Centrum Delft

Na een lange onderbreking gaan we weer verder bloggen. We hebben weer de zin gekregen om met jullie te kunnen delen met ons foto verslagen en andere dingen. We waren begonnen met ons foto verslag over Delft. Hierover hebben we hier toch wat aardig mooie foto’s liggen. En zullen we onze ervaringen van ons bezoek naan Delft graag delen met jullie. Nooit eerder waren we in Delft geweest. Met ons eerste fotoverslag lieten we het nieuwe station Delft aan jullie zien. Het is nog steeds een vrij lege kale vlakte. En is ons door iemand verteld dat de molen zelfs verplaatst is naar achteren. Zou dit allemaal voor de nieuwe station Delft geweest zijn?

We gingen dus lopend naar het centrum. We namen de tram dus niet, zoals we al zeiden. En dat was maar goed ook. Want we zagen hier allerlei mooie gebouwen en zelfs grachten.

Er stonden hier ook heel veel terrassen bootjes, zoals deze dus.

Ook Gemeente Delft ken haar eigen wegwijzers. De borden zijn daarom ook in verschillende formaten en kleuren. Wij vinden dit altijd een heel belangrijk onderdeel, wanneer we op pad gaan.

In de verte zagen we dit fraaie kerktoren staan, die toen nog in de steigers stond.

Daarachter die kerktoren opnieuw in beeld gebracht en deze gracht is wel erg smal. Even tussen door varen zou net kunnen.

En de mensen zaten hier lekker te tafelen. En het was ook acht prachtig weertje afgelopen zomer 2018 dus.

Hier gingen we de brug over, want we waren nog steeds niet in het centrum gedeelte van Delft.

En dan hier nog een ander kerkgebouw te zien. Dit moet haast wel de centrale gedeelte zijn van Delft.

De geraniums deden hier best wel goed. En toch zagen we toen hier en daar dode stukken.

Delft kent ook vele zijstraten en die zijn echt heel gezellig. Ook zijn er aparte winkeltjes te zien.

Hier kan men o.a. een bakje koffie doen. Maar dat lussen wij dus niet.

En daarachter ligt dan de marktplein van Delft.

Er varen hier ook rondvaartboten. Deze zijn bijna helemaal van glas. Dus kun je zeker alles beter bekijken.

Dit is een centrale verkeersplekje. Een bekende plekje.

Hier keken we nog achterom. Eigenlijk is dit een rustige gedeelte. De NS bezoekers komen hier via de rechterkant gedeelte.

Op deze foto zien jullie hier al de kraampjes staan. Daar komen we later uitgebreid nog op terug. Want dit was wel een heel bijzondere markt geweest in Delft en gelukkig waren wij nog op tijd bij. Maar hier vandaan gingen we rechts af, richting de marktplein van Delft. Maar dat zien jullie de volgende keer wel.

Lente gevoel

We mogen op de moment echt niet klagen met het weer in Nederland en België. In het zuiden van Nederland, Limburg om precies te zijn… werd zelfs even 18 graden aangetikt. Hier in Haarlem werd het rond 14 graden een de kust en dit is ook erg mooi meegenomen. Dit merken we ook gelijk aan de dieren, vooral vogels. We krijgen hier regelmatig koolmeesjes op ons balkon. Afgelopen vanmorgen gingen er zelfs twee in ons nieuwe vogelhuisje. Gisteren ook al, zei Jacqueline net tegen me. Maar het is nog half februari en volgens de laatste weer modellen zou het volgende week opnieuw lente kunnen worden Nederland. Het kan gewoon niet op en laat het maar komen. En als het zo door gaat, dan zullen ongetwijfeld snel nieuwe bladeren verschijnen bij de bomen en struiken. Hier en daar zie je ze al verschijnen. De knoppen dus…

Reactie(s) 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *