Bijna uitgevlogen…

Eigenlijk kan onze dag (vandaag…) niet meer stuk. Sinds enkele weken hebben wij hier een koolmees nestje. Ze worden nog steeds volop gevoerd door hun ouders. Ze verzorgen hun jonge vogels uitstekend! Even leek erop dat ze afgelopen morgen zouden uit vliegen. Ondertussen is het hier zwaar bewolkt. Of dit nu mee te maken heeft voor uitstel, dit weten we nog eerlijk gezegd niet. Misschien dat ze vanmiddag of anders morgen uitvliegen…

Dit is één van de jonge vogels in ons nestje. Deze foto werd zojuist genomen en dit viel echt niet mee.

Een van de meest algemene en bekende broedvogels van Nederland en de grootste mees van ons land. De koolmees heeft een zeer gevarieerde zang. Is goed herkenbaar aan gele lijf en zwarte kop. Komt veel voor in loofbossen, maar is ook in dorpen en steden zeer algemeen voorkomend. Broedt vaak in nestkasten en maakt gretig gebruik van bijvoeren in de winter. In strenge winters kan grote sterfte optreden.

Het is van komen en gaan… de ouders voeren hun jonge vogels nog steeds. Het is ver over de tijd en daarom is nu ook de hoogste tijd dat ze uitvliegen bij mooi weer. Af en toe komt één van de jonge vogels even naar buiten kijken. Ze zijn heel erg nieuwsgierig naar ons fleurige ballon terras. Hun wijde wereld staat ieder geval open voor ze.

En als ze al die bloemen hier zien staan… dan gaat dit niet zo lang meer duren.

Op dit moment (11:00 uur…) wordt nog steeds volop gevoerd. Ze kunnen elk moment wel degelijk uit vliegen. Dit horen we aan hun geluiden.

De ouders houden ook hun omgeving nauwlettend goed in de gaten voor vijanden. De foto’s kunnen ook in uitvergroot bekeken worden.

En wanneer deze vogels blij en vrolijk zijn, dan worden wij ook vanzelf blij. We hebben ook filmpjes genomen en daar komen we later nog op terug. Dit gaan we denkelijk samen met ons YouTube regelen. Komt goed allemaal… En we moeten dan toch aan ons nieuw vogelhuisje gaan denken. Want de bodem ligt er bijna uit.

[we hebben in een record tempo alsnog het filmpje gemaakt en geplaatst. Hier kunnen jullie mee kijken… PS: we hebben opnieuw een langere filmpje hier geplaatst. Deze is nog leuker… en kunnen jullie het voorstellen? We wonen hier 4 hoog en met 2 balkons… en de koolmezen vinden dit super geweldig!]

We wensen iedereen een fijn weekend toe en a.s. donderdag hebben wij weer een vrije dag en dan is het Hemelvaartsdag en de dag erna een ATV dag. Dus lekker weer een lang weekend voor de boeg!

23 reacties

 1. Daar word ik ook blij van hoor, Jacqueline en Ferry! Echt leuk om te zien… en wat goed dat jullie het op film hebben gekregen. Het vogelhuisje hier is eindelijk ook bewoond, maar nog geen nestje volgens mij. Mooie foto’s hebben jullie gemaakt en ik heb zitten genieten van het filmpje!

  Geluksvogels… ik heb geen ATV na Hemelvaart Hahaha!

  Ik gun het jullie van harte hoor, geniet er lekker van, jullie verdienen het!

  Liefs,

  Lilian

 2. Enorm leuk om zoiets gade te slaan en zeker als jullie 4 hoog wonen! Mooi met het filmpje erbij.Ja hier is het al de hele afwisselend regenvlagen en zonneschijn ! Ik had de was buiten gehangen maar ik laat ze hangen .Ik kan blijven binnenhalen en weer buitenhangen . De zon geeft veel warmte en het zal. Na de regenvlagen wel vlug opdrogen.

 3. Wat een geweldig blog hebben jullie gemaakt ,super die foto’s en ik heb zo genoten van het filmpje .Wij hadden elk jaar een nestje Pimpel meesjes in onze vorige tuin maar nooit hebben we ze uit zien vliegen .Ik wens jullie een mooi weekend ,maar dat kan natuurlijk niet meer stuk nu jullie dit hebben kunnen zien

  Lieve groetjes Elisabeth

 4. Wauww wat leuk wat zullen jullie hier van genoten hebben het is zo leuk he.
  Ik heb genoten van jullie blogje zo mooi gedaan en ben blij dat jullie mij even mailden daar over.
  Ik ben net terug met jacky even een klein stukje gelopen met hem hij wilde zo graag even nou vooruit het is zaterdag avond hihi
  Hij kwam ook nog een vriendje tegen hihi
  Lieverds prachtig gedaan maak er een lekkere avond van knuffie voor Jimmy en jullie xxjes

 5. Goede morgen  J & F , wat een mooie reportage. Heerlijk om te zien dat de kleine meesjes bijna klaar zijn om uit te vliegen. Ik heb jaren lang een vogelhuisje voor pimpelmeesjes in een boom in de voortuin gehad. Maar toen de boom weg moest (ik had hem samen met de buren) heb ik het huisje eruit gehaald en schoongemaakt. Daarna is het er niet meer van gekomen om het in een andere boom op te hangen. Maar ook daar waren ieder jaar vogeltjes aan het broeden. Maar ik kon er niet zo’n mooie fotoreportage van maken als jullie.

  Fijne zondag gewenst, het is een mooie dag, dus wie weet vliegen ze vandaag uit.

 6. Goede zonnige zondag F & J.

  Wow, je hebt ons hier wel extra verwend met deze mooie foto’ én de dito film. Je moet geduld hebben om zo iets vast te leggen, ik ben er alvast heel blij mee. Want bij ons blijven de nestkastjes onbewoond, de vogels maken liever nesten in de struiken en bomen waar je ze helemaal niet kan observeren.

  Vliegen jullie er ook op uit vandaag? Hoe dan ook, geniet van de dag!

 7. Wat is het toch altijd fijn als er vogeltjes op het balkon zijn. Hier komen zij maar weinig, maar ook geen wonder want er zijn te veel katten in de buurt. Ik heb genoten van filmpje maar ook van de foto’s van jullie. voor jullie dit bijpassend haakwerkje.

 8. Goeie avond Jacqueline en ferry,

  wat ene leuk gezicht dat kleine koolmeesje in dat huisje

  Met spanning heb ik het filmpje bekeken maar het vloog nog niet uit. Sorry voor mijn late reactie maar ik ben echt heel erg op achter. Van dit filmpje werd ik echt ontzettend blij

  Lieve groetjes, Helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *