Bezoek aan Dordrecht

We hadden ons vakantie moeten onderbreken i.v.m. de hitte (vorig week…) en op leek het allemaal wel goed gaan met onze huiskonijn Jimmy. De dag erna, toen het koeler werd… ging het goed mis met hem. Hij kreeg kleinere keutels en zelfs hoge koorts. Dit konden wij aan z’n oortjes aanvoelen en dit was toen behoorlijk warm geworden. Gelukkig kwam hij niet in een shock toestand terecht en daar grepen we gelijk in met nodige medicijnen. We waren zeker 2 dagen mee bezig geweest en gelukkig is hij bijna hersteld. Hij eet en drink weer goed. We hebben extra vitamine B (kleur geel…) en wat ananas sap toegevoegd in z’n drinkflesje. Om aan te sterken en dit werkt bij de konijnen erg goed bij ziektes verschijnselen. Ja, dat klopt… gelukkig hebben wij heel veel ervaringen op dit gebied met de konijnen. Vandaag gaan we even weg… richting Amsterdam, niet zo ver en niet zo lang dus. Want Jimmy is nog niet helemaal toppie… En Jacqueline zat net even voor de buis en schrok weer van de temperaturen voor vandaag. Het zou weer rond de 30 graden worden. Maar gelukkig niet zo heet als toen.

Waar we ook zijn, we proberen altijd zo goed mogelijk om ons heen te bekijken. Dus ook omhoog, iets wat we niet snel zullen doen en zeker bij zonlicht.

Ieder Gemeenten heeft z’n eigen aanwijsborden/palen tot beschikking. En in Dordrecht ziet dit er zo uit. Lekker duidelijk en fijn… met een kleine afbeelding erbij.

Er hangen hier ook diverse vlaggen in verschillende kleurtjes en stijlen. Dit zal wel een bekentenis hebben.

Sommige panden hebben ook hun luikjes, zoals hier…

En zo kunnen we dit beter gaan bekijken.

Wanneer je goed op let, dan kun je ook verschillende glas in lood afbeeldingen zien. Deze hangt boven de deur/ingang van een winkel.

Mooie ingang naar één van de vele museums in Dordrecht. Iets waar we toen niet naar binnen gingen i.v.m. tijd te kort op één dag.

En toen gingen we in één van de zijstraatjes in naast een plaatselijke kerk. Het is geen opvallende kerk gebouw, maar toch mooi aangekleed.

Er staan hier ook huizen/panden en deze zitten hier vast aan een kerk gebouw.

Hier weer een lantaarn verlichting aan de muur.

Dit is toch apart om te zien. Overigens zou deze kerk open zijn.

En deze kerk was toen ook op een zaterdag geopend voor iedereen… wij gingen daar we eventjes naar binnen.

Bij dat kerk staat dit er ook. Mooie beplanting… maar die rode deuren moet toch ergens voor dienen.

Gelukkig hing dit bordje aan de muur en het is een brandspuithuisje voor de kerk en de buurt. Zou dit nog functioneren van deze tijd?

Maar die planten spraken ons wel heel erg aan… en deze brandspuithuisje kom je bijna nergens tegen in deze stijl.

Ze staan heel mooi in de bloei… er stond hier ook niet zoveel wind.

En dit wil wel goed gaan groeien. Ze staan hier wel volop in de zon… of dit nou goed is?

We liepen hier een stukje verder en toen kwamen we een soort plein tegen en hier is ook o.a. de museum.

En dit was hier wel duidelijk goed te zien. Maar de ligging van deze museum is niet gunstig. De bezoekers kunnen dit alleen op papier terug vinden. Het ligt hier een beetje verlaten bij en erg rustig. Toen gingen we weer terug…

Dit is dan de plaatselijke kerk. Op zich is dit niet te zien dat dit een kerk is.

Maar we gingen snel weer verder, want we wilden zoveel mogelijk van de omgeving gaan zien. We kwamen hier niet voor niets dus… Dit is een beroemde brug van Dordrecht. Hij is heel praktisch ingericht. Dus hier moet wel water zijn…

En ja hoor…hier ligt ie dan. Dit is één van de grachten waar veel (opvallend…) plezier bootjes liggen.

En de omgeving hier is overweldigend!

En hier kwamen we ook voor… Deze foto’s werden allemaal vanaf dat brug genomen.

Dit is weer een andere kerk die jullie hier ziet staan. Maar al dat water en bootjes trok ons heel erg aan… dit moeten we veel meer gaan zien in Dordrecht.

En dit deden we dan ook… ergens aan de zijkant staat een stevige stenen trap naar beneden. Deze namen we dan en we moesten dit wel heel voorzichtig gaan doen, want deze was een beetje glad en hier moesten we zeker niet vallen. Maar dit ging gelukkig goed en beneden aangekomen gingen we weer verder en dit laten we jullie de volgende keer zien.

Ons laatste vakantie week is ingegaan. De tijd vliegt… het wordt toch weer wat warmpjes… en we weten niet of we dan nog verder gaan met onze vakantie. Eigenlijk zitten we nog steeds met ons gedachten bij onze ouders en met Pa gaat het heel erg slecht. We proberen toch iets van onze vakantie van te maken, maar dit valt echt niet mee. Ook hiermee zitten we eigenlijk mee. We bekijken dit dag tot dag verder… Veel mensen gaan nog op vakantie en deze groep willen we graag fijne vakantie toe wensen of anders een fijne week gewenst voor de rest.

 

Reactie(s) 48

 • Een heel mooie fotoreportage. Het geeft een heel goede indruk.
  Fijn te lezen dat jullie zo goed voor de konijntjes zorgen en er gelukkig ook zoveel van afweten.$
  Nog een fijne, zonnige dag!

 • Mooie serie hebben jullie gemaakt Jacqueline en Ferry van Dordrecht dat is inderdaad zweten geweest maar goed ook genieten
  Ik vind het alleen jammer dat jullie rondom de Kerk wat grote close-ups hebben gemaakt wel mooi de details maar het is ook heel mooi om de straatjes en Kerk en huizen in het geheel te zien maar voor de rest mooie serie en voor mij alle bekende plekjes
  Fijne dag verder
  Groetjes Janny

  • Hallo Janny, daar heb je helemaal gelijk in. Helaas konden wij deze kerk niet in z’n geheel in ons versier krijgen i.v.m. ruimte beperking rond om de kerk. Wel hadden we bij terug weg een eenmaal op de straat aan gekomen, een foto van de voorkant kunnen nemen. Wel hebben we hieronder enkele foto’s toegevoegd, zodat je ook de binnenkant kan bekijken.
 • Zielig hè als een huisdier ziek is. Mijn twee hondjes zijn ook ziek , alhoewel er eentje vanmorgen weer heeft gegeten en normale ontlasting had. Ze kunnen niet tegen de hitte willen ook niet in het water en kunnen ook niet tegen de ventilator.
  Voor jullie dus ook geen zorgeloze vakantie. Sterkte met alles .
  Lieve groetjes

 • Hoi Jacqueline en Ferry
  Bedankt h’e ja het val niet altijd mee in de smalle straatjes en dikwijls veel auto’s etc ja de Kerk binnenin is ook prachtig daar heb ik ook een hele serie van gemaakt samen met mijn dochter
  Hebben we er een hele ochtend voor uitgetrokken
  Al weer wat jaartjes geleden hoor
  Maar Dordrecht is een prachtige historische stad
  Fijne dag nog he
  Groetjes Janny

 • Lees dat het jullie laatste vakantieweek is, dat is jammer, het gaat altijd zo snel. Lees ook over jullie ouders, dat het slecht gaat met pa, heel veel stekte, kracht en liefde. Mijn moeder is 91 jaar geworden en gaf de laatste jaren veel zorg, overal waar ik was zei ik, als ik opgebeld wordt voor of door mijn moeder dan ga ik dadelijk weg, ik had altijd mijn mobiel aan staan zelfs als ik ergens ging solliciteren. Ben bijna elke dag naar haar toegegaan, jarenlang en ik heb daar nooit spijt van gehad, soms was het bijna gekmakend, moest ik na mijn werk een uur heen fietsen en een uur terug fietsen, soms door weer en wind en dan was ik al op vanaf half 5 en dan kwam ik pas om een uur of 9 thuis, en moest dan nog koken enz, maar ik heb er nooit spijt van gehad, ik denk vaak, kon ik nog maar even heen. ( is op 1 februari dit jaar begraven, mis haar zo )

  De foto’s zijn zo mooi, ik ga nog even goed kijken, echt genieten!
  Het is minder warm, maar toch nog warm, maar gek genoeg het went. Heel veel liefs.

 • een prachtig vervolg van jullie bezoek aan Dordrecht F & J

  gelukkig gaat het met Jimmy beter

  begrijpelijk dat jullie zeer bezorgd voor jullie ouders

  hopelijk worden ze snel beter

  groeten

 • Beterschap voor Jimmy
  En dat jullie de puf hebben om erop uit te gaan met deze warmte…al is het hier in het zuiden warmer
  Prachtserie weer en ja die bloemen verdienden wel een foto met die rode deuren.
  Heel mooi…
  Groetjes en fijne week

 • Wat een pracht van een vakantie ondanks de mindere goede zaken die Jullie moeten mee maken Prachtige beelden die je laat zien van Dordrecht wel héél kleurrijke omgeving he Groetjes en nog een mooie verdere vakantie

 • Het is een prachtige serie geworden van Dort, Yova!!
  Ik heb er van genoten… 😃
  Lieve genietgroetjes, Anna 🤗

 • Het is maar goed dat jullie veel weten over konijnen en weten wat jullie moeten doen als het niet goed gaat met Jimmy.Een prachtige reportage weer van Dordrecht .Het is zeker moeilijk als het niet goed gaat met jullie ouders ,maar ik hoop dat jullie toch nog wat kunnen genieten van jullie vakantie
  Liefs Elisabeth

 • Dordrecht is ook net Amersfoort, wat een mooie stad.
  De warmte eist zijn tol wel bij mens en dier, het is toch schrikken als Jimmy opeens ziek wordt.
  De oude stad vind je vaak weer terug op de gevels, ik kijk vaak omhoog.
  Een mooi brandspuithuisje, mooie kleur brandweerrood.
  Een mooie gracht om even bij te komen, want de warmte is nog niet voorbij. Hans

 • Bedankt voor deze mooie fotoreportage over Dordrecht.
  Hopelijk wordt JImmy niet opnieuw ziek als de temperaturen terug stijgen.
  Spijtig dat het met pa heel slecht gaat.
  Probeer toch maar wat van deze laatste week te genieten.

 • Weer een hele mooie serie waar natuur, cultuur en architectuur wat de hoofdrol in speelde met de verkoeling erbij. Dordrecht is groot maar ontbloot dan ook verleden en heden aan hen die er oog voor hebben zoals jullie samen. En natuurlijk ook niet onbekend bij mij want ben er al heel vaak geweest. Fijn ook dat jullie Jimmy zo goed verzorgen want dat verdiend niet alleen de mens maar ook een huisdier. Lieve groetjes Tine.

 • ha die Yova
  jullie liepen deels dezelfde weg als ik onlangs hihi , zag allemaal bekende mooie plekjes
  ik hoop dat jullie nog een fijne vakantie week tegemoet gaan
  fijne avond groet

 • Prachtige reportage over het mooie Dorrecht.De warmte speelt me ook parten en als ik wandel zijn het korte stujes op plekken waar ik ook schaduw vind.Hoop dat het in orde komt met de ouders.Veel sterkte.

 • Vandaag was ik dan eindelijk even in Dordt, op visite bij Oom en Tante, maar door de tijdsdruk en op weg naar de boot weinig van Dordt op de foto kunnen zetten. Wel met de boot naar Rotterdam geweest, dat is wel gaaf.

  Love As Alwyas
  Di mario cool

 • Jullie hebben gelijk dat jullie vanwege de hitte even de vakantie onderbroken hebben, het was echt niet uit te houden

 • Je huisdiertje gaat zeker voor!
  wat een mooie foto- reportage
  Een @->- voor jou.

 • Fijn dat het weer wat beter gaat met Jimmy.
  Hoop dat het niet al te warm gaat worden deze week.
  Wederom laat je een geweldige serie over Dordrecht zien.
  Prachtig qua composities, kleur, scherpte en helderheid.
  En voor mij een feest der herkenning.
  Jullie doen Dordrecht eer aan met deze mooie serie.

  LG, Karina

 • Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Oei, arme Jimmy. Gelukkig weten jullie van wanten en hebben het ook snel gesignaleerd. Dat is voor jullie konijn fijn, en heeft hem er weer snel bovenop geholpen. Veel dieren hebben last van de warmte. Ze kunnen hun warmte vaak maar op een beperkte manier kwijt. Gelukkig gaat het nu goed genoeg met hem zodat jullie er nog even tussenuit kunnen. De zomer gaat gewoon door ja, en de temperaturen liggen gewoon hoog. Maar dat zal jullie fotogenieke foto’s niet minder maken. Ook de foto’s die hier staan zijn weer mooi.
  Een fijne dinsdag.

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline en een heel fijne laatste vakantieweek gewenst.
  Hopelijk herstelt Jimmy verder en zal hij weldra weer gezond zijn!
  Met je vader gaat het precies ook slecht, ik kan het me indenken dat jullie niet echt genoten hebben van dit verlof.
  Bovendien was het heel warm, iets waar vooral Jacqueline niet heel goed tegen kan…
  Maar goed, jullie konden nu toch even naar Amsterdam gaan en ik hoop dat je er toch een beetje van genoten hebt.
  Ik heb in elk geval genoten van dit weer schitterend vervolg van Dordrecht, wat en mooie foto brachten jullie er van mee!

 • een hele mooi reportage Yova
  ik kon het allemaal weer terug zien dank zij jullie
  en wat goed van je konijntje
  ik heb ooit konijntjes gehad ( allee telkens 1 tje maar dus wel drie )
  het aren dwergkonijntjes en heb ze steeds 14 jaar kunnen bijhouden ( wat uitzonderlijk is voor zo een klein beestje he )
  ik wens je een fijne dinsdag en straks vertrek ik voor twee daagjes naar zee

 • mogge Yova
  ja het was een prima toer voor de Nederlandse renners , ik heb er van genoten
  in de stad is het altijd nog warmer dan op de vlakte , en gister was het ook wel wat benauwd pppfftttt
  en dat is ook zeer erg voor de dieren , zelfs voor die op de polen , deze smelten meer en meer
  fijne dag wens ik jullie
  groetjes

 • Jullie hebben je ogen goede kost gegeven in Dordrecht, en mooie mooie foto’s gemaakt, leuk dat brandspuithuisje. Gelukkig dat Jimmy is opgeknapt, ik wist niet dat ananassap zo goed was voor konijnen.

 • Een mooi dagje uit en wat is daar veel te bekijken, had ik nooit gedacht.
  De foto’s zijn heel goed gelukt, duidelijk. Wij hebben nu gratis een stadswandeling gemaakt.☺
  Goed dat het Jimmy beter gaat maar jammer dat Pa zo slechter is.

 • Ferry en Jacqueline ,
  een mooie serie van Dordrecht, laat je hier zien, in een vogel vlucht.
  Prachtig ook dat balkonnetje met de bloemen,echt zomers……….
  Je aan de vakantie over te geven is zeker moeilijk, met jullie zieke ouders.
  wens jullie toch mooie zomerdagen!
  Zomer groetjes
  Christiene.

 • Ach.. ja, als jullie hoofd bij je ouders is, geniet je toch minder van de vakantie hè. Dan is het misschien beter om later weer eens verder te gaan. Toch, het is een heel mooie serie hoor! Ik geniet van het meelopen door de straatjes en de steegjes achter de poortjes… Hoe ouder de gebouwen en de straten, hoe mooier. Heb alles bekeken, ook de vorige logjes Mooimooi!
  Dankjewel ook voor je bezoekje! Jaaa… mjammie nog 20 nachtjes dan is er mokkataart! De warmte kan ik overdag redelijk goed uithouden, maar als je ’s nachts je bed uit drijft en slecht slaapt, wordt het lastiger. En de planten in mijn tuintje gaan ook dood… snik, snik. Voor mij is het wel weer genoeg zomer geweest, grmbl.

 • Oef jullie hebben wel wat te stellen he ik wens jullie en Jimmy veel koelte toe!

 • Ik ben ook in Dordrecht geweest laatst! Ik vond het echt een leuke stad! Weer mooie foto’s!

 • Wat hebben jullie lekker veel detail weten te vangen in deze foto’s!
  Jammer te horen dat Jimmy het plots moeilijk had, gelukkig kon hij opnieuw van jullie goede zorgen genieten.

 • mogge Yova
  ja kunstenaars hé die zulke mooie tekeningen kunnen maken
  inderdaad deze hitte brengt veel ellende met zich mee o.a die blauw alg en botulisme
  jullie een kort dagje op stap , ik zou zeggen maak er wat moois van
  groetjes

  • Goede morgen Karel, we hebben hier in onze straat meerdere slootjes liggen. Sinds vorig week (voor die hitte van toen dus…) staat hier een gele waarschuwingsbord met het gevaar van botulisme. Ook lazen we in één van de stukken dat er meerdere vogels o.a. een zwaan dood lag in het water. We hopen dat dit niet één van de 7 kuuks zal geweest zijn. We hebben ze ook voor een langere tijd niet meer gezien. Dat bord staat er nu nog… Nog een fijne dag gewenst. We gaan vandaag weg…

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Lukt het jullie een beetje om van de laatste week vakantie te genieten? Ik hoop het en ook dat je vader nu al wat beter is!

  • Goede morgen GerdaYD, ja wel hoor… we doen het allemaal rustig aan. Wel viel eerder van deze week de grote plant bij de moeder om, waarvan de grote pot stuk gegaan is. Deze had ze toen van ons nog gekregen. Helaas kwam er harde windvlaag door haar woonkamer en daar ging ie dan. Het is wel een hoge plant, die eigenlijk los in de grote pot zat en dit was niet goed geweest. Gisteren waren we nog even bij haar geweest om de nieuwe pot te plaatsen met dezelfde plant. Die ging gelukkig niet stuk. Daarnaast had ze ook wat nieuwe kleren gekocht, die wij eerder van Amsterdam mee genomen hadden. Ze kreeg ook haar 3 nieuwe T-shirts voor haar verjaardag van Ferry. Met onze Pa zal eigenlijk nooit meer goed komen. Het is kwestie van afwachten… misschien dat het weer beter gaan worden. Maar we zien het eigenlijk niet meer zitten. Hij eet en drinkt heel erg slecht. Alleen z’n hart is sterk, ook al werd ie veel eerder aan geholpen met z’n aorta. Maar goed, we zien wel verder… Vandaag gaan we weg met deze warmte. We hebben niet veel meer tijd, vandaar dat we toch weer weg gaan. Gewoon even tussenuit en genieten van iets mooist. We gaan ergens naar toe waar we nog niet eerder zijn geweest. We houden beetje van spanning… vooral spannend met verassingen. We nemen uiteraard onze camera’s mee. Maar de foto’s moeten wel eventjes wachten voordat ze hier aan de beurt komen. Komt wel goed…

   • Goede morgen Ferry en Jacqueline, een heel fijn weekend gewenst.
    Blij dat jullie er toch nog even op uit trokken, maar van je vader is het nieuws precies helemaal niet goed. Laat ons hopen dat hij er toch weer boven op komt!
    En wat een historie met de pot van je moeder, gelukkig konden jullie voor een nieuwe zorgen en haar bovendien mooie klederen geven die jullie van Amsterdam voor haar hebben meegenomen!

 • Kwam nog even de mooie foto’s kijken, ik houd zo van oude gebouwen. Ik heb vandaag gehoord dat konijnen bij een bepaalde temperatuur naar binnen moesten, er was een stukje op de tv, ik hoop dat jullie konijn nog steeds goed gaat. Weer een hete dag he. Hartelijke groet!

  • Vandaag waren we op pad geweest en het was reuze gezellig geweest en ook veel foto’s geschoten. Die volgen pas later nog… Het was bijna 30 graden en was bijna niet te doen meer. Maar we moesten wel, want onze vakantie is bijna voorbij. Maar het is goed gelukt. En met onze Jimmy gaat het prima. Hij woont altijd binnen bij ons in de woonkamer. Altijd zo geweest ook. Hij had goede verkoeling door de ventilatoren… maar die moet je zo richten dat hij geen last van zou krijgen. Hij ligt nu op een coolbedje… en dit vind hij geweldig lekker. Dan gaat ie lekker languit op dat ding liggen.

   Groetjes van ons terug… zaterdag gaan we nog 1 keer weg… maar dan moet het echt niet te warm gaan worden op die dag. Even duimen voor ons dus.

 • Ja, ik ga duimen, het zou koeler worden in het weekend. Ja, grappig dat van die ventilator omhoog richten zeiden ze ook op de tv, het is door jullie konijn dat het mijn aandacht trok, die mevrouw had allemaal konijnen binnen, ze was er zo druk mee, wel erg lief. Ik heb er allemaal nieuwe dingen door geleerd.

 • Goede morgen J & F ik ben even niet langs geweest, maar ik zie dat jullie weer een prachtig log hebben neergezet. Dordrecht is een mooie oude stad.

 • Arme Jimmy… Tja, ook voor dieren is het zwaar. Gelukkig dat-ie zijn coolpod heeft, dat scheelt echt wel!
  Het is een mooi stadje, dat Dordrecht, jullie hebben het weer mooi in beeld gebracht. Zoals jullie zien, ben ik even aan het bijlezen. Ik weet ook niet waarom de leeslijst op mijn blog niet vernieuwd voor jullie blog. Ik zal proberen of het helpt als ik de link er opnieuw in zet.
  Lieve groetjes,
  Lilian

 • Goeie avond Jacqueline en Ferry,

  dat is dan wel ff flink schrikken als je merkt dat Jimmy toch ineens behoorlijk ziek aan het worden is! Heel mooi dat jullie veel ervaringen hebben op dat gebied en dan komt het gelukkig weer goed. De enorme warmte zal Jimmy ook geen goed gedaan hebben denk ik.

  Ik was tenminste ook helemaal van de rel en had last van zomergriep. Gelukkig is het nu iets koeler en kan de pc ook weer wat meer aan. helaas heb ik werkweekend maar ik lees alles nog bij hoor.
  Deze foto’s zijn in ieder geval weer meer dan de moeite waars, Mooie details en leuke plekjes
  Lieve groetjes, helma

 • Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  ik weet zeker dat ik hier al had gereageerd maar ik zie mijn reactie niet meer.
  Geeft ook niet, nu kon ik de foto’s nog een keer bekijken en daarvan genieten.
  Lieve groetjes, Helma

  • Goede avond Helma,
   Dit is vreemd, we zien hier je reacties wel staan. We zien hier boven jouw 2 reacties staan. Eentje van afgelopen vrijdag 10 augustus en nu net ook op zondag 12 augustus. We hebben dit ook op onze mobiel bekeken en daar zien we jouw reacties ook staan. Die bedoelde je toch?
   Nog een fijne avond gewenst.
   Lieve groetjes van ons, Ferry & Jacqueline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *