan

  bedankt voor dit knappe vervolg

 7. Jaaaaaaa Paleis Noordeinde, daar heb ik ook voor gestaan en herken ik meteen. Wat ik gek vond toen, lang geleden dus alweer, is dat het eigenlijk zo tussen andere panden in ligt, dat verwacht je niet van een paleis, hahahaha Dat plein met Wilhelmina herken ik niet, wie weet is dat inderdaad wat nieuwer.

  Prachtige serie weer!

  X

 8. Als ik dit zie, denk ik gelijk aan Prinsjesdag! Allemaal zwaaien op het balkon. Ik vind Noordeinde een apart paleis, als je niet weet dat de koning er werkt, zou het je misschien niet eens opvallen. Het ligt in zo’n smal straatje. Leuk die etalagepop op dat bankje, dat vind ik nou humor! Je moet het maar net zien hè?
  Liefs,
  Lilian

 9. heel mooie serie en verslag, schitterende gebouwen en foto’s er van Ferry en Jaqueline
  Heel inspirerend en wil het graag een keer zelf gaan zien, maar wacht nog op het voorjaar
  dan zijn de dagen weer wat langer , en is het weer hoplijk weer beter.

  Groeten, Bram

  1. Hallo Gerda, het wordt zelfs een stille kerst voor ons. Want we kunnen het helaas niet vieren met de familie. Maar we houden de moed erin. we moeten wel… Overigens dit zou dan wel de eerste keer zijn voor ons. Dus dit wordt wel even wennen…

    1. We nemen geen “afscheid”, want zover is het nog niet. Het is behoorlijk zwaar ja, omdat we met 3 familie leden zitten. Aangezien dit erg gevoelig ligt en vooral privé is, zullen we dit onderdeel niet meer delen. We zullen dit stilletjes verwerken. De mededeling die wij hier hadden geplaatst op onze overzicht pagina, hebben wij inmiddels verwijderd uit ons systeem. Want dit kan zelfs negatief invloed werken met alles. Dit hadden we al snel in de gaten. Vreemd genoeg…

     Dank je wel voor je steun in alle momenten.
     Namens Ferry & Jacqueline.

     1. Dag Ferry en Jacqueline.
      Natuurlijk is het soms beter verdriet niet te delen, maar som ook is het beter dat wel te doen zodat jullie de nodige steun krijgen om alles te verwerken. Sterkte!

  2. Hallo Gerda,

   En daar heb je zeker wel gelijk in. Soms kan dit wel eens handig en nuttig zijn. Dan kunnen we onze “ei” via deze wijze weer kwijt. Zeg maar, onze hart uit luchten. We zijn altijd blij dat je hier je aandacht met ons besteed en dit vinden we natuurlijk altijd heel erg fijn.

   Jij ook een fijne dag gewenst. Straks gaan we met z’n allen naar onze ouders toe en kijken hoe erg er allemaal voor staat.

    1. Ook een goede avond Gerda,
     We waren vandaag bij onze ouders geweest. Als eerste bij onze moeder natuurlijk. Het lijk ietsje beter te zijn dan afgelopen weekend. Haar gelaat zag er wat vriendelijker uit. Maar dit kan ook schijn geweest zijn. Maar ze was ieder geval zeker blij om ons allen bij elkaar terug te zien. Ze heeft wel veel pijn aan der buik en opzij. Ze kan nog steeds niet eten en is inmiddels 32kg geworden. Ze wil geen sonde voeding via slangetje in de neus zeg maar. Bij iedere dag komt de dokter langs om te kijken en praten. Helaas zit ook wat tussen haar oren. Daarom hebben ze afgesproken dat er iemand langs komt om hierover te praten en kijken wat er precies aan de hand is. Ze heeft wel gordelroos, iets was wij nog steeds vraagtekens erbij zetten. We hebben wel haar mini kerstboom opgetuigd en deze staat nu naast haar televisie. Dan kan ze ernaar kijken en misschien ook aan ons denken. Het is trouwens een fiber boom en dat geeft bewegende lichten en met mini balletjes natuurlijk. Dit vond ze wel erg leuk. Daarna zijn we ook even bij Pa geweest en met hem gaat het ook niet goed. Dit ligt nu altijd in bed en kan niet meer lopen, door zwakte. We hadden een beetje bij gekletst en even later gingen we weer naar huis. A.s. woensdag krijt onze broer (André dus…) z’n derde kuur. En bij de vierde kuur krijgt hij ook een scan, om na te gaan of de kuur dan wel aan slaat of niet. Dit is pas over 4 weken zover. In het nieuwe jaar dus… Dit geeft ons natuurlijk ook spanningen met zich mee. Maar we proberen wel gewoon door te gaan met ons eigen leven. We moeten wel, of anders gaan we zelf ook onder door en dit willen wij natuurlijk voor komen. Het is inmiddels weekend en dus lekker vrij. Even wat bij tanken dus. En dan komt het allemaal weer goed met ons. Afgelopen week hadden we wel eventjes moeilijk gehad en dan was dit een momentje geweest dat we even niet meer zagen zitten. Maar dit is weer goed gekomen met ons.

     We wensen je nog een fijne avond toe en bedankt voor het luisteren/lezen naar ons “toestanden” zeg maar.

 10. Noordeinde is een heel prachtig paleis zo te zien.Je hebt er weer heel mooie foto’s van gemaakt.Ik weet niet of de sint bij jullie is langs gekomen ,alhoewel ik heel braaf ben geweest,bleef hier weer alles leeg,pfff.Maak er nog een gezellige avond van,veel groetjes voor jullie

 11. Goeie middag Jacqueline en Ferry,
  dit zijn weer heel wat foto’s en ook weer hele mooie foto’s.
  Echt ontzettend leuk om op deze manier door de stad Den Haag te gaan en zo op deze manier alle leuke ins en outs te kunnen zin. Dat jullie oog hebben voor details heb ik al meer gezegd maar het is ook echt zo.
  Ik heb weer even heerlijk mee gewandeld.

  Lieve groetjes, Helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *