Bloemenvelden in Lisse

Na Hillegom gingen we naar de bloemenvelden in Lisse en dit is ook de locatie waar o.a. de Keukenhof is, die overigens gesloten was i.v.m. corona. Hier was het een stukje drukker en dat was al opvallend. Maar toch was het heel anders dan anders… namelijk stukken rustiger. Vroeger kun hier bij de bloemenvelden komen en dit is nu niet meer zo. Alles is zo’n beetje afgesloten, vanwege de overlast. Er lig daar ook een drukke doorgang weg route. En dit is ook de locatie waar veel toeristen uit verschillende wereld delen naar toe komen.

En dit is zo’n locatie en jullie kunnen hier al zien dat de hek vrijwel nog nieuw is. Er hing hier een spandoek aan het hek. En daarnaast het woord “Lisse” en helemaal achter aan ligt de Keukenhof.

Hier liggen lang uit gerekte bloemenvelden met alleen tulpen. In verschillende kleuren en varianten. En dit is bij elkaar heel fraai om te zien.

Deze geel en rode tulpen zijn vrijwel bijna uitgebloeid. Maar ze waren wel op z’n mooist!

Achter een de rechterkant ligt het nieuwe gebouw (intree) van de Keukenhof.

Deze werkmannen wachtten nog even af en later op de dag zou de velden met stro worden bedekt. Tegen de kou en vorst die er toen en nu nog heerst. Ze namen een pauze.

En even later gingen we weer naar huis. Het was toen genoeg geweest. Dit is de rotonde van Lissen. Dit is ook vrijwel nieuw.

Dit is de watertoren van Lisse. De bouwjaar is 1925 en over 4 jaartjes wordt ie dan precies 100 jaar oud. Verder is hij ruim 45 meter hoog!

Eind februari 2009 is er een aanvraag bouwvergunning ingediend voor het verbouwen van de watertoren in een kantoor en met een restaurant op de watertoren. De watertoren zal daarom nog hoger worden dan nu het geval is. SVO Initiatief B.V. heeft haar B.V. , met daarin de watertoren als onroerend goed, verkocht aan de nieuwe gebruiker (een wegenbouwbedrijf).

Onderweg zagen we hier hoge elektrische hoog kabels staan en deze loopt helemaal door Noord Holland heen en dus ook dichtbij bij ons huis, door de landschappen van Spaarnwoude of/en de Haarlemmerliede.

Deze loop/fiets brug staat niet in Lisse, maar wel vlakbij de Schiphol. En even later kwamen wij weer terug in Haarlem, waar we moesten wezen. Want we wonen hier nog steeds…

51 reacties op “Bloemenvelden in Lisse

 1. Ha Luitjes,

  wat een prachtige reportage.
  Ik vind dat wij boffen met al die mooie bollenvelden in de buurt.
  Vanmiddag ga ik na de tweede prik ook weer even langs de bollen.
  Heerlijke kleuren.

  Groetjes!
  Marlou

  1. Om even terug te komen op jullie vraag. Ik ben een beetje kleurenblind dus kan niet alle kleuren goed onderscheiden of zien. Dat weet ik dan weer omdat andere mensen me dan zeggen dat ik de verkeerde kleur zie of zeg.

   Love As always
   Dimario 😎

   1. Ach jeetje, dit is echt lastig voor je. We dachten dat het om onze foto’s ging en vandaar de vraag hierover. Ja, dit kunnen we echt voorstellen dat is erg moeilijk is om te onderscheiden, aangezien je kleurenblind bent.

    Groetjes terug. good

 2. O wat een prachtige opnamen hebben jullie gemaakt van de mooie bollenvelden
  en zonder de hordes toeristen smile
  het er een prachtige omgeving om te fietsen en wandelen , zo kwam ik er 2 jaar inmiddels alweer ok door de velden zonder iemand te treffen
  waar is die loopfietsbrug precies ?
  groetjes

 3. Mooie foto’s. Ik durf niet goed naar die velden te gaan, want de lucht van vooral hyacinten is vreselijk voor mij. Ik ga er bijna spontaan van huilen en dat is niet overdreven hoor. Daarom ben ik altijd blij met zo’n mooie serie foto’s zoals die van jullie.

  1. Wellicht is jouw reactie zo kort, dat je hem over het hoofd ziet? Hij staat ergens boven. Scrol maar naar boven en dan zul je hem tegen komen. Zo niet… dan even via jouw browser deze pagina herladen. Overigens dit is de tweede keer dat je dit tegen ons zegt.

   En wanneer je hier een reactie achter laat, dan zul je hem hierboven zien verschijnen, tenzij dat je daarachter gelijk weg holde zonder te controleren?

 4. De eerste foto van de werkmannen is wel leuk genomen, later komen ze nog weer in beeld.
  Heel vervelend dat men de bollenvelden in loopt en schade aanricht, dan komen er vanzelf hekken. Hans

 5. Een mooi bloemen logje !
  We hopen om volgend jaar weer eens naar de Keukenhof te kunnen gaan, de kleuren en bloemen pracht ginder, dat kan je nergens anders zien !
  Mensen die zomaar de bloemenvelden in wandelen… dat is toch ongelooflijk hé ?
  Welk normaal denkende mens doet zoiets ?

 6. Dag Jacqueline en Ferry. wat een pracht omdat te bekijken wat een uitgestrekte velden met die kleurrijke bloemen zo mooi ,, prachtig foto’s hebben jullie daar weer van gemaakt zodat wij op deze manier toch mee kunnen genieten bedankt en heel mooi hoor .
  Fijne dag verder en hou jullie goed he .groetjes Ingrid .

 7. Er schijnt veel overlast te zijn op de velden en die hekken houden dat tegen. In Zeeland hebben we ook bollenvelden en pas stond nog in de krant dat men gewoon de velden opgaat om foto’s te maken. Elk jaar weer dezelfde mensen met hun camera’s. Boeren worden er gek van. Ik heb in het verleden nog twee jaar bij een bollenboer gewerkt, maar toen had je nog niet die cameragekte.
  Lisse ben ik ook ooit eens geweest. De watertoren kon ik me wel herinneren. Julie hebben er een mooie dag gehad denk ik zo.

 8. mogge Jacqueline & Ferry
  ja van al die bloemen pracht wordt je zeker vrolijk hé
  leuk muziekje er bij ook nog smile
  ja het wordt warmer en weer kouder hihi , met lokaal kans op flinke buien
  ik wacht het wel af
  het GIF plaatje heb ik bekeken smile
  geniet de dag
  groetjes

 9. Wat een schitterende serie foto’s van de tulpenvelden.
  Wij boffen toch maar dat we in dit mooie land wonen, zo jammer dat de mensen zich niet weten te gedragen zodat ze hekken moeten plaatsen om de tulpen niet te laten vertrappen, ik heb wel eens gezien dat voor een foto de mensen gewoon tussen de tulpen gingen staan, niet normaal eigenlijk.
  Ik heb weer genoten van jullie fotoreportage.
  Groetjes Irma

 10. Dag Jacqueline en Ferry. ,, mooi foto’s hier opzij van jullie blogje ook ,, altijd leuk hier even te zijn ,, hou jullie goed en wel he .We gaan alweer de vrijdag in,, en kijken uit op toch al wat zachter weer ,, goed voor de terrasjes die
  morgen weer open zullen gaan ,, hopelijk nu weer voor altijd we hebben dan de tijd ,, mooie dag vandaag groetjes Ingrid .

  1. Hallo Ingrid, dank je wel voor je complimentjes over de foto’s aan de zijkant. Deze willen we af en toe eens aanpassen. Het zijn ons eigen foto’s. De leukste komen daarop. Ja, het is weer bijna weekend en het beloofd warmpjes te gaan worden. Maar het blijft niet echt droog… Dit weer (op dit moment) is inderdaad heel goed voor de eigenaren van de terrassen. Bij ons mogen ze vanaf 12:00 uur open en om 18″00 uur moeten ze weer gaan sluiten en dit is wat minder. Maar we verwachten nog meer versoepelingen in Nederland. Dus, dit is nog afwachten. Jij ook een mooi dag gewenst voor vandaag en groetjes terug van ons.

 11. Goede morgen J & F de bloemenvelden zijn altijd prachtig om te zien in deze tijd van het jaar. De kleurrijke stroken de ene na de andere daar wordt een mens vrolijk van. Ik wens jullie een fijn weekend toe.

 12. Goede morgen Jacqueline en Ferry. bedankt voor het vriendelijke bezoekje ja dieren horen er gewoon bij he ,,
  Zaterdag ,, eindelijk gaan we de goede richting op de terrassen gaan toch alweer eens open ,
  hopelijk gaat alles eraan toe volgens de regels en kan alles veilig gebeuren ,, geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst ,, groetjes Ingrid .Geniet ervan samen ,,,

 13. ha die Jacqueline & Ferry
  ja weer een mooi gedicht en prent
  hier regent het nu , hoe koud het is weet ik niet smile , was nog niet buiten
  inderdaad ik herken het missen van moeder , jullie nog dagelijks het gemis , van mij is het al langer terug , maar toch denk ik nog vaak aan mijn mem sad
  ja leuk hé die bloggers er naast , ik weet niet of dat enkel met wordpress bloggers kan , moet ik nog uitvinden

  fijn weekend groet

 14. Dag Jacqueline en Ferry,
  Prachtige foto’s v/d tulpenvelden in Lisse.
  Mijn zoon is er vorige week ook nog geweest.
  Denk dat het nog maar kort is dat ze nog bloeien jammer genoeg.
  Maar hiervan kon ik echt weer genieten.
  Hoop dat verder alles goed is bij jullie?
  Wens jullie voor morgen een zonnige dag, geniet ervan want ze zijn niet dik gezaait he.
  Lieve groetjes Marianne

  1. Goedemorgen Marianne,

   We konden toen al zo’n beetje zien, dat de bloemen aan het uitbloeien waren. Maar ze waren toen nog mooi om te kijken, zoals je op deze foto’s zag. Maar er waren ook veel lege velden te zien. We waren toen aan de late kant, maar was wel lekker weer geweest, zoals vandaag dus. Verder gaat het redelijk met ons. We leven nu heel anders en daar moeten we echt gaan wennen. Geen Ferry’s ploegendiensten meer. Verder zijn we beetje aan het huishouden doen, opruimen en hier en daar een beetje opknappen. Vandaag doen we allerlei na dingen en zo willen de vitrage schoon gaan maken. Een deel hiervan hadden we gisteren al gedaan en dat was wel nodig geweest, zo zagen we het. Nu de rest nog… We wensen je nog een fijne zondag toe.

   Lieve groetjes van ons.

 15. Dag Jacqueline en Ferry.
  Deze morgen dinsdag kom ik U weer een vriendelijke groetje brengen , niet koud maar ook niet droog ,
  we zullen het ermee moeten doen ,, toch een fijn dagje gewenst vriendelijke groetjes Ingrid .

 16. Goedenavond lieve Jacqueline en Ferry,
  Hopelijk hebben jullie ook een beetje kunnen genieten van deze fag.
  Hier begon het pas om 4 uur te regenen.
  Was eigenlijk heerlijk buiten
  Bedankt voor’t commentaartje lieverd.
  Tis nu overal mooi met alle bloemen die open komen
  Ik geniet er elke dag van.
  Blijf gezond he en voor morgen een fijne midweek
  Liefs Marianne

 17. Hallo Jacqueline en Ferry,
  ik heb mijn ogen uitgekeken naar deze prachtige volle velden met tulpen en andere bloemen. Alle kleuren komen voorbij en dit is toch machtig mooi om te zien hé. Bovendien was het mooi weer en dan komen de bloemen nog veel mooier uit smile Dit is echt super en ik kan de toeristen vanuit het buitenland ook wel begrijpen dat ze dit willen zien.
  De watertoren is ook een heel mooi gebouw en die fiets/loop brug vlakbij schiphol is ook een leuke en ook een aparte.
  Ik wens jullie nog een hele fijne avond.
  Groetjes, Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.