Menu Sluiten

Burgers’ Safari

Voordat we verder gaan met ons verslag, kunnen we jullie alvast waarschuwen voor een superstorm die morgen over Nederland zal gaan razen. Het beloofd echt zwaar te gaan worden. Dus loop even na in je tuin of wat dan ook. Zet het desnoods even stevig vast met touwen of met extra spijkers. Nu kan het nog… tenminste zondag ochtend dan. Maar goed… We gaan naar Burgers’ Safari park. Het is een groot gebied met allerlei Afrikaanse dieren.

Jachtluipaarden en leeuwen zitten natuurlijk apart of anders zou dit voor de bezoekers niet fijn gaan vinden. Toch horen deze dieren erbij. In het echte wild dan…

Uw bezoek aan Burgers’ Safari brengt u bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die u vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Burgers’ Zoo heeft een lange en succesvolle traditie in het huisvesten van leeuwen. In de jaren ’30 van de 20ste eeuw werd in het park het eerste leeuwenverblijf zonder tralies gebouwd. Eind jaren ’60 verhuisden de leeuwen naar het Safari-gedeelte. Er werden meerdere grote groepen leeuwen gehouden en er werden heel wat leeuwtjes geboren. Meer dan duizend leeuwenwelpen zagen in Burgers’ Safari het levenslicht!

In deze gebied kun je wel 2 uurtjes vermaken van al dat mooist in deze Safari park van Burgers’ZOO in Arnhem. Het is hier wel handig om een tele-zoom te gebruiken. Maar dit is wel handig, maar niet altijd! We zorgen dat we meerdere lenzen mee nemen. Ook hebben we daarnaast een compacte camera en dit kan ook soms heel handig zijn.

Het filmpje hieronder werd eerder met een mobiel opgenomen en dit gaat over tropische en zeewater vissen. Ons vorig logje werd dat met een compacte Sony camera opgenomen. Zie het verschil nu ook eens… Altijd eraan denken: neem je video opname in landscape stand!

En hieronder hebben we nog een extra filmpje toegevoegd. Weliswaar een korte filmpje, maar wel erg leuk!

Voorgaande logjes

41 Reacties ontvangen

 1. Bertie

  Het s weer een mooie serie met een lief filmpje. Kwaliteitsverschil tussen filmpjes en foto’s zie ik meestal niet, daar heb ik geen oog voor. Zelf bak ik er niets van.😥
  De luipaarden vind ik bijzonder, het zijn dan ook katachtigen. Altijd soepeler dan andere dieren, alsof ze er special voor trainen.

  • Skyblog

   Soms nemen we lenzen mee en de grootste telelens is wel erg zwaar ja. Ferry heeft hiervoor een speciale rugtas met lenzen vakken erin. Er kan zelfs de camera in. Hier komen we later nog eens op terug. Want je brengt ons op het idee. Komt goed allemaal…
   Jij ook een fijn weekend gewenst.

   PS: dank je wel voor je complimenten.

  • Skyblog

   Klopt… we maken vooraf filmpjes en dan vervolgens met video editor bewerkt of anders zou dit niet op deze wijze kunnen lukken. Iets wat we ook leuk vinden om dit te doen en vooral te delen met jullie. Hier is ook alles (hopelijk) stormvast gezet.

   Welterusten voor straks en voor morgen weer gezond op.

   • Karel

    ja is ook leuk , ik deed dat ook al eens , en ga het wel weer doen
    nee ik hoefde de deur niet uit , en was fijn binnen
    ja een mooie pps , maar nu schelpen zoeken op het strand , nee bedankt
    in de avond zou de piek van de storm zijn
    morgen horen en zien we de schade , ik hoop dat het meevalt
    fijne avond groet

 2. Hans

  Nou zeker, morgen een spannende dag.
  Hier staat een enorme stijger tegen de gevel in verband met herstel werkzaamheden.
  Burgers’ Safari is zo mooi heb er goede herinneringen aan.
  De opzet is zo mooi dat verschillende soorten samen leven.
  Filmpje over de vissen is erg mooi geworden net als het tweede filmpje, dacht dat het stokstaartjes zijn. Hans

 3. John

  Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Hier waait het al behoorlijk met af en toe flinke rukwinden. We zullen zien hoe het allemaal gaat verlopen want het ergste moet nog komen.
  Mooie safari daar. Het doet echt een beetje aan alsof je daar bent en niet hier. Mooi gedaan. Of de beesten dat ook merken weet ik niet, maar het is voor de beleving van de bezoekers wel goed.
  Jullie filmpjes zijn weer prachtig. Vooral de vissen ben ik fan van. Ja altijd in landscape filmen. Anders krijg je van die smalle filmpjes.
  Fijne zondag.

 4. Bram

  Heel mooie dieren tuin met heel veel ruimte voor de dieren.
  Jammer dat we geen winter hebben gehad tot nu toe en ook nog een mega storm op de koop toe in februari, bah was het maar vast lente .
  Genieten van jullie foto’s en filmpjes, wat een leuk intro steeds en mooie muziek op de achtergrond, ziet er heel professioneel uit.

 5. Rietepietz

  De filmpjes zijn erg mooi gemaakt, ik zie in het eerste filmpje wel visjes die we vroeger zelf hadden in een tropisch aquarium. Het blog is ook veel prettiger geworden door de foto’s meer bij elkaar te zetten.

 6. Erica

  Het is weer een mooie serie geworden over Burgers ‘Safariepark de overzichtsfoto’s spreken mij het meeste aan, het geeft een mooi beeld waar de beesten leven.
  De filmpjes zijn echt super en de muziek vind ik ook heel mooi.

  Fijne zondag, Erica

 7. Irma

  Wat een geweldige foto’s en filmpjes zijn dit.
  Ik heb echt genoten van de filmpjes.
  Deze week zal ik ook daar heen gaan, nu denk ik dat de dieren allemaal binnen zijn vanwege de storm, het zal dinsdag of donderdag worden vermoed ik.
  Eindelijk weer eens fotograferen na 4 maanden ben ik daar echt aan toe.
  Groetjes Irma

 8. Christiene

  F & J,
  prachtig zo veel verschillende dieren,de jachtluipaarden wat zijn ze mooi
  zo prachtig om te zien,jullie hebben er mooi werk van gemaakt.
  Foto,s en filmpjes,ook leuk om dat samen te doen,een mooie hobby.
  ook bij storm!
  Groetjes
  Christiene

 9. jeer

  Ferry en Jacqueline,

  Het is weer een mooi uitstapje geworden en ook deze filmpjes vind ik al heel mooi, mij lukt dat niet hoor. Ik hoop dat de storm bij jullie een beetje meevalt. Ik ben er geen fan van.

  Groetjes,

  jeer

 10. Skyblog

  De winterstorm werd niet hoger dan windkracht 10 en dat was ook een hele hoop. De hoogste piek in op dit moment (21:30 uur) alweer voorbij. De komende dagen blijft het nog wel even stevig door waaien. Dus de winterstorm is nu naar het oosten vertrokken.
  We hebben gelukkig geen schade.

 11. Marianne

  Goedenavond Jacqueline en Ferry
  Hopelijk de storm goed doorstaan t.n.t.?
  Hier is het nu wat rustiger gelukkig.
  Zag hier weer prachtige foto’s van jullie Safari
  Altijd mooi om te zien.
  Lang geleden een echte safari gedaan in Kenia en Johannesburg
  Een hele belevenis is dat.
  Ik wens jullie een fijn begin v/d nieuwe week
  Maak er weer wat fijns van
  Liefs Marianne

 12. Di+Mario

  Ik hoop dat het goed is gegaan bij jullie. Jullie zitten toch vlakbij de kust. Hier vind ik het allemaal wel meevallen. Gewoon veel wind, niets stuk of omgewaaid. Mooie foto’s weer van de dierentuin. Het is een prachtige dierentuin waar ik vaker ben geweest, maar het is alweer even geleden.

  Love As Always
  Di mario

 13. Wanda

  Het is inmiddels al heel wat jaartjes geleden dat ik er ben geweest, maar het is inderdaad een mooie dierentuin. Jullie hebben het ook echt weer heel erg mooi vastgelegd, waardoor ik het nu toch weer in gedachten hou voor een leuk uitstapje dit jaar!

  • Skyblog

   O jee, wat ben je slim zeg! Heel goed opgemerkt. Dat ene fragment komt van dierenpark Amersfoort. Dit hebben we zonet even nagekeken. Maar dat filmpje is zo leuk om te zien. Eigenlijk zouden we deze filmpje moeten verwijderen. Maar we laten hem zo staan. Super bedankt voor je opmerking! Je bent een echter dierenvriend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.