Bloemen

Afgelopen woensdag probeerde Jacqueline iets nieuws, iets wat ze elders had gezien bij Haba en Klaproos. Dit vond Jacqueline een heel leuk idee. Dus ze knipte wat viooltjes af en daarmee ging ze mee aan de slag. En met groot succes! We hadden ongeveer 4 dagen plezier gehad.

Kijk maar, dit is hem geworden en deze hadden we op de salontafel neer gezet.

En hier ééntje van dichtbij genomen. Een Spaans margriet erin.

En daarom heen viooltjes.

Een deze plant hebben we erbij gekocht en deze heet Sundaville.

Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) is een geweldige klimpant voor een plantenbak op het terras of balkon. Deze klimplant, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Amerika bloeit de hele zomer met fantastische, trompetvormige bloemen, in de kleuren wit, roze en fel rood. De bladeren  hebben een diepe, groene, glanzende kleur. Sundaville is het beste af met lichtzonnige tot zonnige standplaats.

En Hortensia doen het hier erg goed. Maar ze lusten wel heel wat water, kwamen we al snel achter.

Dit is een ander soort Hortensia. Ze zitten beiden in één grote pot.

En de narcissen zien er heel mooi uit. Het is een ander soort narcissen. Helaas hebben we de naam niet meer. Deze hadden we toen eerder als bollen geplant in een grote pot.

En de Spaanse margrieten doen het ook goed. Alleen ze kunnen niet tegen de kou en dan blijven ze lekker dicht staan ook. Op dit moment staan ze helemaal open op deze zonnige zondag. De zon schijnt hier uitbundig. Ook wij wensen iedereen een fijne Moederdag toe.

Reactie(s) 24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *