Bezoek aan Regenbooglori

We gaan weer verder met ons fotoverslag over ons bezoek aan Avifauna. Het beloofd weer een leuke blog aflevering te gaan worden. Op dit moment is het herfst in Nederland en dat blijft voorlopig ook zo. We hebben sinds gisteren ons nieuwe koel en vriescombinatie kast in ontvangst mogen nemen. Onze oude heeft de geest gegeven en voldeed niet meer aan de normen. Hij was niet meer zuinig met de energie en liet in de korte tijd heel veel ijs aanslag achter in de koel/vrieskast. We moesten dit regelmatig ontdooien en uit scheppen. Waardeloos werkje was dat. Nu hebben we eentje van Samsung en dan met Nofrost. En hopelijk gaat dit beter worden. Het is overigens een hele grote geworden, maar geen Amerikaans kast hoor. Maar goed we gaan weer verder…

Een lege bankje… dit wil wel wat zeggen denken we.

En zo kwamen we nog een aantal prachtige vogels tegen, zoals deze die daar ergens achter bij dat muurtje snel voorbij liep.

Ook hadden we hier Waaiersduiven (verbeterd!) voorbij zien lopen. Deze waren wel wat schuw. Maar het zijn prachtige vogels met hun blauwe kroon erop.

Deze zilveren meeuw voelde hier denkelijk zicht goed thuis.

En zo zijn er ook veel verschillende struiken waaronder ook tropische planten en struiken.

Deze vogel deed vroeger ook mee met de vogelshow. Deze keer hadden we deze niet gezien. Overigens was hij of zij wel alleen in de kooi.

En eindelijk kwamen we bij Lori Landing locatie, waar vele Regenbooglori vogels waren. Bij de ingang kon je ook een potje sap kopen, dat is hun voedsel. En zo komen de lori’s op je af om deze op te drinken/eten. Dit was echt heel leuk.

Engelse naam:Rainbow lori
Wetenschappelijke naam:Trichoglossus haematodus
Leefgebied:Australië
Voeding:nectar, pollen en zacht fruit
Gewicht:75 – 157 gram
Nestgrootte:1 – 3 eieren
Broedtijd:± 25 dagen
IUCN status:verschilt per soort

Waar wonen ze?
Lori’s leven in Australië. Ze leven daar in de bomen van tropische regenwouden. Het is een sociaal vogeltje dat in groepen leeft. Een groep lori’s blijft zelden onopgemerkt. Het zijn luidruchtige papegaaitjes.

Hoe zien ze eruit?
De regenbooglori heeft zijn naam uiteraard te danken aan zijn kleurrijke uiterlijk.
Blauwe kop, roodoranje met gele borst, groene vleugels en staart en een rode snavel. De tong van een lori ziet er uit als een klein penseeltje. De tong heeft een borstelvormig topje dat zwart van kleur is. Hiermee likken ze de nectar uit de bloemen.

En we zagen ze overal en een hoop kabaal. Oppassen… ze kunnen namelijk ook schijten op je. Maar ach… en gelukkig ging dit allemaal goed.

Lori’s in het park
In de Lori Landing van het vogelpark zijn twee soorten lori’s te vinden, de schubbenlori en de regenbooglori. Ze vliegen vrolijk rond tussen de wandelende bezoekers die de vogels kunnen voeren met een cupje nectar. De lori’s delen hun onderkomen met de blauwwanghoningeter, die net als de lori dol is op nectar en afkomstig is uit Australië.

En ze gaan net zolang door totdat het op is. Soms kwamen ze wel drie lori’s op de handen/armen van Jacqueline en André te zitten, terwijl Ferry de foto’s maakte.

Dus al je binnenkort of anders volgend jaar naar Avifauna gaat, dan moet je dit onderdeel zeker niet over slaan. Want hier kregen we toch een heel apart gevoel van binnen. Of je ergens anders bent. Gewoon doen…

39 Reacties

 1. Tjonge wat zijn die vogelfoto’s prachtig. Zo kleurrijk en haarscherp. Complimenten.
  Ik wil ook binnenkort overstappen op een koel/vries-combi met nofrost want ik heb ook meer dan genoeg van dat ontdooi-proces telkens weer. Ik hoop dat jullie merken dat het nofrost is.

 2. De regenboog lori’s zijn soms best van die schreeuwers maar zijn wel erg mooi en ook soms lief als ze weten dat je voer voor hen heeft. De gehele verslag erbij gemaakt en best weer veel werk er aan gehad maar wel de moeite want het is supermooi met al de foto’s erbij gezet en dan ook nog een meeuw die even op visite kwam. Ik genoot er weer van .Groetjes

 3. mogge Yova
  ja ik voelde mij zeer rot toen ik mijn oud collega zo aan trof

  de Bee Gees waren zeer goed , prachtig nog steeds om te horen
  heel wat anders dan die leuke Hollandse liedjes
  ja een prachtig museum , wat goed en makkelijk is te bereiken met de trein naar Arnhem en een klein stukje met de bus

  fijne zondag groet , Karel

 4. Goede morgen F & J mooie foto’s weer van de vogels en dat kleurrijke regenboog papegaaitje is helemaal fantastisch. Zeker als ze zo op je arm komen zitten om wat lekkers te krijgen. In de vlindertuin heb ik dat systeem ook gezien een beetje honing op je vinger en dan komen er vlinders op je vinger zitten, Zeker voor de kinderen was dat geweldig leuk.
  Ik wens jullie een fijne zondag toe.

 5. Hallo Yova,
  Wat een prachtig verslag van Avifauna.
  Leuk hé die regenboog lories, wij zijn er vorige week ook geweest en heb de regenboog lorie ook gevoerd, blog komt later.
  De Kookaburra deed ook mee aan de vogelshow toen wij er waren.
  Ik heb genoten van je blog.
  Groetjes Irma

 6. Wil toch nog een keer mijn compimenten geven voor jullie mooie website, echt prachtig mooie presentatie.
  Nieuwe apparatuur zijn inderdaad veel zuiniger in energie verbruik, merk ik ook aan mijn nieuwe cv ketel.
  Een leeg logbankje, dat is niet goed. LOL.
  Wat is de natuur toch mooi de foto’s van de regenbooglori zijn heel lief. Hans

  1. Dank je wel voor je complimenten. We waren vandaag hard bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen. Dit is wat we moesten hebben. Er kunnen nog kleine wijzigingen optreden. Maar we blijven gewoon voor volle 100% online. Een leeg lobankje is zeker niet goed. Maar wel erg leuk opgemerkt van je.
   Nog een fijne week gewenste, Ferry & Jacqueline.

 7. Hallo lieve Jacqueline en Ferry.
  Wat een prachtige foto’s alweer.
  Vooral de Lori’s die op je hand kwamen eten.
  Prachtig zoiets he.
  Ja de herfst in aantocht, maar we krijgen weer wat warmer weer deze week
  Die kou is ok maar niks he
  Een hele mooie week wens ik jullie, liefs Marianne

  1. Ja dit is heel erg leuk om het te doen, ook voor de volwassenen. Echt waar… Het is bijna weer herfst en inderdaad wordt het eventjes wat warmer door een ex storm die hier straks voorbij gaat. Het gaat gelukkig echt niet zo hard waaien.
   Fijne week gewenst en liefs van Ferry & Jacqueline.

 8. mogge Yova
  dat museum is bij Arnhem , ik was gister in Deventer te wandelen
  ik ben blij dat de foto’s een aardig beeld geven
  de laatste foto is een automatiek met een glaasje water en een pil , dat zou de toekomst ons brengen hihi
  muziek een goede keuze hé
  geniet de dag
  groetjes

 9. mogge Yova
  ja zo zwerf ik door het hele land en rond Steenwijk had ik van uit de trein al veel moois gezien , nu zal ik er een stukje van gaan bewandelen
  en zoals in het album , daar langs de IJsel was ook veel moois te zien hé
  ja de Cats zijn zeer bekend , ben blij dat je er van genoten hebt
  geniet de dag
  groetjes

  1. Wat een gave foto’s hebben jullie gemaakt van de lori’s! Echt supermooi. De waaierduif (haha, ik heb die ooit getekend en ik noemde het een kroonduif… tis ook net een kroontje) is ook echt heel mooi… foto’s om van te watertanden, echt waar!
   Een nieuwe koel/Vries combinatie is ook wel heel fijn zeg… de mijne vriest ook snel vol, ik moet ook heel vaak schrappen. Ik hoop voor jullie dat die nofrost werkt!
   Liefs
   Lilian

 10. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Allereerst complimenten dat jullie blog zo mooi is geworden.
  Ik heb genoten van de foto’s en ben echt verliefd geworden
  op de regenboog Lori’s wat is dat leuk dat ze uit je hand komen eten
  wat een leuke vogeltjes zijn dat en de waaierduif wat is die ook mooi.

  Groetjes Erica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *