Bijna uitgevlogen…

Eigenlijk kan onze dag (vandaag…) niet meer stuk. Sinds enkele weken hebben wij hier een koolmees nestje. Ze worden nog steeds volop gevoerd door hun ouders. Ze verzorgen hun jonge vogels uitstekend! Even leek erop dat ze afgelopen morgen zouden uit vliegen. Ondertussen is het hier zwaar bewolkt. Of dit nu mee te maken heeft voor uitstel, dit weten we nog eerlijk gezegd niet. Misschien dat ze vanmiddag of anders morgen uitvliegen…

Dit is één van de jonge vogels in ons nestje. Deze foto werd zojuist genomen en dit viel echt niet mee.

Een van de meest algemene en bekende broedvogels van Nederland en de grootste mees van ons land. De koolmees heeft een zeer gevarieerde zang. Is goed herkenbaar aan gele lijf en zwarte kop. Komt veel voor in loofbossen, maar is ook in dorpen en steden zeer algemeen voorkomend. Broedt vaak in nestkasten en maakt gretig gebruik van bijvoeren in de winter. In strenge winters kan grote sterfte optreden.

Het is van komen en gaan… de ouders voeren hun jonge vogels nog steeds. Het is ver over de tijd en daarom is nu ook de hoogste tijd dat ze uitvliegen bij mooi weer. Af en toe komt één van de jonge vogels even naar buiten kijken. Ze zijn heel erg nieuwsgierig naar ons fleurige ballon terras. Hun wijde wereld staat ieder geval open voor ze.

En als ze al die bloemen hier zien staan… dan gaat dit niet zo lang meer duren.

Op dit moment (11:00 uur…) wordt nog steeds volop gevoerd. Ze kunnen elk moment wel degelijk uit vliegen. Dit horen we aan hun geluiden.

De ouders houden ook hun omgeving nauwlettend goed in de gaten voor vijanden. De foto’s kunnen ook in uitvergroot bekeken worden.

En wanneer deze vogels blij en vrolijk zijn, dan worden wij ook vanzelf blij. We hebben ook filmpjes genomen en daar komen we later nog op terug. Dit gaan we denkelijk samen met ons YouTube regelen. Komt goed allemaal… En we moeten dan toch aan ons nieuw vogelhuisje gaan denken. Want de bodem ligt er bijna uit.

[we hebben in een record tempo alsnog het filmpje gemaakt en geplaatst. Hier kunnen jullie mee kijken… PS: we hebben opnieuw een langere filmpje hier geplaatst. Deze is nog leuker… en kunnen jullie het voorstellen? We wonen hier 4 hoog en met 2 balkons… en de koolmezen vinden dit super geweldig!]

We wensen iedereen een fijn weekend toe en a.s. donderdag hebben wij weer een vrije dag en dan is het Hemelvaartsdag en de dag erna een ATV dag. Dus lekker weer een lang weekend voor de boeg!

Reactie(s) 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *