Bloemen

Afgelopen woensdag probeerde Jacqueline iets nieuws, iets wat ze elders had gezien bij Haba en Klaproos. Dit vond Jacqueline een heel leuk idee. Dus ze knipte wat viooltjes af en daarmee ging ze mee aan de slag. En met groot succes! We hadden ongeveer 4 dagen plezier gehad.

Kijk maar, dit is hem geworden en deze hadden we op de salontafel neer gezet.

En hier ééntje van dichtbij genomen. Een Spaans margriet erin.

En daarom heen viooltjes.

Een deze plant hebben we erbij gekocht en deze heet Sundaville.

Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) is een geweldige klimpant voor een plantenbak op het terras of balkon. Deze klimplant, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Amerika bloeit de hele zomer met fantastische, trompetvormige bloemen, in de kleuren wit, roze en fel rood. De bladeren  hebben een diepe, groene, glanzende kleur. Sundaville is het beste af met lichtzonnige tot zonnige standplaats.

En Hortensia doen het hier erg goed. Maar ze lusten wel heel wat water, kwamen we al snel achter.

Dit is een ander soort Hortensia. Ze zitten beiden in één grote pot.

En de narcissen zien er heel mooi uit. Het is een ander soort narcissen. Helaas hebben we de naam niet meer. Deze hadden we toen eerder als bollen geplant in een grote pot.

En de Spaanse margrieten doen het ook goed. Alleen ze kunnen niet tegen de kou en dan blijven ze lekker dicht staan ook. Op dit moment staan ze helemaal open op deze zonnige zondag. De zon schijnt hier uitbundig. Ook wij wensen iedereen een fijne Moederdag toe.

24 reacties

  1. Het was ieder geval heel leuk om dit te doen. We gaan dit ook vaker op deze wijze doen. Het heet dus “drijfschalen” en dit is het inderdaad ook zo. Want er ligt dan een laagje water in, om de bloemen zo vers mogelijk te behouden. Dus langer plezier van krijgen zeg maar. Een goede en vooral leuke tip van jullie, dus ook van Haba.

 1. Ziet er mooi uit  in die schalen. Heb het ook een keer gedaan, met
  Helleborus. De andere planten/bloemen zijn ook heel mooi, die Sundaville is een bijzondere.  Als ‘t een klimmer is mag je wel oppassen dat de buren er geen last van krijgen. Mooie serie. Gr Jan W

 2. Leuk geworden je drijfschaal met de viooltjes. Mooie zo die kleurige viooltjes in de schaal.Zelf deed ik dat ook al met de madeliefjes die mijn eigen kinderen plukten. Omdat kinderen vaak alleen de bloemen plukken zonder steeltjes, dan is een drijfschaaltje de enige oplossing om de bloemetjes een tijdje goed te houden. Dus met die van mijn kleindochter deed ik hetzelfde. Het systeem is al oud hoor, mijn moeder deed dat ook al, dus ik heb het niet zelf verzonnen.

  1. Dit hadden we nog nooit eerder gezien en wij vinden het heel erg leuk om te doen. Zeker bij speciale gelegenheden bijvoorbeeld. Dit maakt allemaal veel gezelliger. Maar we zien en leren altijd van elkaar…

 3. Goede morgen F & J. Een knap idee heb je hier uitgewerkt en prachtig op de foto gevangen. Het moet daar kleurrijk bij jullie zijn met al die mooie bloemen. En door je serie mogen wij er nu ook van meegenieten, dankjewel!

 4. Mijn moeder haar zus die legde ook altijd bloemen in een schaal met water en ze maakte er de mooiste creaties mee. Zelf heb ik het ook al veel gedaan. Je kan  met weinig bloemen mooie telkens weer mooie creaties  maken.

 5. Prachtige bloemenzee die Jaqueline had gemaakt maar ook de andere bloemen zijn een trots om naar te kijken. En de tip van die viooltjes neem ik ook maar eens over. Dat lijkt mij ook erg leuk om te doen. Dus bedankt voor het delen.

 6. Hallo Jacqueline en Ferry,

  deze tijd vind ik echt zo mooi met al die bloemen die nu bloeien en groeien en ook nog lekker geuren. Prachtige tuintjes en balkonnen en dat tezamen met al dat frisse nieuwe groen is toch geweldig!

  De bak met viooltjes op het water is echt heel erg leuk om te zien. Daar wordt je toch vrolijk van Ik wens jullie ook alvast een heel mooi weekend. Ga straks het andere blog nog even lezen.

  Lieve groetjes, helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *